Plus Power LTE - umowy z Sierpnia.

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

robertnik
Mistrz bezprzewodowy

Re: Plus Power LTE - umowy z Sierpnia.

Post autor: robertnik »

Jeśli nie będą się rozwijać i to niezależnie jaka sieć, to zrobi się urynanet, a tego użytkownicy na pewno nie wybaczą i nowej umowy nie będzie.
Na razie to cały plus. Oni odkąd pamiętam zawsze mieli takie problemy. Prepaidy na dwóch platformach na jednaj coś działa na drugiej nie...
Tam zespół decyzyjny od spraw technicznych jest do dyscyplinarnego zwolnienia.
Co by nie żalić się na play to różnica w jakości, klarowności, lejkach, czy platformy internetowej(play24) to lidera wyprzedziła o lata świetlne.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

adixm pisze: to nie można było oglądać nawet filmików na youtube
Zauważ że obciążenie danego serwera też ma znaczenie, punkt styku sieci tez istotnie wpływa na transfery z różnych serwerów.
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Post autor: onken »

robertnik pisze:Jeśli nie będą się rozwijać i to niezależnie jaka sieć, to zrobi się urynanet, a tego użytkownicy na pewno nie wybaczą i nowej umowy nie będzie.
Na razie to cały plus. Oni odkąd pamiętam zawsze mieli takie problemy. Prepaidy na dwóch platformach na jednaj coś działa na drugiej nie...
Tam zespół decyzyjny od spraw technicznych jest do dyscyplinarnego zwolnienia.
Co by nie żalić się na play to różnica w jakości, klarowności, lejkach, czy platformy internetowej(play24) to lidera wyprzedziła o lata świetlne.
Tu masz rację, szkoda tylko że nie mają "w teorii i praktyce" wyższych prędkości - z założenia

Gdyby tak mieli to bym nawet nie spojrzał na Polsat :)

[ Dodano: 2014-09-20, 20:56 ]
No i jakaś masakra z tym Polsatem, sobota, godzina 20, 21 - prędkość download max. ok. 20-25 Mbps :/ jeszcze miesiąc temu było tak pięknie i było pod 80 Mbps, napisałem reklamację...

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: adixm »

onken pisze:No i jakaś masakra z tym Polsatem, sobota, godzina 20, 21 - prędkość download max. ok. 20-25 Mbps jeszcze miesiąc temu było tak pięknie i było pod 80 Mbps, napisałem reklamację...
Ja mam abonament za 70zl i taka prędkość po wykorzystanym limicie to normalne, zresztą zgodnie z umową co by nie mówić(Plus).
Wczoraj odbyły się pierwsze testy LTE Orange na Z1 jako modemie w warunkach bojowych tzn. przy streamingu wideo i wyszło mega płynnie, dzisiaj zmierzymy prędkość.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Myślisz że mi przycinają dynamicznie transfer ( zależnie od ilości klientów na BTSie ) przez to że mam ok. 210 GB pobranych ??

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
adixm
Mistrz bezprzewodowy

onken pisze:Myślisz że mi przycinają dynamicznie transfer ( zależnie od ilości klientów na BTSie ) przez to że mam ok. 210 GB pobranych
A jaki masz abonament?W moim odczuciu to może i mam dynamicznie przycinany transfer, ale w ramach tych 20Mb/s(często do 10Mb/s wieczorem), choć mam nabite zaledwie 27GB. Osobiście jestem za tym, żeby tak jak robi Plus przycinać powyżej 300GB, ale z drugiej powiedzmy do tych 100GB powinien być lejek 20Mb/s tak jak jest w umowie i to całą dobę! Wiadomo że taki "nielimitowany" internet świetnie się sprzedaje i jakby napisali że do wykorzystania jest 300GB to sprzedaż by znacząco spadła, bo tak naprawdć mało kto wie ile zużywa GB.

