Może naglosnic sprawe netu w ORANRE w mediach kto jest za..

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Demon
Specjalista bezprzewodowy-senior

Może naglosnic sprawe netu w ORANRE w mediach kto jest za..

Post autor: Demon »

Sami widzicie co ludzie opisuja na tym forum jakie maja problemy z netem w oranie moze wspolnie naglosnimy ta sprawe w mediach TV i damy temat reporterom .Oni dosyc duzo moga zrobic.
Mam propozycje kto jest za niech sie tu wpisze zobaczymy ilu ludzi przegladajacych to forum ma takie klopoty z transferem i edge w ORANGE.

Zapraszam do udzialu te wpisy beda bardzo pomocne wrecz dowodowe .

START ZACZYNAMY.
Czarek88lol
Stały użytkownik forum

Re: Może naglosnic sprawe netu w ORANRE w mediach kto jest za..

Post autor: Czarek88lol »

ha;) jestem pierwszy:) tylko czy to cos da?! wiem ze ja mma z Nimi problemy;/ ciągła walka;/ ale czy media sie tym zajmą... wątpliwe;/ ale jesli to ma pomoc jest ZA:)

pozdrawiam:D
wk26
Użytkownik forum

Post autor: wk26 »

Takze jestem za !! Juz mnie dostatecznie ten GPRS w orange wnerwia.Ciagla walka !!
wójek dobra rada
Użytkownik forum

Post autor: wójek dobra rada »

Hej a ja jestem drugi! Nawet moge iść do " rozmowy w toku" Drzyzgi he he :wink: i poskarżyć się na słabą jakość usług Orangutana!
A tak poważnie to jestem za! Jak ktoś ma chęci albo możliwości to z przyjemnością podpisze petycję o reportaż w tej sprawie!

Pozdro!
Audi A8 na 255 kapciach- moja bryczka ajjj!
Awatar użytkownika
lkmc
Stały użytkownik forum

Post autor: lkmc »

A moze donos do UOKiK :?: :?:
Alkohochlik
Użytkownik forum

Post autor: Alkohochlik »

do "uwagi" najlepiej dac albo do "interwencji"
Pattio
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Pattio »

Witam kolegow. Jestem jak najbardziej za, mam juz dosc ORANGE :x
slawoj95

Post autor: slawoj95 »

jestem za .media to przeciesz 4 władza , chyba że kaczor ich zdejmie

ps. myśl demon dalej i my wszystcy też

pozdro
aga_q

Post autor: aga_q »

do tego trzeba pomocy

przekopcie sie przez swoje regulaminy i umowy z zaznaczeniem interesujących wątków

przekopcie przez reklamacje w poszukiwaniu dziwnych sformulowan nieadekwatnych do umow i regulaminow

taka akcja musi byc solidnie przyszykowana - trzeba bedzie zebrac to do kupy i wtedy zabrać sie do dalszej pracy:)

ja z orangem juz to robie - chociaz czekam na wiecej :)

co z tym zrobić dalej - za duzo osob moze wejsc na forum i to przeczytac i - szczerze mowiac - o przygotowaniach do takich akcji nie rozmawia sie głosno, wiec chetnych zapraszamy na priv.

Jedno jest pewne, jest mozliwosc to naglosnic, jest do tego sprzet i upowaznienia - patrzcie profil ;) Mozna nagrac miotających się miedzy wersjami i faktami ludzi z BOKU, BOA itd, zebrac wasze uwagi i z tym ruszyc dalej.

byle by to nie byl slomiany zapal

pozdrawiam
aga_q

[/url]
wójek dobra rada
Użytkownik forum

Post autor: wójek dobra rada »

