Blueconnect po limicie- bardzo niska prędkość

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Sniper512
Stały użytkownik forum

Re: Blueconnect po limicie- bardzo niska prędkość

Post autor: Sniper512 »

Ale jest pewien sposób na limit. Jak ktoś wspomniał jest nim: OSZCZĘDNOŚĆ!

No ale trudno jest nie wykorzystać np ten najmniejszy pakiet 500Mb w ciągu miesiąca!

Ja zrobiłem coś takiego: Skorzystałem z programu cFosSpeed, gdzie można ustawić limity dzienne. Tak więc podzieliłem sobie te 500 mb na 30 dni i wychodzi że dziennie korzystam z 16Mb szybkiego internetu :D . Nie jest to może zadowalająca wielkość, ale za to mamy kilka minut dziennie trochę szybkości co jest w moim przypadku zadowalające :ok:

Gdyby tak rozdzielić 4GB.. no cóż... nic więcej nie mogę na temat obejścia limitów powiedzieć...

Pozdrawiam! :papa:
grundik
Początkujący użytkownik forum

Post autor: grundik »

randnd pisze:Mam pytanko.Korzystam z blueconnecta 39 juz 4 miesiac. Wczesniej obcinali mi transfer do 32 Kbps a w tym miesiacu transfer zostal zmniejszony do 16 Kbps!!! Czyli istnieje mozliwosc ze w koncu zetna mi transfer do 1 Kbps??? Bo z tego co czytalem wczesniej na forum teoretycznie(i w sumie praktycznie) maja do tego prawo??? Powinni ustalic jakis prog scinania transferu a nie bawic sie - raz 32 raz 16. :niepewny:
Mam podobnie.. Po 2 miesiącach ograniczyli mi do 16kbps! A niewyłączanie kompa jak kończy się limit nic nie daje-net nagle sam się rozłącza i psikus! Ech.. A mam maksymalny zasięg EDGE!
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Post autor: Blido »

grundik pisze:Mam podobnie.. Po 2 miesiącach ograniczyli mi do 16kbps!
Jest na to niezawodna metoda - musisz napisać do BOK-u co myślisz o tym ograniczeniu i domagać się ograniczenia do 32kb/s. Najlepiej powoływać się na konkurencję (zwłaszcza na Orange Free Premium z ograniczeniem do 64kb/s po limicie). Zawsze skutkuje.
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Post autor: bob »

Blido pisze:Najlepiej powoływać się na konkurencję (zwłaszcza na Orange Free Premium z ograniczeniem do 64kb/s po limicie)
Świetna metoda. :rotfl: :ok:
ODPOWIEDZ