Jak to jest z internetem w Play

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

Swampi233
Użytkownik forum

Re: Jak to jest z internetem w Play

Post autor: Swampi233 »

Około 27 GB ściągniete ( z czego teraz 5 GB przez 4 godziny chciałem zagrać w simsy na originie) lejek 2Mb/s. Nie pakujcie sie w cyfrowy polsat ;)

Edit czy jak wezme stacjonarny telefon z orange z umową na czas nie określony to moge zerwać po miesiącu dwóch ?
Ostatnio zmieniony 2014-12-21, 07:38 przez Swampi233, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Post autor: onken »

Nie wiem skąd macie te problemy, ja mam sciągnięte 83 GB z limitu 30 GB i żadnego lejka

Może jednorazowo sciągnąłeś duża ilość, może wtedy dają lejek

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
Swampi233
Użytkownik forum

Dziennie ok 2-3Gb idzie. Czy można wziąśc telefon na czas nieokreślony zerwać po 3 miesiącach?
Darek.74
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Darek.74 »

onken pisze:Nie wiem skąd macie te problemy, ja mam sciągnięte 83 GB z limitu 30 GB i żadnego lejka
Nie wiem skąd te twoje ciągłe nieszczere zdziwienie, jakby mało było potwierdzeń od innych takiego działania. Cały internet wrze od wielu miesięcy a ty co kilka dni wyskakujesz ze swoim niedowierzaniem :zdziwko: . Widocznie "pan FUP" który nadzoruje twój numer jest bardziej szczodry i na tym polega twoje szczęście
Swampi233
Użytkownik forum

Odpowie ktoś na moje pytanie :D Czy jak załoze telefon stacjonarny i zrezygnuje np. po trzech miesiącach to oni zabiorą kabel?(ten co idzie słupem)
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Nie ma znaczenia czy zabiorą kabel czy nie

Dla "systemu" kabel nie będzie istniał dla innej usługi

Do tego zapłacisz kilka stówek za rezygnację z linii przed terminem

Darek.74

Możliwe że jestem dla nich "wyjątkowym" klientem :) i nie mam co psioczyć :)

Wcześniej psioczyłem ale to sciągałem po 200-300 GB

Za 65 zł mam no limit i 3 karty SIM :)

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
MKwiatusz3K
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: MKwiatusz3K »

Nie opłaca się brać telefonu i internetu od Orange ADSL na czas nieokreślony. Po Pierwsze w przypadku telefonu zapłacisz kilkaset złoty za przyłączenie (aktywacja 368zł) i olbrzymi abonament 79zł
Podpisując umowe na 24mc na telefon dostaniesz aktywacje za 1zł.

Sam internet kosztuje na czas nieokreślony cos koło 160zł miesięcznie (do 20Mb) + aktywacja jak mamy już linie 99zł
http://www.orange.pl/ocp-http/2249/PL/B ... 394223.pdf

na twoim miejscu bym zakupił modem LTE na USB za ok. 200zł i kupił starter Play Online i za 45zł miesięcznie miał nielimitowane LTE do 100GB co na ogół starcza a jak sam piszesz pobierasz do 3GB na dzień więc się zmieścisz w tych 100GB

PS Co do pytania czy zabierają kabel to NIE nie zabierają kabla, jak już raz położą to kabel zostaje. Z tym że podpisując umowę po jakimś tam czasie i tak ponownie zapłacisz opłatę aktywacyjną w takiej samej kwocie jak byś kładł nowy kabel. Po za tym kabel jest własnością TP i nie możesz w niego ingerować. Po zakończeniu umowy jestes odłączany na centrali od DSLAMu i masz cisze w słuchawce
Swampi233
Użytkownik forum

Wiecie chodziło mi żeby wziąść sam telefon na czas nieokreślony dobrać do tego dropsa z netii i jak już będę miał dropssa to anuluje umowe z orange.
MKwiatusz3K

No to jak chcesz sam telefon na czas nieokreślony to aktywacja 368zł i abo 70zł
Do tego dobierasz Netie która leci po kablach TP
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: adixm »

Swampi233 pisze:Wiecie chodziło mi żeby wziąść sam telefon na czas nieokreślony dobrać do tego dropsa z netii i jak już będę miał dropssa to anuluje umowe z orange.
Też to jest wyjście i się nad tym zastanawiałem, tylko pytanie czy masz 360zl tak jak kolega wyżej napisał za podłaczenie linii? Finansowo z tego co liczyłem to czy zrobisz tak jak napisałeś z ta umową na czas nieokreślony czy podpiszesz umowę na 12mcy na neo(około 90zl/mc) i potem zmienisz na Dropssa to wyjdzie baardzo podobnie tyle że nie będziesz miał żadnej umowy terminowej.
MKwiatusz3K

lepiej masz podpisac umowe na 24mc na telefon aktywacja 1zł + najniższy abo 32złmc
Po podpisaniu umowy i instalacji telefonu zamawiasz Netie która ma umowę chyba na 24mc.

