Internet w telefonie z aero2
Moderator: Moderatorzy
- jakubd
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Internet w telefonie z aero2
Dodam, że BOK Aero2 odpowiada na pytania dość powoli (do 7-14 dni), a na pytanie o zasięg dostaniesz odpowiedź "zgodnie z informacją na stronie internetowej", o ile w ogóle.
Zapomniałbym o dodzwonieniu się.
Zapomniałbym o dodzwonieniu się.
-
- Stały użytkownik forum
Nie można się do nich dodzwonić. Próbowałem wszystkiego dodawałem +48 i bez i nic jak wciskam sluchawke to dwa "pyknięcia" też nic.
-
- Mistrz bezprzewodowy
To że się da zrobić router z telefonu to pewne, inna sprawa jaki to ma sens gdy "daję głowę" że do maksymalnie paru godzin masz kompletnie rozładowaną baterię? Chyba że chcesz z telefonu zrobić bardziej stacjonarny router(z włączonym ładowaniem baterii), bo w innym wypadku to nie ma sensu.
-
- Stały użytkownik forum
Czasami telefonu będe używał do przeglądania, a gdy nie będę mógł zrobie z niego hot spota z ladowarką, przekazujac wifi do tabletu 

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Tu jest problem łączenia z adhoc standardowy android nie obsługuje.assassins x pisze: przekazujac wifi do tabletu
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Fakt, ja mam samsunga gt-s5660 i to na nim mam wgranego zmodyfikowanego Androida, czyli Cyanogenmod 7.2, hotspot wifi fajnie działa ale pod stałym ładowaniem.
-
- Stały użytkownik forum
Mój tablet widzi sieć mojego telefonu, niestety nie łączylem się z nią, ponieważ nie włączylem sieci komorkowej. To to polaczenie mozna ustanowic czy nie?
-
Musisz mieć włączoną transmisje danych, inaczej nie wskurasz nic
-
- Stały użytkownik forum
Wiem. A może na telefonie zrobie tethring i przekaze internet przez bluetooth tabletowi jak by moj tablet sie nie laczyl z hot spotem ? Wypali takie cos?
-
Nie do końca jestem pewien czy na bluetoth przekażesz neta, standardowo w systemie nie widziałem takiej opcji, ale może jakąś aplikacją dało by rade.
-
- Stały użytkownik forum
Przez Bluetooth nie da się przesłać internetu, jak wiadomo od tego jest wifi, assassins x nie musisz czekać na odpowiedź z aero2, jeżeli masz kartę z plusa to możesz sprawdzić czy bedzie Ci działał net na paśmie UMTS 900 lub często spotykane w telefonach WCDMA 900 ( to jedno i to samo). Na odpowiedz zapewne się nie doczekasz, a jeżeli już to nic sensownego Ci nie odpiszą. Sprawdzaj z kartą z plusa i jak bedzie ok to aero musi działać. Co do telefonów z obsługą dual sim to polecam "Pentagram Monster (P430-1)" lub "MediaTech MediaDroid Imperius Aero". Widze że masz dobry telefon to pewnie nie bedziesz chciał zmienić, ale jak by co to masz do wyboru
. Pozdrawiam
[ Dodano: 2013-03-21, 14:13 ]
Znalazłem jakieś wzmianki o internecie przez BT ale nie wiem, nie sprawdzone przeze mnie
takze nie wiem jakby to mialo dzialac

[ Dodano: 2013-03-21, 14:13 ]
Znalazłem jakieś wzmianki o internecie przez BT ale nie wiem, nie sprawdzone przeze mnie
takze nie wiem jakby to mialo dzialac

