Karta sieciowa Asmax WRLS-411G- problem: "gubi" in
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Karta sieciowa Asmax WRLS-411G- problem: "gubi" in
Mam problem z wyzej wymieniona karta sieciowa.
Niedawno wymienilem starego repoteca na nowego asmaxa.
Przez pare dni net hulal bez problemu, ale od 2 dni przy wiekszym obciazeniu (tj. sciaganie, gra rzez neta) polaczenie tak jakby gasnie i musZe sie od nowa laczyc.
Probowalem roznordnych sterow.
Interent radiowy
sposob laczenia PPPoE poprzez siec bezprzewodowa
Ehh Wlozylem karte sieciowa do innego kompa- necik hula az milo na sterach z plytki.
Sam juz nie wiem. Wyglada na to ze karta jest wporzo.
Dodam ze problem istnieje w kompie ktory niedawno nabylem:
Intel core2duo 8200
A-Data 2x2gb
GeForce 8800 GTS
GIgabyte P35 DS3L
W sieci wyczytalem:
Cytat:
Zmieniłem ostatnio płytę i procka na Gigabyte GA-P31-DS3L i pojawił sie następujący problem z działaniem netu. Do tej pory net hulał bez problemów a po wymianie płyty wszystko działa niby w porządku aż w pewnym momencie traci połączenie(ikonka połączenia nie wskazuje utraty połączenia). Problem ustępuje po kliknięciu na ikonę połączenia sieciowego i wybraniu "naprawa" pochodzi kilka minut i z powrotem to samo
U mniedzieje sie tak samo tyle ze u niego na karcie wbudowanej w plyte glowna, a umnie na wspomnianym asmaxie.
Prawdopodobnie nie jest to wina ani dostawcy internetu ani owej karty sieciowej.
Niedawno wymienilem starego repoteca na nowego asmaxa.
Przez pare dni net hulal bez problemu, ale od 2 dni przy wiekszym obciazeniu (tj. sciaganie, gra rzez neta) polaczenie tak jakby gasnie i musZe sie od nowa laczyc.
Probowalem roznordnych sterow.
Interent radiowy
sposob laczenia PPPoE poprzez siec bezprzewodowa
Ehh Wlozylem karte sieciowa do innego kompa- necik hula az milo na sterach z plytki.
Sam juz nie wiem. Wyglada na to ze karta jest wporzo.
Dodam ze problem istnieje w kompie ktory niedawno nabylem:
Intel core2duo 8200
A-Data 2x2gb
GeForce 8800 GTS
GIgabyte P35 DS3L
W sieci wyczytalem:
Cytat:
Zmieniłem ostatnio płytę i procka na Gigabyte GA-P31-DS3L i pojawił sie następujący problem z działaniem netu. Do tej pory net hulał bez problemów a po wymianie płyty wszystko działa niby w porządku aż w pewnym momencie traci połączenie(ikonka połączenia nie wskazuje utraty połączenia). Problem ustępuje po kliknięciu na ikonę połączenia sieciowego i wybraniu "naprawa" pochodzi kilka minut i z powrotem to samo
U mniedzieje sie tak samo tyle ze u niego na karcie wbudowanej w plyte glowna, a umnie na wspomnianym asmaxie.
Prawdopodobnie nie jest to wina ani dostawcy internetu ani owej karty sieciowej.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Karta sieciowa Asmax WRLS-411G- problem: "gubi" in
Spróbuj ustawić stałe IP. Problemem przeciążenia może być też zapchany kanał bo w okolicy są inne sieci wifi. Spróbuj zmienić kanał na inny.
[ Dodano: 2008-05-23, 16:23 ]
Dodam, że kanał nadawania w routerze.
[ Dodano: 2008-05-23, 16:23 ]
Dodam, że kanał nadawania w routerze.

-
- Użytkownik forum
Stale ip nic nie dawalo.
I nie jest to problem z zapchanym kanalem bo na innym kompie net dziala jak nalezy . Musi to byc raczej problem natury technicznej lub cos z ustawieniami ( nie wiem co).
Nie lacze sie przez router.
I nie jest to problem z zapchanym kanalem bo na innym kompie net dziala jak nalezy . Musi to byc raczej problem natury technicznej lub cos z ustawieniami ( nie wiem co).
Nie lacze sie przez router.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Czasami też mi to się dzieje z tym, że na XP. Chyba to wina systemu, albo raczej sterowników. U mnie nie windows tylko aplikacja od karty steruje siecią.
-
- Użytkownik forum
Na drugim kompie net dziala jak nalezy z ta sama karta sieciowa (przekladalem by sprawdzic) tymis samymi sterami oraz tym samym windowsem. Zastanawiam sie czy to nei jest moze wina plyty glownej ? Przypominam ze moja plyta gl. to : Gigabyte GA-P31-DS3LChyba to wina systemu, albo raczej sterowników
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
To karta na PCI? Sprawdź w biosie ustawienia zasilania i ustawienia portów PCI.
Sprawdź też zarządzanie energią w windowsie.
[ Dodano: 2008-05-23, 16:59 ]
I jeszcze w ustawieniach karty w managerze urządzeń jak wygląda sytuacja z poborem prądu.
Sprawdź też zarządzanie energią w windowsie.
[ Dodano: 2008-05-23, 16:59 ]
I jeszcze w ustawieniach karty w managerze urządzeń jak wygląda sytuacja z poborem prądu.
-
- Użytkownik forum
W biosie nic nie znalazlem (albo nei wiem gdzie szukac), a w wlascniowsciach karty sieciowej mam odznaczone wylaczanie karety w celu oszczedzania energii.
Tak to jest karta PCI
Edit.
Jesli chodzi o Bios
w PnP/PCI Configurations
PC1 IRQ Assigment [auto]
PC2 IRQ Assigment [auto]
PC3 IRQ Assigment [auto]
Nie wiem czy o to Ci chodzilo .
Tak to jest karta PCI
Edit.
Jesli chodzi o Bios
w PnP/PCI Configurations