Cyfrowy Polsat - co jest?

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
czerwon
Stały użytkownik forum

Cyfrowy Polsat - co jest?

Post autor: czerwon »

Wlasnie ruszyl internet w cf. Szczerze mowiac spodziewalem sie czegos wiecej, ale jednak sie zawiodlem.
Po pierwsze: >limity< 200mb 1,2GB i 3,2GB Przy takiej predkosci limit w 1h mozna wykorzystac.
Po drugie: cena dodatkowych pakietow 3GB - 49 zł albo 1 GB - 29 zł

Abonament: jesli mamy telewizje w cp to za pakiet danych 200MB/m zapalcimy 1zl/m. Za pozostale pakiety 50zl/m.

Co o tym myslicie?

[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2010-02-01, 17:31 ]
Używanie wulgaryzmów na forum jest zabronione nawet w postaci ukrytej, poprawa tematu i jednostek.
Ostatnio zmieniony 2010-02-01, 17:30 przez czerwon, łącznie zmieniany 1 raz.
MAREKMAREK
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Cyfrowy Polsat - co jest?

Post autor: MAREKMAREK »

Tak jak już było pisane na forum, limit kompletnie nie pasuje do prędkości oferowanej w CP. No może gdyby wprowadzili coś w stylu iplusopobieracza ( 100 GB od 24.00 do 9.00 rano ) to byłaby to superoferta, ale przy obecnych limitach w CP, to szkoda gadać, takie moje zdanie... Z resztą dużo tu było o tym pisane na forum. :)
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Re: Cyfrowy Polsat - WTF?

Post autor: sp6huk »

czerwon pisze:Co o tym myslicie?
Ogólnie mówiąc to lipna oferta, nigdy w życiu tego bym nie wziął. Play Online ma lepszą ofertę na kartę. Mam nadzieję, że zauważą, jaka lipna jest ta oferta i coś zmienią, na lepsze. Wiem, wiem zaraz ktoś mi wytka, że Play ogranicza transfer do 1 Mb/s, a CP do 21 Mb/s, ale co po takim transferze jak czarnogród napali się zaraz na pseudo transfery i będzie niewiele lepiej niż u Project4.
Ostatnio zmieniony 2010-02-01, 16:41 przez sp6huk, łącznie zmieniany 2 razy.
slawek-80
Użytkownik forum

Post autor: slawek-80 »

Echh znowu limity.... dziękuje, nie skorzystam.
Awatar użytkownika
czerwon
Stały użytkownik forum

Post autor: czerwon »

Przypomnialo mi sie, ze ostatnio ogladalem na tv biznes rozmowe z jakims dyrektorem plusa od hspa+ i mowil on, ze maksymalny transfer to 21MB/s z czego po chwili stwerdzil, ze rzeczywista predkosc wynosi 4-5MB/s. Sadze, ze z cp jest tak samo. To i tak sa dobre wyniki, no ale co poczac z takimi limitami :( .
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

sp6huk pisze:Wiem, wiem zaraz ktoś mi wytka, że Play ogranicza transfer do 1 Mb/s, a CP do 21 Mb/s, ale co po takim transferze jak czarnogród napali się zaraz na pseudo transfery i będzie niewiele lepiej niż u Project4.
Dobrze, że nie ma jak w Erze "no limit" odnośnie "dopłat".
http://www.cyfrowypolsat.pl/internet/in ... ontrola.cp

Ja bym mógł co najwyżej "dla jaj" wziąć 2,44zł -> 200MB + 30min
Ostatnio zmieniony 2010-02-01, 16:56 przez marens, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

czerwon pisze:Przypomnialo mi sie, ze ostatnio ogladalem na tv biznes rozmowe z jakims dyrektorem plusa od hspa+ i mowil on, ze maksymalny transfer to 21MB/s z czego po chwili stwerdzil, ze rzeczywista predkosc wynosi 4-5MB/s. Sadze, ze z cp jest tak samo. To i tak sa dobre wyniki, no ale co poczac z takimi limitami :( .
Mb/s, nie MB/s ;) Powiem Ci, że kilka osób w fazie testów osiągnęło transfer bliski 21 Mb/s, ale z pewnością siedzieli sami na node B, bo dotychczas wszystko było w fazie testów, a możemy już sobie wyobrazić jak to będzie działać jak na raz, do node B zaloguje się 30 userów, albo i więcej, do tego dojdzie peer-to-peer, rapidshare, hotfile itp. to wolę już nie myśleć, z jednej strony to może i dobrze, że nie ma większych limitów :gwiazdki:
marens
Guru bezprzewodowy

sp6huk pisze:do tego dojdzie peer-to-peer, rapidshare, hotfile itp. to wolę już nie myśleć, z jednej strony to może i dobrze, że nie ma większych limitów :gwiazdki:
Przecież przy tych cenach i limitach korzystanie z P2P/RS/hotfile to czysty masochizm.

