PLAY pisze:Korzystanie z Pakietów Play Online w telefonie
14. Pakiety mogą być wykorzystywane tylko w strefie taniego Internetu w Play.
15. Strefa taniego Internetu to strefa, w której P4 świadczy usługi telekomunikacyjne w oparciu o własną
infrastrukturę dostępową z wyłączeniem infrastruktury innych Operatorów Krajowych.
16. Poza strefą taniego Internetu za korzystanie z Internetu jest naliczana stawka zgodna odpowiednio z
Cennikiem Oferty Play Mixtura lub Cennikiem Oferty Play Fresh.
17. W celu sprawdzenia, czy w danym momencie Abonent Mix II lub UŜytkownik znajduje się w strefie
taniego Internetu Play czy poza strefą naleŜy wybrać i zatwierdzić na klawiaturze telefonu krótki kod
*140#.
Pytanko:
Czy w PlayFresh w strefie taniego internetu można korzystać z pakietów w technologii EDGE?
Czy też jak się używa EDGE to zawsze rąbią jak roamingu, czyli te 12 gr za 100 KB czy coś?
PLAY pisze:13. Aktywacja Pakietu następuje, pomiędzy godziną 00:00 a 01.00, następnego dnia po dniu, w którym
nastąpiła dyspozycja aktywacji.
Pytanko:
Rzeczywiście tyle się czeka na tą aktywację???
----------------------------------------------------------------
PS.
slobodan pisze:Mnie play coraz bardziej rozwściecza ... Nie dość że nie są w stanie zagwarantować mi marnej prędkości 1 mb/s chociaż w połowie czasu doby ... To wywalili mi fakturę na 142 pln (mam 2 internety po 45 = 90)
Myślę, że działa punkt 14 ich regulaminu:
14.
Pakiety mogą być wykorzystywane tylko w strefie taniego Internetu w Play.
A jak wylecisz z taniej strefy, bulisz. No i właśnie nabiło Ci przeszło 50 plnów... No i możesz sobie relamować do usranej śmierci, nie wygrasz nic! Zawsze mogą powiedzieć: "Korzystał pan poza strefą"....
Przeczytałem właśnie, że:
PLAY pisze:18. Abonent Mix II oraz UŜytkownik Oferty Play Fresh moŜe zablokować transfer danych poza strefą
taniego Internetu. Blokada powoduje brak moŜliwości korzystania z WAP-u oraz wysyłania i
odbierania MMS.
No, to jest może jakaś metoda [żeby nie nabili faktury], ale... jak wywali z taniej strefy, internetu nie będzie w ogóle.
PLAY pisze:Możesz być informowany o rozpoczęciu sesji transmisji danych poza strefą taniego Internetu poprzez wiadomość wyświetlaną na ekranie telefonu.
OK, tylko gorzej, kiedy się kartę wsadzi w modem..