2G działa a w 3G brak uploadu
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: 2G działa a w 3G brak uploadu
Zaraz dojdziemy do osoby, ktora przynosi mi IP.
Ustalmy nagłówek DCHP i żądania DNS są przesyłane.
Jakkolwiek w innym mieście wszystko jest OK.
Ustalmy nagłówek DCHP i żądania DNS są przesyłane.
Jakkolwiek w innym mieście wszystko jest OK.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
To nie pleć bzdur jak mało kto.kichawa pisze:Zaraz dojdziemy do osoby, ktora przynosi mi IP.
A to jak wyślesz, myślami...? Jeśli tak to gratuluję.kichawa pisze: Ustalmy nagłówek DCHP i żądania DNS są przesyłane.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
Infolinia Plusa potwierdza problemy z tego typu przypadkami.
Wszystkich zainteresowanych odsylam do helpdesku.
Obwinianie sprzętu (usb) i/lub oprogramowania (wintendo) mija się z celem [;
Wszystkich zainteresowanych odsylam do helpdesku.
Obwinianie sprzętu (usb) i/lub oprogramowania (wintendo) mija się z celem [;
-
Potwierdzam problemy z uploadem w Kielcach. Pierwszy raz o problemie z drastycznym spadkiem transferów usłyszałem kilka tyg temu. Zbiegło się to dokładnie w czasie z uruchomieniem LTE przez Plusa. Niedawno był u mnie kolega sprawdzić modem (Huawei E173u-2) bo też kompletnie siadł mu upload (sprawdzenie poczty potrafi u niego trwać 20 min!). Po zmianie operatora na Orange modem działa normalnie. Może Plus w ten sposób "zachęca" do przejścia na LTE?
-
- Użytkownik forum
To chyba nie to. Ja drążyłem ten temat chyba z miesiąc z ludźmi z tego forum za co serdecznie dziękuję. Zgłoszeń do plusa poszło kilka i każde z jaką odpowiedzią?-oczywiście od strony sieci wszystko ok ale się nie poddawałem i kilka dni temu problem został rozwiązany a pragnę zaznaczyć że nawet nowego kompa zakupiłem ale wróćmy do sedna sprawy. Jak wcześniej pisałem nieoficjalnie dowiedziałem się że prawdopododnie zostały przekierunkowane anteny ale nikt tego oficjalnie nie powie i wtedy powstaje problem nie wiem jaka jest wobec tego zależność ale jest. Dostałem dobrą radę na do widzenia abym zakupił sobie antenę i problem się zakończy. Ja zrobiłem tymczasowo prowizorkę z anteny sat która jest u mnie w pokoiku i efekt jest poprzednio sygnał -101dbm obecnie od -79 do -85 dbm co pozwala już na użytkowanie neta w moim przypadku . Nie wierzcie w to co wam próbują wmówić bo ja to przerabiałem a problemy z kompem to raczej ostateczność. Pozdrawiam
-
- Użytkownik forum
Witam
Posiadam modem Huawi E367 + antena zewnętrzna (ok 40% zasięgu 3G/HSPA, -91dBm) i ma ten sam problem co reszta. Oczywiście po stronie plusa jest wszystko OK
Dodam tylko że w tym samym pomieszczeniu w telefonie xperia neo jak mam 3G to wszystko działa mi bez problemu.
Gdzie tkwi problem?
Posiadam modem Huawi E367 + antena zewnętrzna (ok 40% zasięgu 3G/HSPA, -91dBm) i ma ten sam problem co reszta. Oczywiście po stronie plusa jest wszystko OK
Dodam tylko że w tym samym pomieszczeniu w telefonie xperia neo jak mam 3G to wszystko działa mi bez problemu.
Gdzie tkwi problem?
-
- Użytkownik forum
witam. Jaka antena, czy mieszkasz w bloku czy w domu, czy antena jest możliwie w najwyższym punkcie , i jaka jest odległość od nadajnika i kluczowe pytanie czy na tym zestawie było wcześniej dobrze a antena najlepiej aby miała że tak powiem kontakt wizualny z BTS wtedy uzyskamy najlepsze parametry. Pozdrawiam
-
- Użytkownik forum