[ Dodano: 2014-09-21, 11:48 ]
Chirurgiczna precyzja jak w neo:)
wynik
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Mam najwyższą opcję, tą za 89 zł

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Proszę jest godzina 15:20 a jak równo przycięte 10/0,6Mb/s(mam abonament za 69,9), takich wyników mogę namnożyć mnóstwo( do południa non sto 20/7Mb/s). Ciekawe jestem czy jest tu ktoś jeszcze z podobnymi wnioskami?
link do speedtestu

[ Dodano: 2014-09-23, 14:58 ]
Zakładam, że użytkownikom wersji Power LTE za 60zl też obcinają o połowę, czyli mają 5Mb/s w szczycie, ale fajnie by było jakby to ktoś potwierdził:)
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Ten Plus jest coraz "lepszy" :/

Płacę 89 zł czyli full no limit - pobrane ok. 210 GB a teraz dostałem lejek na 5/2 Mb/s

Tak tragiczne że aż śmieszne :/

Obrazek

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

A było tak pięknie. Niestety ale w Plusie/CP nigdy nie znasz limitu ani godziny. Wszechwładny FUP czuwa, ciach i masz 5/2Mb/s. A jak tam Play?
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Zaraz chyba przelaczę na Play :-) tam też siadało ale nie aż tak, karta leży w szufladzie :-) Pewnie będę musiał Ci przyznać rację co do Polsatu, Plusa ;)

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Teraz się można pośmiać upload całe 0,23Mb/s i to uwaga przy dołożonej antenie, gdzie do południa było nawet 10Mb/s
link
onken pisze:Ten Plus jest coraz "lepszy" :/

Płacę 89 zł czyli full no limit - pobrane ok. 210 GB a teraz dostałem lejek na 5/2 Mb/s

Tak tragiczne że aż śmieszne :/
Generalnie jestem za lejkami ale ich wartość(szybkość) po zużyciu danego transferu powinny być jawne i wykorzystywane tylko gdy dochodzi przeciążenia tak jak zrobił to właśnie Play np. oferta za 89zl lejek 10Mb/s po zużyciu 300GB, dla taryfy za 69,9 po zużyciu 250GB itp. Robić lejek na 5Mb/s to już troche przesada ale dla powiedzmy 400-500Gb też by się mógł znaleźć.
Może dlatego mam taki punkt widzenia bo kiedyś u kolegi byłem i miał włączone p2p(na neo) i ściągał jednocześnie 20 tych samych plików i trzeba mieć świadomość że sporo jest takich userów którzy niepotrzebnie obciążaja stacje bazową i te obcinanie uploadu wcale mnie nie zaskakuje:)
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Hmmm, Play ma teraz zapisy o 100 GB limitu na LTE

[ Dodano: 2014-09-24, 08:05 ]
Napisałem reklamację do Polsatu, ciekawe czy odpiszą mi o swoim FUP.....

No nic, może UKE się zainteresuje takimi praktykami, jak nie potrafią sprzedawać i utrzymać usługi którą reklamują niech zmienią biznes....

Ciągle mam 5/2 Mb/s a płacę 89 zł....

Podłączyłem ponownie Play, tam przynajmniej jest w miarę stabilne 50-62/20 Mb/s

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

onken, UKE nic nie zrobi. Przecież masz wszystko zgodne nawet z reklamą - bez limitu danych.
adixm
Mistrz bezprzewodowy

ja.michal pisze:onken, UKE nic nie zrobi. Przecież masz wszystko zgodne nawet z reklamą - bez limitu danych.
A teraz uważajcie zużyłem zaledwie 40GB, a już mam lejek do 10Mb/s(miałem 15GB limitu czyli limit przekroczyłem o uwaga 25 GB!) - przesada - co innego zużyć 200-300GB a co innego 40GB! Nie można w regulaminie jasno zapisać po przekroczeniu jakiego limitu danych jest jaki lejek? Zastanawiałem się czy te lejki nie są powiązane w jakiś sposób z limitem transferu np. mam 15 GB limitu do wykorzystania z max predkościa(wg umowy), kolejne 30GB z prędkośćia 20Mb/s, kolejne załóżmy 60GB z prędkością 5Mb/s. Będę ściągał co miesiąc do upadłego aż dojdę do tego jak te lejki są zrobione(zawsze mam neo w razie czego)
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

