Cyfrowy Polsat - co jest?
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Cyfrowy Polsat - co jest?
Witam
Zdaje się że wreszcie w tego typu usłudze adresy przydzielane klientom końcowym są adresami z puli publicznej, a to otwiera całą masę ciekawych zastosowań, jak chociażby podłączenie kamerki internetowej i zdalne nią sterowanie. Przynajmniej tak się dowiedziałem z infolinii polsatu.
Pozdrawiam i życzę wszystkim forumowiczom wesołego ALLELUJA.
Zdaje się że wreszcie w tego typu usłudze adresy przydzielane klientom końcowym są adresami z puli publicznej, a to otwiera całą masę ciekawych zastosowań, jak chociażby podłączenie kamerki internetowej i zdalne nią sterowanie. Przynajmniej tak się dowiedziałem z infolinii polsatu.
Pozdrawiam i życzę wszystkim forumowiczom wesołego ALLELUJA.
-
- Stały użytkownik forum
Małe pytanko do użytkowników neta z CP, jak Wam chodzą gry Online np. Cod MW2, ET Quake Wars czy też może Bad Company 2, czy da radę pograć, jakie macie pingi ?
Ja w playu czasem gram w ET QW ale niestety zdarzają się często lagi a pingi mam w zakresie 100-200 ms i od razu czuje się różnicę w stosunku do Neo.
Pozdrawiam i Życzę Smacznego Jajeczka.
Ja w playu czasem gram w ET QW ale niestety zdarzają się często lagi a pingi mam w zakresie 100-200 ms i od razu czuje się różnicę w stosunku do Neo.
Pozdrawiam i Życzę Smacznego Jajeczka.
- rio bravo
- Stary wyga bezprzewodowy
-
- Początkujący użytkownik forum
Testowałem CP z modemem SierraWireless USB306 w Krakowie. Działało to nieźle, download dobijał do 900KB/s, oczywiście na stronach do testowania szybkości połączenia. Teraz mam modem Huawei E182E i też dobrze działa. Żadne z modemów w CP nie maja simlocka.guteq pisze:A tak trochę zmieniając temat: czy ktoś z forumowiczów kupował/testował może już Huawei'a E182E z Cyfrowego Polsatu? A jeśli tak, to czy ma on simlocka? Jeśli coś wiecie, to pliz napiszcie... [/b]Rozważam zamianę swojego E1820 na E182E i bardzo by mi się ta informacja przydała... Tym bardziej, że E182E to poniekąd najlepszy dostępny aktualnie USBowy modem HSPA+ na rynku (4 pasma UMTS, diversity ma na wszystkich 4-ch częstotliwościach, upgradowalny do MIMO 28.8 MBps... w teorii to ideał)
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Gałąź o niechcianych telefonach/wiadomościach wydzieliłem: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=273025#273025
-
Test CP
Witam.
12 km od nadajnika, wieś, okolice Czarnkowa, Wielkopolska. Modem ZTE MF668 podłączony do routera Intellinet 300N 3G z najnowszym firmware. Sygnał 32-35%, standardowa antenka z zestawu na parapecie za oknem. Testowany od 5 dni. Raz modem "zamarł", pomogło ponowne włączenie routera.
W porównaniu z używanym od 1,5 roku Orange CDMA z anteną zewnętrzną Dipol CDMA-10 to wreszcie jestem w niebie

12 km od nadajnika, wieś, okolice Czarnkowa, Wielkopolska. Modem ZTE MF668 podłączony do routera Intellinet 300N 3G z najnowszym firmware. Sygnał 32-35%, standardowa antenka z zestawu na parapecie za oknem. Testowany od 5 dni. Raz modem "zamarł", pomogło ponowne włączenie routera.
W porównaniu z używanym od 1,5 roku Orange CDMA z anteną zewnętrzną Dipol CDMA-10 to wreszcie jestem w niebie

-
- Mistrz bezprzewodowy
Omówmy się oferta co by nie mówić jest kiepska, zreszta zgodnie z zapowiedziami Cyfrowego Polsatu nie mają zamiaru walczyć z W3+Play ceną - ja bym jednak wolał wypróbować na Twoim miejscu np. Nordisk. Co Ci z tego że masz spore prędkości jak limity na ściąganie przede wszystkim przez dzien malutkie.kosty pisze:W porównaniu z używanym od 1,5 roku Orange CDMA z anteną zewnętrzną Dipol CDMA-10 to wreszcie jestem w niebie
-
To zależy do czego używasz internetu. Jeżeli prowadzisz firmę, musisz mieć kontakt mejlowy ze światem to wystarczy. VOIP chodzi wyśmienicie i jest gwarancja zasięgu. Jeżeli ściągasz filmy po ileś giga to odpada. Ale to po prostu jest kwestia potrzeb.adixm pisze:Omówmy się oferta co by nie mówić jest kiepska, zreszta zgodnie z zapowiedziami Cyfrowego Polsatu nie mają zamiaru walczyć z W3+Play ceną - ja bym jednak wolał wypróbować na Twoim miejscu np. Nordisk. Co Ci z tego że masz spore prędkości jak limity na ściąganie przede wszystkim przez dzien malutkie.kosty pisze:<font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-05-06, 17:36 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2010-05-06, 21:44 przez lussi, łącznie zmieniany 2 razy.
Pzdr,
Lussi
Lussi
-
Przez te 1,5 roku nigdy nie przekroczyłem 3 GB na miesiąc a prędkości potrafiły spaść tragicznie. Na próbę antenę miałem skierowaną na 3 różne nadajniki (przynajmniej przez miesiąc), wszędzie było niezadowalająco. Filmów nie ściągam, muzykę bywa. Porównując z Nordiskiem nadal uważam, że dla mnie to dobra oferta również ze względu na ukształtowanie terenu. 69 zł na miesiąc, 5GB w dzień i 25GB w nocy, umowa na rok, modem za 149 zł. Zobaczymy. Jak będzie źle poszukam czegoś nowego!adixm pisze:Co Ci z tego że masz spore prędkości jak limity na ściąganie przede wszystkim przez dzien malutkie.