Otwarty apel do PTC operatora sieci ERA Tak-Tak
Moderator: Moderatorzy
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Re: Otwarty apel do PTC operatora sieci ERA Tak-Tak
Też swego czasu posiadałam telefon abonamentowy w Erze. Akurat oferował najlepszy abonament za cenę która w tym czasie mi odpowiadała. Tak taka też używałam nawet dośc długo ale ze względu na to, że 3/4 znajomych mam w Orange to zdecydowałam się na ta sieć.
Jak patrzę to Era i Heyah są bardzo popularne wśród dzieciaków tak do 16 lat.
Jak patrzę to Era i Heyah są bardzo popularne wśród dzieciaków tak do 16 lat.
- LuKaSh
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Szczególnie HEYAHSundance_kid pisze:Jak patrzę to Era i Heyah są bardzo popularne wśród dzieciaków tak do 16 lat.

-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Toś teraz dowaliłde_stroy pisze:Ja wolę pójść do orange, ponegocjować trochę, może przenieść kilka numerów, ale w zamian mieć PRZYNAJMNIEJ zasięg.

Chyba Orange i POP i smsiaki za 1grSundance_kid pisze:Jak patrzę to Era i Heyah są bardzo popularne wśród dzieciaków tak do 16 lat.

- LuKaSh
A co starsze dzieci nie wysylaja smsow??NewWalk pisze:Chyba Orange i POP i smsiaki za 1gr

- bob
- Guru bezprzewodowy
Z czym dowalił ? Dokładnie to samo zrobiłem.NewWalk pisze:Toś teraz dowalił
-
wysyłają... ale już, częściej pojawiają się rozmowy
ja mam 24 latka i mam pakiet 2000 sms / miesiąc... i zdarza mi się go wykorzystać

ja mam 24 latka i mam pakiet 2000 sms / miesiąc... i zdarza mi się go wykorzystać

Mieszkam w BB, pracowałem w Orange, pracowałem w serwisie Nokii... i słyszałem tylko skargi na zasięg Orange... Tylko tylko tylko... Doszło do takiego paradoksu, że jak przychodził telefon do naprawy na usterkę "problemy z zasięgiem" i był z Orange, to szedł na tester, po czym wychodził z raportem 100%, dostawał softa świeżego i wracał do właściciela. A jak przychodził telefon z Ery czy Plusa na tą samą usterkę to zawsze był test niezdany i wymiana moduły anteny lub naprawa bloku cyfrowego...bob pisze:Z czym dowalił ? Dokładnie to samo zrobiłem.
Ostatnio zmieniony 2008-02-29, 21:22 przez NewWalk, łącznie zmieniany 1 raz.
- LuKaSh
No to sam widziszNewWalk pisze:ja mam 24 latka i mam pakiet 2000 sms / miesiąc... i zdarza mi się go wykorzystać

Zreszta Simplus czy Orange ma także korzystniejsze pakiety rozmów niż w Tak Taku

-
właśnie nie widzęLuKaSh pisze:No to sam widzisz

Ale wróćmy do tematu... do problemów z zasięgiem, a nie mówmy o tym kto w jakim wieku w czym ma telefon

- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Ja akurat pracuje z dzieciakami w tym wieku i raptem jedno ma Orange. Wszyscy Heyah.
To taka optymalna ilość smsów.ja mam 24 latka i mam pakiet 2000 sms / miesiąc... i zdarza mi się go wykorzystać![]()
- bob
- Guru bezprzewodowy
Ty słyszałeś a ja potrzebuję sprawnego zasięgu i na pewno w GOP nie ma go ERA. Mi telefony do zabawy nie służą, nie korzystam z żadnych sms`ów potrzebne mi są telefony do pracy. Nie interesuje mnie legenda Ery. Ja muszę mieć po prostu zasięg a do tej pory w Erze to dostaje ( nie wszystkie jeszcze numery przeniosłem ) tylko komunikaty sms`ami o tym, że nie odebrałem jakiegoś telefonu od klienta.NewWalk pisze:Mieszkam w BB, pracowałem w Orange, pracowałem w serwisie Nokii... i słyszałem tylko skargi na zasięg Orange.

-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Święta prawda nad czym ubolewam co widać w moim podpisie.LuKaSh pisze:Zreszta Simplus czy Orange ma także korzystniejsze pakiety rozmów niż w Tak Taku
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Początkujący użytkownik forum
Z tej odpowiedzi operatora nasuwa się jeden wniosek
KLIENT MA PŁACIĆ a resztę mamy w D...E
KLIENT MA PŁACIĆ a resztę mamy w D...E
-
Tu na tym forum nie używamy takiego słownictwa nawet pod kamuflażem kropek (bo i tak dobrze wiadomo co tam jest.ebo4 pisze:resztę mamy w D...E
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
- Użytkownik forum
Ja równiez mam ERY serdecznie dość.Kończy mi się umowa na blueconnect 99 z GT combo EDGE, byłem w salonie i to co mi zaproponowali to żenada.Ten ich limit 500MB to śmiech na sali.Teraz przechodze do iplusa.Ich oferta jest dużo lepsza.Za 60zł mam limit 1GB i moge dokupić w razie czego transfer.Daja jeszcze Kaspersky atywirus na dwa lata.
Erze mówimy NIE!!!!!
Erze mówimy NIE!!!!!
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Święte słowa. A do tego jeszcze gwarantowane 16kb/smarcinwrc2 pisze:Ten ich limit 500MB to śmiech na sali.