adixm, sądzę, że są jeszcze dwie zmienne, które definiują zakładanie lejka. Obciążenie danej stacji bazowej (ilość podłączonych klientów na sektor) i szerokość łącza do stacji bazowej. To drugie można sprawdzić na stronie UKE, o ile jest to realizowane radiolinią. W przypadku światłowodu nie powinno być limitu jako takiego.
adixm
Mistrz bezprzewodowy

ja.michal pisze:adixm, sądzę, że są jeszcze dwie zmienne, które definiują zakładanie lejka. Obciążenie danej stacji bazowej (ilość podłączonych klientów na sektor) i szerokość łącza do stacji bazowej. To drugie można sprawdzić na stronie UKE, o ile jest to realizowane radiolinią. W przypadku światłowodu nie powinno być limitu jako takiego.
Nic to będę pisać reklamacje przez całe 12 mcy, powiedzmy co tydzień, dobrze że miałem nosa i nie podpisałem umowy na 24 mce. Jawne oszustwo żeby po 40GB(a tak na prawde gdzieś po 25GB) już dać lejek masakra.
Darek.74
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Darek.74 »

ja.michal pisze:sądzę, że są jeszcze dwie zmienne, które definiują zakładanie lejka
Moim zdaniem plus nie stosuje żadnych zmiennych, a w swoim działaniu polega na pewnej wielkości limitu który chce dać. Widzą że tak czy siak jest niezadowolenie, UKE nic im nie zrobi więc idą na żywioł i dają coraz mniej bo mają taką a nie inną politykę, odwrotną do Play. Play umacnia się w pozytywnym wizerunku, a Plusa jedyne wytłumaczenie to zachowanie jakości sieci.
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Darek.74 pisze: Moim zdaniem plus nie stosuje żadnych zmiennych, a w swoim działaniu polega na pewnej wielkości limitu który chce dać. Widzą że tak czy siak jest niezadowolenie, UKE nic im nie zrobi więc idą na żywioł i dają coraz mniej bo mają taką a nie inną politykę, odwrotną do Play. Play umacnia się w pozytywnym wizerunku, a Plusa jedyne wytłumaczenie to zachowanie jakości sieci.
Moim zdaniem też żadnych zmiennych nie ma, choć z drugiej strony jest ktoś komu by przycięli prędkość po 40GB?Nic złożyłem też reklamację i zobaczymy co odpiszą choć ja myślę że pomimo tego że napisałem żeby nie kopiowali regulaminu to go skopiują i mi wyślą i tyle z mojej reklamacji będzie.
Tutaj mam jeszcze wynik sprzed chwili po doładowaniu numeru dodatkowymi 300MB na próbę i wcale nie wygląda mi to na wielkie przeciążenie.....
link do speedtestu
W całej zaistniałej sytuacji Plus powinien znaleźć kompromis pomiędzy obciążeniem sieci a zadowoleniem klienta, czego w ogóle moim zdaniem nie biorą pod uwagę, ale tak szczerze jakoś nigdy nie miałem do nich specjalnego zaufania.
Ostatnio zmieniony 2014-09-24, 15:32 przez adixm, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Jaka jakość sieci skoro obiecują 150/50, jak działa 90/45 ( czyli download na 60-70 % mocy ) to sukces a ostatni miesiąc jak miałem 40-50/30 to było super :/ , po lejku mam za to 5/2 :/ , dla mnie to totalne lekceważenie klienta. Do tego płacę 89 zl !! . Jakby traktowali z poważaniem klienta to by zwiększyli dosył do BTSa skoro sieć im pęka w szwach... Play jakoś potrafi dać prawie 100% swoich możliwości....

