Plus Power LTE - umowy z Sierpnia.
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Plus Power LTE - umowy z Sierpnia.
Czy ma ktoś z was Power LTE od Plusa aktywowaną w Sierpniu?
Śledzę wątek na PlusForum ale tam praktycznie piszą wciąż ci sami krzykacze.
Według pracowników plusa z tego forum, to w umowach od Sierpnia już nie ma błędów które były na samym początku gdy wprowadzili tą ofertę (lejek 10Mb/s zamiast 20Mb/s. 5Mb/s zamiast 10Mb/s).
Jeśli ktoś ma Power LTE z Sierpnia, to proszę aby się tu wypowiedział.
Niech się także pochwali ilością pobranych GB w tym okresie.
Śledzę wątek na PlusForum ale tam praktycznie piszą wciąż ci sami krzykacze.
Według pracowników plusa z tego forum, to w umowach od Sierpnia już nie ma błędów które były na samym początku gdy wprowadzili tą ofertę (lejek 10Mb/s zamiast 20Mb/s. 5Mb/s zamiast 10Mb/s).
Jeśli ktoś ma Power LTE z Sierpnia, to proszę aby się tu wypowiedział.
Niech się także pochwali ilością pobranych GB w tym okresie.
- onken
- ** Moderator **
Re: Plus Power LTE - umowy z Sierpnia.
Ja mam umowe z czerwca :-) tyle ze z Polsatu, pobrane 278 GB i zadnego lejka.
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Stały użytkownik forum
80% czerwcowo - lipcowych aktywacji zazwyczaj dobija do 300GB, później w zaczyna się zjazd na 10Mb/s a ostatecznie 1Mb/s.
Na forum Plusa nie ma za dużo ludzi z sierpniową aktywacją, może to dobry znak, może im wszystko działa i nie muszą się tam rejestrować.
Na forum Plusa nie ma za dużo ludzi z sierpniową aktywacją, może to dobry znak, może im wszystko działa i nie muszą się tam rejestrować.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Z umowiami zawartymi w czerwcu są wieczne te same znane Plusowi problemy z blędnym przyznawaniem klas po wykorzystaniu limitu podstawowego.
Jestem tego przykladem. Po pobraniu 80 GB (będąc juz na regulaminowych do 20Mbit/s ) nagle dostalem 2 smsy o rzekomym przekroczeniu limitu podstawowego i chwile później sztywne 10.
Plus kwalifikuje to jaką błąd systemu i obiecuje naprawić ale idzie to im jak krew z nosa. W moim przypadku i tak nie jest aż tak źle bo błąd polega na tym, że zamiast klasy szybkiej mam klase wygodną. Tragedia jest jeżeli z klasy szybkiej lub maksymalnej spada do 1Mb/s.
Reklamacja wyslana czekam na odpowiedź ale co oni mi mają odpisać jak nie wiedzą jak sobie z tym poradzić. Ludziom reklamacje uznają a prędkość ścięta nadal pozostaje
Jestem tego przykladem. Po pobraniu 80 GB (będąc juz na regulaminowych do 20Mbit/s ) nagle dostalem 2 smsy o rzekomym przekroczeniu limitu podstawowego i chwile później sztywne 10.
Plus kwalifikuje to jaką błąd systemu i obiecuje naprawić ale idzie to im jak krew z nosa. W moim przypadku i tak nie jest aż tak źle bo błąd polega na tym, że zamiast klasy szybkiej mam klase wygodną. Tragedia jest jeżeli z klasy szybkiej lub maksymalnej spada do 1Mb/s.

