Zmiana limitów?

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

EmTeeDee

Re: Zmiana limitów?

Post autor: EmTeeDee »

Może masz sąsiada który korzysta z Twojego neta? Ja też dużo gram korzystam z poczty i przeglądam fora-ale od youtube trzymam się z daleka :hyhy:
Ostatnio zmieniony 2009-11-18, 20:12 przez EmTeeDee, łącznie zmieniany 1 raz.
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

Asisst pisze:Może dlatego mam ten limit bo zalegałem z opłatą za neta - co miesiąc jestem do tyłu o jedną ratę.
Radziłbym wyrównać, tym bardziej że to tylko 50zł
wojteks pisze:To też możliwe.
Jak masz nieopłacone dwie faktury to odcinają.
Nie ma czegoś takiego, że prędkość jest zmniejszana.

Znam przypadek, że odłączyli w Orange biznes (voice) zapomnieli opłacić faktury za Marzec.
Kwiecień i Maj były opłacone, wszystkie numery zostały w Czerwcu zablokowane windykacyjne.
danio
Początkujący użytkownik forum

Post autor: danio »

Byłem dziś w salonie, o migracji z Freedom Pro na Free Optimum czy Platinium nie ma mowy, kara za zerwanie umowy 750 PLN mi zostało mniej niż 1,5 roku więc wole już płacić za to badziewie. Podpisałem drugą umowę na rok z jakimś tam modemem za 1 PLN w opcji Free Platinium. Do piątku mam czas na testowanie, ale już przetestowałem :) karta z dowolnego abonamentu Free chodzi bez problemu w modemie axesstel, nic nie trzeba zmieniać jedynie zamienić karty R-UIM i wyłączyć PIN na karcie.

A jeszcze czekałem 30 minut żeby się dowiedzieli w centrali czy mogą mi sprzedać Free Platinium bez modemu ale ze zniżką na abonament (kiedyś taka opcja była) ale już jej nie ma :(

Teraz mam 35 GB i rezerwowo kartę z 3GB :) ale chyba ją sprzedam sąsiadowi.
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: adixm »

danio pisze:Teraz mam 35 GB i rezerwowo kartę z 3GB :) ale chyba ją sprzedam sąsiadowi.

Dokonaj w takim razie cesji umowy na sasiada...
EmTeeDee

Post autor: EmTeeDee »

Bardzo ciekawa informacja ;) Ja w tej chwili wstrzymuję się do nowego roku-zobaczę co będzie z internetem od Polsatu, Wimax u mnie na razie nie działa.Jak by co to też zamierzam wziąć OFree z modemem Anydata- Axssestel dam bratu.Kiedyś miałem OFree też na rok bo wziąłem tylko sim-a za modem robił telefon.
adixm
Mistrz bezprzewodowy

onimusza666 pisze:Bardzo ciekawa informacja ;) Ja w tej chwili wstrzymuję się do nowego roku-zobaczę co będzie z internetem od Polsatu,
Sam jestem ciekawy jaka bedzie oferta, bo wydaje mi sie ze musi byc konkurencyjna do Orange, ktore mocno teraz wywindowalo limity:)
Robert2009

Post autor: Robert2009 »

Ta reklama mnie przygnębiła :cry: , poczekałbym miesiąc z umową i wziął bym 75zł 8gb, a tak mam 49 - 3gb :cry: śmieszne 3gb!!!...Tym bardziej, zamawiając Ofree przez Orange online przez cały okres umowy ma się 10zł taniej :zdziwko: :klnie: Mam nadzieje, że niezapomną o nas, a teraz pozostaje nam :szampan: ...

[ Dodano: 2009-11-19, 00:06 ]
Jeżeli przypatrzeć na promocje 39,5zł 2GB - 60zł 4GB, a Orange Freedom pro 49zł 3GB to na zmianę nie ma co liczyć, Orange Freedom pro jest w tym momencie konkurencyjny w stosunku do Orange free. Zmienili limity ponieważ Orange free był nie opłacalny 75zł - 3GB - 39,5zł 0,5GB ...Mam nadzieję, że pomyślą i będzie można przejść z pro na free...
Sebek
Użytkownik forum

Post autor: Sebek »

Robert2009 pisze:Tym bardziej, zamawiając Ofree przez Orange online przez cały okres umowy ma się 10zł taniej
Nie tylko on-line, umowa "bez próby" też ma taką promocję w salonie. Ale to i tak nic kiedy za opcję OFree 39.5 (czyli 2 GB) braną "razem" z OFreedom stacjonarnym płacimy przez całą umowę 9 zeta abonamentu :szok:
headshot55
Użytkownik forum

Post autor: headshot55 »

Asisst pisze:Czy możliwe jest wykorzystanie limitu 3gb w 11 dni, jeżeli tylko gram przez neta w jedną grę - coś w stylu csa [gram jakieś 5 h dziennie, głównie w nocy], w dodatku w tym czasie ściągnąłem max 15 mb oraz obejżałem około 15 filmików na yt i oczywiście przeglądanie stron, ale tutaj głównie portale informacyjne, nasza klasa i moje forum. Znów będę musiał czekać do 4, aż mi limit usuną? :/ Może dlatego mam ten limit bo zalegałem z opłatą za neta - co miesiąc jestem do tyłu o jedną ratę.
no mi po 4 dniach zablokowali.

