Czy we właściwościach karty WiFi masz wyłączone oszczędzanie energii? bo nic innego mi nie przychodzi do głowy.mule111 pisze:mam neta na laptopie wifi to mnie rozlacza co 15 min
POMOCY!!! AP TECHNICLAN WAR-54GS
Moderator: Moderatorzy
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: POMOCY!!! AP TECHNICLAN WAR-54GS
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
wylaczlyem w menadzerze urzadzen taka opcje "zezwalaj komputerowi na wylaczanie tego urzadzenia w celu oszczedzania energii" o to chodzi?? jak wylacze powinno chodzic ??wojteks pisze:[...]
Czy we właściwościach karty WiFi masz wyłączone oszczędzanie energii? bo nic innego mi nie przychodzi do głowy.
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-09-21, 21:24 ]
Przycinam zbędne cytaty!
Ostatnio zmieniony 2008-09-21, 20:22 przez mule111, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Tak, o to chodziło ale czy będzie działać to się okaże.mule111 pisze:o to chodzi?? jak wylacze powinno chodzic ?
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Nic to nie dałowojteks pisze:[...]
Tak, o to chodziło ale czy będzie działać to się okaże.

Przycinam zbędne cytaty!
Ostatnio zmieniony 2008-09-21, 20:22 przez mule111, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Musiałbyś być pewny że komputer działa prawidłowo z innym routerem/AP albo czy dzieje się tak samo z innym komputerem podłączonym po WiFi.mule111 pisze:pewnie cos w ustawieniach routera albo antenka jest slaba i musze kupic mocniejsza..
Za słaba antena to by nie było zasięgu a nie rozłączało co 15 minut. Zmień kanał na jakim nadaje WiFi na dom.
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
oki podlacze stacionarnego kompa pod te wifi i zobacze czy rozlacza ;] i potem zmienie kanal to sie zobaczy czy to cos daje ;]wojteks pisze:[...]
Musiałbyś być pewny że komputer działa prawidłowo z innym routerem/AP albo czy dzieje się tak samo z innym komputerem podłączonym po WiFi.
Za słaba antena to by nie było zasięgu a nie rozłączało co 15 minut. Zmień kanał na jakim nadaje WiFi na dom.
[ Dodano: 2008-09-21, 19:35 ]
[...]
A moze cos z nr ip laptopa ?? nie moze przypisac ze tak rozlacza hm?? i na zwyklym kompie mnie nie rozlacza wiec co to moze byc ??
Przycinam zbędne cytaty!
Ostatnio zmieniony 2008-09-21, 20:23 przez mule111, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Mule111, jeszcze raz prosimy tnij zbędne cytaty!
Szczególnie cytaty własnego autorstwa - czyli cytaty samego siebie.
Szczególnie cytaty własnego autorstwa - czyli cytaty samego siebie.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- wojteks
- *** Administrator ***
Czyżby tradycyjny drastyczny środek zaradczy był potrzebny czyli reinstal Windowsa?mule111 pisze:i na zwyklym kompie mnie nie rozlacza wiec co to moze byc ??
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Przypisalem nr ip do laptopa i teraz niby sie nie rozlacza zobaczymy na jak dlugo;] dzieki za wszystko w razie problemow odezwie sie jeszcze ;]wojteks pisze:[...]
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2008-09-21, 22:53 ]
Czy zawsze musisz cytować całe poprzednie posty?
Ostatnio zmieniony 2008-09-21, 21:52 przez mule111, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Użytkownik forum
Witam mam kolejne pytanie moze wiecie jak ustawic maksymalny up i download na moim routerze bo mam radiowke o pretkosci 8 Mbit/s i nie zawsze jest...??wojteks pisze:[...]
Ostatnio zmieniony 2008-09-23, 10:23 przez mule111, łącznie zmieniany 2 razy.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
mule111 no i doigrałeś się. Nie stosujesz się do poleceń moderacji, ciągle cytujesz całe poprzednie posty. Mam dla Ciebie nagrodę. W postaci punkcika.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Użytkownik forum
Dzieki nalezalo mi sie jestem malo rozgarnienty pozdrawiam:)
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
mule111, jeśli czasem jest ok a czasem nie to nie wina routera.
-
- Początkujący użytkownik forum
Witam
Mam router Techniclan WAR-54GS i chce go podlaczyc przez wifi do domowej sieci bezprzewodowej tak zeby udostepniac z niego internet kablem dla innych urzadzen (Konsole), ale nie wiem jak to zrobic.
Wchodze na router przez explorera, nastepnie w zakladke Site Survey, wyszukuje sieci, zaznaczam moja domowa, daje connect i wyskakuje mi Encryption type mismatch!
Myslalem ze to bedzie proste, ale niestety tak nie jest.
Prosze o pomoc bo kupilem router i teraz lezy bezurzyteczny, a ja nie mam pojecia jak to ustawic zeby poprawnie dzialalo.
Mam router Techniclan WAR-54GS i chce go podlaczyc przez wifi do domowej sieci bezprzewodowej tak zeby udostepniac z niego internet kablem dla innych urzadzen (Konsole), ale nie wiem jak to zrobic.
Wchodze na router przez explorera, nastepnie w zakladke Site Survey, wyszukuje sieci, zaznaczam moja domowa, daje connect i wyskakuje mi Encryption type mismatch!
Myslalem ze to bedzie proste, ale niestety tak nie jest.
Prosze o pomoc bo kupilem router i teraz lezy bezurzyteczny, a ja nie mam pojecia jak to ustawic zeby poprawnie dzialalo.

