Wydaje się to być dobrą ceną. Na allegro chwilowo jest tylko dostępna na złączu PCMCIA PC Card. Ale będe trzymał ręke na pulsie.guteq pisze:Nie, jest też wersja AirCard 880E/881E i są to karty ExpressCard - sam mam 880E i bardzo sobie chwalę. AC880E bywały ostatnio na Allegro za około 250 zł, czasem nawet taniej.
Na eBay wygląda jakby była (Przedmiot 130330122321 ) ale brak mi w opisie info o złączu a tak na oko to nie jestem pewien. Expressy są węższe.
No i poza tą to nie widze na Ebayu wyboru tych urządzeń. Trzeba będzie poczekać.
Tylko ta wysyłka z UK jakaś niebotycznie droga.
Dziękuję za tę pomocną informację. Jeśli modem nie będzie subsydiowany to na pewno sierra 880E.guteq pisze:a dokładniej, Rx Diversity w modelu 880/880E jest dla pasma 2100 MHz ("nasza" częstotliwość UMTSu) a w modelu 881/881E dla pasma 1900 MHz (częstotliwość "amerykańska").
Poruszasz temat Merlinów od Novatelu - a co z tym w iPlusie? X950D?
Bardzo mało o nim znalazłem, pojedyncze głosy, tu na forum, też wątki sa pourywane, nie dokończone. Gdzieś ktoś narzekał na SW ale specyfikacje wyglądają porządnie, choć temu sprzętowi chyba stukną niedługo dwa lata (tak wg. moich szacunków).
W Plusie został wprowadzony chyba na początku 2009.