Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Post autor: YaHooo »

rivariva pisze: Potrzebuję po prostu instrukcji gdzie to się zapisuje.
Zapisuje się po prostu w bazie danych typu mdb w katalogu programu.
rivariva pisze: Aktualna moc sygnału (ewentualnie jakaś średnia)
Nie wiem czy ta informacja jest zapisywania.
rivariva pisze: Ilość wykorzystanego transferu w danym okresie rozliczeniowym.
To jest już zapisywane w bazie. Ale pytanie czy autor programu się podzieli tymi informacjami ;)
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
zefel
Stały użytkownik forum

Post autor: zefel »

Szkoda ze nie ma na androida bo szukam pod aldika lub vodafone to niestety

Kod: Zaznacz cały

Aplikacja jest niezgodna z Twoim urządzeniem E-Plus Alps Solution8.
i widze ze trza brac duzy komp bo jak widze to to tego też na na androida 4 nie ma.
atento
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: atento »

programista pisze:Ok, przetestowałem mobile partner i on sobie radzi po hibernacji, nie blokuje się, tak więc coś musi być z TNI nie tak.

Pewno autor za szybko tego nie naprawi, a co z tym resetowaniem danych połączenia, to powinno być łatwiejsze do naprawy, nie?
W Windows 8 modem wznawia sam polaczenie czy to ras czy ndis, nawet bez logowania jako user ;p co do programu używam go tylko i wyłącznie do zmiany częstotliwości modemu.

W innych sprawach wole w8, TNI jest do zadan specjalnych

To bardzo dobry program, zwłaszcza dla tego, że daje rade z tyloma rodzajami na raz :)
Awatar użytkownika
Mietek5
Użytkownik forum

Post autor: Mietek5 »

Chris-Kr pisze:...powstało kilkadziesiąt wersji TNI, doszła obsługa modemów LTE o którą wielu intensywnie się upominało, a TNI stało się w zasadzie podstawowym programem do korzystania z sieci Aero2. A ile osób wpłaciło darowizny przez ten okres? ...w tej sytuacji każda godzina poświęcona na pracę nad TNI jest dla Autora programu godziną normalnie zmarnowaną.
Bez urazy Panowie, jednak coś jest nie dograne do końca :nienie: Na przykład moja dotacja dokładnie sprzed roku nie jest umieszczona na liście, a przynajmniej nie w takiej treści jak to jest deklarowane co tam po "info".
Korzystam z TNI intensywnie i właściwie wyłącznie. Mogę mieć z d... chamstwo obsługi z orange, którzy mnie wysyłali, żebym biegał po salonach szukając karty (typu bezPINowego), której nigdzie nie ma.
Ale wracając do sedna sprawy to w poście napisałem otwarcie, ze przekazuję dotację i wyszło trochę dla mnie głupio, że robi szum, a nie dotrzymuje słowa :facepalm:
kencoper
Początkujący użytkownik forum

Post autor: kencoper »

Cześć,
Mam Orange Free oraz Aero2. Oryginalny program od Orange nie wykrywał mi modemu a z Huawei Mobile Partner coś się rypło i w jakiej wersji by nie był, po włączeniu zjadał zasoby procesora. Services.exe cały czas 8-12%, wystarczało żeby włączały się wentyle w lapku. Pojawiła się potrzeba posiadania jednego programu, który potrafi wznawiać połączenia (Aero2) i wpisywać PIN (Orange Free). Dodatkowe opcje jak zasięg były mile widziane.

Po wypróbowaniu kilku dziwnych programików znalazłem iście hakerski TNI. Po paru godzinach konfigurowania miałem już wszystko działające :ok: Jednej opcji mi zabrakło. Oddzielne profile dla kilku modemów. Rozwiązałem ten problem w ten sposób że mam dwie kopie TNI. Dziś testuję i jak będzie bez niespodzianek to idzie darowizna
Awatar użytkownika
Andrzejz78
Guru bezprzewodowy

Post autor: Andrzejz78 »

kencoper pisze:Oddzielne profile dla kilku modemów
Jest opcja że są oddzielne profile dla różnych SIM więc może to powinno Ci też pomóc
kencoper pisze:Rozwiązałem ten problem w ten sposób że mam dwie kopie TNI
Ja też jednak właśnie wolę ten sposób dla dwóch kart ;)
kencoper

Pozostaję przy dwóch kopiach programu. Mam dwa różne modemy i niektóre opcje ustawiam inaczej. Program się spisuje dobrze od kilku dni. Jedyny problem na jaki trafiłem to czasami przywieszenie się programu po wyjściu komputera z hibernacji. Wystarczyło zabić proces i uruchomić ponownie. Dotacja poszła :)
janek222
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: janek222 »

kencoper pisze:Dotacja poszła
Wielkie dzięki, już dotarła. Program ostatnio jest rzadko aktualizowany a pełnej wersji nie testowej nie było już od bardzo dawna. Pierwsze co zrobię przy tym programie to opublikuję następną pełną wersję wraz z aktualizacją darczyńców. Niestety żadnych terminów nie obiecuję, w tej chwili mam inne zaległości, związane z rodziną, finansami. O <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> nie zapominam.

PS. Pozdrowienia dla Chris-Kr, który zawsze dużo mi pomagał przy pisaniu TNI, wszystkich darczyńców, których przepraszam za opóźnienia w aktualizacji "listy darczyńców" a także użytkowników.
Pozdrawiam
Janek
Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Chris-Kr »

janek222 pisze:PS. Pozdrowienia dla Chris-Kr, który zawsze dużo mi pomagał przy pisaniu TNI
Miło było ponownie Cię tu zobaczyć :)
Mam nadzieję, ze nie zarzucisz całkowicie TNI - szkoda by było.
Krzysztof
kencoper

janek222 pisze:Niestety żadnych terminów nie obiecuję, w tej chwili mam inne zaległości, związane z rodziną, finansami..
Dla mnie program jest funkcjonalny i robi swoje. Więcej mi nie potrzeba. Są bardziej i mniej ważne sprawy. Skup się na rodzinie a jak kiedyś poczujesz wenę czy będzie nadmiar wolnego czasu to rozwijaj program. Ale nic na siłę bo skutkuje to tym że kolejna wersja mimo większych możliwości jest np niestabilna. Jak to głosi stara mądrość Tolektów, rób wszystko jak najlepiej potrafisz ale nie lepiej :super: :)
V4NzI
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: V4NzI »

Hej mam pytanie odnośnie TNI :)
Czy jest możliwość wyboru BTS po CID ?
Mam u siebie w mieście kilka nadajników, niestety na jednym ping 150ms, drugi gubi zasięg (podejrzewam, że o oddychanie komórek chodzi) i tylko trzeci spełnia moje wymagania, niestety nawet jeżeli się z nim połączę to potrafi on się sam zmienić na ten gubiący zasięg co jest denerwujące bo łapię freezy w grach. :(
dexter18

Post autor: dexter18 »

Możesz wymusić nośną nadajnika. Po CID chyba się nie da ew proszę mnie poprawić.
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Zastosuj antenę kierunkową jeśli ten BTS występuje na innym kierunku niż dwa pierwsze. To podstawowe działanie, o nośnych na razie nie myśl. Na jakiej częstotliwości pracuje ten BTS Playa ?
Awatar użytkownika
Andrzejz78
Guru bezprzewodowy

dexter18 pisze:Możesz wymusić nośną nadajnika
Niestety rzadko to przynosi oczekiwany skutek
dexter18 pisze:Po CID chyba się nie da
Chyba że jako modem masz nokię to się da
Awatar użytkownika
Andrzejz78
Guru bezprzewodowy

W TNI w poleceniach AT jest rozwijana lista różnych komend Chciałbym trochę tą listę zmodyfikować bo większości tych komend nie używam a na ich miejsce chciałbym dodać te które często używam
Czy jest możliwa modyfikacja tej listy?
janek222
Stary wyga bezprzewodowy

Andrzejz78 pisze:W TNI w poleceniach AT jest rozwijana lista różnych komend. Chciałbym trochę tą listę zmodyfikować bo większości tych komend nie używam a na ich miejsce chciałbym dodać te które często używam
Pole combo (to w którym się wpisuje komendę) ma po prawej stronie przed przyciskiem "Wyślij" strzałkę w dół. Jak się na nią kliknie to powinny się wyświetlić ostatnio używane komendy. Edytora komend nie ma, może kiedyś się pojawi ale jak wcześniej pisałem nic nie obiecuję.
Pozdrawiam
Janek
Awatar użytkownika
Andrzejz78
Guru bezprzewodowy

janek222 pisze:powinny się wyświetlić ostatnio używane komendy
Zgadza się tylko po restarcie TNI znowu są komendy domyślne
janek222 pisze:Edytora komend nie ma, może kiedyś się pojawi ale jak wcześniej pisałem nic nie obiecuję
Mnie się nigdzie nie spieszy Mogę poczekać ;)
Ekwador

Post autor: Ekwador »

Cześć, szukałem odpowiedzi w wyszukiwarce Google odnośnie mojego problemu. Niestety, znalazłem tylko 3 odnośniki, które nie dały mi pełnej informacji jak rozwiązać problem. Dlatego zwracam się uprzejmie do Was o pomoc. Podczas próby połączenia się przy pomocy Top_Netinfo wyskakuje błąd o numerze 618. Mój modem to Sierra Wireless USB 307. Chcę się połączyć z Aero2. Z góry dziękuję.
Mój kod z pliku konfiguracyjnego: http://wklej.org/id/1092644/
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Ekwador a łączenie przez samo połączenie <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a> działa? Modem jest widoczny jako modem oraz karta sieciowa?
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Ekwador

Mogę jutro to sprawdzić. A może to wina programu, który używam do łączenia się z Aero2? Bo przez ten program (który był dołączony do modemu) jestem wstanie się połączyć z siecią.

EDIT://
Sprawdziłem, wyskakuje mi błąd 692 podczas konfiguracji.
Tak, urządzenie jest widoczne jako modem.
_

Post autor: _ »

Czy to normalne, że w programie Top_NetInfo znajdują się: W32/Dadobra.A.gen!Eldorado, Trojan.Win32.Genome, Riskware, WS.Reputation.1, TROJ_GEN.RCBH1E2, PUA.Win32.Packer.BorlandDelphi-17 ?
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Ekwador pisze:Bo przez ten program (który był dołączony do modemu) jestem wstanie się połączyć z siecią.
A jest on wyłączony?
Ekwador pisze: Sprawdziłem, wyskakuje mi błąd 692 podczas konfiguracji.
Prawidłowe dane masz do połączenia? APN itp? Tak samo PIN?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

_ pisze:Czy to normalne,
Nie, F-secure nic takiego nie wykrywa u mnie więc masz jakąś zarazę albo nadgorliwy program antywirusowy.
Nie pomagam na PW!
moher
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: moher »

To F-Secure jest jakąś wyrocznią? Może to on nie wykrywa wirusa?

Ja jednak stawiam na false positive.
Ekwador

YaHooo pisze:A jest on wyłączony?
Jest wyłączony. Nawet patrzyłem w menadżerze zadań czy żaden proces tego programu nie jest aktywny.
YaHooo pisze:Prawidłowe dane masz do połączenia? APN itp? Tak samo PIN?
Tak, dałem kilka postów wyżej link z moją konfiguracją.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

moher pisze:To F-Secure jest jakąś wyrocznią?
Wyrocznią nie jest ale przynajmniej działa i mam do niego zaufanie, gdyby w tym sofcie były wirusy to wiele osób by to zgłaszało. Jednak jestem ciekaw jaki to antywirus wykrył tylu wrogów.
Nie pomagam na PW!
janek222
Stary wyga bezprzewodowy

wojteks pisze:Wyrocznią nie jest ale przynajmniej działa i mam do niego zaufanie
Dzięki :)
Oczywiście że nie ma wirusów choć tego do końca nikt nigdy nie może być pewien. Bardziej obawiam się o to, że użytkownicy po przeczytaniu tego postu mogą próbować ściągać jakieś narzędzia do usuwania tych "wirusów" i wtedy ściągną naprawdę szkodliwe programy.Dla mnie informacja o tych wirusach jest fałszywa, zastanawiam się czy nie poprosić administratora o skasowanie postu. Gdyby była prawdziwa autor postu od razu napisałby jakim programem się posłużył do skanowania szkodliwych kodów.
Pozdrawiam
Janek
Awatar użytkownika
Andrzejz78
Guru bezprzewodowy

janek222, tak jak pisałeś; wielu osobo/firmom nie pasuje ten program i może to kolejny sabotażysta ;)
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Ekwador pisze:Tak, dałem kilka postów wyżej link z moją konfiguracją.
Nie jestem pewny, ale Sierry chyba nie będą działać poprawnie w trybie RAS. Ja mam AC881 i pamiętam, że miałem problem przy trybie RAS, bo oryginalne oprogramowanie producenta korzysta z trybu NDIS.
_

Post autor: _ »

wojteks pisze:Wyrocznią nie jest ale przynajmniej działa i mam do niego zaufanie, gdyby w tym sofcie były wirusy to wiele osób by to zgłaszało. Jednak jestem ciekaw jaki to antywirus wykrył tylu wrogów.
Już podaje: pierwszy skan i drugi skan.

Jestem tego zdania, że lepiej upewnić się kilka razy czy dany program/aplikacja jest czysta niż później "bawić się" w szukanie i usuwanie szkodliwych programów.
Ostatnio zmieniony 2013-07-25, 16:29 przez _, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