Witam serdecznie Użytkowników Forum!
W związku z faktem, iż pojawiły się informacje na temat naszej firmy na tym forum, pozwolę sobie na sprostowanie informacji o naszej sieci. Oczywiście sam temat nie dotyczy nawet Internetu bezprzewodowego, więc nie będę się rozpisywać.
Patryk pisze:Który niedawno kupił urynanet Apollo.
Ja bym sobie odpuścił, bo z tego co wiem na razie to taka sama uryna, jak Apollo (choć sam Kolnet to porządna firma, tzn. tam,gdzie działa pod marką własną).
W lipcu nasza firma (KOLNET) zakupiła infrastrukturę sieci bezprzewodowej firmy APOLLO, aby poszerzyć swój zasięg działania oraz zrewolucjonizować ofertę Internetu radiowego w tamtej okolicy, gdzie standardem była maksymalna przepustowość 1Mbps (!), podczas gdy w naszej sieci jest to 20Mbps. Mieliśmy świadomość, że sieć Apollo wymagała gruntowej przebudowy, choć rzeczywiście skala napraw przerosła nasze przewidywania. W efekcie do dnia dzisiejszego
90% urządzeń firmy Apollo zostało zdemontowanych i zastąpionych nowymi stacjami bazowymi, które umożliwiają wszystkim użytkownikom bez problemu dostęp do łącza
o przepustowości 6Mbps, a w części lokalizacji nawet
20Mbps.
Reasumując: nawet na terenach, gdzie sieć KOLNET nie jest siecią macierzystą, w ciągu kilku miesięcy całość jest zawsze modernizowana i wymieniana, aby zapewnić wszędzie równie wysoką jakość łącza.
Użytkownikowi
eres bardzo dziękujemy za zaufanie. Jestem przekonana, że nie rozczaruje się Pan, korzystając z naszej oferty.
W razie jakichkolwiek wątpliwości, zapraszam wszystkich do kontaktu lub do założenia tematu, gdzie chętnie odpowiem na Państwa pytania.