Internet do laptopa za granicą

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
k-a-s-p-e-r
Początkujący użytkownik forum

Internet do laptopa za granicą

Post autor: k-a-s-p-e-r »

Hej,

Witam wszystkich użytkowników tego forum. To mój pierwszy post tutaj, jak <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> jestem troche zielony w temacie bezprzewodowego internetu więc problem z ktorym sie zwracam moze byc uznany za banalny. Wyjezdzam za granicę w tym roku (dokladnie do Szkocji) i bede potrzebowal tam bezprzewodowego polaczenia mojego laptopa z internetem. Czy w Polsce juz ktos udostepnia taka usluge z mozliwoscia korzystnia z niej na terenie calej Europy? Na jakie sposoby moze polaczyc laptop bezprzewodowo z internetem? Dziekuje z gory za odpowiedzi i pozdrawiam!
ikw
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Internet do laptopa za granicą

Post autor: ikw »

czesc!
odpowiedz na twoje pytanie jest prawie trywialna takze...postukam chwile.
rozumiem ze chcesz sie pochwalic ze twoj laptop ma wifi...to bardzo fajnie i <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font>. jesli chodzi o podlaczenie do internetu w szkocji to jest pewnie podobnie tak jak u nas. jak jest tam gdzie bedziesz mieszkal jakis provider to sobie zadzwonisz oni podepna ci lacze a jak bedziesz mial troche szczescia no to moze dostaniesz wirelessa za free wraz z modemem tak zeby mozna bylo wykorzystac to wifi w laptoku.
Moze sie rowniez zdazyc tak - co jest bardzo czeste - ze miejsce w ktorym bedziesz mieszkal (wynajety pokoj lub cos podobnego ) bedzie mielo polaczenie z internetem.
Ostatecznie jak miejsce twojego pobytu to jakas zapadla dziura bedziesz musial skorzystac z modemu i niestety wifi sie na nic nie przyda.
Na twoim miejscu niczym bym sie nie martwil bo na wyspach neta duzo...od 1 megowych do 24 megowych no i jeszcze hot spoty ...np w starbaku:P
to tyle.
pzdr.

p.s.
wlasnie jeszcze raz przeczytalem twoje zapytanie i mam nadzieje ze nie chodzi ci o neta takiego ze jezdzisz samochodem i go masz caly czas.
k-a-s-p-e-r
Początkujący użytkownik forum

Re: Internet do laptopa za granicą

Post autor: k-a-s-p-e-r »

Dzieki za poswiecona chwilke. Nie mialem zamiaru sie niczym chwalic, wlasnie teraz sprawdzilem ze posiada wifi. Mialem na mysli wlasnie dostep do internetu w kazdym miejscu i w kazdej chwilili (tak jak podales przyklad w samochodzie dajmy to). Czy juz w Polsce moglbym sobie to zalatwic? W jaki sposob musze podlaczyc laptop bezprzewodowo z internetem by miec zasieg caly czas podrozujac po Europie? Pozdrawiam!
ODPOWIEDZ