iPlus zaczął ciąć?

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
seboo
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: iPlus zaczął ciąć?

Post autor: seboo »

to ja tez chyba wykupie publiczne ip aby tylko zaczal dzialac mi necik - ja juz nie chce 420 kbit - ja chce 100 kbit stabilnego transferu :( - przynajmniej <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> ;)
Awatar użytkownika
Tomekłódź
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: Tomekłódź »

Coś chyba w tym IP jest, przed chwilą miałem przez około 40 minut bardzo stabilny transfer 20 kB/s. Niestety po rozłączeniu i ponownym połączeniu tak jak wcześniej czyli tragicznie.

Trochę popróbowałem się ObrazekrozłanczającObrazek (->rozłączając BYKOM STOP!) i połaczając i już mam stabilny transfer. Nawet bardziej stabilny niż kiedyś.
PawełB
Stały użytkownik forum

Post autor: PawełB »

Tylko cały bajer polega na tym, aby korzystać z internetu nie rozłączając sie co pięć minut. Być może chcą wyciągnąć z nas jeszcze parę złotych. Włożyłem do telefonu kartę Orange i transfer był stały na poziomie 95 kb/s. Zmierzyłem kilka razy i ani drgnął. Jest tylko jeden szkopuł, że BTS-a mam na wprost okien jakieś 500m.
iPlus Huawei E630
Samsung Z370
Awatar użytkownika
MaciekAdv

Post autor: MaciekAdv »

Taka ciekawostka, jak dzwoniłem do biura obsługi iPlusa, zamowilem dynamiczne ip i zapytalem konsultanta dlaczego mam takie słabe transfery od 1 maja, ten zaczął mi cos mowic o problemach technicznych i przeciazeniach sieci itp. ja go pytam czy to moze cos z obcinaniem transferow (co by było nie mozliwe zebym je przekroczyl juz 2 czy 3 maja w nowym okresie rozliczeniowym) a on mi mowi ze to <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> nie dla tego bo ta usługa, czy opcja Obrazek <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font>Obrazek
(-> w ogóle BYKOM STOP!) nie dziala w ich systemie jeszcze! Zaciął Ci się klawisz?
Tu mnie zgasil, co prawda nigdy mi nie obcieli jeszcz, a Iplusa mam od poczatku lutego.:):):) Ale myslalem ze kiedys beda obcinac.
Oby tak dalej!
Pozdrawiam
MaciekAdv:iPlus EDGE na Comander
Kom. Nokia 6021
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Szadzik »

@MaciekAdv, z tym obcinaniem to zupełnie źle gościa zrozumiałeś i wcale bym, się na Twoim miejscu tak nie cieszył.
Koleś miał na myśli to, że jeszcze nie włączyli opcji obcinania transferów (przecież gdyby włączyli to by Ci i innym cięli). Znaczy jest taka opcja, ale na razie jej nie wykorzystują. Oby nigdy nie zaczęli (mało prawdopodobne).
Back to the Future ;)
arab79
Użytkownik forum

W Katowicach i Gliwicach też:(

Post autor: arab79 »

Transfer spadł niesamowicie i nie wiem co się dzieje:( Miałem na EDGE tak do 151kbps a teraz to chyba ze 4kbps..
Awatar użytkownika
kemott1

Re: W Katowicach i Gliwicach też:(

Post autor: kemott1 »

arab79 pisze:Miałem na EDGE tak do 151kbps a teraz to chyba ze 4kbps..

Nie dobrze się dzieje w iplusie :? Pewnie wkrótce wszystko wróci do normy :wink:
walker214
Użytkownik forum

Post autor: walker214 »

Nie no w takim razie wstrzymam sie z tym iplusem az wszystko wroci do normy, bo jak ma tak chodzic jak teraz, to mija sie z celem. Oby jak najszybciej to naprawili.
Awatar użytkownika
Tomekłódź

Rano troche powalczyłem żeby się dobrze połączyć, nie wiem czy to jest kwestia dobrego IP, ale jak się przyssałem do jednego połączenia od rana tak już ładnie sciągnąłem 200MB ze średnią 16 KB/s :D
Awatar użytkownika
MaciekAdv

arab79: zamow sobie dynamiczne IP za 6,10 miesiecznie, mi pomogło.
Jak ci nie pomoze, to zawsze mozesz to za darmo wyłaczyc, innym tez radze sprobowac.
Pozdrawiam
Kom. Nokia 6021
Awatar użytkownika
Loras
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Loras »