Nie opłaca ci sie brac telefonu na czas nieokreslony bo musisz utrzymac linie na czas trwaniu umowy w Netii i naczej jak zrezygnujesz z telefonu to umowa na internet będzie dalej obowiązywac i będziesz płacić abo nie mają internetu
adixm
Mistrz bezprzewodowy

MKwiatusz3K pisze:lepiej masz podpisac umowe na 24mc na telefon aktywacja 1zł + najniższy abo 32złmc
Po podpisaniu umowy i instalacji telefonu zamawiasz Netie która ma umowę chyba na 24mc.

Nie opłaca ci sie brac telefonu na czas nieokreslony bo musisz utrzymac linie na czas trwaniu umowy w Netii i naczej jak zrezygnujesz z telefonu to umowa na internet będzie dalej obowiązywac i będziesz płacić abo nie mają internetu
Kolego nie wprowadzaj tutaj kolegi w błąd - umowa na Dropssa od Netii jest na czas nieokreślony. Sam podpisałem umowę na 24 miesiące i teraz w sumie żaluję bo dawno mógłbym mieć tańszego Dropssa.

Co do sedna sprawy proponuje w taki wypadku zacząć od przetestowania LTE od Playa, a dopiero potem jak parametry będą kiepskie pomyśleć o ADSL.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Ale Dropsa mozesz zakupić tylko wtedy jesli miałeś linie TPSA, i np ją wypowiadasz

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
Swampi233
Użytkownik forum

Okazało sie że do sąsiadów dochodzi internet 20Mb/s.Więc tyle mi wystarczy mi chodzi tylko o pingi stabilne łącze. Teraz cyfrowy polsat coś ogarneło i pingi 80 da sie przeżyć lecz w Cs jest różnica między 40 a 80.
adixm
Mistrz bezprzewodowy

onken pisze:Ale Dropsa mozesz zakupić tylko wtedy jesli miałeś linie TPSA, i np ją wypowiadasz
No tak, ale nikt Ci nie broni podpisać umowy na abonament telefoniczny na czas nieokreślony, zamówić Droppsa i zrezygnować z abonamentu telefonicznego, tylko że samo podłączenie jest wtedy drogie. Ping czy to LTE czy neo powinien być niski, ale na neo powinien być raczej stabilniejszy.
nefczibaku
Stały użytkownik forum

Post autor: nefczibaku »

Troszkę chyba za dużo kombinowania przy tym stacjonarnym necie. W swojej historii zaliczyłem 3 operatorów a następnie z podkulonym ogonem wróciłem do tpsa. Oczywiście nie jest to regułą - znam osoby zadowolone z Netii więc jest to dowód, że się da. Pamiętaj jednak, że warunki techniczne stwarza Ci Orange a nie Netia. Musisz mieć linię telefoniczną i wolny port na centrali. Niestety nie jest tak, że jak masz telefon stacjonarny to masz też internet jeśli chcesz. Może się więc okazać, że weźmiesz telefon z Orange a Netia nie będzie mogła świadczyć usługi dropsa bo Orange powie, że nie ma warunków. Dowiesz się o tym dopiero gdy będzie działać linia i zgłosisz się do Netii.
Zgłoś chęć korzystania w Orange z internetu, dostaniesz odpowiedź czy jest taka możliwość a jak przyjedzie technik na wizję lokalną to Ci powie co realnie możesz uzyskać. Jeśli będzie Ci to odpowiadać to weź umowę na 12 miesięcy i potem się przenieś.

I taka ciekawostka, w nowej lokalizacji nie mam dostępu do orange choć do najbliższego słupa mam 80 metrów a do najbliższej puszki 200. Orange nie zamierza mi nic budować, od 2 lat włączają net tylko tam gdzie już infrastruktura istnieje. Jeśli chciałbym mieć neo to na własny koszt musiałbym budować swoją sieć i potem ją oddać. U mnie orientacyjny koszt to 3-4k zł (słup i kabel).
adixm
Mistrz bezprzewodowy

nefczibaku pisze:Jeśli będzie Ci to odpowiadać to weź umowę na 12 miesięcy i potem się przenieś.
Też mi się wydaje, że to jest za dużo kombinowania dlatego nie proponowałem, lepiej podpisać normalnie umowę na 12m-cy a potem przejść do Dropssa
ODPOWIEDZ