Maila wyślę.Chris-Kr pisze:Przecież połączenie do BOK-u będzie kosztowało wielokrotnie więcej, niż podstawowa paczka (100 kB?) transferu danych!

Moderator: Moderatorzy
Maila wyślę.Chris-Kr pisze:Przecież połączenie do BOK-u będzie kosztowało wielokrotnie więcej, niż podstawowa paczka (100 kB?) transferu danych!
Nie każdy ma abonamentTomisek pisze:Tutaj nie bardzo rozumiem ideę - początku i konca okresu jak i tak trzeba kolejny okres przestawić ręcznie.
Fragment wyjaśnień od operatora:janek222 pisze:Proponuję zablokować roaming i chyba przestać się martwić. Może to tylko błąd modemu lub aplikacji. Wydaje mi się że nie masz się czym martwić, tak jak pisze Krzysztof takie połączenie nie powinno być możliwe, jeżeli by było to chyba sprawa operatora a nie twoja. Upewniłbym się jeszcze co do numeru telefonu w dial-up, BC - powinien być w takiej postaci: *99***1#. Nie wiem co robi BC ale TNI ustawionego w nim numeru samo nie zmienia. Oby w BC nie było jakiś mechanizmów, które wybiorą jakieś inne ustawienia jak iPlus z CSD.
...Informuję dodatkowo, że w niektórych modemach (w zależności od ich oprogramowania lub konfiguracji) może pojawiać się opcja „roamingu krajowego”, ale zaznaczam, iż Operator sieci Era nie wspiera tej usługi i nie odpowiada za ewentualne problemy z nią związane. (...)
Zgadzam się z Tobą to jest mało konkretna odpowiedź, jedyny wniosek płynący z tej wypowiedzi to potwierdzenie występownia usługi „roamingu krajowego" w Polsce.BlueDisconnect niestety moim zdaniem ten cytat (post wyżej) nic nowego nie wnosi po za tym że w razie problemów Era umywa ręce. Nie wiadomo np. co znaczy "Era nie wspiera tej usługi", czy połączenie jest możliwe czy nie jest, jak się uda to jakie mogą być konsekwencje.
Całe te rozważania wydają mi się pozbawione sensu, bo jak na razie nie ma żadnych podstaw, by sądzić, że takie połączenie jest możliwe.BlueDisconnect pisze:Co do wypowiedzi "Era nie wspiera tej usługi" to znaczy tylko tyle, że Era nie ma podpisanych umów roamingowych z krajowymi operatorami i pewnie dlatego trudno tu mówić o konsekwencjach skora to się samo jakimś cudem aktywuje. W każdym bądź razie chyba pierwszy raz się z tym spotkali.![]()
A ustawiłeś wyświetlanie innych informacji?Dawas pisze:Ale w programie Top net info po włączeniu komunikacji AT pokazuje tylko poziom sygnału i baterii.
Coś z tym zrobię.KrzyKu pisze:próbowałem ostatnio przejżeć historię połączeń przy aktywnej sesji
Coś wymyślęKrzyKu pisze:mini to się nie specjalnie daje ciągać po ekranie
O nie, % dla każdej ilości danych jest inny, użytkownicy mieli by problem z przeliczaniem gdyby chcieli dokładnie ustawić alarm, w tej chwili każdy prosto (i dokładnie) może sobie to ustawić.KrzyKu pisze:alarm jakoś tak najnaturalniej (dla mnie) byłby w % limitu?
Gdzie sobie taki wskaźnik wyobrażasz?KrzyKu pisze:do wykorzystania pozostało - może graficznie limit/zużytego
W jakiej ikonie? O czym myślisz?KrzyKu pisze:może coś więcej informacyjnego w ikonie (sygnał, transfer?)
Oczywiście że ma, taka wiedza nie szkodzi a może pomóc. Jak nie było błędów to znaczy że wyjątek jest obsłużony, nie powinieneś się przejmowaćKrzyKu pisze:nie wiem czy takie coś ma dla autora znaczenie
Sens ma, niestety Microsoft zacięcie z tym walczy i nie jestem pewien efektów tych zmian.KrzyKu pisze:Czy dla naszych PPP jest sens grzebania przy MTU?
Nie wiem jak jest z modemami... Postaram się na to spojrzeć ale nie będzie to w najbliższym czasie.KrzyKu pisze:ale TNI widzi u mnie tylko kartę sieciową
Planowany jest od roku ale ilość i ciągła potrzeba zmian ciągle ten termin przesuwająKrzyKu pisze:kiedy skok z bety na RC1?
Pod "do wykorzystania pozostało" ?janek222 pisze:do wykorzystania pozostało - może graficznie limit/zużytego
Gdzie sobie taki wskaźnik wyobrażasz?
myślałem o tray'ujanek222 pisze:Gdzie sobie taki wskaźnik wyobrażasz?
janek222 pisze:Planowany jest od roku ale ilość i ciągła potrzeba zmian ciągle ten termin przesuwają
Myślę że tak będzie zrobione.KrzyKu pisze:Pod "do wykorzystania pozostało" ?
Patyk na szerokość aktualnej ramki?
zielone skonsumowane?
Ok, postaram się coś wymyślićKrzyKu pisze:myślałem o tray'u
KrzyKu pisze:zmieniasz string z beta na PRO i po robocie
Chciałem jeszcze zrobić parę rzeczy przed "PRO", np. wersje językowe...KrzyKu pisze:chyba że planujesz na tą okoliczność jakąś większą akcję
To nasza flaga już Tobie się nie podoba?KrzyKu pisze:A w mojej jest śliczna brytyjska flaga koło bakterii
Racja, w sumie to nie ma...A związku z programem TNI, to już w ogóle nie widzę.
Rozumiem że jako autor oprogramowania masz chroniczny brak czasu.przemox.1 pisze:.
Mam pytanie odnośnie ustawień czy w zakładce GPRS/UMTS mógłby dodać Huawei'a E160 ?![]()
Powinno już być dobrze.KrzyKu pisze:próbowałem ostatnio przejżeć historię połączeń przy aktywnej sesji
Teraz daje, jedynie trzeba trafić kursorem w cienki pasek na górze (zielony lub czerwony).KrzyKu pisze:mini to się nie specjalnie daje ciągać po ekranie
Już jest.KrzyKu pisze:do wykożystania pozostało - może graficznie limit/zużytego
KrzyKu pisze:może coś więcej informacyjnego w ikonie
Już jest.przemox.1 pisze:po najechaniu pokazywał by się operator, sieć (GPRS/EDGE/UMTS/HSPA o to mi chodzi) i siła sygnału
Nie znam dokładnie poleceń to realizujących w tym modemie, jak byś gdzieś znalazł lub sprawdził że na poleceniach np. e169 wszystko jest ok to daj znać a dopiszę.przemox.1 pisze:czy w zakładce GPRS/UMTS mógłby dodać Huawei'a E160 ?
Jak powyżej, dopisanie dla mnie to żaden problem, niestety w tej chwili brak mi danych.viktor pisze:Pytanie moje dotyczy tak jak powyżej ale modemu Sierra Wireless Compass 885 który właśnie testuję.
Pewnie te dane nie były jeszcze odczytane przez program, kiedy wykonała się funkcja zapisująca dane do pliku.KrzyKu pisze:Przy okazji.... wypatrzyłem u mnie w logu
[BTS: LAC:bd, CID:bd, bd bd] jako jeden z widzianych btsów
Zgłaszasz go na stronie http://btsearch.pl/Dawas pisze:W jaki sposób można dodać do bazy nowy BTSLAC:34976 CID:5734