Problem z ed77

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
NeOnKa
Początkujący użytkownik forum

Problem z ed77

Post autor: NeOnKa »

mam mały problemik z modem ed77.

windows xp; łaczy się bez większych problemów, ale korzystać z połączenia mogę tylko przez kilka minut, potem nie chce otwierać żadnej strony, nie mówiąc już o jakimkolwiek gg czy p2p... :/ mimo iż nadal pokazuje że jest podłączony do sieci.

czy to może być wina windowsa ?? (na ubuntu działa) czy może nieprawidłowe ustawienia w ed77 ??

błagam o pomoc.
Jezeli niezrecznie ci odwiedzic przyjaciol bez specjalnego powodu, powiedz im, ze przychodzisz zyczyc im Bardzo Szczesliwego Czwartku.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Re: Problem z ed77

Post autor: Sundance_kid »

NeOnKa pisze:potem nie chce otwierać żadnej strony, nie mówiąc już o jakimkolwiek gg czy p2p... :/
Sytuacja powtarza się cały czas czy o określonych porach?
Awatar użytkownika
NeOnKa

w ten właśnie sposób net funkcjonuje już od kilku dni, bez względu na pore... :/
Jezeli niezrecznie ci odwiedzic przyjaciol bez specjalnego powodu, powiedz im, ze przychodzisz zyczyc im Bardzo Szczesliwego Czwartku.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

Poczytaj ten temat: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t ... light=ed77
Awatar użytkownika
NeOnKa

no tak, tam pomogło. u mnie nie da rady. ja mam normalny zasięg, połączenie jest nadal aktywne, ale nic nie działa.

za to coś nowego !! podczas aktualizacji antywirusa, net działał przez ponad pół godziny :) gdy aktualizacja dobiegła końca, już działanie mu się znudziło... przy próbie wyjścia na chociaż google pojawia się komunikat : "dokument nie zawiera żadnych danych" :? :zdziwko:

[ Dodano: 2008-04-25, 14:16 ]
problem istnieje nadal.. czy to możliwe, że to błąd ustawień w windowsie ?? - ustawień połączeń sieciowych ??

[ Dodano: 2008-04-25, 14:16 ]
problem istnieje nadal.. czy to możliwe, że to błąd ustawień w windowsie ?? - ustawień połączeń sieciowych ??
lukasz100
Stały użytkownik forum

Post autor: lukasz100 »

A w Edge dialerze w zakładce statystyki są jakieś dane czy się zerują, gdy net przestaje działać??
ED 77+ antena kierunkowa 16,5dB
transfery: 10KB/s-20KB/s
Pingi: takie jak ka?dy 600ms-1000ms
System Mechanic dzia?a cuda:)
Awatar użytkownika
NeOnKa

dane sie zeruja...
lukasz100
Stały użytkownik forum

Post autor: lukasz100 »

A wciśnij alt+ctrl+del i sprawdź czy wyskakuje Ci jakieś inne połączenie poza Orange. U mnie jakiś WAN się pojawia.
ED 77+ antena kierunkowa 16,5dB
transfery: 10KB/s-20KB/s
Pingi: takie jak ka?dy 600ms-1000ms
System Mechanic dzia?a cuda:)
Awatar użytkownika
Darecky
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Darecky »

NeOnKa pisze:za to coś nowego !! podczas aktualizacji antywirusa, net działał przez ponad pół godziny :) gdy aktualizacja dobiegła końca, już działanie mu się znudziło... przy próbie wyjścia na chociaż google pojawia się komunikat : "dokument nie zawiera żadnych danych" :?
Hmm może masz antyvira z zintegrowanym firewllem i on Ci wszystko blokuje oprócz aktualizacji?
Awatar użytkownika
DJMETRIX
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: DJMETRIX »

Ja powiem tak ... w sieci Orange tak jest.Nadajniki są do niczego .postaraj sie o antene zewnętrzną.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez DJMETRIX, łącznie zmieniany 2 razy.
Sony Vaio VPCF11ME - Alcatel One Touch Link Y858 Orange LTE
ODPOWIEDZ