Modem szybko się przegrzewa ;(
Moderator: Moderatorzy
- Damian05077
- Stały użytkownik forum
Re: Modem szybko się przegrzewa ;(
No tak. No ale chyba powinno tak być .Najbliższy nadajnik 3G jest 13 km ode mnie
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Moim zdaniem tak nie powinno być. Od tego masz antenę aby wzmocnić sygnał do poziomu umożliwiającego poprawne połączenie. A antena jest ustawiona poprawnie?Damian05077 pisze:No ale chyba powinno tak być .Najbliższy nadajnik 3G jest 13 km ode mnie
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- Damian05077
- Stały użytkownik forum
Tak.
Zastanawiam się czy zakupić
wzmacniacz do anteny. On chyba powinien polepszyć zasięg.
Wtedy by umocnił te HSDPA
Zastanawiam się czy zakupić
wzmacniacz do anteny. On chyba powinien polepszyć zasięg.
Wtedy by umocnił te HSDPA
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Damian05077 idea jest dobra, lecz gorzej z wykonaniem. To nie jest takie proste jak Ci się wydaje.
Po pierwsze nie jest to taki prosty sobie wzmacniacz jak do anteny TV, tu potrzebne jest wzmocnienie w dwóch kierunkach:
- modem -> antena
- antena -> modem
Dalej te dwa sygnały muszą być odpowiednio separowane, tak aby wzmocniony sygnał przez wzmacniacz nie poszedł sobie z powrotem na wejście modemu i go nie uszkodził. Tak więc jak widzisz masz tu dużo przeszkód technologicznych (nie oznacza to, że jest to niewykonalne).
Po drugie ja osobiście nie widziałem jeszcze takiego wzmacniacza.
Po trzecie cena takiego cuda by na pewno przekraczała Twoje wymagania. Bowiem nie jest to kwota 100zł, ale pewnie z kila tyś zł.
Zatem albo masz coś skopane z instalacją antenową, np uszkodzony kabel antenowy czy złącze. Ewentualnie sama antena jest popsuta. No i można jeszcze szukać innego nodeB w okolicy i na nieco kierować antenę.
Po pierwsze nie jest to taki prosty sobie wzmacniacz jak do anteny TV, tu potrzebne jest wzmocnienie w dwóch kierunkach:
- modem -> antena
- antena -> modem
Dalej te dwa sygnały muszą być odpowiednio separowane, tak aby wzmocniony sygnał przez wzmacniacz nie poszedł sobie z powrotem na wejście modemu i go nie uszkodził. Tak więc jak widzisz masz tu dużo przeszkód technologicznych (nie oznacza to, że jest to niewykonalne).
Po drugie ja osobiście nie widziałem jeszcze takiego wzmacniacza.
Po trzecie cena takiego cuda by na pewno przekraczała Twoje wymagania. Bowiem nie jest to kwota 100zł, ale pewnie z kila tyś zł.
Zatem albo masz coś skopane z instalacją antenową, np uszkodzony kabel antenowy czy złącze. Ewentualnie sama antena jest popsuta. No i można jeszcze szukać innego nodeB w okolicy i na nieco kierować antenę.
Pozdrawiam YaHooo