Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo
hej jak pobieram program netinfo, a później próbuje go rozpakować to wyskakuje mi błąd że plik uszkodzony. Co mam zrobić?
- wojteks
- *** Administrator ***
Skąd i czym pobierasz? Jakim programem rozpakowujesz?muszka10 pisze:jak pobieram program netinfo
Nie pomagam na PW!
-
z tej strony a rozpakowuje winzip i winrar
- wojteks
- *** Administrator ***
Podaj konkretnego linka do pliku.muszka10 pisze:z tej strony
Jeżeli to ten link http://www.sklepy.ehost.pl/top_netinfo.zip to Windows 7 bez problemu go otwiera i pozwala rozpakować.
Nie pomagam na PW!
-
- Mistrz bezprzewodowy
Nie wiem, co oznacza "z tej strony", ale przed chwila pobrałem program z adresu http://www.sklepy.ehost.pl/top_netinfo.zip do którego prowadzi link w pierwszym poście tego wątku i poprawnie rozpakował mi się top_netinfo.exe ver. 3.65.muszka10 pisze:z tej strony a rozpakowuje winzip i winrar
Krzysztof
-
- Użytkownik forum
Problem jest w programie topnetinfo (na to wygląda).
Połaczyłem się za pomocą win7 (standardowe połaczenie) i mam LTE, natomiast w programie wywala błąd nr 628.
Dodatkowo taką podaje przyczyne błędu
^LTERSRP:-110,-13
Mam nadzieje, że komuś to coś powie, bo program bardzo fajny i do tej pory działał bez zarzutu (a nic nie zmieniałem).
Połaczyłem się za pomocą win7 (standardowe połaczenie) i mam LTE, natomiast w programie wywala błąd nr 628.
Dodatkowo taką podaje przyczyne błędu
^LTERSRP:-110,-13
Mam nadzieje, że komuś to coś powie, bo program bardzo fajny i do tej pory działał bez zarzutu (a nic nie zmieniałem).
-
- Użytkownik forum
UP
Ktoś wie czemu mam błąd 628 cały czas?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Przeszukaj forum w poszukiwaniu zwrotu "błąd 628", pytań o ten błąd było dużo.emils pisze:UP
Najczęściej przyczyna problemów leżała po stronie operatora, czasami problem był spowodowany zmianami w konfiguracji komputera.
To co mogę doradzić, to przede wszystkim sprawdzenie karty SIM jakiegoś innego operatora, oraz ewentualnie podjechanie pod jakąś inną stację bazową i sprawdzenie, czy łącząc się z nią problem też występuje.
Krzysztof
-
- Użytkownik forum
Teraz pojawł się inny kłopot. Bład 628 nie wyskakuje (raczej wina operatora, bo nic nie robiłem).
Natomiast po podłaczeniu do LTE ruch sieciowy jest równy 0. Tzn nic nie wysyła i nic nie odbiera.
Po kilku próbach i takim samym efekcie na 3G w końcu internet 3G załapał i teraz pisze wlaśnie z kompa.
Jakieś pomysły?
Natomiast po podłaczeniu do LTE ruch sieciowy jest równy 0. Tzn nic nie wysyła i nic nie odbiera.
Po kilku próbach i takim samym efekcie na 3G w końcu internet 3G załapał i teraz pisze wlaśnie z kompa.
Jakieś pomysły?
-
Witam wszystkich. Posiadam modem huawei E369 i próbując włączyć w top_netinfo komunikacje AT na porcie "Port HUAWEI Mobile Connect - 3G PC UI Interface (COM26)"(na innych też próbowałem)
otrzymuje odpowiedź "Nie otrzymano prawidłowej odpowiedzi z portu"
Połączenie do sieci 3g następuje bez problemu ale nie są wyświetlane parametry połączenia
otrzymuje odpowiedź "Nie otrzymano prawidłowej odpowiedzi z portu"
Połączenie do sieci 3g następuje bez problemu ale nie są wyświetlane parametry połączenia
-
- Stary wyga bezprzewodowy
senq87, może COM26 jest już otwarty przez inny program, czy wszystkie inne managery są pozamykane? Także ich procesy, które można podejrzeć, o ile byś wcześniej tego nie robił, np. wciskając Lewy Ctrl + Lewy Shift + Esc ?
Pozdrawiam
Janek
Janek
-
Tak wszystko jest pozamykane, Jak wchodzę w port menedżer to bez problemu jestem w stanie połączyć się z tym portem, wysyłam polecenia ale w odpowiedz dostaje coś takiego:
Polecenie (AT):
AT
Odpowiedź (AT):
-----------------------------
Polecenie (AT):
AT
Odpowiedź (AT):
-----------------------------
-
senq87, Przychodzi mi do głowy tylko to, niestety nic pewnego:
1. Kiedyś ktoś zmienił ustawienia portu w Komunikacja AT i PIN -> Zaaw. ust. i to mu pomogło, choć nie jestem pewien, że objawy miał identyczne, w telnecie wszystko u niego dobrze działało, może warto sprawdzić komunikację w tym programie. To było dawno i pewnie odnalezienie tego w wątku nie będzie takie proste.
2. Znalezienie jakiejś komendy AT, która ma na to wpływ, czyli brak odpowiedzi z modemu, ale to mało prawdopodobne.
3. Mimo wszystko jakiś inny program, proces ma na to wpływ, procesy niektórych programów ukrywają się pod dziwnymi nazwami, choć to też jest mało prawdopodobne.
4. Problem z modemem, może wina firmware ale to mi się w tej chwili wydaje najmniej prawdopodobne.
1. Kiedyś ktoś zmienił ustawienia portu w Komunikacja AT i PIN -> Zaaw. ust. i to mu pomogło, choć nie jestem pewien, że objawy miał identyczne, w telnecie wszystko u niego dobrze działało, może warto sprawdzić komunikację w tym programie. To było dawno i pewnie odnalezienie tego w wątku nie będzie takie proste.
2. Znalezienie jakiejś komendy AT, która ma na to wpływ, czyli brak odpowiedzi z modemu, ale to mało prawdopodobne.
3. Mimo wszystko jakiś inny program, proces ma na to wpływ, procesy niektórych programów ukrywają się pod dziwnymi nazwami, choć to też jest mało prawdopodobne.
4. Problem z modemem, może wina firmware ale to mi się w tej chwili wydaje najmniej prawdopodobne.
Pozdrawiam
Janek
Janek
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Miałem kiedyś podobne problemy jak się bawiłem modememsenq87 pisze:"Nie otrzymano prawidłowej odpowiedzi z portu"

