Szanować można , ale taki ktoś <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> nie będzie się liczył z transferem , czy to w dzien , czy w nocy i jak mu zablokują neta to kupi dodatkowe MB ... i będzie ciągnął dalej , bo jest w zasięgu HSPA i ma zawalisty prędkość i szpanuje....adixm pisze:Dla mnie by byl sens gdyby zwykly limit tj. np. 10GB byl przeliczany na transfer nocny np. *10 i wykorzystywany zamiennie wtedy bylby sens takiego dzialania(ludzie szanowali by bardziej transfer, przede wszystkim upload).
[Nowość] iPlusopobieracz
Moderator: Moderatorzy
- paweliplus
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: [Nowość] iPlusopobieracz
Radiówka 5 Mb/s
ping ~ 20ms
ping ~ 20ms
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Nie wiem dlaczego. Ale to żenująceWydaje mi sie ze ludzie robia to wylacznie dla "szpanu"

Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Mistrz bezprzewodowy
Dla szpanu? A co to za szpan jak ktoś ma półkę wypełnioną pirackimi płytami? Moim zdaniem większy szpan jest gdy się ma półkę wypełnioną oryginałami... No ale cóż, kto co uważaadixm pisze:Wydaje mi sie ze ludzie robia to wylacznie dla "szpanu"

Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 

-
- Użytkownik forum
Szpanem byłoby gdybyś miał oryginały z podpisem autorów/twórców wraz z edycjami kolekcjonerskimiProcio pisze:
Dla szpanu? A co to za szpan jak ktoś ma półkę wypełnioną pirackimi płytami? Moim zdaniem większy szpan jest gdy się ma półkę wypełnioną oryginałami... No ale cóż, kto co uważa

Duża część ruchu w internecie to tzw "Ssanie". Niektórzy "Ssają" bo to żeby mieć i zaraz skasować marnując prąd, czas [...]
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Zdziwiłbyś się jakie ludzie mają podejście do tych sparw. Większość moich znajomych mówidorylek pisze:Szpanem byłoby gdybyś miał oryginały z podpisem autorów/twórców wraz z edycjami kolekcjonerskimi![]()

Pozdrawiam YaHooo 

-
- Mistrz bezprzewodowy
Dokładnie... Właśnie przez osoby pobierające mamy sieci zapchane...dorylek pisze:Duża część ruchu w internecie to tzw "Ssanie".
Też prawda.dorylek pisze:Niektórzy "Ssają" bo to żeby mieć i zaraz skasować marnując prąd, czas [...]

- Jojo
- Stary wyga bezprzewodowy
Chciałem zauważyć, że w tym temacie nie chodzi o kwestie moralne, tylko o tą usługę jak działa i opinie. Nie bardzo mnie interesuje informacja kto co ma na półkach.
Jak już coś to można pisać ale nie tu.

Jak już coś to można pisać ale nie tu.
Elektroniczna rewolucja
-
- Początkujący użytkownik forum
zeby podpisac umowe z plusem na iplusa160 to wystarczy tylko dowod + zaswiadczenie z urzedu miasta o zameldowaniu ?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Raczej tak. Mi to wystarczyłoEdyta18 pisze:wystarczy tylko dowod + zaswiadczenie z urzedu miasta o zameldowaniu ?

- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Przydało by się chyba jeszcze zaświadczenie o zarobkach, operator chce wiedzieć czy jesteś w stanie opłacać na bieżąco rachunkiEdyta18 pisze:wystarczy tylko dowod + zaswiadczenie z urzedu miasta o zameldowaniu ?

-
- Mistrz bezprzewodowy
Chyba, że wcześniej brała już coś na umowe w plusie, np. telefon i płaciła na bieżąco rachunkisp6huk pisze:Przydało by się chyba jeszcze zaświadczenie o zarobkach, operator chce wiedzieć czy jesteś w stanie opłacać na bieżąco rachunki

[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2009-12-29, 13:36 ]
Poprawa ortografii!
Ostatnio zmieniony 2009-12-29, 13:36 przez Procio, łącznie zmieniany 1 raz.

-
- Guru bezprzewodowy
Kaucja 750zł wskoczy w tej konfiguracji.Edyta18 pisze:zeby podpisac umowe z plusem na iplusa160 to wystarczy tylko dowod + zaswiadczenie z urzedu miasta o zameldowaniu ?
Działa to dobrze przy niższych planach taryfowych. Rozmawiałem kiedyś na ten temat.
Lepszym rozwiązaniem będzie przedstawienie wypukłej karty kredytowej.
-
- Stały użytkownik forum
Mi nie wołali żadnej kaucji. Zamówiłem sobie przez internet netbooka z iPlusem (110) na początku roku i musiałem im tylko przefaksować zaświadczenie o zameldowaniu i dowód.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
A po co. Ode mnie chcieli tylko dowód osobisty oraz numer z Plusa lub stacjonarnego TP aby się upewnić, że to jasp6huk pisze:Przydało by się chyba jeszcze zaświadczenie o zarobkach, operator chce wiedzieć czy jesteś w stanie opłacać na bieżąco rachunki
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Pozdrawiam YaHooo 

- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
To ich już trzeba zapytaćYaHooo pisze:A po co.

