[Nowość] iPlusopobieracz

Nowości... więcej na https://www.opp.today/pl/

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
szalony
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: [Nowość] iPlusopobieracz

Post autor: szalony »

Jarek7 w ktorej czesci Lodzi masz tak zle parametry Iplusa ? Ja uzywam go na Teofilowie i Aleksandrowie i mam predkosci prawie maxymalne zawsze :) Test przed chwila niedziela 8 rano Obrazek Dla mnie usluga jest super i dziala na razie jak nalezy :super:
pidsud
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: pidsud »

krystianb pisze:A powiedz jak się w dzień transfery poprawiły.
A wcale się nie poprawiły. Najlepiej działa nad ranem, dziś o 5 było 160-170KB/s. Potem jest już coraz gorzej, 17-23 to katastrofa, przeglądanie stron to męczarnia. Nierzadko tak jak u Jarek7 "Nie odnaleziono serwera". Z BOK-u dostałem informację, że na 31.12 planowane jest uruchomienie drugiego nodeb, a następny w styczniu. Ciekawe jak będzie to wyglądać
Awatar użytkownika
ra-v
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: ra-v »

u mnie jest normalnie od 0.5 do 2Mbps, czasami EDGE, średnio 1 z hakiem - nie zależy to specjalnie od pory dnia, choć im bliżej nocy tym transfery są trochę większe (temperatura?)

26 grudnia 2 razy mierzyłem od 19 do północy było ok 1.4Mbps
27 grudnia po północy ciągnąłem pliki 1.6-2.1Mps, więc nie widzę różnicy. Generalne od 23 ściągam pliki i nie widzę specjalnych obciążeń, jest podobnie jak w dzień.

PS. Teraz mam 1.1Mbps (niedziela, 28 gru, 11.00).
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
Jarek7

Post autor: Jarek7 »

szalony pisze:Jarek7 w ktorej czesci Lodzi masz tak zle parametry Iplusa ?
Wiesz gdzie jest Tuszyn?Poddębina ?Tuszynek Majoracki ? Mieszkam w tych okolicach.Najblizszy BTS mam oddalony jakieś 4-5 km.
atanor
Stały użytkownik forum

Post autor: atanor »

W okresie promocyjnym od 22 grudnia 2009 do 21 stycznia 2010 można włączyć promocyjną usługę za 0 zł miesięcznie na stałe!
na stronce plusa jest wyraźnie napisane "na stałe"

na dniach skocze do plusa, bo "studencka" taryfa po prostu miażdży :D
102GB za 39zł :ok:
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: adixm »

atanor pisze:na dniach skocze do plusa, bo "studencka" taryfa po prostu miażdży :D
102GB za 39zł :ok:
Nie rozumiem jednak takich ludzi...Po co Ci tyle transferu?Po co się brać za edytowanie jak nie jesteś pewny?

[ Komentarz dodany przez: Jo_gurt: 2009-12-27, 20:29 ]
Kolego, nie istnieje w naszym ojczystym języku taka forma jak "rozumię".
Ostatnio zmieniony 2009-12-27, 20:28 przez adixm, łącznie zmieniany 2 razy.
MAREKMAREK

Post autor: MAREKMAREK »

Każdy GB jest cenny. Tera iplus choć trochę przypomina normalny net - przynajmniej w nocy
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Mogli dać z 30GB bo z tymi 100GB moga się ostro przejechać, jeśli chodzi o możliwości sieci, oczywiście nie wszędzie.Zacznie sie p2p, download+upload, moim zdaniem jak usluga będzie powszechniejsza to szybko sie z niej wycofia.
atanor
Stały użytkownik forum

nie no bez przesady, większość użytkowników pewnie nie przekroczy 15GB
to chyba naturalne, że rozwój internetu mobilnego polega na zwiększaniu szybkości i limitów.
MAREKMAREK

Post autor: MAREKMAREK »

Dobrze że to wprowadzili bo ci co mają sieć obciążać i pobierać to będą to robić w nocy, a wdzień sytuacja może się jakoś znormalizuje. Sam to widzę po sobie - nie pobieram za dużo w dzień, tylko po północy nastawiam na pobieranie pliki, które potrzebuję. Z drugiej strony to te 100 GB to dobry chwyt, jak bym usłyszał że w tej promocji jest 30 GB to rewelacji tak dużej by nie było, a jak się słyszy że jest 100 GB , to już jest coś, liczba trzycyfrowa, no i jak ktoś to widzi to wydaje mu się że to rewelacja na amen. :rotfl:
adixm
Mistrz bezprzewodowy

atanor pisze:to chyba naturalne, że rozwój internetu mobilnego polega na zwiększaniu szybkości i limitów.
Zgoda pod warunkiem ze uzytkownicy korzystajacy w nocy z neta do surfowania beda mogli swobodnie pokorzystac.
Jarek7