Sa zle i dobre chwile nawet w iplusie:D ObrazeknaszczescieObrazek (->na szczęście BYKOM STOP!) ja zle chyba mam juz za soba:P:P, bo dzisiaj uruchomilem neta i sie okazalo, ze chodzi <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font>:D:D Wyrażać się proszę sciagam teraz bitTorrentem gierke i predkosc mam na poziomie 24KB/s :D. Czyli taka jak za dobrych czasow:P, bo przez ost. 2tygodnie meczylem sie z predkoscia 5-6KB/s Cierpliwosc sie oplaca!! W koncu zmienili mi transfer na Plus...:D

Radość radością, a o interpukcji trzeba pamiętać!
Użytkownik forum

Czyzby wszystko wrocilo do normy.. :?:

Zdanie zaczynamy z dużej literki!
Diablik

Post autor: Diablik »

Witam wszystkich ja mam gprs w orange zach-pom.k/o wałcza i od tygodnia
Mam takie transfery połączenia 67 kb/s nawet do 88 kb/s zaznaczam na licencji gprs na trzech kreskach zasięgu, czyli minimum a ściąga mi wtedy z prędkością 8-10 k czyżbym miał jakiś zasięg edge?

Pozdrawiam

Zdania z dużej litery!

Jeszcze trochę, to zacznę wywalać posty - w jednym poście poprawiam duże literki a kolejny to samo! Szadzik
szalony

Post autor: szalony »

Chyba nie :evil: bo ja tez od tygodnia mam zolwia zamiast Iplusa :shock: Mam wrazenie, ze edge mi zniklo :!: Wczesniej spokojnie mialem okolo 20kB/s, a teraz maximum 5kB/s :!: Zaznacze, ze limit 1GB <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> nie przekroczylem :!: Albo Plus sie sypie na amen :? Albo cos strasznie mieszaja ze takie pogorszenie transmisji sie stalo :!: :!: :!:
walker214
Użytkownik forum

Co sie stalo z dzisiejszymi postami? Enzo napisal ze juz wszystko ok z tym iPlusem ale juz tego postu nie ma :idea:
Awatar użytkownika
Enzo

Post autor: Enzo »

No właśnie? Zgadza się, pisałem, że wszystko po staremu, czyli iPlus śmiga aż miło. Oby tak dalej :) A jak u innych?
iPlus+E61i=FUN
Awatar użytkownika
Tomekłódź

U mnie wszystko po staremu :D :twisted: I oby tak zostało.
Awatar użytkownika
Enzo

Post autor: Enzo »

Tomek, powiedz mi, jak u Ciebie teraz jest z pingami, po tym całym zamieszaniu? Bo u mnie skróciły się o około 100ms, wcześniej miałem w średnio 300 do 350 a teraz 180 do 250 (na UMTS). Zwróciłeś uwagę na coś takiego?
iPlus+E61i=FUN
Awatar użytkownika
Tomekłódź

U mnie z pingami to nigdy super nie było i raczej zmiany nie zauważyłem. Na EDGE średnio tak 650ms min 400 max 1000ms :(
Awatar użytkownika
dormario
Stały użytkownik forum

Post autor: dormario »

Rzeczywiście transfer iPlusa zdecydowanie się poprawił. Jest wszystko tak jak było kiedyś. U mnie przy EDGU mam jakieś 24 kB/s no i pingi zdecydowanie zmalały, o jakieś 300 ms.
Chłopcy techniczni się postarali i wszystko wyszło na plus.
I niech tak już zostanie :lol:
Awatar użytkownika
kemott1

Post autor: kemott1 »

W orange na gprs można pomarzyć o takich pingach :D
Awatar użytkownika
klisza

Post autor: klisza »

No, no @szadzik. Nieładnie! disgust
Mojego posta też kiedyś pewien moderator usunął, jak go skrytykowałem.
- iPlus - Motorola v235 Rz?dzi - Firefox -
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

klisza pisze:No, no @szadzik. Nieładnie! disgust
Mojego posta też kiedyś pewien moderator usunął, jak go skrytykowałem.
A ja tak zapytam dyskretnie czy patrzeliście do śmietnika?!?!?
Leży tam sporo postów, które odbiegały od tematu forum i zostały przeniesione przez Moderatorów.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
baton
Stały użytkownik forum

Post autor: baton »

1. Pingi w iPlusie mam na poziomie 700-800ms. Czy mozna z tym cos zrobic? W Orange pingi na podobnym poziomie... poprostu porazka :

2. Na iPlus menagerze widnieje napis 'Limited service'a dam glowe ze bylo Plus gsm...

3. Zauwazylem dziwne zjawisko, otoz od czasu do czasu polaczenie z internetem umozliwia wysylanie danych, a nie sa one pobierane (miga tylko pierwszy monitor). Dzieje sie tak zarowno w erze jak i plusie, chyba w orange nie mialem takiej sytuacji i to przy roznych polaczeniach 6230i+DKU-2, 6230i + blutooth, Option GT + iPlus... Czasem pomaga zresetowanie komputera, czasem ponowna inicjacja polaczenia... zastanawiam sie czy to moze nie wina komputera...

