Antywirus
Moderator: Moderatorzy
- Mikolaj211
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Antywirus
A co do antyspyware, to używam spyware doctor. To jest płatne, ale zainstalowałem, robi aktualizacje, skanuje dysk bez problemu, pomimo, że nie kupiłem żadnego abonamentu na to. Jak przestanie działać i każe płacić - wyrzucę. Tylko aktualizację są duże - ponad 4 mb !! Ale teraz mi przycięli i tak neta, więc włączam aktualizację i wychodzę.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Ale generalnie jak go oceniasz? Opisz coś więcej bo mnie nazwa odstraszaJaco pisze:Ja miałem go zainstalowanego i nigdy niczego mi nie znalazł

[ Dodano: 2007-11-18, 20:02 ]
Pewnie działa jako trial jeszcze.mikolaj211 pisze:To jest płatne, ale zainstalowałem, robi aktualizacje
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Nigdy nie jest nawet płatny program najlepszy. Jak pisałem ten nigdy mi nie znalazł wirusa w kompie.Używałem go swego dawnego czasu razem z Avastem. Powiem jedno. Zależy gdzie się szuka informacji w necie. Na jakie strony się wchodzi. Długo go nie używałem także dużo się nie wypowiem.Program potrzebuje częstych aktualizacji.BliSki pisze:jak go oceniasz?
- Mikolaj211
W żadnym wypadku nie należy stosować dwóch antywirusów!!Jaco pisze:Używałem go swego dawnego czasu razem z Avastem.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Tego nie musisz mi tłumaczyćmikolaj211 pisze:W żadnym wypadku nie należy stosować dwóch antywirusów!!

- Demon
Osobiscie polecam sprawdzony lekki AVG FREE Edition i naprawde dobry aktualizacja do dwoch razy dziennie i skan w czsie rzeczywistym.
Jak ktos ma pecha to nawet palec w pupie zlamie...
Ludzie na poziomie zawsze chodzą w pionie.
Ludzie na poziomie zawsze chodzą w pionie.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
I tak i nie.mikolaj211 pisze:W żadnym wypadku nie należy stosować dwóch antywirusów!
Uściślając. Nie wolno używać jednocześnie dwóch skanerów rezydentnych - bo się pogryzą. Natomiast jak najbardziej można mieć zainstalowane klika skanerów jednocześnie i używać je tylko do skanowania dysku "off-line". Oczywiście, ze dany antywirus ma możliwość wyłączenie modułu do skanowania rezydentnego.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)