HOWTO - Jak stworzyć własny dashboard
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Re: HOWTO - Jak stworzyć własny dashboard
Otworzyłem plik w UltraIso i zapisałem ponownie w innym miejscu, i rozmiar sam się zmienił na lekko ponad 14MB bez usuwania niczego...
-
- Użytkownik forum
Wywalil czesc dla OS X-a bo jej nie rozpoznal w sumie tak tez mozna W sumie jak mowilem jak nie uzywasz OS X-a to nie jest to dla ciebie istotne
-
- Stały użytkownik forum
No właśnie dziwne było, że samo z siebie rozmiar zmieniło, ale OS X nie używam, a zrobiłem dashboard zarówno do E169 jak i E220 i działa dobrze. Jedynie w tej wersji brakuje mi USSD, ale to już nie takie ważne. Chyba dodam tylko profile różnych sieci, bo na razie tylko Orange jest wbudowany... W v16, którą sam tłumaczyłem i przerabiałem było dużo funkcji, ale nie wszystkie działały z moimi modemami, tak więc v21 spełnia moje oczekiwania
-
- Początkujący użytkownik forum
Czy może ktoś mi odpowiedzieć czy to normalne, że zaraz po uruchomieniu aplikacji MP wyłącza się „pokaż zawartość okna podczas przeciągania” i czy można temu jakoś zaradzić?
Proszę o pomoc, bo bardzo mi to przeszkadza a nic nie mogę na ten temat znaleźć
Proszę o pomoc, bo bardzo mi to przeszkadza a nic nie mogę na ten temat znaleźć
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
alabama o ile ja kojarzę to też coś takiego miałem, jak jeszcze używałem MP, ale nie pamiętam żeby mi się to udało pokonać. A próbowałeś nowej wersji Mobile Partnera?
Pozdrawiam YaHooo
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
Tak, z najnowszą wersją nie ma tego problemu, ale zależy mi na wcześniejszych wersjach a szczególnie na T-Mobile internet manager, który ma kilka ciekawych dla mnie funkcji a których nie ma najnowszy MPYaHooo pisze:A próbowałeś nowej wersji Mobile Partnera?
Może zna ktoś jakiś sposób na obejście problemu, który wyżej opisałem?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
To niestety nie wiem co z tym zrobić. A jakiej Ci potrzeba funkcji? Bo na forum jest kilka innych wersji i tam też może te opcje są.alabama pisze:który ma kilka ciekawych dla mnie funkcji a których nie ma najnowszy MP
Pozdrawiam YaHooo
-
Próbowałem wielu wersji MP i wszystkie oprócz tej najnowszej wyłączają: „pokaż zawartość okna podczas przeciągania”YaHooo pisze:na forum jest kilka innych wersji i tam też może te opcje są
Swoją drogą to dziwię się, że nic nie ma na forum na temat tego dziwnego zjawiska
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Czyli nie najlepiej.alabama pisze: Próbowałem wielu wersji MP i wszystkie oprócz tej najnowszej wyłączają: „pokaż zawartość okna podczas przeciągania”
Być może mało kto to zauważył Bo mi nie udało się znaleźć rozwiązania tego problemu.alabama pisze: Swoją drogą to dziwię się, że nic nie ma na forum na temat tego dziwnego zjawiska
Ale nie odpowiedziałeś na pytanie czego Ci w najnowszej wersji brakuje Być może któryś z custom dashboardów ma to na pokładzie. Ewentualnie da się to dołożyć.
Pozdrawiam YaHooo
-
prosze zobacz sobie opcje ogolne w najnowszym Mobile Partner i zobacz w T-Mobile:YaHooo pisze:Ale nie odpowiedziałeś na pytanie czego Ci w najnowszej wersji brakuje
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Normalnie przeżyłem Że te opcje się aż tak różnią. Podejrzewam, że te opcje można jakoś aktywować konfigurując plik plugins, ale niestety nie mam jak tego sprawdzić. Trzeba by było porównać jakich plików *.dll brakuje oraz jak się różnią pliki plugins.ini albo .xml nie pamiętam już dokładnie.alabama pisze: prosze zobacz sobie opcje ogolne w najnowszym Mobile Partner i zobacz w T-Mobile:
Pozdrawiam YaHooo
- piori
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Kiedyś coś o tym było w jakimś temacie, ale jako rozwiązanie problemu polecono używanie TNI i problem nie był dalej wałkowany.Próbowałem wielu wersji MP i wszystkie oprócz tej najnowszej wyłączają: „pokaż zawartość okna podczas przeciągania”
Swoją drogą to dziwię się, że nic nie ma na forum na temat tego dziwnego zjawiska
Dla użytkowników BDI aero2 przydatna będzie też opcja "Połącz ponownie po przerwaniu połączenia"alabama pisze:prosze zobacz sobie opcje ogolne w najnowszym Mobile Partner i zobacz w T-Mobile:
-
flash failure
Mam modem huawei E630, próbowałem wkręcić do niego najnowszego mobile partnera, a dokładnie: win 16.001.06.01.503A full lesiolo.exe. Instalacja zacięła się w kroku 3, zielony pasek doszedł do końca, następnie stał się szary, po kilku minutach dalszego oczekiwania wyskoczył błąd i program przerwał pracę. Po nieudanym flashu system widzi tylko urządzenie NEC USB oraz wirtualny napęd CD, z którego nie da się nic odczytać. System nie wykrywa już samego modemu, nie działają programy do obsługi modemu - tzn nie ma wykrytego urządzenia modemu w systemie.
