A czy aby GMT 378 nie siedzi tez w iCON II 7.2 Mb?? (ten plaski na usb), ten jest chyba jeszcze tańszy. Tylko czy taki da sie taki kombinowany poprawinie zainstalowac w systemie?ja.michal pisze:... ale jak więcej niż 550zł to lepiej kupić modem Teltonika Modem USB/H7.2 i wyciągnąć z niego GTM 378.
Sony Vaio z WWAN
Moderator: Moderatorzy
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Sony Vaio z WWAN
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
bob gdzieś podrzucał link jak zrobić taki modem wewnętrzny w laptopie jeśli ten nie ma anten. W tym artykule gość użył właśnie modemu teltoniki i wyją z niego karte i czytnik kart sim.
Myślę, że takie coś da radę zainstalować.
Nie wiem tylko czy sterownik optiona czy teltoniki by były.
Myślę, że takie coś da radę zainstalować.

- canidy
- Stary wyga bezprzewodowy
Pewnie, że można przerabiać laptopa (obudowę) tylko po co? W tamtym artykule co podał bob chodziło o Eee PC, a nie o laptopy. Trzeba by dokładnie sprawdzić, bo tylko w niektórych modemach na USB są użyte modemy ze złączem MiniPCI Express. Jeżeli to jest właśnie taki przypadek to bez żadnej przeróbki pasuje do Della.ja.michal pisze:bob gdzieś podrzucał link jak zrobić taki modem wewnętrzny w laptopie jeśli ten nie ma anten. W tym artykule gość użył właśnie modemu teltoniki i wyją z niego karte i czytnik kart sim.
Myślę, że takie coś da radę zainstalować.Nie wiem tylko czy sterownik optiona czy teltoniki by były.
Zatem do Delli, które mają antenę i port SIM polecam to co wcześniej podałem czyli Novatel EU870D lub Dell 5520, chociaż są już i wyższe modele