-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Da się, wypadało sprawdzić.adriaanos15 pisze:Przez Bluetooth nie da się przesłać internetu
-
- Stały użytkownik forum
Dlatego dodałem później o tym że słyszałem ale nie próbowałem i nie wiem, czytaj uważniej.
-
Jak zacząłem pisać odpowiedź to tej informacji jeszcze nie było.
-
- Stały użytkownik forum
Oświeć nas w jaki sposób da się to zrobić.moher pisze:Da się, wypadało sprawdzić.
[ Dodano: 2013-03-21, 14:23 ]
Była od 2 minut.moher pisze:Jak zacząłem pisać odpowiedź to tej informacji jeszcze nie było.
-
To zależy od możliwości oprogramowania telefonu i tabletu, wróżką nie jestem i nie znam modelu tabletu na którym ma to działać.
A co do połączenia android <-> android to przykładowe rozwiązanie jest jednym z pierwszych wyników w google na zapytanie "android bluetooth tethering".
Zarzucasz mi kłamstwo, a nie potrafisz sobie wyobrazić, że godzina dodania odpowiedzi i rozpoczęcia jej pisania nie muszą się zgadzać.
A co do połączenia android <-> android to przykładowe rozwiązanie jest jednym z pierwszych wyników w google na zapytanie "android bluetooth tethering".
Zarzucasz mi kłamstwo, a nie potrafisz sobie wyobrazić, że godzina dodania odpowiedzi i rozpoczęcia jej pisania nie muszą się zgadzać.
-
- Stały użytkownik forum
Wcale nic takiego nie robie, a pozatym myślę iż to nie jest miejsce na jakieś "kłótnie" bo człowiek założył sobie temat zeby mu pomóc a nie żeby ktoś miał się gdzie kłocić.
-
- Stały użytkownik forum
Czyli tak kupuję starter z plusa za 5 zł, włączam sieć komórkową i jak internet zadziała kupować aero?
Czy może nie musze kupowac startera bo akurat mam abonament na telefon z plusa za 15zł?
Czy może nie musze kupowac startera bo akurat mam abonament na telefon z plusa za 15zł?
- wojteks
- *** Administrator ***
Sprawdź ile kosztuje w tym abonamencie pakiet, przeczytaj http://internet.plus.pl/indywidualni/in ... -telefonieassassins x pisze:bo akurat mam abonament na telefon z plusa za 15zł?
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Najlepiej kup starter za 3 zł i wykup jednodniowy pakiet internetowy za 2 zł, wystarczy na przetestowanie, chyba ze masz w abonamencie jakiś pakiet na internet, jak nie masz to nie wchodz bo jak przyjdzie rachunek to sie za głowe złapiesz. I jeszcze jedno, w telefonie koniecznie ustaw umts/wcdma 900.
[ Dodano: 2013-03-21, 18:34 ]
Albo wykup jeden z tych pakietów w abonamencie, lecz sposób ze starterem tańszy
[ Dodano: 2013-03-21, 18:34 ]
Albo wykup jeden z tych pakietów w abonamencie, lecz sposób ze starterem tańszy

- wojteks
- *** Administrator ***
Telefon który ma nie ma UMTS900 więc pozostaje pożyczyć inny albo pogodzić się z dostępem EDGE/UMTS2100.adriaanos15 pisze:w telefonie koniecznie ustaw umts/wcdma 900.
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
wojteks,
Czyli co będzię mi działać te aero ? Czy tym sposobem adrioanosa będę mógł to sprawdzić?
Czyli co będzię mi działać te aero ? Czy tym sposobem adrioanosa będę mógł to sprawdzić?
-
- Stały użytkownik forum
W WILDFIRE S jest UMTS 900
[ Dodano: 2013-03-21, 19:19 ]
Tak, będziesz mógł to sprawdzić

[ Dodano: 2013-03-21, 19:19 ]
Tak, będziesz mógł to sprawdzić

-
- Stały użytkownik forum
To nie wiem czemu wojteks napisal ze moj telefon nie ma umts900 i to mnie zaniepokoilo. A AERO zapewne EDGE nieobsluguje.
- wojteks
- *** Administrator ***
Zasugerowałem się innym modelem, sorry za zamieszanie. Ten faktycznie ma http://www.mgsm.pl/pl/katalog/htc/wildfires/assassins x pisze:czemu wojteks napisal ze moj telefon nie ma umts900
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Czyli możesz śmiało testować 

-
- Stały użytkownik forum
adriaanos15,
A <font color="#FF00FF"><b>»»skąd««</b></font> ta pewnosc ze wypali probowales?
A <font color="#FF00FF"><b>»»skąd««</b></font> ta pewnosc ze wypali probowales?
-
- Stały użytkownik forum
Aero 2 pracuje na nadajnikach Plusa UMTS 900 jak w telefonie ustawisz UMTS/WCDMA 900 i na plusie będzie chodzić to na aero musi chodzić, ja osobiście używam tylko plusa do internetu, aero 2 nie mam.
-
- Stały użytkownik forum
Pobrałem aplikacje net monitor. Pokazuje mi ona gdy połącze, sie z netem że mam UMTS często też wchodzi HSDPA. I grzebalem w ustawieniach sieci komórkowej i nie było ustawienia przedstawiania na UMTS. Była opcja włącz wcdma i GSM.
Jak to włączyć te UMTS?
Jak to włączyć te UMTS?
- wojteks
- *** Administrator ***
WCDMA=UMTS w tym przypadku.assassins x pisze:Jak to włączyć te UMTS?
Nie pomagam na PW!