Czy jest jakiś sposób, żeby przywrócić jeszcze ten modem do życia?
Czy jest jakiś sposób, żeby przywrócić jeszcze ten modem do życia?
- piori
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Próbowałeś "wysunąć" ten napęd CD? Program aktualizujący firmware też nie widzi modemu?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
A masz wersję obsługującą dashboard? Bo ja np mam modem z Plusa i nie można na niego wgrać żadnego oprogramowania. Zdaje się wersja z Ery (E630+) ma taką możliwość.e630 pisze:Mam modem huawei E630, próbowałem wkręcić do niego najnowszego mobile partnera,
Pozdrawiam YaHooo
-
- Stały użytkownik forum
alabama - masz może ten T-Mobile Manager w postaci dashboardu (albo link do niego) jaki ma numer?alabama pisze:prosze zobacz sobie opcje ogolne w najnowszym Mobile Partner i zobacz w T-Mobile:
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2012-01-14, 20:44 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
chyba znalazłem:
http://support.t-mobile.co.uk/help-and- ... 0&id=GP188
(jeśli to UPTS11.301.105.17.55_MAC11.110.02.39.55)
Tylko nie można z niego wywalić profili t-mobile (przycisk usuń nie aktywny) i wyświetla komunikat błędu jak się wsadzi inną kartę. Nie przeszkadza to jednak w połączeniu z inną siecią (oczywiście po wprowadzeniu jej profilu)
Gdyby nie to byłby całkiem fajny od Aero
Ostatnio zmieniony 2012-01-14, 20:44 przez krimar, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Chciałbym bardzo podziękować userowi tomud za m.in. Huawei Dashboard ToolBox i Huawei Dashboard Creator.
Dla wszystkich zainteresowanych, do edycji obrazu hybrydowego ISO możemy już używać programu WinISO Standard 6 zamiast niezbyt wygodnego Macimage.
Dla wszystkich zainteresowanych, do edycji obrazu hybrydowego ISO możemy już używać programu WinISO Standard 6 zamiast niezbyt wygodnego Macimage.
Ostatnio zmieniony 2012-01-20, 17:02 przez acakiledop, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Dla ścisłości:acakiledop pisze:Chciałbym bardzo podziękować userowi tomud za m.in. Huawei Dashboard Tool
Kol. tomud jest autorem programu Huawei Dashboard ToolBox:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=30105
Huawei Dashboard Tool i Huawei Dashboard ToolBox to są dwa różne programy, dwóch różnych autorów!
Krzysztof
-
Racja Chris-Kr. Zbyt późno pisałem posta i stąd pomyłka
Myślę, że tomud mógłby pomóc z odblokowaniem voice functions. Bo średnio pasuje mi płacenie za to 4€, a chciałbym tylko z ciekawości odblokować tą funkcję w swoim modemie (Huawei E160G).
Myślę, że tomud mógłby pomóc z odblokowaniem voice functions. Bo średnio pasuje mi płacenie za to 4€, a chciałbym tylko z ciekawości odblokować tą funkcję w swoim modemie (Huawei E160G).
- lesiolo
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Zajrzyj tu (opis przy tym pliku) a voice odblokujesz za darmoacakiledop pisze:pomóc z odblokowaniem voice functions
-
- Mistrz bezprzewodowy
Ciekaw jestem czy to mu się uda, bo zgodnie z tą tabelką polecenie AT^U2DIAG=5 tylko wyłącza modem oraz czytnik kart micro-SD.lesiolo pisze:Zajrzyj tu (opis przy tym pliku) a voice odblokujesz za darmo
Ja na swoim E1750 na różne sposoby próbowałem włączyć funkcję VOICE, także i tym poleceniem, ale wszystko bez skutku.
Krzysztof
- lesiolo
Bo E1750 ma troche inne komendy AT (rada dotyczyła E160) E1750 ma jeszcze nie znaną.Chris-Kr pisze:Ja na swoim E1750 na różne sposoby próbowałem
Nie jestem Paserem i nie polecę znanego programu dc-unlocker,bo on chyba okrada operatorów z potencjalnych zysków związanych
z przywiązaniem modemu do danego opa i bierze za to kase, Jak go nazywać złodziej/paser ?
Takie jest moje zdanie na temat brania kasy za Taką działalność.