Reklamacja wyslana czekam na odpowiedź ale co oni mi mają odpisać jak nie wiedzą jak sobie z tym poradzić. Ludziom reklamacje uznają a prędkość ścięta nadal pozostaje
-
- Stały użytkownik forum
Dlatego właśnie pytam o aktywację od sierpnia 

-
- Początkujący użytkownik forum
Miałem aktywacje w sierpniu
Ileż radości i innych pozytywnych emocji towarzyszyło mi w dniu w którym już wszelkie "limity" i "ograniczenia" miały mnie nie obowiązywać. "Super POWER LTE", "Poczuj moc super-szybkiego internetu LTE!"
Jakież było moje zdziwienie, gdy po trzech dniach od momentu aktywacji, próbując zalogować się na dowolną stronę dostawałem przekierowanie na strone Plusa, zachęcającą mnie do kupna nowego routera, ktory o zgrozo miałem już od ponad tygodnia, grzecznie czekał na swój debiut w pudełku.
Wracając jednak do meritum, podpisalismy umowe na 30GB w abonamencie za 89,99zł. 5 sierpnia wedle umowy powinnismy korzystać z nowej taryfy. Niestety ich system po 27GB (stara taryfa) odciął nas na dobre od internetu. Oczywiście szybka reakcja i zgloszenie problemu. Na naprawe ich blędu czekalem od piątku do środy.

Jakież było moje zdziwienie, gdy po trzech dniach od momentu aktywacji, próbując zalogować się na dowolną stronę dostawałem przekierowanie na strone Plusa, zachęcającą mnie do kupna nowego routera, ktory o zgrozo miałem już od ponad tygodnia, grzecznie czekał na swój debiut w pudełku.
Wracając jednak do meritum, podpisalismy umowe na 30GB w abonamencie za 89,99zł. 5 sierpnia wedle umowy powinnismy korzystać z nowej taryfy. Niestety ich system po 27GB (stara taryfa) odciął nas na dobre od internetu. Oczywiście szybka reakcja i zgloszenie problemu. Na naprawe ich blędu czekalem od piątku do środy.
-
- Początkujący użytkownik forum
Witam własnie w sierpniu przedłużyłem umowę z CP na internet z abonamentem za 99 zł 30 G,oczywiście z umowa otrzymałem do zatwierdzenia formularz "Smart Dom",który w/g oferty uprawnia mnie do otrzymania 50% zniżki jako ze posiadam telewizje w CP z abonamentem za 69 zł.
Pierwsza faktura,na jak otrzymałem wynosi 99 zł,obawiam się że zostałem nienaciągnięty na kwotę 1200 zł, ponieważ umowa zawarta została na 24 miesiące.
Oczywiście pisałem dzwoniłem,bez odzewu jak do tej pory.
Panowie z polsatu nabrali złych nawyków od kolegów z plusa,z nimi tez miałem do czynienia swego czasu.
Przestrzegam przed podjęciem decyzji o przedłużenie umowy,radze dobrze się zastanowić i dobierać odpowiednie słowa podczas rozmowy telefonicznej z biurem obsługi,bo można trafić na kogoś kto nie rozumie polskiego języka.
Pierwsza faktura,na jak otrzymałem wynosi 99 zł,obawiam się że zostałem nienaciągnięty na kwotę 1200 zł, ponieważ umowa zawarta została na 24 miesiące.
Oczywiście pisałem dzwoniłem,bez odzewu jak do tej pory.
Panowie z polsatu nabrali złych nawyków od kolegów z plusa,z nimi tez miałem do czynienia swego czasu.
Przestrzegam przed podjęciem decyzji o przedłużenie umowy,radze dobrze się zastanowić i dobierać odpowiednie słowa podczas rozmowy telefonicznej z biurem obsługi,bo można trafić na kogoś kto nie rozumie polskiego języka.
-
- Stały użytkownik forum
@Abram
A przeczytałeś regulamin SmartDom?
Rabat pojawi się najpóźniej od drugiej faktury.
Jeśli druga faktura będzie także bez rabatu, zgłaszaj reklamację.
A przeczytałeś regulamin SmartDom?
Rabat pojawi się najpóźniej od drugiej faktury.
Jeśli druga faktura będzie także bez rabatu, zgłaszaj reklamację.
- onken
- ** Moderator **
W Plusie i tak jest korzystniej z netem i SmartDom, bo pierwsza faktura jest na 0 zł. A od drugiej jest już SmartDom. Niestety Polsat już nie jest tak łaskawy....
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
I ja zauważyłem, że na forum plusa jest mało osób, co mają umowy z sierpnia. Pytałem się kilka razy i jakoś nikt się nie odzywał.
-
Jest użytkownik co ma problem ze złą klasą a umowa podpisana w sierpniu.
https://www.youtube.com/watch?v=-FEEEkekPlw
-
- Stały użytkownik forum
cegulla pisze:Jest użytkownik co ma problem ze złą klasą a umowa podpisana w sierpniu.
Jego wycięli bo jest heavy userem.
Popatrz na jego dzienny transfer: http://www.plusforum.pl/viewtopic.php?f ... 42#p128740
30GB dziennie

