ANDREW GRID 26T-2400 23dBi ORYGINALNA Problem

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
ufoludekcrezy
Początkujący użytkownik forum

ANDREW GRID 26T-2400 23dBi ORYGINALNA Problem

Post autor: ufoludekcrezy »

Coś nie tak Antena oryginalna a coś nie łapie sygnału, co może być w niej zepsute???.
Przewody nowe RF-240 wszystkie złączki według mnie solidnie zagniecione nie ma możliwości, że niby żyła mogła się zetknąć z masą test żarówka bateria przeszła poprawnie, więc teraz już nie wiem sam, co o tym myśleć antena wygląda na dobrą, ale co z tego jak nie łapie sygnału.
Proszę o pomoc, co może być nie tak.
Nie mam urządzeń do zbadania przebicia, ale przecież Antena to zwykły Dipol.???
Co może być w niej nie tak złączka typu N męska? Więc na kablu zastosowana żeńska.
Kabel H-1000 heh jestem rozgoryczony..... :-/ :gwiazdki:
Proszę o pomoc.

Dodam, że antene kupiłem urzywaną... więc jak wiadomo nosi normalne ślady urzytkowania. :cry:
ufoludekcrezy

Re: ANDREW GRID 26T-2400 23dBi ORYGINALNA Problem

Widzę brak zainteresowania moim tematem no trudno najważniejsze że se sam poradziłem co było wina końcówki rpsma kupiłem u pewnego sprzedawcy srebrną zaprawiłem i wszystko wyglądało na dobre a jednak nie było tak dobrze jak się spodziewałem oddałem antenę do ekspertyzy do tego gościa co kupiłem złączkę razem z kablem on po 1 tygodniu stwierdził, że antena to szmelc heh oryginalny andrew szmelc :gwiazdki: no ale ja się nie poddałem kupiłem w sklepie yagi.pl złączki pozłacane zmieniłem końcówkę rpsma i działa :super:
Gościu skasował mnie na 20zł za sprawdzenie żart normalnie i wierz teraz komuś jak samemu czegoś nie zrobisz to nigdy nie będziesz pewny czy cie ktoś nie chce zrobić w przysłowiowego balona. :hyhy: :cwaniak: :hurra:

P.S
Do nadajnika mam 3~4km i co sygnał -79dbi no ale drzewa po drodze i klapa może to jest przyczyna antena wisi niezbyt wysoko kabla mam z 7m :( nie zbyt fajny sygnał może jeszcze ta druga złączka srebrna typu N a może kabel pisze na nim MRC240 nie znam się ale u tego gościa go wziąłem może ten kabel też jakiś lewy tak jak tamta złączka mam z yagi.pl oryginalny RF-240 LOW LOS JAPAN ale szkoda mi go i nie wiem czy czasem ten kabel co obecnie mam to właśnie kabel RF240 dziwna nazwa na nim MRC240 DRAKA czy jakoś tak...
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

Niestety jakość anten do duży problem, który poruszany był na forum nie raz. Jedyna rada to zakup sprawdzonych anten ze sprawdzonego źródła. Wiele osób poleca tu np. Dipol.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ufoludekcrezy

Dziękuje za info widzi pan bo może tak będzie najładniej moja antena niby oryginalna Andrew z tego co słyszałem te anteny są kosmicznie drogie w porównaniu co do dipola a jakość wykonania super heh ciekawe czy ten kabel MRC240 To czasem nie jakaś podróba bo po tym sprzedawcy można się spodziewać wszystkiego antenę kupiłem okazyjnie pracowała wcześniej na brig 2x takie anteny no ale co tu gadać najważniejsze że działa szkoda że sygnał kiepski no ale te drzewa :/

A to link do anteny jaką ja mam
ANDREW :( Szkoda że taka droga.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

ufoludekcrezy pisze:kupiłem w sklepie yagi.pl
Niestety, jest to sklep raczej odradzany ze względu na kiepskiej jakości anteny i ogólnie sprzęt.
ufoludekcrezy

Fajnie tyle, że się nie zrozumieliśmy ja złączki srebrne i kabel mrc240 kupiłem u gościa ze sklepu z moich okolic Węgrowa i tu jest ból jeszcze mi gadał że ta antena nie działa heh widocznie wcale jej nie sprawdzała kasę wziął a złączki które przyszyły z yagi.pl pomogły znaczy się ja z nimi problemów nie miałem a jak bym miał brać nową antenkę to na pewno u nich bym nie brał to znaczy w yagi.pl co najwyżej dipol lub cyberbajt. :hyhy:

Antenę kupiłem od firmy która świadczyła usługi neta i antena była kupiona u dystrybutora w Polsce firmy andrew. ;)
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

ufoludekcrezy pisze:jak bym miał brać nową antenkę to na pewno u nich bym nie brał to znaczy w yagi.pl co najwyżej dipol lub cyberbajt. :hyhy:
To dobrze :ok:
ufoludekcrezy

Dodam tyle na koniec, że gdybym miał teraz brać antenę to po pierwsze co ważne i chce przestrzec każdego nie żałujcie na ten cel kasy bo się to mści podwójnie ja już myślałem, że będę musiał kupić drugą antenę a jednak los chciał inaczej..

I wyszło tak że do nowego neta będę musiał się podłączać 1 miesiąc bo z tego wszystkiego administrator pojechał sobie na wczasy.... a tak se chciałem być samodzielny i wyszło mi bokiem. :/ :hyhy:

No i raczej radził bym wybierać nowe produkty..... :cfaniak: :hyhy:
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

ufoludekcrezy pisze:gdybym miał teraz brać antenę to po pierwsze co ważne i chce przestrzec każdego nie żałujcie na ten cel kasy bo się to mści podwójnie
Święte słowa, nic dodać nic ująć :ok:
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