(post pewnie zostanie wywalony albo dostane ostrzezenie)
-
W tym programie jest możliwość właśnie włączenia funkcji głosowych, ale zastanawiam się czy też to tak działa jak wpisanie komendy AT^U2DIAG=5? Nie wiem, czy można nazwać ich złodziejem/paserem, ale myślę że operatorzy dużo kasy nie tracą jak ktoś sobie włoży kartę z innej sieci (jak dotyczy to wszystkich operatorów to nikt nie traci).lesiolo pisze:nie polecę znanego programu dc-unlocker
- wojteks
- *** Administrator ***
Gdyby tak było to już wielu operatorów by się procesowało z autorami wspomnianego programu o utratę zysków.lesiolo pisze:Jak go nazywać złodziej/paser ?
Nie pomagam na PW!
- lesiolo
Gdzie wyślą pismo w kosmos bo adresu firmy nie znajdziesz, a straty cieżkie do udowodnienia.wojteks pisze:wielu operatorów by się procesowało z autorami
Gdyby się zebrali do kupy to na pewno by zamkneli, może powiesz że serwisy takie jak link.wylaczony i podobne też nie są winne.
Gdybyś był muzykiem itp. i jadł trawę z braku kasy, też byś mówił Fajnie niech robią tak dalej.
Poza tym po co ta jałowa dyskusja niektórzy ludzie nigdy się nie zmienią i dlatego w Polsce jest tak jak jest
wszyscy kombinują jak coś zap... a jak złapią to ma pecha. (tu fotoradar ?, zapłacić-za jakiego torreta ?, to nie ja kradłem podsypka pod autostradę)
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
A czemu ma być wywalony? Forum nie jest restrykcyjne. Mamy w końcu wolność słowa. Poza tym każdy ma prawo do własnego zdania. O ile nie łamiesz regulaminu nikt Ci nie skasuje posta.lesiolo pisze: (post pewnie zostanie wywalony albo dostane ostrzezenie)
A ja powiem z drugiej strony. Dlaczego kupując modem za jakąś tam kwotę mam mieć go upośledzonego? Tym bardziej po tym jak zakończę umowęlesiolo pisze:Nie jestem Paserem i nie polecę znanego programu dc-unlocker,bo on chyba okrada operatorów z potencjalnych zysków związanych
z przywiązaniem modemu do danego opa i bierze za to kase, Jak go nazywać złodziej/paser ?
Pozdrawiam YaHooo
-
- Mistrz bezprzewodowy
To może jeszcze należałoby abonentów wraz z rodzinami przywiązać do operatora, tak jak kiedyś chłop pańszczyźniany był przywiązany do ziemi?lesiolo pisze:Nie jestem Paserem i nie polecę znanego programu dc-unlocker,bo on chyba okrada operatorów z potencjalnych zysków związanych
Bo wtedy też było rzeczą nie do pomyślenia, żeby takiemu chłopu "zdjąć simlocka".
Dla ciebie nieuczciwe jest zdejmowanie simlocka, a dla mnie nieuczciwe jest jego zakładanie, bo operator sprzedaje abonentowi modem lub telefon celowo tak uszkodzony, żeby abonent nie mógł z tego sprzętu korzystać w sposób dla niego optymalny.
Prawo zdejmowania simlocków nie zabrania (tak samo zresztą jak ich zakładania), więc cała dyskusja jest bezprzedmiotowa.
Krzysztof
-
- Użytkownik forum
No i wszystko w tym temacie Jedynie zabroniona jest zmiana IMEI - i to akurat popieram bo to bylo glownie wykorzystywane do ukrywania kradzionych telefonow.Chris-Kr pisze: Prawo zdejmowania simlocków nie zabrania (tak samo zresztą jak ich zakładania), więc cała dyskusja jest bezprzedmiotowa.
Co do wlaczenia funkcji voice to nie wiem czy bede nad tym siedzial - mam ruszony w disassemblerze firmware od e180, ale nie wiem na ile opcja wlaczania bedzie kompatybilna z innymi modemami. Wiec nie wiem czy jest sens siedziec by ogarnac tylko jeden modem. Jak juz trzaba by poswiecic czas na tego typu zabawe i zrobic cos konkretnego (a na to raczej nie znajde czasu).
-
- Stały użytkownik forum
Czy jest może jakaś nowsza wersja Mobile Partner niż ten 21.003.28.00.159?
Bo tą wersję mam wgraną na E220 i E169. Co prawda nie jest najbogatszy w funkcje, jak starsze wersje, ale działa ok. Ale dużo czasu minęło od tej wersji, więc może właśnie jest jakaś aktualizacja...
Bo tą wersję mam wgraną na E220 i E169. Co prawda nie jest najbogatszy w funkcje, jak starsze wersje, ale działa ok. Ale dużo czasu minęło od tej wersji, więc może właśnie jest jakaś aktualizacja...
-
Witam,
Panowie, posiadam Huaweia E3131 z playa. Wolałbym mieć dashboarda z mobile partnerem. Czy razem ze zmianą dashboardu wymagana jest zmiana firmware modemu, żeby nie było jaj ze sterownikami i ogólnie z działaniem urządzenia?
Panowie, posiadam Huaweia E3131 z playa. Wolałbym mieć dashboarda z mobile partnerem. Czy razem ze zmianą dashboardu wymagana jest zmiana firmware modemu, żeby nie było jaj ze sterownikami i ogólnie z działaniem urządzenia?