-
Na filmiku twierdzi, że pobrał 150gb danych.
-
- Stały użytkownik forum
Podlinkowałem Ci jego post, więc to nie ściema....
Ogólnie to on co chwile jakieś głupoty a po chwili jest poprawiany przez innych na forum, poczytaj jego posty....
Ogólnie to on co chwile jakieś głupoty a po chwili jest poprawiany przez innych na forum, poczytaj jego posty....
-
Na końcu tej strony macie użytkownika Jon Bon Jovi , który podpisał umowę 21 sierpnia i pobrał 303gb a już ma lejek.
http://plusforum.pl/viewtopic.php?f=100 ... start=3120
http://plusforum.pl/viewtopic.php?f=100 ... start=3120
- onken
- ** Moderator **
"już" ??
Ja dostałem lejek po 270 GB
Ja dostałem lejek po 270 GB
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
Więc średnia 300 gb się utrzymuje.
- wojteks
- *** Administrator ***
Czy tak trudno pisać prawidłowe jednostki! GB to prawidłowa jednostka.cegulla pisze:303gb
Nie pomagam na PW!
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Chyba nie bardzo, są już tacy którzy pobrali tylko około 200GB. Zwiększy się ilość klientów, i żeby nie skończyło się na 100cegulla pisze:Więc średnia 300 gb się utrzymuje.
![:]](./images/smilies/splash.gif)
- onken
- ** Moderator **
W obecnym miesiącu mam dopiero 183 GB, poczekamy, zobaczymy 

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Mistrz bezprzewodowy
Mam umowę z sierpnia dokladnie 1.08 i zamiast obiecanych 20Mb/s mam 10Mb/s, na początku myślalem, że to wina slabego sygnalu(1 kreska na B593), ale teraz wszystko się wyjaśnilo. Najgorzej jest w godzinach wieczornych, bo bylo nawet 1-3Mb/s natomiast teraz przed lejkiem mam stabilne 30Mb/s przez caly dzień. Zobaczymy co się będzie dzialo jak znów wykorzystam limit.
[ Dodano: 2014-09-19, 11:45 ]
Dobra ściągnąlem tyle danych, żeby dostać lejek i jak na razie jest tak jak w umowie 20Mb/s(choć wiem, że ubieglym razem bylo to 10Mb/s, więc wygląda na to, że coś poprawili). Zobaczymy jeszcze jak będzie wieczorem,bo tu bylo najgorzej jak byl lejek tj. nawet 0,5Mb/s-3Mb/s.
[ Dodano: 2014-09-19, 11:45 ]
Dobra ściągnąlem tyle danych, żeby dostać lejek i jak na razie jest tak jak w umowie 20Mb/s(choć wiem, że ubieglym razem bylo to 10Mb/s, więc wygląda na to, że coś poprawili). Zobaczymy jeszcze jak będzie wieczorem,bo tu bylo najgorzej jak byl lejek tj. nawet 0,5Mb/s-3Mb/s.
- weblogican
- Użytkownik forum
Limity zostają nałożone po przekroczeniu tych 200-300 GB w miesiącu, czy w ogólnym okresie od początku umowy ?
-
- Mistrz bezprzewodowy
W danym miesiącu, inaczej by to nie mialo sensu nie uważasz?weblogican pisze:Limity zostają nałożone po przekroczeniu tych 200-300 GB w miesiącu, czy w ogólnym okresie od początku umowy ?
-
A mnie dziwi, że nikt nic nie wspominał o umowach z Polsatu, czyżby tam nie było problemów ?
- onken
- ** Moderator **
Ja mam właśnie z Polsatu 