Pomagało mi ponowne instalowanie sterowników (czasami po kilka razy

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Albo spróbować inne sterowniki, bo podejrzewam że kolega nie ma najnowszychAndrzejz78 pisze: Pomagało mi ponowne instalowanie sterowników (czasami po kilka razy)

Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- Edm65
- Stały użytkownik forum
senq87 Ten program nic ująć , a więcej dodać o jego walorach.
Jak ktoś coś namiesza w nim to ma Cie w nosie i nie ma neta.
Jak masz włączony iny program do obsługi modemu to nie zadziała.
Naciśnij:
Ctrl+Alt+Del i sprawdź w menadżer zadań.
Jak ktoś coś namiesza w nim to ma Cie w nosie i nie ma neta.
Jak masz włączony iny program do obsługi modemu to nie zadziała.
Naciśnij:
Ctrl+Alt+Del i sprawdź w menadżer zadań.
Najlepszym nauczycielem jest życie.
-
@YaHooo Sterowniki mam w wersji 4.25.10.00 jak widziałeś jakieś nowsze to chętnie spróbuje. Próbowałem przeinstalowywać na różne inne wersję i na żadnej nie działało.
@Edm65 W programie nic nie zmieniałem, żebyśmy się dobrze zrozumieli internet działa ale nie działa pokazywanie informacji z modemu- typu zasięg, rodzaj sieci itd.
Może to dlatego że to jest w miarę nowy modem i się czymś różni. Spróbuje jeszcze na innym komputerze.
@Edm65 W programie nic nie zmieniałem, żebyśmy się dobrze zrozumieli internet działa ale nie działa pokazywanie informacji z modemu- typu zasięg, rodzaj sieci itd.
Może to dlatego że to jest w miarę nowy modem i się czymś różni. Spróbuje jeszcze na innym komputerze.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Najnowsze ma te oprogramowanie http://www.huaweidevice.com/worldwide/d ... d=NDcwMjg= tylko nie mam pojęcia jaka tam siedzi wersja.senq87 pisze:Sterowniki mam w wersji 4.25.10.00 jak widziałeś jakieś nowsze to chętnie spróbuje.
Co innego mi przychodzi na myśl. Można spróbować za pomocą PuTTY nawiązać połączenie.
Pozdrawiam YaHooo 