- Darecky
- Stary wyga bezprzewodowy
Macie nowe pakiety w Erze: http://telepolis.pl/news.php?id=11064
[ Dodano: 2008-04-07, 18:37 ]
W TakTaku oczywiście
[ Dodano: 2008-04-07, 18:37 ]
W TakTaku oczywiście

-
Już zerkam, bo może w końcu mój podpis na coś się zdałDarQ pisze:Macie nowe pakiety w Erze [...] W TakTaku oczywiście

[ Dodano: 2008-04-07, 19:19 ]
Ale nic tam nie ma o pakiecie na pobieranie danych

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Nie ma. Jest tylko na smsy i rozmowy.Ale nic tam nie ma o pakiecie na pobieranie danychchyba, że czegoś nie widzę?
- bob
- Guru bezprzewodowy
A ja dodam to tego co kiedyś w tym temacie pisałem. Zasięg się poprawił i teraz jest na full w całym mieszkaniu.
oczywiście po zmianie operatora na Orange.
Inne telefony gsm i 3G które czekają na koniec umowy z Erą bez zmian zasięg od full po "0" z odświeżaniem co kilka sekund.

Inne telefony gsm i 3G które czekają na koniec umowy z Erą bez zmian zasięg od full po "0" z odświeżaniem co kilka sekund.

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ja też nie widzę nic o internecie.BliSki pisze:Ale nic tam nie ma o pakiecie na pobieranie danychchyba, że czegoś nie widzę?

-
Czyli do tego tematu jaki poruszamy tu w tym wątku to nic niestety nie wniosło. Era dalej klientów TT ma ładnie mówiąc gdzieś.ja.michal pisze:Ja też nie widzę nic o internecie
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Ostatnio moja córka sprawdzała pocztę w telefonie (konto na onet.pl).
Za 7 minut połączenia zjadło jej 2zł w TT.
Za 7 minut połączenia zjadło jej 2zł w TT.

-
Niestety taka jest prawda, dlatego z tym walczę, bo to jest chore.Jarek no.1 pisze:Za 7 minut połączenia zjadło jej 2zł w TT
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
To i tak jest nieźle.Jarek no.1 pisze:Za 7 minut połączenia zjadło jej 2zł w TT.

- Darecky
- Stary wyga bezprzewodowy
Wiem, że nie ma pakietu na transmisję danych, ale może niedługo wejdzie, bo w końcu zrobili nowe pakiety na rozmowy i smsy, czyli coś się ruszyło... i to po roku około ( nie licząc podwójnego doładowania). Poza tym w Erze w abo nie dało się chyba wziąć neta BC do zwykłego abonamentu tele wczesniej? Bo teraz zrobili 500MB za 50zł w tych nowych abonamenatch... CZYLI COŚ SIĘ POWOLI RUSZA!!
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Tak sie ruszyło, że dziś nie można wysylać smsów, a pod numerem 9797 jest informacja, że sa problemy z smsami i tramsmisjac gprs. Na szczescie choc gpsr udało mi sie uruchomic;/ Mam chęć iść do nich aby zdjeli mi simlocka z telefonu, bo nie moge z niego normalnie korzystać 

-
- Stały użytkownik forum
heh od dziś wiem ze w BOA nie pracuja boty, ciekawe tylko czy coś to da, pewnie nie, poczekamy zobaczymy
moj mail do boa
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-04-21, 14:42 ]
Usuwam z postu dane osobowe.

moj mail do boa
i odpowiedzWitam, chciałem uzyskać informacje kiedy wkońcu era zaproponuje swoim klientom jakieś sensowne warunki na transmisję danych, aktualnie prezentujecie najgorszą ofertę zarówno dla klientów abonamentowych jak i tych w TT, wasi konkurencji tj. np Plus proponuja pakiety danych odpowiedni 20mb/5zł i 50mb/10zł, kiedy podobnej oferty doczekam się u was. W maili dołaczam link do dyskusji na temat oferty ery na polskim forum http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t ... sc&start=0
Proszę żeby moj mail trafił do osób zajmujących sie w erze marketingiem i układaniem ofert. Kategorycznie nie życzę sobie odpowiedzi wyglądających jak wyciągnięte z formularza lub napisane przez bota. Poza tym pozdrawiam i życzę miłego dnia.
Witam
zgodnie z Pana życzeniem sugestia trafiła do odpowiednich sekcji.
Na marginesie, zachęcamy do lektury artykułu w Gazecie Prawnej z dn.17.04.2008 dotyczącego
przedmiotowej kwestii czyli opłat za dostęp do internetu w polskich sieciach komórkowych.
z pozdrowieniami
<usunięte dane osobowe>
konsultant ds. korespondencji
Internetowe Biuro Obsługi Abonenta sieci Era Biznes
[email protected]
http://www.era.pl
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-04-21, 14:42 ]
Usuwam z postu dane osobowe.
Ostatnio zmieniony 2008-04-21, 13:41 przez yellowfox, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nie ma co super odpowiedź. 

- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Takie rzeczy tylko w Erzei odpowiedz

-
Ja powiem tylko tyle. Nie używam już Tak-Taka, bo nie doczekałem się przez ten cały czas żadnej oferty na przesyłanie danych. Zapewne odejście jednego klienta nie zmartwi Ery. Ciekawe jednak jaka jest faktyczna liczba tych klientów, którzy odeszli z tego powodu? Coś mi się wydaje, że spora. A to już jest konkretna strata dla firmy.
Martwi mnie jedynie takie podejście Ery do tego problemu. Sam nie raz zgłaszałem ten problem w BOA i albo temat nie został przekazany do "góry", albo...
Martwi mnie jedynie takie podejście Ery do tego problemu. Sam nie raz zgłaszałem ten problem w BOA i albo temat nie został przekazany do "góry", albo...
Pozdr, (R) BliSki. (tm)