wojteks pisze:
Tak też można zrobić i zobaczyć co będzie.
Zrobię tak w celu sprawdzenia, ale dla mnie wygodniej jest jak antenę ,która jest na dachu, to mam przykręconą do karty WiFi pod USB, gdyż wtedy w razie potrzeby ,to szybciej można przełożyć z stacjonarnego PC do laptopa i na odwrót.
01.01.2010 Dziś sprawdziłem na trzech antenkach i na każdej jest siła sygnału bardzo niska, nawet bez przykręcenia antenki, też jest siła bardzo niska.
Nie zdążyłem jeszcze zmienić miejscami kabel co jest na dachu i ustawień kart w stacjonarnym PC, a pojawił się nowy problem.
Wtedy jak działał internet w laptopie, to w PC pojawiała się nazwa kary TP-Link _E1BD30 jak się najechało na pasku zadać na ikonę myszką i w laptopie, też miałem ten napis TP-Link_E1BD30, ale wiadomo, że pod laptopa nie miałem podłączonego wcale TP-Linka.
Okazało się ,że to jednak było połączenie z czyjąś obcą siecią niezabezpieczoną ,a więc to nie była moja sieć, którą skonfigurowałem, żeby udostępnić swoje łącze z PC do laptopa bezprzewodowo.
Teraz internet nie działa gdyż w stacjonarnym PC jest napisane jak najedzie się na ikonę na pasku zadań od tej karty z krótką antenką i piszę:
Połączenie sieci bezprzewodowe (Równorzędne)
Siła sygnału: Znakomita
Stan: Połączone
i to samo pokazuje i pisze w laptopie jak najadę na ikonę ,ale internet nie otwiera wcale stron, ale za to w drugim pokoju jest sygnał znakomity i stan połączone.
Ciekawe dlaczego nie otwiera stron u mnie w laptopie