-
- Stały użytkownik forum
TNI ver. 3.65
Od pewnego czasu ok. 2 tyg. rozlacza mnie po 30 min i nie loguje sie ponownie pomimo ustawienia automatycznego logowania po 5 sek. w "Ustawienia ogólne"
???
Od pewnego czasu ok. 2 tyg. rozlacza mnie po 30 min i nie loguje sie ponownie pomimo ustawienia automatycznego logowania po 5 sek. w "Ustawienia ogólne"
???
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
7dziadek w innej lokalizacji próbowałeś? Bo to może być wina sieci.
Pozdrawiam YaHooo 

-
- Stały użytkownik forum
Witam
Tak na szybko sprawdzając nie znalazłem odpowiedzi i konkretnego sposobu.
Czy jesteś w stanie zrobić tak, aby program otrzymując sms'a z jakąś komendą inicjował połączenie ?
Dodatkowym rozwiązaniem byłby filtr że słucha komend z konkretnego numeru telefonu.
Inne funkcje to restart połączenia/modemu po otrzymaniu komendy smsem.
Oraz może żeby jeszcze wysyłał maila z aktualnym IP
Jest to możliwe? Nawet odpłatnie ludzie by się skusili za wypasioną wersję.
Potrzebuję tych funkcji do sterowania zdalnym komputerem by niepotrzebnie nie miał aktywnego połączenia oraz by w razie zerwania połączenia miał rozkaz się zresetować i połączyć. Najważniejsza funkcja to łączenie się po otrzymaniu komendy sms'em.
Tak na szybko sprawdzając nie znalazłem odpowiedzi i konkretnego sposobu.
Czy jesteś w stanie zrobić tak, aby program otrzymując sms'a z jakąś komendą inicjował połączenie ?
Dodatkowym rozwiązaniem byłby filtr że słucha komend z konkretnego numeru telefonu.
Inne funkcje to restart połączenia/modemu po otrzymaniu komendy smsem.
Oraz może żeby jeszcze wysyłał maila z aktualnym IP

Jest to możliwe? Nawet odpłatnie ludzie by się skusili za wypasioną wersję.
Potrzebuję tych funkcji do sterowania zdalnym komputerem by niepotrzebnie nie miał aktywnego połączenia oraz by w razie zerwania połączenia miał rozkaz się zresetować i połączyć. Najważniejsza funkcja to łączenie się po otrzymaniu komendy sms'em.
-
Ile byłbyś w stanie za to zapłacić? Wydaje mi się, że jesteś wyjątkiem, który tego potrzebuje. Takie funkcjonalności kojarzą mi się z potrzebami administratora, czyli połączenie serwera z internetem, zdalne prace, rozłączenie...encholex pisze:Jest to możliwe? Nawet odpłatnie ludzie by się skusili za wypasioną wersję.
Pozdrawiam
Janek
Janek
-
- Stały użytkownik forum
Wiesz...
Wydaje mi się że to dopiero będzie się rozwijać. Ciężko i niebezpiecznie jest podpinać kompy do zdalnej pracy na stałe do internetu. Już bardziej bezpiecznym wydaje mi się mieć tego iPlusa z zewnętrznym IP, który pojawia się w necie na mój rozkaz, wysyła mi IP i jest włączony tylko tyle ile potrzebuję.
Nie jestem administratorem, bo umiał bym sobie zrobić bezpieczny zdalny dostęp i dobrze ukryć komputer. Żadnym dostawcą neta, bo tacy mają stałego neta
Nie znam się na cenach takich udogodnień. Ogólnie byłby to bardzo duży plus aplikacji.
Wydaje mi się że to dopiero będzie się rozwijać. Ciężko i niebezpiecznie jest podpinać kompy do zdalnej pracy na stałe do internetu. Już bardziej bezpiecznym wydaje mi się mieć tego iPlusa z zewnętrznym IP, który pojawia się w necie na mój rozkaz, wysyła mi IP i jest włączony tylko tyle ile potrzebuję.
Nie jestem administratorem, bo umiał bym sobie zrobić bezpieczny zdalny dostęp i dobrze ukryć komputer. Żadnym dostawcą neta, bo tacy mają stałego neta