Hmm ja już pisałe do UOKIK i dostałem takiego maila zwortnego:
cyt
"Odpowiadajac na pytanie w sprawie reklamy uslugi Business Everywhere, udzielam nastepujacych wyjasnien.
Ww. usluga dostepna w sieci Orange jest kierowana do przedsiebiorcow, w zwiazku z tym brak jest podstaw prawnych, by UOKiK podjal dzialania w sprawie reklamy wprowadzajacej blad, gdy przekaz marketingowy nie jest kierowany do konsumentow. W odniesieniu do reklamy, ktorej adresatem sa przedsiebiorcy istnieje natomiast mozliowsc jej indywidualnego kwestionowania przed sadem cywilnym na podstawie ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (Dz. U. 2003 r. Nr 153, poz. 1503).

z poważaniem

z upowaznienia Dyrektora Departamentu Polityki Konsumenckiej UOKiK

I tyle z ich strony!
Audi A8 na 255 kapciach- moja bryczka ajjj!
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Szadzik »

wójek dobra rada pisze:Hmm ja już pisałe do UOKIK i dostałem takiego maila zwortnego:
cyt
"Odpowiadajac na pytanie w sprawie reklamy uslugi Business Everywhere, udzielam nastepujacych wyjasnien.
Ww. usluga dostepna w sieci Orange jest kierowana do przedsiebiorcow, w zwiazku z tym brak jest podstaw prawnych, by UOKiK podjal dzialania w sprawie reklamy wprowadzajacej blad, gdy przekaz marketingowy nie jest kierowany do konsumentow. W odniesieniu do reklamy, ktorej adresatem sa przedsiebiorcy istnieje natomiast mozliowsc jej indywidualnego kwestionowania przed sadem cywilnym na podstawie ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (Dz. U. 2003 r. Nr 153, poz. 1503).

z poważaniem

z upowaznienia Dyrektora Departamentu Polityki Konsumenckiej UOKiK

I tyle z ich strony!
No to teraz napisz do UOKiK w sprawie internetu dla indywidualnych a nie Business Everywhere.
Back to the Future ;)
Awatar użytkownika
Demon

Zaczęło się własnie wysłałen maila do uwagi z linkiem tego forum i opisałem jakie mamy problemy z tym operatorem.
Teraz cierpliwie poczekam co odpiszą ,a wy opisujcie tu dalej o swoich problemach z tym operatorem dotyczących usługi internetowej.

Pozdrawiam:)))
krecikson
Stały użytkownik forum

Post autor: krecikson »

w abonamencie ORANGE (taryfa sprzed roku czyli kupion jeszcze w IDEI) kasują 0,60 zł za pakiet 50 kB danych GPRS :lol:
Awatar użytkownika
seboo
Specjalista bezprzewodowy-junior

hmmm..

Post autor: seboo »

praktyki jakich dopuszcza sie orange sa poprostu jawnym przegieciem - nie dosc ze podpisuje sie cyrograf to jeszcze umowa nie jest przestrzegana - trzeba wyszarpywac bity transferu i zapewne przez 2 lata meczyc sprawe az do powtarzania w kolko mantrowej reklamacji - a mozna bylo wybrac iplusa - ja z premedytacja dla iplusa kupilem abo na 6 miechow - umowa na 6 miechow - 84 czyli 25 +59 zl - dostep do umts - brak limitu - choc ja nie przekraczam 1 gb - terminal umts otrzymany wlasnym sumptem za 350 zeta - transfery ponad 400 kbit - pingi 150 - wszystko plynie + w tych 25 zeta abo 80 minut na stacjonarne i do plusa - co rowna sie 80 minutom videokonferencji - slowem nie narzekam i oczywiscie nie chwale sie ! - poprostu walczcie Ci ktorzy nie dosc ze uwiazani smycza to jeszcze wiecznie musicie uzerac sie z olewka bioracego Wasze pieniadze :x
Łukasz2

Post autor: Łukasz2 »

Ja się dopisuję do petycji! Mam dosyć dzwonienia do nich co miesiąc i przypominania im, że okres rozliczeniowy się skończył i należy zdjąć blokadę ograniczającą prędkość transmisji. A może do "Pod napięciem" się załapiemy? :lol:
Alkohochlik
Użytkownik forum

Post autor: Alkohochlik »

daj znac jak odpisza =D
Awatar użytkownika
wikara

wikara1

Post autor: wikara »

heh....witam
oczywiśći że ja też się przyłącze i zrobię to z miłą przyjemnośćią,by podpisać co kolwiek, by udupić kiepów z orange....jestem za ,i naczele.....