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Nigdy nie wiadomo,co system scoringowy wypluje - to nie zależy w żadnym razie od salonu,sprzedawcy,etc.
Mi swego czasu zarówno Plus,jak i Orange wlepiał kaucję (mimo zaświadczenia o zarobkach - co prawda zagranicznego,tłumaczonego przez tłumacza przysięgłego),na 99% z powodu zameldowania pod tym samym adresem,pod którym dawniej mieszkał dłużnik PTK zadłużony na kilka kpln (dom kupiony od takiej osoby).
Jedno jest pewne - wysokie abonamenty +drogie terminale za 1 zł i klient z ulicy > zazwyczaj kaucja,a Plus wyjątkowo sie w tej formie zabezpieczenia lubuje.
Mi swego czasu zarówno Plus,jak i Orange wlepiał kaucję (mimo zaświadczenia o zarobkach - co prawda zagranicznego,tłumaczonego przez tłumacza przysięgłego),na 99% z powodu zameldowania pod tym samym adresem,pod którym dawniej mieszkał dłużnik PTK zadłużony na kilka kpln (dom kupiony od takiej osoby).
Jedno jest pewne - wysokie abonamenty +drogie terminale za 1 zł i klient z ulicy > zazwyczaj kaucja,a Plus wyjątkowo sie w tej formie zabezpieczenia lubuje.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
To nie wiem od czego to zależysp6huk pisze:Ode Mnie zarówno w Plusie jak i w Erze chcieli zaświadczenie o zarobkach.

Mi powiedzieli w salonie, że jak klient podpisał już 1 umowę z nimi i wywiązywał się dobrze z niej, to już potem dają na sam dowód osobistyPatryk pisze:zazwyczaj kaucja,a Plus wyjątkowo sie w tej formie zabezpieczenia lubuje.

Pozdrawiam YaHooo 

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Oczywiście,dlatego pisałem o klientach z ulicy (czyli osobach,nie mających wcześniej do czynienia z PlusemYaHooo pisze:Mi powiedzieli w salonie, że jak klient podpisał już 1 umowę z nimi i wywiązywał się dobrze z niej, to już potem dają na sam dowód osobisty

Mam abonament głosowy (za kaucją 720 zł,po pół roku zwrócili,bez odsetek oczywiście i jeszcze trzeba było pisemko wystosować),i jak brałem później iPlusa,to formalności trwały moze 10 minut,oczywiście tylko z dowodem.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
I to jest dobre, że potem nie ma problemówPatryk pisze:Mam abonament głosowy (za kaucją 720 zł,po pół roku zwrócili,bez odsetek oczywiście i jeszcze trzeba było pisemko wystosować),i jak brałem później iPlusa,to formalności trwały moze 10 minut,oczywiście tylko z dowodem.

Pozdrawiam YaHooo 

-
- Guru bezprzewodowy
Miałem to na myśli w przypadku iPlusa 160 z modemem HSPA.Patryk pisze:Jedno jest pewne - wysokie abonamenty +drogie terminale za 1 zł i klient z ulicy > zazwyczaj kaucja,a Plus wyjątkowo sie w tej formie zabezpieczenia lubuje.
Swoją drogą ciekawy jestem co powiedzą na moje zerwanie umowy z opłaceniem kary umownej. Niebawem się przekonam, oby nie był to błąd i kosztowało mnie 6 miesięczną lokatą.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
U mnie jakoś kiepsko się spisuje ten Iplusopobieracz 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Iplusopobieracz to tylko usługa w postaci dodatkowych GB w określonych godzinach.
Raczej Ci Jarek7 iPlus kiepsko chodzi a nie Iplusopobieracz.
Raczej Ci Jarek7 iPlus kiepsko chodzi a nie Iplusopobieracz.

-
- Początkujący użytkownik forum
a w ogole warto juz teraz podpisywac umowe na 2 lata z plusem na ten iPlus. moze na poczatku stycznia play lub orange zaproponuje cos jeszcze lepszego. np 200GB/miesiac do wykorzystania w godzinach wieczornych
czy raczej to jest bardzo malo prawdopodobne.

- paweliplus
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Pożyjemy , zobaczymy. Jakby w Play to wprowadzili , to strach pomyślec , jak by ta sieć działała . A tak pozatym nie masz innej możliwośći podłączenia internetu bez limitów ? Np. na linni tp , lub jakąś radiówkę?Edyta18 pisze:a w ogole warto juz teraz podpisywac umowe na 2 lata z plusem na ten iPlus. moze na poczatku stycznia play lub orange zaproponuje cos jeszcze lepszego. np 200GB/miesiac do wykorzystania w godzinach wieczornych![]()
Radiówka 5 Mb/s
ping ~ 20ms
ping ~ 20ms
-
- Użytkownik forum
Play musiałby ciut zwiększyć pojemność swojej sieci, poprawić jakość usług żeby takie coś wprowadzić - nie oszukując się też prędkość dostarczana pod nodeB nie szokuje, w większości 20Mb/s, gdzie inni operatorzy np. niedaleko mojej małej miejscowości w 3G 2x 40Mb/s.
Chociaż są wyjątki, gdzie play przewyższa innych operatorów jakością i dostępnością usług
Właściwie Play jest młodym operatorem, nie ukrywajmy dopiero zaczyna przynosić jakiekolwiek zyski.
Cyfrowy Pol(szmat)sat (Właściwie Aero2 + Sferia) może trochę narobić bałaganu w kwestii limitów, dostępności (Zgodnie z ich planem maja pokryć znaczną część ludności HSPA+).
Ale nie oszukujmy się w Francji do końca 2015 Orange ma dodać do wszystkich nadajników 2G - 3G. A nasz polski Orange? Dostępność 3G no jest niby w większych miastach ale raczej w mniejszych dalej 2G dominuje. Wiadomo teraz gdzie idą pieniądze pomarańczki =]
Mógłby ktoś z Katowic/ Sląska pokazać Screeny z prędkością IPlusa nocą ? (Zrzut z Firefoxa/ torrentów etc.)
Chociaż są wyjątki, gdzie play przewyższa innych operatorów jakością i dostępnością usług
Właściwie Play jest młodym operatorem, nie ukrywajmy dopiero zaczyna przynosić jakiekolwiek zyski.
Cyfrowy Pol(szmat)sat (Właściwie Aero2 + Sferia) może trochę narobić bałaganu w kwestii limitów, dostępności (Zgodnie z ich planem maja pokryć znaczną część ludności HSPA+).
Ale nie oszukujmy się w Francji do końca 2015 Orange ma dodać do wszystkich nadajników 2G - 3G. A nasz polski Orange? Dostępność 3G no jest niby w większych miastach ale raczej w mniejszych dalej 2G dominuje. Wiadomo teraz gdzie idą pieniądze pomarańczki =]
Mógłby ktoś z Katowic/ Sląska pokazać Screeny z prędkością IPlusa nocą ? (Zrzut z Firefoxa/ torrentów etc.)
-
własnie ze nieja.michal pisze:iPlus kiepsko chodzi a nie Iplusopobieracz.

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Czyli widać pierwsze efekty tej usługi chodź nie jestem do końca pewien bo o tej godzinie czasem mi też chodził słabo.
Jeden punkt regulaminu ciekawie brzmi.
Jeden punkt regulaminu ciekawie brzmi.
Do tego problemy z siecią. Czyżby montowali HSPA+ w większej liczbie lokalizacji?iPlus pisze:19. Polkomtel zastrzega sobie prawo do lokalnej czasowej niedostępności sieci w nocy z powodu wykonywania prac optymalizacyjnych na części elementów sieciowych. Polkomtel dołoży wszelkich starań aby zminimalizować okres niedostępności sieci.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Może i tak. To by było ciekawe. Byłoby logiczne wprowadzenie takiej usługi wraz z zainstalowaniem HSPA+ja.michal pisze:Czyżby montowali HSPA+ w większej liczbie lokalizacji?

Pozdrawiam YaHooo 

-
Dodam iż ja mam wolny internet ,to ja,to odczuwam
Ci co mają dosyć szybszy transfer to pewnie internet chodzi bez zmian lub ciutke gorzej.
Dodam iż w porannych godzinach od 9-12 internet chodzi kiepsko tzn.Często wyświetla się komunikat "Minął limit czasu połączenia z serwerem"bądź tego typu podobne.
Dodam iż te na dole dwa monitorki się świecą cały czas a byle jaka strona ładuje się baaaardzo długo np.google z 10 sekund a przed chwila jak sprawdzdalem to w 2 sekundy już się załadowało.
Dodam iż ten Iplusopobieracz to jest wielki zal pe el i powinno to wyglądać inaczej,za samą aktywacje powinno się płacić to by było mniej trochę chętnych a tak to,to jest sieć zapchana.
Dodam iż że zaraz się wkurzę i wyrzucę tego pobieracza bo mnie wkurza,wnerwia,wkurza,wnerwia i wkurza!
Tyle odemnie
Wesołych Świąt

Dodam iż w porannych godzinach od 9-12 internet chodzi kiepsko tzn.Często wyświetla się komunikat "Minął limit czasu połączenia z serwerem"bądź tego typu podobne.
Dodam iż te na dole dwa monitorki się świecą cały czas a byle jaka strona ładuje się baaaardzo długo np.google z 10 sekund a przed chwila jak sprawdzdalem to w 2 sekundy już się załadowało.
Dodam iż ten Iplusopobieracz to jest wielki zal pe el i powinno to wyglądać inaczej,za samą aktywacje powinno się płacić to by było mniej trochę chętnych a tak to,to jest sieć zapchana.
Dodam iż że zaraz się wkurzę i wyrzucę tego pobieracza bo mnie wkurza,wnerwia,wkurza,wnerwia i wkurza!
Tyle odemnie
Wesołych Świąt

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jarek7, skończ marudzenie. ![:]](./images/smilies/splash.gif)
![:]](./images/smilies/splash.gif)