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
Aha, nie zauważyłem. Skoro piszesz, że Tobie dali lejek po 270 GB to też sprawa jest taka sama jak tam. Ja tak sobie myślę, że w plusie podobno problemu nie mają umowy po 27 czy 28 lipca to w Polsacie to może działa z opóźnieniem i tam umowy nie mają problemu po jeszcze dalszej dacie jak 1 sierpnia.
Ostatnio zmieniony 2014-09-20, 07:29 przez cegulla, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Ja tam będę to nadal obserwował, ale twierdzę że te lejki zwłaszcza na prędkości są zakładane prewencyjnie, bo całą dobę mam 20Mb/s(wg umowy), a od około 17:00 10Mb/s i czasem 5Mb/s mimo, że obciążenie stacji niewielkie. Jestem w stanie zrozumieć, że to internet mobilny i taka jego natura, ale te lejki powinny być zakładane elastycznie i dostosowane do obciążenia konkretnego BTSa. Poza tym żal mi tych co mają umowy niższe czyli np. za 60zl bo tam podstawowy lejek po limicie w szczycie to 5Mb/s co przy lekkich wahaniach prędkości może oznaczać, że da się korzystać z internetu głównie w celu przeglądania stron.cegulla pisze: Skoro piszesz, że Tobie dali lejek po 270 GB to też sprawa jest taka sama jak tam.
- wojteks
- *** Administrator ***
Skąd to wiesz? Weź też pod uwagę dosył do stacji i inne działające na niej usługi.adixm pisze:około 17:00 10Mb/s i czasem 5Mb/s mimo, że obciążenie stacji niewielkie.
Nie pomagam na PW!
-
- Mistrz bezprzewodowy
Masz rację i w tym cały problem, że tego nigdy nie można być pewnym, ale można tak założyć biorąc pod uwagę, że cały tydzień przed osiągnięciem lejka miałem 30-40Mb/s (cały dzień) i to na zaledwie jednej kreseczce zasięgu. Zresztą co za problem kupić starter Plusa?Poza tym testowałem także na innym BTSie i dokładnie taka sama prędkość? To słynne fair usage policy i tak szczerze pomysł może i dobry, ale same wykonanie pomysłu nie do końca dobre.wojteks pisze:Skąd to wiesz? Weź też pod uwagę dosył do stacji i inne działające na niej usługi.
dam przykład:
w poprzednim miesiącu miałem przydzieloną zła klasę dla abonamentu za 60zl czyli 10Mb/s, w szczycie 5Mb/s to nie można było oglądać nawet filmików na youtube bo miejscami przycieli nawet do 1-3Mb/s - jak dla mnie to gruba przesada bo założę się o dużo, że tak dużego obciążenia na 100% nie było żeby była potrzeba tak przycinać.
edit
Innymi słowy mówiąc w moim odczuciu mają to tak zrobione, że robią bardzo dużo "miejsca"(za dużo) dla klientów przed lejkiem, a zbyt mocno przycinają tym po limicie, bo w godzinach szczytu klienci po limicie w abonamentach za 60zl i mniej tak jak mówiłem mogą mieć problemy z sprawnym korzystaniem z internetu tj. np. ipla, youtube, streaming wideo.
- onken
- ** Moderator **
Jak to niektórzy już pisali, z biegiem czasu sieć będzie działać coraz gorzej
klientów przybywa do BTSa a dosył ( rozwój sieci ) nie jest zwiększany
. Piszę to jako klient Polsatu, najwyższa opcja, z prędkości maksymalnych jakie mialem czyli 94/45 zostaje w 80 % doby 40-55/30-40 czyli download już prawie 2x mniejszy
i co dalej ??? Ps. W tym momencie zbliżam się do prędkości z Playa ( mam na 6 miesięcy ich LTE ) gdzie tam w obecnym czasie jedynie upload odstaje od Polsatu. Do tego jak już pisałem na Play mam wi3kszą powtarzalność prędkości transferu na wielu serwerach testowych, ftp itp czego nie ma na Polsacie jaby Polsat przycinal tranfer max jak się da pojedynczych plików

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW