Może naglosnic sprawe netu w ORANRE w mediach kto jest za..
Moderator: Moderatorzy
- Demon
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Może naglosnic sprawe netu w ORANRE w mediach kto jest za..
Sami widzicie co ludzie opisuja na tym forum jakie maja problemy z netem w oranie moze wspolnie naglosnimy ta sprawe w mediach TV i damy temat reporterom .Oni dosyc duzo moga zrobic.
Mam propozycje kto jest za niech sie tu wpisze zobaczymy ilu ludzi przegladajacych to forum ma takie klopoty z transferem i edge w ORANGE.
Zapraszam do udzialu te wpisy beda bardzo pomocne wrecz dowodowe .
START ZACZYNAMY.
Mam propozycje kto jest za niech sie tu wpisze zobaczymy ilu ludzi przegladajacych to forum ma takie klopoty z transferem i edge w ORANGE.
Zapraszam do udzialu te wpisy beda bardzo pomocne wrecz dowodowe .
START ZACZYNAMY.
-
- Stały użytkownik forum
Re: Może naglosnic sprawe netu w ORANRE w mediach kto jest za..
ha;) jestem pierwszy:) tylko czy to cos da?! wiem ze ja mma z Nimi problemy;/ ciągła walka;/ ale czy media sie tym zajmą... wątpliwe;/ ale jesli to ma pomoc jest ZA:)
pozdrawiam:D
pozdrawiam:D
-
- Użytkownik forum
Takze jestem za !! Juz mnie dostatecznie ten GPRS w orange wnerwia.Ciagla walka !!
-
- Użytkownik forum
Hej a ja jestem drugi! Nawet moge iść do " rozmowy w toku" Drzyzgi he he
i poskarżyć się na słabą jakość usług Orangutana!
A tak poważnie to jestem za! Jak ktoś ma chęci albo możliwości to z przyjemnością podpisze petycję o reportaż w tej sprawie!
Pozdro!

A tak poważnie to jestem za! Jak ktoś ma chęci albo możliwości to z przyjemnością podpisze petycję o reportaż w tej sprawie!
Pozdro!
Audi A8 na 255 kapciach- moja bryczka ajjj!
- lkmc
- Stały użytkownik forum
A moze donos do UOKiK

-
- Użytkownik forum
do "uwagi" najlepiej dac albo do "interwencji"
-
- Początkujący użytkownik forum
Witam kolegow. Jestem jak najbardziej za, mam juz dosc ORANGE 

-
jestem za .media to przeciesz 4 władza , chyba że kaczor ich zdejmie
ps. myśl demon dalej i my wszystcy też
pozdro
ps. myśl demon dalej i my wszystcy też
pozdro
do tego trzeba pomocy
przekopcie sie przez swoje regulaminy i umowy z zaznaczeniem interesujących wątków
przekopcie przez reklamacje w poszukiwaniu dziwnych sformulowan nieadekwatnych do umow i regulaminow
taka akcja musi byc solidnie przyszykowana - trzeba bedzie zebrac to do kupy i wtedy zabrać sie do dalszej pracy:)
ja z orangem juz to robie - chociaz czekam na wiecej
co z tym zrobić dalej - za duzo osob moze wejsc na forum i to przeczytac i - szczerze mowiac - o przygotowaniach do takich akcji nie rozmawia sie głosno, wiec chetnych zapraszamy na priv.
Jedno jest pewne, jest mozliwosc to naglosnic, jest do tego sprzet i upowaznienia - patrzcie profil
Mozna nagrac miotających się miedzy wersjami i faktami ludzi z BOKU, BOA itd, zebrac wasze uwagi i z tym ruszyc dalej.
byle by to nie byl slomiany zapal
pozdrawiam
aga_q
[/url]
przekopcie sie przez swoje regulaminy i umowy z zaznaczeniem interesujących wątków
przekopcie przez reklamacje w poszukiwaniu dziwnych sformulowan nieadekwatnych do umow i regulaminow
taka akcja musi byc solidnie przyszykowana - trzeba bedzie zebrac to do kupy i wtedy zabrać sie do dalszej pracy:)
ja z orangem juz to robie - chociaz czekam na wiecej

co z tym zrobić dalej - za duzo osob moze wejsc na forum i to przeczytac i - szczerze mowiac - o przygotowaniach do takich akcji nie rozmawia sie głosno, wiec chetnych zapraszamy na priv.
Jedno jest pewne, jest mozliwosc to naglosnic, jest do tego sprzet i upowaznienia - patrzcie profil