Swoją drogą, ktoś ze znajomych testuje HSPA+ Polkomtela w Poznaniu i nie udaje mu się osiągnąć więcej niż na zwykłym HSPA.
Ostatnio zmieniony 2010-02-01, 16:59 przez marens, łącznie zmieniany 1 raz.
damian8821
Użytkownik forum

Post autor: damian8821 »

Pocieszające jest to że każda stacja ma link 80 Mb/s więc no parę osób by pociągało .
W paśmie 900 i 850 jest identycznie ale zobaczymy :)
eTOP do 1.05.2011 --> Potem Netia Wimax :)
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

marens pisze:Przecież przy tych cenach i limitach korzystanie z P2P/RS/hotfile to czysty masochizm.
Wydawało mi się, że dzieci NEO nie zwracają uwagi na limity, a takich brakować nie powinno :roll:
Awatar użytkownika
Oficer
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: Oficer »

A ja się ciesze (może to głupie ale się ciesze :rotfl: ). U mnie i tak nie ma zasięgu a nawet gdyby był to i tak bym nie wziął (dlatego się ciesze :zdziwko: ). Zostało nam chłopcy czekać tylko na wimaxa sądzę że to najlepsze rozwiązanie dla tych co nie mają kabelka i zostało jedynie tylko na to czekać bo według mnie lepszego nic nie będzie w owym czasie :roll: .
marens
Guru bezprzewodowy

sp6huk pisze:Wydawało mi się, że dzieci NEO nie zwracają uwagi na limity :roll:
Do pierwszego rachunku, aż dostaną lanie...
Chociaż wprowadzili usługi "limit" i "limit+".
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Poza tym to szkoda, że zrezygnowali z Sierry Wireless :cry: Teraz będzie tylko dostępne ZTE ?
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: ryba825 »

sp6huk, http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p ... ht=#251500
rpkom.pl pisze:- Ilu będziecie mieć dostawców?

- Zaczynamy od jednego, którym jest ZTE, a niebawem będziemy mieć drugiego. Docelowo może być ich trzech, lub czterech. Niekoniecznie wszyscy z dokładnie taką samą ofertą. Natomiast modemy od firmy Sierra Wireless zakupiliśmy tylko do testów konsumenckich.
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

A już myślałem, że przynajmniej w tej kwestii są rozważni, i będą stosować modemy renomowanej firmy, ale nawet co do tego się myliłem :]
Procio
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Procio »

Hmm... Szczerze mówiąc to nie jest tak źle z tymi limitami... Wszyscy narzekają, ale dzięki temu nie będzie dzieci NEO, którzy tylko "zasysać" potrafią... W dodatku zawsze jak limit się skończy to można dokupić na dotrwanie do okresu rozliczeniowego. Co prawda limity mogłyby być takie jak zapowiadali, tj. 5GB danych, ale i tak nie jest tak totalnie źle.

Właściwie z czasem mogliby wprowadzić "iPlusopobieracza", ale to może z czasem ;)

P.S. Dodatkowo w wielu miejscach, gdzie nie ma innej alternatywy zasięg do CP jest, więc to kolejny + :ok:

Jest parę plusów i minusów tej oferty, jednego może ona pasować, innemu nie. Zależy wszystko od wymagań każdego z użytkowników :roll:
Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 :super:
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Procio pisze:Jest parę plusów i minusów tej oferty, jednego może ona pasować, innemu nie.
Chyba jak u każdego operatora. :)
Procio
Mistrz bezprzewodowy

ja.michal pisze:Chyba jak u każdego operatora. :)
No niestety i chyba dopiero w dalekiej przyszłości coś się zmieni, bo jak na razie to nie ma zbyt "wypasionych" ofert... Ale muszę powiedzieć, że w tym roku wiele się zmieniło lub ma się zmienić.
Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 :super:
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