Nie wiem czy tylko mi czy wszystkim ale jak miałem wcześniej neta Orange Edge miałem limit 512mb i normalnie blokowali a w wakacje ściągać można było ile się chce i nie blokowali.
Teraz mam Ogrange Freedom Pro 3gb i po podpisaniu umowy jakoś w maju nie blokowali aż do czasu. Gdy ściągnąłem coś większego na początku września i bach nie ma juz speeda max 10kb/s.
beta
Użytkownik forum

Post autor: beta »

Wczoraj był u mnie gość z orange który przywiózł modem i umowę, trochę z nim porozmawiałem na temat limitu. Powiedział że przedwczoraj dostał maila "z góry" że limity z OFP mają być zniesione i wiadomość ta jest pewna na 90%
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

To było przed czy po podpisaniu umowy? :hyhy:
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

beta pisze:że limity z OFP mają być zniesione i wiadomość ta jest pewna na 90%
Jo_gurt pisze:To było przed czy po podpisaniu umowy?
Na pewno :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: Cóż w rzeczywistości sprawdzi się te 10%.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Robert2009

Zgadzam się z tobą krystianb...Takie gadki to ja znam :cwaniak: ...Nie raz tego doświadczyłem :cfaniak: ...Jak w salonie podpisywałem umowę o OFP (moja znajoma to ma i wszystko się dowiedziałem co i jak ile limit i w ogóle) mimo to spytałem się o limit, na to dostałem odpowiedź, że limit jest ale prawie nieodczuwalny, praktycznie tak jakby go niebyło :hyhy: ...Chciało mi się tam śmiać :brawa: ...Za parę miesięcy kończy mi się umowa za abonament, wieczne 3 lata, nigdy już nie podpiszę umowy na tak długi okres, tak mnie wydoili, byłem w mixie, miałem do wykorzystania 30zł z abonamętu + 60 darmowych minut...Pewnego dnia zadzwonili do mnie, że jak zmienie na abonament o 5zł droższy to będę mieć 90min darmowych minut, które okazało się, że to nie są darmowe minuty tylko w to jest wliczony koszt abonamentu 35zł. Moi rodzice mają Orange GO na karte i płakać mi się chce jakie oni mają niskie stawki, promocje, a ja nic, za każdą taryfe muszę płacić 20zł. Zawszę się śmieje, że opłacam wszystkim w Polsce ich promocje :)...Pozdrawiam!
danio

Post autor: danio »

beta pisze:Wczoraj był u mnie gość z orange który przywiózł modem i umowę, trochę z nim porozmawiałem na temat limitu. Powiedział że przedwczoraj dostał maila "z góry" że limity z OFP mają być zniesione i wiadomość ta jest pewna na 90%
To pojechałeś po bandzie :) "gość z orange" chyba kurier :)
limitu w OFP nigdy nie zniosą, technologicznie nie są przygotowani na
ssaczy bittorrent rapidshare itp.
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Nie ma zadnych szans na zniesienie limitów, robia tylko nadzieje ale w tej technologii w zyciu takie cos nie nastapi bo to byloby "samobojstwo" ze strony Orange:)
burli
Stały użytkownik forum

Post autor: burli »

A moim zdaniem zniesienie limitów jest realne. Ale na tej zasadzie, że obejmie to tych, którzy korzystają w małym lub średnim stopniu. Ściągających nadal będą ciąć.
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

danio pisze:To pojechałeś po bandzie :) "gość z orange" chyba kurier :)

Kod: Zaznacz cały

Teraz możesz bezpłatnie przetestować i kupić mobilny internet Orange u Ciebie w domu.

Wyślij SMS pod numer 6556 w treści wpisując swój kod pocztowy, a nasz konsultant oddzwoni i umówi się na dogodny termin. Koszt SMS wg planu taryfowego.
Teoretycznie wysyłają konsultantów.
Awatar użytkownika
Digitall
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: Digitall »

Wracając do tematu OFP i tych żałosnych limitów...

Limity są i będą. To jest jak dojna krowa lub kura znosząca złote jajka dla Orange któremu udało się pozyskać klientów (aktualnie sfrustrowanych pewnie mocno).

Tak to prawda, walczyłem z Orange, ale stwierdziłem że i tak swoje z nich wydoiłem (w porównaniu do iPlus'a to rakieta do malucha) i taniej będzie mi zapłacić karę umowną i podziękować towarzystwu za współpracę 4EVER (na wieki).