byle by to nie byl slomiany zapal
pozdrawiam
aga_q
[/url]
-
- Użytkownik forum
Hmm ja już pisałe do UOKIK i dostałem takiego maila zwortnego:
cyt
"Odpowiadajac na pytanie w sprawie reklamy uslugi Business Everywhere, udzielam nastepujacych wyjasnien.
Ww. usluga dostepna w sieci Orange jest kierowana do przedsiebiorcow, w zwiazku z tym brak jest podstaw prawnych, by UOKiK podjal dzialania w sprawie reklamy wprowadzajacej blad, gdy przekaz marketingowy nie jest kierowany do konsumentow. W odniesieniu do reklamy, ktorej adresatem sa przedsiebiorcy istnieje natomiast mozliowsc jej indywidualnego kwestionowania przed sadem cywilnym na podstawie ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (Dz. U. 2003 r. Nr 153, poz. 1503).
z poważaniem
z upowaznienia Dyrektora Departamentu Polityki Konsumenckiej UOKiK
I tyle z ich strony!
cyt
"Odpowiadajac na pytanie w sprawie reklamy uslugi Business Everywhere, udzielam nastepujacych wyjasnien.
Ww. usluga dostepna w sieci Orange jest kierowana do przedsiebiorcow, w zwiazku z tym brak jest podstaw prawnych, by UOKiK podjal dzialania w sprawie reklamy wprowadzajacej blad, gdy przekaz marketingowy nie jest kierowany do konsumentow. W odniesieniu do reklamy, ktorej adresatem sa przedsiebiorcy istnieje natomiast mozliowsc jej indywidualnego kwestionowania przed sadem cywilnym na podstawie ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (Dz. U. 2003 r. Nr 153, poz. 1503).
z poważaniem
I tyle z ich strony!
Audi A8 na 255 kapciach- moja bryczka ajjj!
-
- Mistrz bezprzewodowy
No to teraz napisz do UOKiK w sprawie internetu dla indywidualnych a nie Business Everywhere.wójek dobra rada pisze:Hmm ja już pisałe do UOKIK i dostałem takiego maila zwortnego:
cyt
z poważaniem
I tyle z ich strony!
Back to the Future 

- Demon
Zaczęło się własnie wysłałen maila do uwagi z linkiem tego forum i opisałem jakie mamy problemy z tym operatorem.
Teraz cierpliwie poczekam co odpiszą ,a wy opisujcie tu dalej o swoich problemach z tym operatorem dotyczących usługi internetowej.
Pozdrawiam:)))
Teraz cierpliwie poczekam co odpiszą ,a wy opisujcie tu dalej o swoich problemach z tym operatorem dotyczących usługi internetowej.
Pozdrawiam:)))
-
- Stały użytkownik forum
w abonamencie ORANGE (taryfa sprzed roku czyli kupion jeszcze w IDEI) kasują 0,60 zł za pakiet 50 kB danych GPRS 

- seboo
- Specjalista bezprzewodowy-junior
hmmm..
praktyki jakich dopuszcza sie orange sa poprostu jawnym przegieciem - nie dosc ze podpisuje sie cyrograf to jeszcze umowa nie jest przestrzegana - trzeba wyszarpywac bity transferu i zapewne przez 2 lata meczyc sprawe az do powtarzania w kolko mantrowej reklamacji - a mozna bylo wybrac iplusa - ja z premedytacja dla iplusa kupilem abo na 6 miechow - umowa na 6 miechow - 84 czyli 25 +59 zl - dostep do umts - brak limitu - choc ja nie przekraczam 1 gb - terminal umts otrzymany wlasnym sumptem za 350 zeta - transfery ponad 400 kbit - pingi 150 - wszystko plynie + w tych 25 zeta abo 80 minut na stacjonarne i do plusa - co rowna sie 80 minutom videokonferencji - slowem nie narzekam i oczywiscie nie chwale sie ! - poprostu walczcie Ci ktorzy nie dosc ze uwiazani smycza to jeszcze wiecznie musicie uzerac sie z olewka bioracego Wasze pieniadze 

-
Ja się dopisuję do petycji! Mam dosyć dzwonienia do nich co miesiąc i przypominania im, że okres rozliczeniowy się skończył i należy zdjąć blokadę ograniczającą prędkość transmisji. A może do "Pod napięciem" się załapiemy? 

-
- Użytkownik forum
daj znac jak odpisza =D
- wikara
wikara1
heh....witam
oczywiśći że ja też się przyłącze i zrobię to z miłą przyjemnośćią,by podpisać co kolwiek, by udupić kiepów z orange....jestem za ,i naczele.....
>>>>>najchętniej bym ich dał do programu nieustraszeni w negatywnym tego słowa znaczeniu....może tam by rozum im wrucił.
3mcie się ,zobaczymy co dalej!
oczywiśći że ja też się przyłącze i zrobię to z miłą przyjemnośćią,by podpisać co kolwiek, by udupić kiepów z orange....jestem za ,i naczele.....
>>>>>najchętniej bym ich dał do programu nieustraszeni w negatywnym tego słowa znaczeniu....może tam by rozum im wrucił.
3mcie się ,zobaczymy co dalej!
-
- Stały użytkownik forum
hahaha dobry dowcip, do mediów hahaha
<font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> umieszczą artykół strone przed reklamą internetu orange hahahaha a w telewizji nie mają co robić tylko <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font> się zajmować hahahaha ,a najlepiej wyślijcie do TVN to pewnie w studiu Orange ekstraklasa ogłoszą hahaha 

