ja.michal pisze:kamil9393, kabel to nie wszystko. Musi być centalka odpowiednia, pozwolenie na budowę, dzierżawa studzienek do położenia kabli, pozwolenia na budowę, etc.
Zapomnij?! Gdzie ty chłopie żyjesz?
Ja pałuje się od kilku lat z Dialogiem o 50m kabla. Wszystko jest, przyłącze, peszel, możliwości techniczne, studzienki ale nie ma projektu, który kosztuje 4k. Nawet gdybym ja chciał zapłacić za projekt to BMT...
Gdybym założył u znajomych w bloku i pociągnął na lewo, przez zrobione przyłącze to już nie byłoby problemu tylko tak się nie robi. Ładnie jest zrobione wyjście w piwnicy w bloku i u mnie w piwnicy ale nie poradzisz bo jest "kryzys". Aby było śmiesznie, to w bloku przebieraj wybieraj, Vecra, osiedlówka, dialog, tepsa, fonet a na domki 20-30m od bloku BMT. Kapitalizm...
Co do tego, to kolega mieszkający odemnie dwa osiedla mieszka na jednym z niewielu osiedli gdzie jest UPC w domkach jednorodzinnych to woli mieć Neostradę i Cyfrowy Polsat... Ja gdybym mógł mieć UPC w domku...
Sam mieszkam 15min od centrum Wrocławia, ale widzę że koledzy z Warszawy mają podobny wybór.