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
adixm
Mistrz bezprzewodowy

onken pisze:Jaka jakość sieci skoro obiecują 150/50, jak działa 90/45 ( czyli download na 60-70 % mocy ) to sukces a ostatni miesiąc jak miałem 40-50/30 to było super , po lejku mam za to 5/2 , dla mnie to totalne lekceważenie klienta. Do tego płacę 89 zl !! . Jakby traktowali z poważaniem klienta to by zwiększyli dosył do BTSa skoro sieć im pęka w szwach... Play jakoś potrafi dać prawie 100% swoich możliwości....
W tej sytuacji dobrze że tak jak pisałem mam w rezerwie neo...będziemy testować przez pozostałe 10mcy, może jak dają duży limit podstawowy a do tego niską cenę przy przedłużeniu(np. te opcje za 90zl w cenie 40zl +router B593) to może mimo wszystko zaryzykuję.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Ja z Neo zrezygnowalem, majac w zapasie Play LTE i tak mam taniej niż płaciłem żabozjadom z Orange :-)

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
adixm
Mistrz bezprzewodowy

onken pisze:Ja z Neo zrezygnowalem, majac w zapasie Play LTE i tak mam taniej niż płaciłem żabozjadom z Orange :-)
Mam identyczny dylemat...z jednej strony 90zl za 20Mb/s to dużo, ale z drugiej wiesz, że zawsze tyle jest bez kombinowania. Bym wiedział że załóżmy do 150GB nie będą kombinować z lejkami to by to było uczciwe postawienie sprawy.
Darek.74
Stary wyga bezprzewodowy

adixm pisze:z jednej strony 90zl za 20Mb/s to dużo
Oddałbym wszystkie swoje LTE i płaciłbym z uśmiechem na ustach 90zł za 20Mb/s z kabla. Gdybym miał taką dostępność na żadne LTE nawet bym nie spojrzał :cwaniak:
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Darek.74 pisze:Oddałbym wszystkie swoje LTE i płaciłbym z uśmiechem na ustach 90zł za 20Mb/s z kabla. Gdybym miał taką dostępność na żadne LTE nawet bym nie spojrzał
I też chyba tak zrobię, choć może spróbuje Dropsa w końcu umowa na czas nieokreślony, to zawsze można wrócić do neo.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

20 Mb/s po kablu... i upload całe 1 Mb/s - zawrotny :)

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
Darek.74
Stary wyga bezprzewodowy

onken pisze:20 Mb/s po kablu... i upload całe 1 Mb/s - zawrotny :)
No i tyle mi wystarcza.
cegulla
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: cegulla »

Darek.74 pisze:Oddałbym wszystkie swoje LTE i płaciłbym z uśmiechem na ustach 90zł za 20Mb/s z kabla. Gdybym miał taką dostępność na żadne LTE nawet bym nie spojrzał :cwaniak:

A ja bym oddał swój wimax i bym z uśmiechem na twarzy płacił 50 zł za 10mb na sekundę :) Ot cała filozofia.

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2014-10-05, 11:09 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2014-10-05, 10:09 przez cegulla, łącznie zmieniany 1 raz.
adixm
Mistrz bezprzewodowy

onken pisze:20 Mb/s po kablu... i upload całe 1 Mb/s - zawrotny :)
Tak właściwie mi również upload sie specjalnie nie przydaje , moze jedynie zeby ostatnio wrzucic sporo zdjec na chomika.
Fajnie by bylo jakby kazdy wrzucil zawsze info po jakim transferze dostal dodatkowe lejki i jaki ma limit podstawowy - zobaczymy czy da sie cos z tego wywnioskowac
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

U mnie nie licząc od ostatnich ok 3 tygodni ( pewnie już przeciażenie BTSów ) to w poprzednim miesiącu dostałem lejek po 280 GB na 20/5 Mb/s a w tym po ok. 200 GB dostałem 5/2 Mb/s

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
ODPOWIEDZ