- Demon
te chłopie jak ci temat nie odpowiada to po kiepa tu wchodzisz i piszesz pie...y .Zapisz sie lepiej do Kółka Gospodyn wiejskich i zacznij robic pisanki.
-
Witam .Chciałem zaciekawić tą sprawą lokalną gazetę METROPOL.
i CO...nic ku....a. dla nich ważniejszą sprawą jest miejsce na reklame
na ich rozkładówce, szkoda o tym pisać
wczoraj wysłałem e-mail do KOMPUTER śWIAT i czekam na odpowiedź
pozdro dla wszystkich na tym forum
ps więcej optymizmu Jarku1233
i CO...nic ku....a. dla nich ważniejszą sprawą jest miejsce na reklame
na ich rozkładówce, szkoda o tym pisać
wczoraj wysłałem e-mail do KOMPUTER śWIAT i czekam na odpowiedź
pozdro dla wszystkich na tym forum
ps więcej optymizmu Jarku1233
Witam. jestem zdecydowany na 100%. Trzeba cos z tym zrobic. NIe zaladowali mi transferu juz z 1,5 miesiaca. U mnie w miejscowosci tez tego neta ma 5 osob i sa rowniez niezadowoleni. A w Przasnyszu w Orange gadaja glupoty i chca zbyc klienta. Juz im to reklamowalem ale zlodzieje przyslali mi odpowiedz na zupelnie inny temat. Jezeli jest taka mozliwosc to ja i moi znajomi jestesmy za.
z poważaniem
Adam248
gg:6826848
z poważaniem
Adam248
gg:6826848
helo
pisałam już tu i powtórze ze z mediami nie tak. Dziennikarza nie zainteresuje odnosnik do forum, bo jezeli nie uzywa takiego netu, to nie zrozumie połowy rzeczy,o których tu sie pisze i połowy słów jakie są w użyciu (sorki dla dziennikarzy techników
)
Jezeli media dostaną kawe na ławe (niestety) czyli konkretne punkty regulaminu i konkretne texty z meili czy listów do nas, ktróre ten regulamin naginają - wówczas możemy liczyć na zainteresowanie. (Tym bardziej ze w gre wchodzi kasa z reklam, jeśli tv zacznie robić dym po omacku, straci reklamodawców a dziennikarz robote - sorki że sprowadzam Was troszke na ziemie
)
Mam legitymacje dziennikarską i juz obiecałam tutaj, ze korzystając z "uprawnień" mogę nagrywac rozmowy z BOK< BOA czy czymkolwiek innym z możliwoscią wykorzystywania nagrań dalej. Po linii służbowej można zacząc dzownić do ich rzeczników prasowych i z POWOŁANIEM NA KONKRETNE PUNKTY REGULAMINU, konkretne uwagi w odpowiedziach na reklamacje a najlepiej z ich numerami (reklamacji itd).
Takie działanie raz, ze da im swiadomość , ze coś się dzieje i są obserwowani a dwa tak zebrany materiał pozwoli zrobić z tego większą aferę i zainteresuje inne media.
Ale powtórzę, ze fajnie byłoby pozbierać to wszystko zuzammen do kupy
i wtedy zadziałać
Co WY na to?
ps: zeby nie było niejasności -z prawa do nagrań rezygnuje. Dostaniecie do nich linka albo umieścimy je na forum - do wykorzystania dla wszystkich.
pisałam już tu i powtórze ze z mediami nie tak. Dziennikarza nie zainteresuje odnosnik do forum, bo jezeli nie uzywa takiego netu, to nie zrozumie połowy rzeczy,o których tu sie pisze i połowy słów jakie są w użyciu (sorki dla dziennikarzy techników

Jezeli media dostaną kawe na ławe (niestety) czyli konkretne punkty regulaminu i konkretne texty z meili czy listów do nas, ktróre ten regulamin naginają - wówczas możemy liczyć na zainteresowanie. (Tym bardziej ze w gre wchodzi kasa z reklam, jeśli tv zacznie robić dym po omacku, straci reklamodawców a dziennikarz robote - sorki że sprowadzam Was troszke na ziemie

Mam legitymacje dziennikarską i juz obiecałam tutaj, ze korzystając z "uprawnień" mogę nagrywac rozmowy z BOK< BOA czy czymkolwiek innym z możliwoscią wykorzystywania nagrań dalej. Po linii służbowej można zacząc dzownić do ich rzeczników prasowych i z POWOŁANIEM NA KONKRETNE PUNKTY REGULAMINU, konkretne uwagi w odpowiedziach na reklamacje a najlepiej z ich numerami (reklamacji itd).
Takie działanie raz, ze da im swiadomość , ze coś się dzieje i są obserwowani a dwa tak zebrany materiał pozwoli zrobić z tego większą aferę i zainteresuje inne media.
Ale powtórzę, ze fajnie byłoby pozbierać to wszystko zuzammen do kupy

Co WY na to?
ps: zeby nie było niejasności -z prawa do nagrań rezygnuje. Dostaniecie do nich linka albo umieścimy je na forum - do wykorzystania dla wszystkich.