- wojteks
- *** Administrator ***
Jakie masz szyfrowanie ustawione w sieci domowej? WEP/WPA/WPA2?
W routerze musisz zdefiniować takie samo i ustawić go w tryb WISP (a jeżeli ma to w czysty tryb Client) również IP WARa musi być inne niż sprzętów w sieci domowej.
Poczytaj w
o konfiguracji róznych routerów.
W routerze musisz zdefiniować takie samo i ustawić go w tryb WISP (a jeżeli ma to w czysty tryb Client) również IP WARa musi być inne niż sprzętów w sieci domowej.
Poczytaj w

Nie pomagam na PW!
-
Mam szyfrowanie WPA-PSK/WPA2-PSK.
juz ustawilem i dziala, dzieki opisowi w tym temacie, metoda prob i bledow udalo mi sie to uruchomic. Dziekuje.
juz ustawilem i dziala, dzieki opisowi w tym temacie, metoda prob i bledow udalo mi sie to uruchomic. Dziekuje.

Ostatnio zmieniony 2010-06-29, 19:36 przez pspkrzysio, łącznie zmieniany 2 razy.
- wojteks
- *** Administrator ***
Masz tam zakładkę "Wireless security setup" i tam definiujesz szyfrowanie jakie masz a dopiero potem "site survey" i "connect"pspkrzysio pisze:Po wejsciu w Site Survey i w wyszukaniu sieci chce sie podlaczyc, ale wyskakuje blad.
Nie pomagam na PW!
-
Dziekuje. 
Mam jeszcze jedno pytanie odnosnie routera:
Czy teraz po podlaczeniu routera bezprzewodowo do sieci domowej moze on udostepniac ten internet dalej, innym urzadzeniom rowniez przez wifi ?

Mam jeszcze jedno pytanie odnosnie routera:
Czy teraz po podlaczeniu routera bezprzewodowo do sieci domowej moze on udostepniac ten internet dalej, innym urzadzeniom rowniez przez wifi ?
- wojteks
- *** Administrator ***
Jeżeli są urządzenia podłączone kablem to nie.pspkrzysio pisze:Czy teraz po podlaczeniu routera bezprzewodowo do sieci domowej moze on udostepniac ten internet dalej, innym urzadzeniom rowniez przez wifi ?
Nie pomagam na PW!