jak na razie TNI działa w trybie NDIS bez zarzutów.YaHooo pisze:TNI ma problemy z trybem NDIS. Dlatego lepiej aby to był tryb RAS.
PS. a jakiego typu to są problemy ?
Moderator: Moderatorzy
jak na razie TNI działa w trybie NDIS bez zarzutów.YaHooo pisze:TNI ma problemy z trybem NDIS. Dlatego lepiej aby to był tryb RAS.
TNI nie obsługuje wszystkich modemów. Bo NDIS niestety różni się od RAS i tu już trzeba dopasowywać program do modemu. A nie jak w trybie RAS, że wystarczył zwykły dial-up.martivip pisze: PS. a jakiego typu to są problemy ?
Wystarczy "tylko" znaleźć komendę, która to realizuje.pogodabartek pisze:Jak trzeba jakiejś pomocy to chętnie pomogę w ramach wolnego czasu.
Problemy były z nawiązywaniem połączenia, innych nie pamiętam. Nie wiem czy to dotyczyło sterowników czy modemów. Jak wszystko działa poprawnie to nie masz powodów do zmartwień.martivip pisze:jak na razie TNI działa w trybie NDIS bez zarzutów.
PS. a jakiego typu to są problemy ?
Miałem identycznie z połączeniem w LTEmax003 pisze: Gdy wybieram APN z Plusa to przy próbie połączenia wyskakuje mi błąd o numerze 628. Gdy przełączyłem na uniwersalny, wszystko działa ok
Ja mam ustawione "Tylko UMTS/HSDPA (WCDMA)", ale cały czas dioda modemu podświetla się na zielono (LTE), a do niebieskiego koloru (HSDPA) w ogóle nie schodzi. Jedynie w sofcie od Plusa mogę przełączać między 2G/3G/LTE. W sumie ciekawe, bo teoretycznie nie powinien na tym ustawieniu odbierać LTE, a jednak.Andrzejz78 pisze:Miałem identycznie z połączeniem w LTE
Na APN Plusa było 2G i 3G bez LTE a na uniwersalnym chodzi wszystko
Ile portów COM widać w Menedżerze Urządzeń? Jak się nazywają?ManMoon pisze:Modem wbudowany Ericsson F3307
Ja widzę 1 port COM na zrzucie, wiec raczej na pewno to jest taka przyczyna.wojteks pisze:Może być też tak, że nie da się równocześnie mieć połączenia i komunikacji AT.
Masz wtedy połączenie z internetem? Może na początek wyłącz menadżery (jeśli coś jeszcze pozostało) oraz rozłącz się z internetem. Następnie spróbuj ma COM3 oraz COM4.ManMoon pisze: Czemu na COM3 Port internet nie działa nie udało się otworzyć a na COM4 (nie znajdujący się) w Menadżerze urządzeń działa, ale co z tego, że działa jak bez AT...
Oczywiście aplikacja jest wyłączona a włączony jest sam modem 3G.YaHooo pisze:Masz wtedy połączenie z internetem? Może na początek wyłącz menadżery (jeśli coś jeszcze pozostało) oraz rozłącz się z internetem. Następnie spróbuj ma COM3 oraz COM4.
Być może. Moja Sierra nie na wszystkich portach odpowiada poprawnie. Więc tu też tak może być.krystianb pisze:Wg stwierdzeń użytkowników zdaje się, że w tych modemach się nie da, no chyba że gdzieś głęboko siedzi aplikacja która cały czas jest podpięta pod drugi port modemu.
Chyba nie masz wyjścia. Ewentualnie można by sprawdzić na jakim porcie ten program się łączy.ManMoon pisze: Ja już się poddałem i <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> będe się łączył tradycyjnie za pomocą Acer 3G Connection Manager.
A jak to sprawdzić: w programie top_netinfo, Menadżerze urządzeń czy w Acer 3G Connection Manager?YaHooo pisze: <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Chyba nie masz wyjścia. Ewentualnie można by sprawdzić na jakim porcie ten program się łączy.
Np za pomocą programu http://technet.microsoft.com/en-us/sysi ... 96644.aspx lub http://technet.microsoft.com/pl-pl/sysi ... 96645.aspxManMoon pisze: A jak to sprawdzić: w programie top_netinfo, Menadżerze urządzeń czy w Acer 3G Connection Manager?
Nie da się ukryć, że takWojt@s pisze:pewnie jedno z drugim ma związek
prawda ?