Potrzebujesz ruter z modemem ADSL i do niego możesz AP podłączyć

JEśli coś pomieszałem to proszę o poprawę przez fachowców z forum

Moderator: Moderatorzy
Tak też można ale po co, kiedy wystarczy tylko np. TP-LINK TD-W8901Gprzemox.1 pisze:Tak to nie będzie działać
Potrzebujesz ruter z modemem ADSL i do niego możesz AP podłączyć
JEśli coś pomieszałem to proszę o poprawę przez fachowców z forum
Kod: Zaznacz cały
Microsoft Windows [Wersja 6.1.7600]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Wszelkie prawa zastrzeżone.
C:\Users\Sagan>ping www.bez-kabli.pl
Badanie www.bez-kabli.pl [195.114.0.144] z 32 bajtami danych:
Odpowiedź z 195.114.0.144: bajtów=32 czas=381ms TTL=59
Odpowiedź z 195.114.0.144: bajtów=32 czas=31ms TTL=59
Odpowiedź z 195.114.0.144: bajtów=32 czas=64ms TTL=59
Odpowiedź z 195.114.0.144: bajtów=32 czas=21ms TTL=59
Statystyka badania ping dla 195.114.0.144:
Pakiety: Wysłane = 4, Odebrane = 4, Utracone = 0
(0% straty),
Szacunkowy czas błądzenia pakietów w millisekundach:
Minimum = 21 ms, Maksimum = 381 ms, Czas średni = 124 ms
C:\Users\Sagan>
Bój się BogaSagan pisze: Kabla h155 (chyba - wizualnie wygląda tak jak mój) mam z dachu aż 27 metrów ale prędkość neta to ledwo 512kb/s więc chyba straty nie ma bo z taką prędkością działa.
O zgrozoSagan pisze: Sąsiad ma od innego providera to w ogóle kablem h155 ma z dachu na parter czyli jeszcze jakieś przynajmniej 6 metrów więcej.
Możesz czekać i czekać i się nie doczekaćSagan pisze: Czekam aż UPC się przyprowadzi do Legnicy bo na nic innego chyba nie opłaca się zmieniać.
Sagan pisze:Kabla h155 (chyba - wizualnie wygląda tak jak mój) mam z dachu aż 27 metrów
Dobrze podejrzewasz, ten USP (chociaż teraz już sam nie wiem jak to nazwać) używa filtrowania MAC jako zabezpieczenia. Brawo za profesjonalizmSagan pisze:Nadajnik providera jest na wieżowcu. Gdy koło niego pójdę i Nokią E65 szukam sieci WLAN znajduje ją, nie jest ona zabezpieczona i na róznych komputerach również znajduje tą sieć, bez zabezpieczeń ale podczas próby połączenia na telefonie wyskakuje 'Brak odpowiedzi bramy' a na kompie 'Połączenie z ograniczeniem'. Do mojego routera AP można łączyć się bez problemów. Podejrzewam, że jest to skonfigurowane na ten MAC BlackAP bo na co innego mogłoby być...
A co to takiego, bo jestem zielony w tym temacie?Jo_gurt pisze:Jak nie chcesz się za bardzo bawić w klecenie swojego zestawu to są gotowe rozwiązanie typu NanoStation2.
Rozumiem, zamotałem trochę, to znaczy teraz nie masz żadnego AP tak?witboy pisze:sp6huk, jak napisałem wyżej Edimax Access Point EW-7206APG
No to lipa anteny typu YAGI są dowitboy pisze:Antena kierunkowa w stylu Yagi, ale nie ma żadnej specyfikacji, kabel ok 10 - 12m połączony z kartą wifi, a APeka nie mam w tej chwili żadnego