Program po prostu nie włącza się, nie sygnalizuje żadnego błędu. Znalazłem gdzieś w sieci starszą wersję programu tni. Próba uruchomienia starszej wersji powoduje, że w tray'u pokazuje się ikonka tni program nie załącza się, a po najechaniu na nią ikonka znika (nie jest tworzony żaden proces związany z tni). Prześledziłem zależności bibliotek za pomocą programu Dependency walker, i wydaje się, że czegoś mi brakuje o dziwo bibilioteki brakujące to MSjava.dll i INETCOM.dll bibilioteki doinstalowałem, przeinstalowałem windowsowe WMI, zainstalowałem najnowszą jave, bez zmian. Gdzie szukać problemu? Co potrzebne jest systemowi do uruchomienia TNI? Wszystkie pozostałe programy działają bez zarzutu. Próbowałem rzecz jasna uruchamiać tni w różnych trybach zgodności - bez rezultatu.
Zatem chciałbym poprzez to forum skierować pytanie do autora/ów programu,
Co może być powodem nie uruchamiania się programu na windows xp sp3?
Czy takie sytuacje były raportowane wcześńiej?
Braku jakich bibliotek program nie sygnalizuje błędem, a są potrzebne do jego poprawnego działania? (Przy okazji pasowałoby ów błąd złapać i wyświetlać stosowny komunikat).
Czy jest szansa zdobycia starszej wersji TNI? Być może udałoby się ją uruchomić?
Pozdrawiam
Darek, KrK