>>>>>najchętniej bym ich dał do programu nieustraszeni w negatywnym tego słowa znaczeniu....może tam by rozum im wrucił.

3mcie się ,zobaczymy co dalej!
Jarek1233
Stały użytkownik forum

Post autor: Jarek1233 »

hahaha dobry dowcip, do mediów hahaha :D <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> umieszczą artykół strone przed reklamą internetu orange hahahaha a w telewizji nie mają co robić tylko <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font> się zajmować hahahaha ,a najlepiej wyślijcie do TVN to pewnie w studiu Orange ekstraklasa ogłoszą hahaha :D
Awatar użytkownika
Demon

te chłopie jak ci temat nie odpowiada to po kiepa tu wchodzisz i piszesz pie...y .Zapisz sie lepiej do Kółka Gospodyn wiejskich i zacznij robic pisanki.
slawoj95

Post autor: slawoj95 »

Witam .Chciałem zaciekawić tą sprawą lokalną gazetę METROPOL.
i CO...nic ku....a. dla nich ważniejszą sprawą jest miejsce na reklame
na ich rozkładówce, szkoda o tym pisać
wczoraj wysłałem e-mail do KOMPUTER śWIAT i czekam na odpowiedź

pozdro dla wszystkich na tym forum

ps więcej optymizmu Jarku1233
Adam248

Post autor: Adam248 »

Witam. jestem zdecydowany na 100%. Trzeba cos z tym zrobic. NIe zaladowali mi transferu juz z 1,5 miesiaca. U mnie w miejscowosci tez tego neta ma 5 osob i sa rowniez niezadowoleni. A w Przasnyszu w Orange gadaja glupoty i chca zbyc klienta. Juz im to reklamowalem ale zlodzieje przyslali mi odpowiedz na zupelnie inny temat. Jezeli jest taka mozliwosc to ja i moi znajomi jestesmy za.
z poważaniem
Adam248
gg:6826848
aga_q

Post autor: aga_q »

helo
pisałam już tu i powtórze ze z mediami nie tak. Dziennikarza nie zainteresuje odnosnik do forum, bo jezeli nie uzywa takiego netu, to nie zrozumie połowy rzeczy,o których tu sie pisze i połowy słów jakie są w użyciu (sorki dla dziennikarzy techników :D )

Jezeli media dostaną kawe na ławe (niestety) czyli konkretne punkty regulaminu i konkretne texty z meili czy listów do nas, ktróre ten regulamin naginają - wówczas możemy liczyć na zainteresowanie. (Tym bardziej ze w gre wchodzi kasa z reklam, jeśli tv zacznie robić dym po omacku, straci reklamodawców a dziennikarz robote - sorki że sprowadzam Was troszke na ziemie ;) )

Mam legitymacje dziennikarską i juz obiecałam tutaj, ze korzystając z "uprawnień" mogę nagrywac rozmowy z BOK< BOA czy czymkolwiek innym z możliwoscią wykorzystywania nagrań dalej. Po linii służbowej można zacząc dzownić do ich rzeczników prasowych i z POWOŁANIEM NA KONKRETNE PUNKTY REGULAMINU, konkretne uwagi w odpowiedziach na reklamacje a najlepiej z ich numerami (reklamacji itd).

Takie działanie raz, ze da im swiadomość , ze coś się dzieje i są obserwowani a dwa tak zebrany materiał pozwoli zrobić z tego większą aferę i zainteresuje inne media.

Ale powtórzę, ze fajnie byłoby pozbierać to wszystko zuzammen do kupy ;) i wtedy zadziałać
Co WY na to?

ps: zeby nie było niejasności -z prawa do nagrań rezygnuje. Dostaniecie do nich linka albo umieścimy je na forum - do wykorzystania dla wszystkich.
ODPOWIEDZ