Witam Wszystkich
Jesteście moja ostatnia nadzieją

Mam ogromny problem z konfigiem routera linksys wrt54gl na standartowym oprogramowaniu. Do routera podpiety jest desktop po kablu i lapek przez wifi. W obu przypadkach www pieknie śmiga niestety nie łączą sie takie programy jak: gg, skype, gry online i co najgorsze program ksiegowy na którym moja Miłościwie mi Panująca Małżonka

pracuje w domu. Program to jakiś system zintegrowany którym może "obrabiać" dane na serwerze firmowym bedąc w domku. Taki stan rzeczy
na^pewno jest wina routera bo przez zwykły hub i kabel wszystko pieknie śmiga. W ustawieniach routera wszystkie zabezpieczenia powył
ączane. Ustawienia ip, dns, mac na 99,9% są ok bo sa ustawiane po konsultacji ze znajomym informatykiem. Niestety znajomek sobie wyjechał i niestety zostałem sam na placu boju z resztą ustawień. Jestem niestety zielony w tematach sieciowych i juz niestety nie mam siły zmieniać ustawień "na chybił trafił, a może zadziała".
Mam sieć osiedlową wiem tylko ze admin ciągnie sygnał światłowodem od tepsy.
Bedę strasznie zobowiązany za wszelką pomoc bo juz z tym routerem walcze od 2 tygodni i juz "rence mi opadowywują"

Pozdrawiam
Maciek
Poprawiono błędy.