4. Niebieski kwadracik informuje niby o zasiegu UMTS... ale chyba nie dokonca poprawnie. Otoz wsadzilem do modemu karte si orange i nadalniby mam UMTS, a na 99,9% go nie ma!
Ostatnio zmieniony 2006-05-08, 19:38 przez baton, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jojo
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Jojo »

baton pisze:Zauwazylem dziwne zjawisko, otoz od czasu do czasu polaczenie z internetem umozliwia wysylanie danych, a nie sa one pobierane (miga tylko pierwszy monitor).
Też mam coś takiego tyle że na siemens ES75. Próbuje coś wysłać tylko nie wiadomo co i gdzie, sprawdzałem pingiem ale żaden nie osiągnął celu, niby połączenie jest ale go praktycznie nie ma, po rozłączeniu się i próbie ponownego połączenia pojawia się komunikat "TCP/IP CP zgłosił błąd 718: Komputer zdalny nie odpowiedział". Po czymś takim i drugiej próbie połączenia modem potrafi się zresetować (choć nie zawsze czasem strasznie długo się łączy i w końcu się połączy), muszę ponownie wprowadzać PIN. Tak myślę że to może się dziać kiedy modem traci zasięg. :wink:
kopiko

Post autor: kopiko »

Ja też mam podobny problem od niedawna (wcześniej było ok), a łącze się z netem przez SIEMENSa S55 simdata, występuje to podczas łączenia widać, że dane są wysyłane ale nic nie przychodzi tak i łączy się dopiero po bardzo długim czasie!
Ale znalazłem na to rozwiązanie podczas tego gdy tak się dzieje znana kombinacja ctrl+alt+delete i w procesach wyłanczam jadną z dwóch
svchst.exe USŁUGA SIECIOWA obciąża ona procesor niemal w 85% widać to jak na dłoni! I jak ten proces zakończe łączy się błyskawicznie, nie wiem co może być tego przyczyną ale pomaga.

Macie jakieś wytłumaczenie na tą przypadłość? :)
baton
Stały użytkownik forum

Post autor: baton »

Odnosnie 'zatykania' sie transferu: Dzwonilem do plusa. Dokonali 'resetu' mojego numeru telefonu, a takze poradzili ponownie skonfigurowac menagera (apn:internet). Poki co chodzi ok...

Jeszcze gdyby te pingi dalo sie jakos 'ucywilizowac'...

BTW: Bardzo fajnie ze modemy Option GT sprzedaja bez simlockow. Dzialaja w kazdej sieci, mozna zapisac ustawienia, po prostu bajka... Juz oczyma wyobrazni widze surfowanie na plazy w Chorwacjii z karta pre-paid tamtejszego operatora :-) ----<poki ceny roamingu nie beda normalne of course.

Update: Niestety nie pomoglo :-( Pozostaje miec nadzieje ze 'korkowanie' sie transferu to chwilowa przypadlosc Plusa...
Awatar użytkownika
MaciekAdv

Znowu cos nie tak, od pierwszego maja miałem GPRS przez parę dni, później zamuwilem dynamiczne IP i wszystko wróciło do normy.
Od wczoraj znowu sie cos pier....... ja juz nie wiem o co chodzi, raz śmiga dobrze, raz mizerny gprs, w dodatku zaczęło mnie rozlanczac.
Znowu napisałem do iPlusa emaila i czekam hmmmm.
Ostatnio zmieniony 2006-05-09, 17:01 przez MaciekAdv, łącznie zmieniany 2 razy.
Kom. Nokia 6021
niq
Stały użytkownik forum

Post autor: niq »

Można co jakiś czas przełknąć mały spadek transferu, albo raz dziennie przeżyć rozłączenie... Dzisiaj jednak iPlus doprowadza mnie wprost do szału!! Od rana, tylko jak się połącze z internetem, mijają 2 minuty i łup, rozłącza. Cały czas, a transfer spadł do minimum. Ledwo udaje mi się jakąkolwiek stronę otworzyć. Nawet jak już jestem połączony to się po prostu "zatyka" i "dławi". Nie da się normalnie korzystać z internetu. Także napisałem maila do plusa, jakimś cudem mi się udało go wysłać... To, że napiszę tego posta(jeśli uda mi się go wysłać) to chyba też będzie cud. Dzisiaj iPlus to jest kompletna tragedia!!
MIG
Użytkownik forum

Post autor: MIG »

niq pisze:... Dzisiaj jednak iPlus doprowadza mnie wprost do szału!! Od rana, tylko jak się połącze z internetem, mijają 2 minuty i łup, rozłącza...
Umnie dokładnie to samo (okolice Jeleniej gory)
ODPOWIEDZ