Cyfrowy Polsat - co jest?

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
hubert
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Cyfrowy Polsat - co jest?

Post autor: hubert »

Witam
Zdaje się że wreszcie w tego typu usłudze adresy przydzielane klientom końcowym są adresami z puli publicznej, a to otwiera całą masę ciekawych zastosowań, jak chociażby podłączenie kamerki internetowej i zdalne nią sterowanie. Przynajmniej tak się dowiedziałem z infolinii polsatu.
Pozdrawiam i życzę wszystkim forumowiczom wesołego ALLELUJA.
Speedstar
Stały użytkownik forum

Post autor: Speedstar »

Małe pytanko do użytkowników neta z CP, jak Wam chodzą gry Online np. Cod MW2, ET Quake Wars czy też może Bad Company 2, czy da radę pograć, jakie macie pingi ?

Ja w playu czasem gram w ET QW ale niestety zdarzają się często lagi a pingi mam w zakresie 100-200 ms i od razu czuje się różnicę w stosunku do Neo.

Pozdrawiam i Życzę Smacznego Jajeczka.
Awatar użytkownika
rio bravo
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: rio bravo »

Nie gram z braku czasu, ale pingi w polsacie mam 30-40 ms
Obrazek
Jestem na wsi, a i tak 1 Mb jest.
yarick
Początkujący użytkownik forum

Post autor: yarick »

guteq pisze:A tak trochę zmieniając temat: czy ktoś z forumowiczów kupował/testował może już Huawei'a E182E z Cyfrowego Polsatu? A jeśli tak, to czy ma on simlocka? Jeśli coś wiecie, to pliz napiszcie... [/b]Rozważam zamianę swojego E1820 na E182E i bardzo by mi się ta informacja przydała... Tym bardziej, że E182E to poniekąd najlepszy dostępny aktualnie USBowy modem HSPA+ na rynku (4 pasma UMTS, diversity ma na wszystkich 4-ch częstotliwościach, upgradowalny do MIMO 28.8 MBps... w teorii to ideał :hyhy: )
Testowałem CP z modemem SierraWireless USB306 w Krakowie. Działało to nieźle, download dobijał do 900KB/s, oczywiście na stronach do testowania szybkości połączenia. Teraz mam modem Huawei E182E i też dobrze działa. Żadne z modemów w CP nie maja simlocka.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

Gałąź o niechcianych telefonach/wiadomościach wydzieliłem: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=273025#273025
kosty

Test CP

Post autor: kosty »

Witam.
12 km od nadajnika, wieś, okolice Czarnkowa, Wielkopolska. Modem ZTE MF668 podłączony do routera Intellinet 300N 3G z najnowszym firmware. Sygnał 32-35%, standardowa antenka z zestawu na parapecie za oknem. Testowany od 5 dni. Raz modem "zamarł", pomogło ponowne włączenie routera.
W porównaniu z używanym od 1,5 roku Orange CDMA z anteną zewnętrzną Dipol CDMA-10 to wreszcie jestem w niebie :D
Obrazek
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: adixm »

kosty pisze:W porównaniu z używanym od 1,5 roku Orange CDMA z anteną zewnętrzną Dipol CDMA-10 to wreszcie jestem w niebie
Omówmy się oferta co by nie mówić jest kiepska, zreszta zgodnie z zapowiedziami Cyfrowego Polsatu nie mają zamiaru walczyć z W3+Play ceną - ja bym jednak wolał wypróbować na Twoim miejscu np. Nordisk. Co Ci z tego że masz spore prędkości jak limity na ściąganie przede wszystkim przez dzien malutkie.
lussi

Post autor: lussi »

adixm pisze:
kosty pisze:<font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Omówmy się oferta co by nie mówić jest kiepska, zreszta zgodnie z zapowiedziami Cyfrowego Polsatu nie mają zamiaru walczyć z W3+Play ceną - ja bym jednak wolał wypróbować na Twoim miejscu np. Nordisk. Co Ci z tego że masz spore prędkości jak limity na ściąganie przede wszystkim przez dzien malutkie.
To zależy do czego używasz internetu. Jeżeli prowadzisz firmę, musisz mieć kontakt mejlowy ze światem to wystarczy. VOIP chodzi wyśmienicie i jest gwarancja zasięgu. Jeżeli ściągasz filmy po ileś giga to odpada. Ale to po prostu jest kwestia potrzeb.

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-05-06, 17:36 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2010-05-06, 21:44 przez lussi, łącznie zmieniany 2 razy.
Pzdr,
Lussi
kosty

Post autor: kosty »

adixm pisze:Co Ci z tego że masz spore prędkości jak limity na ściąganie przede wszystkim przez dzien malutkie.
Przez te 1,5 roku nigdy nie przekroczyłem 3 GB na miesiąc a prędkości potrafiły spaść tragicznie. Na próbę antenę miałem skierowaną na 3 różne nadajniki (przynajmniej przez miesiąc), wszędzie było niezadowalająco. Filmów nie ściągam, muzykę bywa. Porównując z Nordiskiem nadal uważam, że dla mnie to dobra oferta również ze względu na ukształtowanie terenu. 69 zł na miesiąc, 5GB w dzień i 25GB w nocy, umowa na rok, modem za 149 zł. Zobaczymy. Jak będzie źle poszukam czegoś nowego!
ODPOWIEDZ