Nie znam się na cenach takich udogodnień. Ogólnie byłby to bardzo duży plus aplikacji.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Była już propozycja żeby umożliwić jakoś aktualizację stacji na btsearch?
brak podpisu, tak jakby
-
- Mistrz bezprzewodowy
ale w jakim sensie, przecież jest możliwość pobrania aktualnego wykazu z btsearch.tosiek pisze:aktualizację stacji na btsearch?
- unpublished
- Stały użytkownik forum
Modem HUAWEI E3131
Witam,
Właśnie zmieniłem modem z e353e na E3131 (jak może pamiętacie miałem problemy z tym poprzednim po wgraniu nowego firmware). W każdym bądź razie polecam E3131, różnica jest kolosalna, połączenie zawsze uzyskuje za pierwszym razem i to błyskawicznie, wreszcie poprawnie działa wymuszanie UMTS/HSPA++, od momentu uruchomienia programu mija ok 2 sekund jak uzyskuje połączenie, czasy opóźnienia na odpowiedzi AT zmniejszyłem do 25ms, a opóźnienie po PIN na 250 ms i wszystko działa idealnie bez żadnego wykrzaczenia się. Takich rezultatów jeszcze nie miałem z żadnym innym modemem. Pomimo takich samych parametr rów up/down, jak w e353 daje się wyraźne odczuć poprawę w szybkości działania przy ściąganiu plików.
Szkoda tylko że TNI nadal nie obsługuje poprawnie (niestety nie działa bo nie da się uzyskać połączenia) trybu NDIS, więc gorąca prośba do Janka, może w wolnej chwili zajrzał by do tego, bo nie ukrywam że bardzo by mi to ułatwiło życie.
Pozdrawiam
Właśnie zmieniłem modem z e353e na E3131 (jak może pamiętacie miałem problemy z tym poprzednim po wgraniu nowego firmware). W każdym bądź razie polecam E3131, różnica jest kolosalna, połączenie zawsze uzyskuje za pierwszym razem i to błyskawicznie, wreszcie poprawnie działa wymuszanie UMTS/HSPA++, od momentu uruchomienia programu mija ok 2 sekund jak uzyskuje połączenie, czasy opóźnienia na odpowiedzi AT zmniejszyłem do 25ms, a opóźnienie po PIN na 250 ms i wszystko działa idealnie bez żadnego wykrzaczenia się. Takich rezultatów jeszcze nie miałem z żadnym innym modemem. Pomimo takich samych parametr rów up/down, jak w e353 daje się wyraźne odczuć poprawę w szybkości działania przy ściąganiu plików.
Szkoda tylko że TNI nadal nie obsługuje poprawnie (niestety nie działa bo nie da się uzyskać połączenia) trybu NDIS, więc gorąca prośba do Janka, może w wolnej chwili zajrzał by do tego, bo nie ukrywam że bardzo by mi to ułatwiło życie.
Pozdrawiam
-
Witam Was serdecznie mam mały problem z konfiguracją Huawei E3276 z TNI.
jaki powinienem wybrać tryb połączenia RAS czy NDIS (dla LTE z CP)?
W NDIS modem nawiązuję połączenie, tryb RAS nie mogę skonfigurować ponieważ w edycji połączenia w polu Modem nic nie mam ?
Wszystkie sterowniki się zainstalowały razem z MP, dodam ze przed uruchomieniem TNI zakończyłem MP.
jaki powinienem wybrać tryb połączenia RAS czy NDIS (dla LTE z CP)?
W NDIS modem nawiązuję połączenie, tryb RAS nie mogę skonfigurować ponieważ w edycji połączenia w polu Modem nic nie mam ?
Wszystkie sterowniki się zainstalowały razem z MP, dodam ze przed uruchomieniem TNI zakończyłem MP.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
TNI ma problemy z trybem NDIS. Dlatego lepiej aby to był tryb RAS.martivip pisze: jaki powinienem wybrać tryb połączenia RAS czy NDIS (dla LTE z CP)?
A w Menadżerze Urządzeń masz jakieś modemy?martivip pisze: W NDIS modem nawiązuję połączenie, tryb RAS nie mogę skonfigurować ponieważ w edycji połączenia w polu Modem nic nie mam ?
Pozdrawiam YaHooo 

-
Nie, nie maYaHooo pisze:A w Menadżerze Urządzeń masz jakieś modemy?

Pojawia się tylko w urządzeniach sieciowych jako karta sieciowa.
Gdzieś na sieci wyczytałem ze Huawei E3276 obsługuję tylko NDIS
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
No to nic nie zrobisz.martivip pisze: Nie, nie ma![]()
Można próbować za pomocą komend AT przełączać modem w tryb RAS, ale to nieco ryzykowne zadanie. Ogólnie ja bym jednak odradzał.martivip pisze: Gdzieś na sieci wyczytałem ze Huawei E3276 obsługuję tylko NDIS
Pozdrawiam YaHooo