A ja się przyznam jak bym miał możliwość korzystania z szybkiego internetu,dajmy z 10mbit/s to bym ściągał i grał w dzień :cwaniak:
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Jarek7 pisze:A ja się przyznam jak bym miał możliwość korzystania z szybkiego internetu,dajmy z 10mbit/s to bym ściągał i grał w dzień :cwaniak:
Tylko ze wtedy jakbys mial transfer rzedu 50kB/s to byloby dobrze:)
Jarek7

Bym wykupił dodatkowe GB
Awatar użytkownika
dnnet
Stały użytkownik forum

Post autor: dnnet »

Witam
Ja uruchomilem ta usluge i jestem pod wrazeniem.
Srednia predkosc pobierania 300 KB/s - testowana dzisiaj cala nooc.
Jak dla mnie rewelacja, jestem mile zaskoczony.
Dodam ze plus idzie naprawde w jak najlepsze rozwiazanie z tym pomyslem.
HP G6000-ATHLON X2 TK 57-HDD 120 GB-DDRII 3072-NVIDIA GEFORCE 7000M-VISTA HOME PREMIUM-HUAWEI B970 HSPA-400KB/s
Edyta18
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Edyta18 »

jaki modem bedzie najlepszy do tego iPlusopobieracza ?
modem HSPA jest dostepny,ale jak sie wezmie najdrozsza opcje czyli 160zl/miesiac.

na zwyklym za 1zl (opcja 49zl/meisiac) tez bedzie szlo maxymalnym transferem jaki ten modem oferuje ?

tak sie zachwycacie tymi 100GB, a to jest nic. jak ktos ma dedyka 100mbit, to przerzuca miesiecznie po kilka/kilkanascie TB. ale jezeli spojrzec na mobilny internet w polsce to jednak jest to jakby nie bylo rewelacja.
tylko mogli dac inne limity w zaleznosci od abonamentu na iPlus, np dla opcji 160zl/miesiac 500GB w tym iPlusopobieraczu. a tak to troche smiesznie to wyglada.
druga sprawa, to nikt normalnie pracujacy nie bedzie czekal do polnocy zeby sciagac, wiec tutaj trafili doskonale, zeby na tym nie stracic.
mogli zroznicowac ten iPlusopobieracz w zaleznosci od abonamentu na iplusa, ale generalnie jak na polskie warunki mobilnego internetu to jest mozna powiedziec wielka rewolucja. najtansza neostrada kilka lat temu miala limit chyba 35 GB/miesiac .

play, orange, era w tym momencie wypadly z rynku :rotfl:
Awatar użytkownika
marcin7911
Stały użytkownik forum

Post autor: marcin7911 »

Najtańsza neo 128kb/s miała 7 GB.
Kochany Playu czekamy na Twój ruch, nie będzie Plus pluł Ci w limity. :hyhy:
Modem Huawei E156g
Moc sygnału:-83dBm, 48%, CSQ 15
Playonline 69
Awatar użytkownika
dnnet
Stały użytkownik forum

Post autor: dnnet »

Edyta18 pisze: druga sprawa, to nikt normalnie pracujacy nie bedzie czekal do polnocy zeby sciagac :rotfl:
sa fajne programy i same potrafia zaczac sciaganie o okreslonej godzinie
HP G6000-ATHLON X2 TK 57-HDD 120 GB-DDRII 3072-NVIDIA GEFORCE 7000M-VISTA HOME PREMIUM-HUAWEI B970 HSPA-400KB/s
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Edyta18 pisze:jaki modem bedzie najlepszy do tego iPlusopobieracza ?
modem HSPA jest dostepny,ale jak sie wezmie najdrozsza opcje czyli 160zl/miesiac.

na zwyklym za 1zl (opcja 49zl/meisiac) tez bedzie szlo maxymalnym transferem jaki ten modem oferuje ?