Obym nie musiał więcej korzystać z ich usług mobilnych. Fajnie było, naprawdę, ale do września. Czarę goryczy przelało brak możliwości migracji do Orange Free (przecież chciałem płacić 3x tyle za praktycznie niewielki wysiłek z ich strony). Poza tym niekompetencja pracowników jest zastraszająca - chcieli mnie naciągnąć - prawie się dałem na podpisanie Orange Free Platinium z 'wymaganym' modemem za kolejne 450 zł bo niby karta miała nie działać w moim Axesstel-u.. :dobani:

Orange ma dobry potencjał, ale musi się nauczyć go wykorzystywać.. Bo przez "takie rzeczy tylko w Erze", ludzie wolą Blueconnecta - przynajmniej SUPPORT jest lepszy!.. :ok:

Teraz tą całą kasę lepiej spożytkuję.. 500 zł kara umowna. 600 złotych sprzęt Wi-Fi i DSL w innym lokalu.. Choćby 1Mbps po 60 zł w umowie bezterminowej :hyhy: , ale będzie bez limitu (chyba że burze sprzęt wykończą) i wyjdzie na to samo przez pierwsze 12 miesięcy. :ok:
Robert2009

Ale nikt tu nie wymaga żeby limity znosili bo to niemozliwe, a jedynie żeby zwiększyli, 8GB to już wystarczająco dużo na tyle, że nietrzeba patrzeć na licznik danych :czyta: ...Czasem jak się wchodzi na bardziej obszerne strony np. ze zdjęciami jak flickr to potrafi w 10min 25 mega zeżreć...A nie mówimy tu o ściąganiu tylko o normalnym korzystaniu z internetu...
mimo87
Stały użytkownik forum

Post autor: mimo87 »

podejrzewam że wasze marzenia są dalece nie realne. jedyne co orange może wprowadzić to dokupienie limitów za drobną opłatą(w tym kraju nie ma nic za darmo)
kerr
Stały użytkownik forum

Post autor: kerr »

Zwiększyli limity w Orange Free, powinni zwiększyć w Freedom Pro. Chyba, że chcą żeby ta usługa umarła śmiercią naturalną...
Lidzet98
Użytkownik forum

Post autor: Lidzet98 »

Ej panowie!!!! No chyba że z was panienki i się boicie!!! Napiszmy do nich petycje!!!!!
Zbierzmy podpisy z forum lecz nie tylko. Wejdziemy na inne fora o podobnej tematyce. Zaproponujemy współprace!!! Napiszemy im petycje w e-mailu!!! Może i przegramy!!!! Może to bezsensowne i głupie ciach

KTO JEST ZE MNA?

[ Komentarz dodany przez: ja.michal: 2009-11-23, 21:24 ]
Kolego tak nie piszemy na forum i nie krzyczymy. :nienie:

no dobra to w miejsce ciach powiem że było - ale kurde potrzebne
Ostatnio zmieniony 2009-11-24, 09:41 przez Lidzet98, łącznie zmieniany 2 razy.
<Wycięte przez administrację>
Awatar użytkownika
Oficer
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: Oficer »

Uważam że to jest głupi pomysł :dobani: . Bo to nie my ustalamy reguły tylko orange . A takie rozwiązanie w niczym nie pomoże zostało tylko jedynie czekać na lepszą ofertę lub czekać na ten internet sferi cyfrowego polsatu może będzie dużo lepsza oferta niż w orange .
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Konkurencja robi swoje widac to juz po Plusie, ktory podobnie jak Orange wprowadzil nowe limity rowniez dla "starych" uzytkownikow, a pewnie gdyby nie Orange w zyciu by do tego nie doszlo:)
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Post autor: sp6huk »

Ale to chyba najpierw Plus wprowadził większe limity a nie Orange ;) Więc nie wiem o czym piszesz, czy ja tego nie mogę pojąć ?
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Tak Plus wprowadzil pierwszy wieksze limity ale tylko dla nowych i przedluzacych umowy, z tego mi wiadomo nie objelo to klientow z "nowymi" umowami, wieksze limity zarowno dla "starych" klientow jak i nowych klientow pierwszy wprowadzil Orange
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Post autor: sp6huk »

adixm pisze:Tak Plus wprowadzil pierwszy wieksze limity ale tylko dla nowych i przedluzacych umowy, z tego mi wiadomo nie objelo to klientow z "nowymi" umowami, wieksze limity zarowno dla "starych" klientow jak i nowych klientow pierwszy wprowadzil Orange
Teraz rozumiem, dzięki za dokładne wyjaśnienie, bo wcześniej za bardzo nie mogłem skojarzyć o co Ci chodzi ;)
headshot55
Użytkownik forum

Post autor: headshot55 »

Po wyjściu internetu Polsatu może coś się zmieni. Ale ja i tak odrazu przechodzę na Polsat;p Nie chce więcej tego syfu na oczy widzieć.
Awatar użytkownika
Oficer
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: Oficer »

Chyba więcej tak osób zrobi jak także przechodzę od razu na polsat i chyba orange będzie miało duży problem z OFP.Zastanawiam się tylko czy będą jakieś ograniczenia z strony polsatu. :)
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

I będzie powtórka z rozrywki (czytaj Play). Wszyscy hura a potem ała, nie działa, gdzie moje 21Mb/s. :]
ODPOWIEDZ