adamos22 pisze:Błąd, Play buduje także sieć 2G 900Mhz,(...).
Przyznaję ma kolega rację:
Wyniki przetargu na dwie rezerwacje 900 MHz 8.12.2008r Wprawdzie sprawa wyjaśniła się dopiero w lutym
Komunikat w sprawie przetargu na 900 MHz 3.02.2009r , nadajniki faktycznie powstają i tutaj jest odpowiedź skąd mój tajemniczy zasięg EDGE. Myślę że do moich 4 wcześniejszych przykładów należy w tym momencie dodać piąty, panowie z PLAY zarzekali się jeszcze podczas moich pytań niespełna parę tygodni temu że PLAY ma nadajniki tylko 3G tymczasem taka niespodzianka. Kolejny raz padłem ofiarą niedouczenia pracowników zatrudnionych w PLAY, kolega widzę również:
adamos22 pisze:
Błąd, [cut],nie udostępnia jej dla usługi PlayOnline.
Prawdopodobnie jest tak, że karty PlayOnline rejestrują się w nadajnikach należących do PLAY niezależnie jakie są to nadajniki i ma to sens, bo przecież na EDGE mamy tylko ograniczenie transferu czyli patrząc okiem Operatora zarobić się da a że klient troszkę więcej straci czasu, przecież liczy się pieniądz. Dlatego od razu wydawało mi się nielogiczne co napisałeś:
adamos22 pisze:
[cut], ale z uwagi na jej ograniczenia nie udostępnia jej[cut]
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
adamos22 pisze:
Całkiem niezłe te pakiety, nie spodziewałem się, że Plus z czymś takim wyskoczy. Wreszcie jakaś realna alternatywa dla Playa
Niezła alternatywa dołożę jedyne 800% do ceny PLAY i mam to samo nieźle nieźle, faktycznie alternatywa.
muszyna2 pisze:E to popatrzcie na ceny w nowych pakietach prepaid z plusa:
Pakiet 25 MB 5 zł 20 gr
4GB = ok.850zł
Pakiet 100 MB 10 zł 10 gr
4GB = ok.410zł
Pakiet 250 MB 20 zł 8 gr
4GB = ok.340zł
Pakiet 500 MB 35 zł 7 gr
4GB = ok.290zł
Dla mnie te stawki są złodziejskie, o przeglądaniu You tube można zapomnieć, co to jest 500Mb, tyle co nic.
muszyna2 pisze:[Cut] tylko tak się zastanawiam jak to jest gdybym chciał korzystać z simplusa i modemu. Bo żeby aktywować dany pakiet muszę "wykręcić" kod aktywacyjny i chyba dopiero mogę używać danej karty w modemi. Ale pakieciki chyba warte tej niewygody

Pakieciki są ważne przez 30 dni, to jeśli miałbyś przełożyć kartę do telefonu raz na 30 dni to chyba żaden problem.
wojteks pisze:
Taki kod (USSD) da się wysłac z poziomu większości aplikacji obsługujących modem np. »Top NetInfo«
Z większości raczej się nie da wysłać (USSD), no chyba że pobawisz się hyperterminalem dostępnym faktycznie z każdym Windowsem. Top NetInfo należy do mniejszości aplikacji która obsługuje kody (USSD) o czym pisze nawet sam autor.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
marens pisze:To już jakikolwiek pakiet internetowy jakiejkolwiek sieci wystarczy i bezpłatna aplikacja (do samego GG)
Gdybyśmy chcieli na komputerze to konnekt, ew. gadu-gadu + banner killer
Oczywiście masz rację, miałem na myśli fakt że po co nosić i odpalać ciężkiego laptopa tylko dla GADU, jeśli nie jest ono aż tak drogie, funkcjonalność natomiast nieporównywalna - wiadomość Gadu przychodzi jak SMS - rozmarzyłem się :-). Bezpłatne aplikacje jakie testowałem na komórkę nie działały nawet w 5% tak jak ta płatna, albo brakowało jakiś funkcji, albo szło coś nie tak. Jedyne co by się przydało to jakieś lekarstwo które by zmieniło serwery tej płatnej aplikacji na te z jakich korzysta wersja komputerowa Gadu, w sumie dziwię się że skoro mogło powstać coś takiego jak banner killer, nikt nie wpadł jak to zrobić w tej aplikacji JAVA.
marens pisze:

(Widzisz Jo_gurt, są ludzie którzy wiedzą lepiej niż ty)
Chciałbym się zapytać czy kolega
marens robi tu za błazna, czy może szykuje jakąś intrygę? Kolego nie sztuka wyciągnąć zdanie z kontekstu, sztuką jest prawidłowo zrozumieć treść, cytat był nieco dłuższy:
zbędne
natomiast pod nim było obszerne wyjaśnienie w 4 punktach dlaczego uważam że informacje podawane przez PLAY należy traktować z przymrużeniem oka może zabrakło słowa zamiast [tym] powinienem napisać [tym faktem], ale myślę jednak że tylko dureń albo lizus z chrapką na OPka może odebrać zdanie jako wytknięcie czyjejś niewiedzy, gdyż zdanie kontekst ma zupełnie inny i nie dotyczy kompletnie kolegi Jo_gurta lecz stwierdzenia że według tego co pokazuje PLAY na mapce nie będzie w ów miejscowości zasięgu, w dalszej części jakby kolega się wczytał daję konkretne przykłady udzielania błędnych informacji przez pracowników PLAY. Myślę też że kolega Jo_gurt nie potrzebuje adwokata i jakby coś mu nie pasowało sam by mi to wyrzucił.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2009-05-27, 10:52 ]
Kolego tnij cytaty i nie cytuj samego siebie.