Ja uważam, że gdyby dali oferty po 5 GB i 10 GB, a po limicie 64/64 kb/s (przy max 21Mb/s, a rzeczywistych 8-12 Mb/s to i tak mało) to by i tak sieć dobrze działała, ponieważ Ci co by mieli przekroczyć limit to by go przekroczyli i by mieli 64/64 kb/s, a reszta by nie narzekała.
Awatar użytkownika
Oficer

Post autor: Oficer »

A tak zapytam jakie są to plusy bo ja mogę zdołać ich znaleźć? :P
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Oficer pisze:A tak zapytam jakie są to plusy bo ja mogę zdołać ich znaleźć? :P
Takie, że przez taką ofertę lekko zaporową i przeciw ssaczą sieć ma duże szanse chodzić jak trzeba i po te 10Mb/s będzie osiągalne.
Procio pisze:No niestety i chyba dopiero w dalekiej przyszłości coś się zmieni
Oj marudzenie. Zobacz jak szybko poszło z 3G de facto. Plus się bardzo mocno poprawił pod względem zasięgu sieci 3G, stabilności no i oferty jakby nie patrzeć.
adamj1993
Stały użytkownik forum

Post autor: adamj1993 »

"Najnowsza technologia radiowa HSPA+ pozwala Ci pobierać dane z prędkością do 21 Mb/s we wszystkich pakietach.Po wykorzystaniu pakietów danych prędkość transmisji
pozostaje niezmieniona." źródło www.cyfrowypolsat.pl o co chodzi ?
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Po wykorzystaniu paczki danych prędkość nie ulega zmianie, a to dlatego, że za każde kolejne 0,25 MB danych płacisz 1 grosz.
Procio
Mistrz bezprzewodowy

Chodzi o to,
sp6huk pisze:Prędkość po zużyciu paczki danych pozostaje niezmienna, z uwagi na to, że za każde kolejne 0,25 MB płacisz 1 grosz ;)

Czyli za 100 MB wychodzi 4 zł, za 1 GB 40 zł :D
P.S. też dałem się na to nabrać ;)
adamj1993
Stały użytkownik forum

Post autor: adamj1993 »

To beznadziejne. Przecież można nabić taki rachunek.
Ostatnio zmieniony 2010-02-02, 11:36 przez adamj1993, łącznie zmieniany 2 razy.
Procio
Mistrz bezprzewodowy

to beznadzijne .....przecież można nabić taki rachunek .....
Przed przekroczeniem limitu zostaje się poinformowany SMS' em i można ustawić tak, że po przekroczeniu danej kwoty nie można korzystać z netu lub odmówić pobierania danych i korzystać z obciętą prędkością.
adam.exe
Początkujący użytkownik forum

hehehe

Post autor: adam.exe »

Ten net to jakieś nieporozumienie :szok:

Za 50zł mam limit 3GB danych? Przy takiej prędkosci?
Czym oni się chwalą? Do czego Ci posłuży taki internet skoro z taką prędkością nawet bez ściągania filmów czy siedzenia na YT ten limit wykorzystasz w ciągu 15- max 20 dni?

W sieciach komórkowych to chciaż masz wybór.
Przekroczysz limit danych - albo dokupujesz dodatkowy transfer, albo nie wykupujesz i masz prędkość dziadowską, ale net działa - wyślesz maila, posiedzisz na gg, nawet na czacie.
A tu co? Przekrocze 3GB i zęby w ściane bo albo będę przez kilka-kilkanaście dni bez neta, albo będę się trząsł, bo każde kliknięcie to będzie dodatkowa suma na rachunku ( z tego co liczyłem 40zł za 1GB danych ) !!!!

:/

[ Dodano: 2010-02-01, 20:20 ]
Do swobodnego przeglądania stron wystarczy nawet 512Mb/s , i już milion razy lepiej by było, gdyby dosępna była taka prędkosć z limitem 10-15GB miesięcznie. Ale pewnie duuużo jeleni się złapie na oferte internet z abonamentem za 1 zł.. :niepewny:
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

adam.exe pisze:wystarczy nawet 512Mb/s
Przy takiej prędkość to można oglądać filmy w FullHD. Koledze jak się domyślam chodziło o "512 kb/s".
Awatar użytkownika
paweliplus

Post autor: paweliplus »

No cóż niedługo i tak będzie 512 Mb/s :hyhy:
Radiówka 5 Mb/s
ping ~ 20ms
dawwdd
Stały użytkownik forum

Post autor: dawwdd »