tak sie zachwycacie tymi 100GB, a to jest nic. jak ktos ma dedyka 100mbit, to przerzuca miesiecznie po kilka/kilkanascie TB. ale jezeli spojrzec na mobilny internet w polsce to jednak jest to jakby nie bylo rewelacja.
tylko mogli dac inne limity w zaleznosci od abonamentu na iPlus, np dla opcji 160zl/miesiac 500GB w tym iPlusopobieraczu. a tak to troche smiesznie to wyglada.
Po co Ci 500GB limitu?Chcesz caly internet sciagnac??:D
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Edyta18 pisze:tak sie zachwycacie tymi 100GB, a to jest nic. jak ktos ma dedyka 100mbit, to przerzuca miesiecznie po kilka/kilkanascie TB.
Normalnie ręce opadają jak się czyta takie wypowiedzi. Czy Ty wiesz czym się różni internet komórkowy od łacza 100 megowego? Bo chyba nie. Ale przez takich ludzi którzy kochają motto życiowe "Pobieram, więc żyję" sieci komórkowe są znacznie obciążone. Co więcej niektórzy ludzie robią tak, że wywalają jedno z dysków, tylko po to aby mieć miejsce na kolejne filmy nawet bez ich obejrzenia. Gdzie tu sens, gdzie logika?
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
adixm
Mistrz bezprzewodowy

YaHooo pisze:Co więcej niektórzy ludzie robią tak, że wywalają jedno z dysków, tylko po to aby mieć miejsce na kolejne filmy nawet bez ich obejrzenia. Gdzie tu sens, gdzie logika?
Sam znam jednego, ktory po 100 razy sciaga czasem ten sam plik i sam nawet nie wie co ma, ale sciaga tylko po to zeby sciagac:)Chore:/ Wydaje mi sie ze ludzie robia to wylacznie dla "szpanu"
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

Wydaje mi sie ze ludzie robia to wylacznie dla "szpanu"
Niestety :dobani:
Awatar użytkownika
Jojo
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Jojo »

Logika może jest w tym, że w nocy nikt nie będzie narzekał, że wolno mu się strony otwierają, albo pliki ściągają. Dla Play coś takiego wyszło by na zdrowie, jak by się oczywiście zasysacze dowiedzieli o takiej możliwości, każdy by limit oszczędzał w dzień. iPlusa czeka to samo, obecnie grunt to reklama.
Elektroniczna rewolucja
jonowaty

Post autor: jonowaty »

A dziła to iplus sim data?? (głupie marzenie)
atanor
Stały użytkownik forum

Z usługi mogą skorzystać wszyscy Abonenci, którzy posiadają jeden z planów cenowych iPlus.
choć gdzieś obiło mi się o uszy, ze plus szykuje jakąś lepszą ofertę internetową prepaid, ale na pewno nigdy nie będzie tak dobrze jak w abo :D

ja dzisiaj w nocy też zaszalałem, tyle, że na edge :hyhy:
tyko upload mi strasznie kulał 3-4KB/s
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

jonowaty pisze:A dziła to iplus sim data??
Oczywiście, że nie ;)
jonowaty

Post autor: jonowaty »

Szkoda że BC stoi w miejscu.... Nawet w era fun mam telefon i nie obniżyli nic kosztów połączeń, sms i transferu. Teraz niby wprowadzili nowe limity ale to dla nowych useró.
atanor
Stały użytkownik forum

jonowaty pisze: Teraz niby wprowadzili nowe limity ale to dla nowych useró.
dlatego już nigdy nie zawrę umowy a play.
z tego co widziałem na własne oczy plus i orange (przynajmniej dawniej) zawsze pamiętają o obecnych klientach zarówno netowych jak i "komórkowych".
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Jojo pisze:Logika może jest w tym, że w nocy nikt nie będzie narzekał, że wolno mu się strony otwierają, albo pliki ściągają.
Dla mnie by byl sens gdyby zwykly limit tj. np. 10GB byl przeliczany na transfer nocny np. *10 i wykorzystywany zamiennie wtedy bylby sens takiego dzialania(ludzie szanowali by bardziej transfer, przede wszystkim upload).
Procio
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Procio »

Moim zdaniem dobrze jest, tak jak jest :P Plus miał na celu (chyba) odciążenie przez tą usługę sieci, ponieważ ludzie notorycznie pobierający pliki mogą zostawić kompa na noc przez co odciążyć trochę sieć. Dla mnie ta usługa jest świetna i nie ma co narzekać... Wcześniej nie było takiej usługi i nikt nie narzekał, a teraz...
adixm pisze:Dla mnie by byl sens gdyby zwykly limit tj. np. 10GB byl przeliczany na transfer nocny np. *10 i wykorzystywany zamiennie wtedy bylby sens takiego dzialania(ludzie szanowali by bardziej transfer, przede wszystkim upload).
Ciesz się z tego co masz ;) :hyhy:
Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 :super:
ODPOWIEDZ