Odległość nie jest duża jakieś 5 - 10 metrów, WL-600g stoi na dole kolo wtyczki telefonicznej i podaje sygnał na laptopa i komputer stacjonarny na pietrze, może to śmiesznie zabrzmi ale wszystko ładnie działało do czasu aż tydzień temu posprzątałem strych, wyrzuciłem kilka starych anten TV które tam zalegały i naraz sygnał na stacjonarnym komputerze spadł do ok. 40% dlaczego nie wiem, karta jest dobra bo testowana u sąsiada, co chce zrobić WL-600g ma podawać sygnał na dole domu WL-520GC na piętro chciałem go zamontować gdzieś na schodach, według schematu na pudelku właśnie tak można zrobić ale instrukcja jest tak lakoniczna nie ma w ogóle nic wytłumaczone, w necie znalazłem instrukcje z innego routera gdzie pisze ze żeby pracował WDS oba routery muszą mieć włączony WDS, ale jak włączę WDS w WL-600g to nie mogę się z nim połączyć.
znalazłem rozszerzona instrukcje do WL-600g po naszemu na stronie ASUSa chcialem zrobic tak jak tam jest napisane ale niestety nie działa.
http://dlsvr02.asus.com/pub/ASUS/wirele ... pl2458.zip
strona 27
[ Dodano: 2008-06-15, 20:44 ]
wiec dziś znowu poświeciłem 4 godziny, wygląda na to ze połączenie ma
wyczytałem tez ze trzeba wyłączyć DHCP Server a wpisać Default Gatway czyli adres routera WL-600g 192.168.1.1 wiec wpisałem tylko nie wiem czy dobre miejsce, trzeba tez zmienić adres routera WL-520GC wiec zmieniłem na 192.168.1.3 bo jak zmienię na (192.168.1.2) to wyskakuje mi konflikt adresów IP

wszystkie inne ustawienia takie same jak w WL-600g w nim tez zresztą wszystko ustawione DHCP Start na 192.168.1.4 oczywiście wyszukuje mi WL-520GC niby wszystko dobrze ale neta nie ma, WL-520GC przydziela mi jakieś dziwne IP jak znajdę się w jego zasięgu (169.254.137.128) jak sprawdzę w ustawieniach windy nie przydziela Default Gatway i DNS Serwera ja juz jestem bezradny, cala nadzieja w was specjalistów od WLANu
tu wpisałem adres WL-600g 192.168.1.1 i wyłączyłem DHCP
gdzieś tkwi mały błąd ale gdzie to jest pytanie ?
pomocy!