Nie.michal7840 pisze:i przypuśćmy że jeśli będę miał to zewnętrzne IP to może to wpłynąć na prędkość internetu/pingi?
Zablokowane praktycznie wszystkie porty
Moderator: Moderatorzy
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Zablokowane praktycznie wszystkie porty
- wojteks
- *** Administrator ***
Nie, masz internet o prędkości 2Mbps (Mb/s) download i 256kbps upload, ping przyzwoity.michal7840 pisze:mam od niego internet 2mb
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Witam ponownie. Dzisiaj próbowałem wbić na jakiś serwer w CS i o dziwo wszystko działa, zauważyłem że raz na jakiś czas mogę wejść na serwery w każdej grze mimo że pokazuje, że porty są zablokowane(?). Jutro już pewnie wszystko będzie po staremu (zawsze tak było) i znowu nie będę mógł wejść na żaden serwer. Zastanawia mnie tylko dlaczego tak się dzieje że raz na jakiś czas porty są odblokowane? Dodam że przez ostanie 3 dni miałem problemy z netem (co się rzadko zdarzało, może to przez pogodę) i internet raz chodził a raz nie.
PS. dostawca chyba nic z tym nie robił bo IP mam ciągle to samo.
[ Dodano: 2014-05-18, 09:02 ]
tak jak myślałem, o 1 w nocy jeszcze porty były odblokowane, przed chwilą sprawdziłem i są zablokowane.
PS. dostawca chyba nic z tym nie robił bo IP mam ciągle to samo.
[ Dodano: 2014-05-18, 09:02 ]
tak jak myślałem, o 1 w nocy jeszcze porty były odblokowane, przed chwilą sprawdziłem i są zablokowane.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Zablokowanie portów nie wymaga zmiany IP, więc tym bym się nie sugerował.michal7840 pisze: PS. dostawca chyba nic z tym nie robił bo IP mam ciągle to samo.
Ja bym po prostu uderzył do tego dostawcy i wyjaśnił sprawę co i jak. Może coś uda się ugrać.michal7840 pisze: tak jak myślałem, o 1 w nocy jeszcze porty były odblokowane, przed chwilą sprawdziłem i są zablokowane.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)