blue connect compressor

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

fresh
Początkujący użytkownik forum

Re: blue connect compressor

Post autor: fresh »

tak to jest jak program w powijakach, w koncu dostepny jest od niedawna wiec kolejne wersje rozwiaza te problemy;
jutro instaluje bcc na merlinie u740 z hsdpa firmware, jak cos bedzie krzaczyc dam znac :mrgreen:
pigmej
Stały użytkownik forum

Post autor: pigmej »

na wszelki wypadek zainstaluj go jakims advaced Uninstaller albo cos w tym stylu... Nie bedziesz sie meczyl zeby go usunac jakby co:)
Pozdrawiam
J?drzej Nowak
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Zgodnie z obietnicą.
Obrazek
luki
Stały użytkownik forum

Post autor: luki »

Witam,
otrzymalem dzis nastepujaca odpowiedz od Ery:
Witam.

Uprzejmie informuje, iz zgodnie z odpowiedzia z Dzialu technicznego nie udalo sie dostawcy sprzetu zareplikowac problemu, nie udalo sie rowniez zidentyfikowac systemowej przyczyny problemu w oparciu o dostarczone dotychczas pliki, dlatego tez :
- na czas rozwiazania problemow proponuje odinstalowanie aplikacji Blueconnect Compressor
- dostarczyc do serwisu modem z opisem problemu
Odpisalem od razu ze program dawno odinstalowany a serwis jest bez sensu bo przeciez wszystko (poza Compressorem) chodzi ok i jest mi niezbedne do pracy, na co po krotkim czasie otrzymalem odpowiedz:
Witam

W nawiązaniu do nadesłanej korespondencji uprzejmie wyjaśniam, że udzielone Panu w poprzedniej odpowiedzi sugestie, oparte były o odpowiedź uzyskaną z działu technicznego. Pragnę dodać, że aktualnie nie jest znana informacja o ewentualnym terminie udostępnienia nowszej wersji programu BlueConnect Compressor. W przypadku jego wprowadzenia, informacja będzie dostępna na stronie www.blueconnect.pl.

z pozdrowieniami
Option GT Max 3.19Hd - Blueconnect
pigmej
Stały użytkownik forum

Dzisiaj mocno juz zdenerwowany ciaglymi problemami z BlueConnect i/lub BCC, doszedlem do:
http://www.bytemobile.com/products/oc.html

:)

Mysle ze predzej uda nam sie uzyskac odpowiedź tutaj. Wkoncu ustawić odpowienie parametry to nie problem bo mozna je zobaczyc poprzez uruchomienie BOC Admin z glownego katalogu BCC...

Jest jeden problem( z maila ktorego otrzymalem od nich):
Unfortunately due to contractual constraints we cannot provide support directly to end-users, you will have to contact your mobile operator directly. This would include obtaining or downloading any client software.
Pozdrawiam
J?drzej Nowak
Robert
Użytkownik forum

Post autor: Robert »

A ja u siebie zaobserwowałem coś jeszcze dziwnego jak mam włączony ten program to kompresuje mi też grafikę na twardzielu, ale tylko tą ściągniętą z neta.
pigmej
Stały użytkownik forum

Ty ja sciagasz skompresowana.
W internecie jest ona po prostu kompresowana i taka ja pobierasz:)
Pozdrawiam
J?drzej Nowak
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

No i koniec sprawy z BCC.Sami popatrzcie.Ehhhhhh. :(
Obrazek
Awatar użytkownika
Artur_prezes
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: Artur_prezes »

Mam pytanie do iPlusowiczów na tym ofrum. czy dla nas też jest jakis odpowiednik tego compressora czy dalej z tym cisza :?: :?: :?: :?:
CLEARW'RE
Broadband
plosaczek

Post autor: plosaczek »

Witam

Nie wiem czy zaczynać nowy temat więc odkopię stary :)

Mam BC i zainstalowałem ten compressor. Na jakiej zasadzie on działa ? podpina się automatycznie pod każdą przeglądarkę ?

Nic nie muszę robić ?

Zablokowałem w nim video i dźwięk. Na próbę również obrazki ale wciąż mi się pokazują :zdziwko: Specjalnie wszedłem na stronę której nie odwiedzam od dawna i logo Gazety wyborczej orazwszystkie miniaturki się wyświetliły a w pamięci ich nie mogło być.

Do tego zauważyłem że program sam się wyłączą - ta ikonka robi się szara.

Na stronie Ery nie ma żadnego FAQ :(

Ps. Ta kompresja dotyczy tylko stron internetowych ? Czy ma jakiś pozytywny (ogranicza pobierane kb) wpływ na inne programy korzystające z internetu również ? np. gry online.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

plosaczek pisze:Mam BC i zainstalowałem ten compressor.
Z tego co wiem nie działa na win 7.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

plosaczek pisze:Na jakiej zasadzie on działa ? podpina się automatycznie pod każdą przeglądarkę ?
Tak.
W sieci Ery działa coś w rodzaju serwera proxy, tzw. OSN (Optimization Service Node), przez których przechodzi cały ruch generowany przez użytkowników BC Compressora i serwer ten "kompresuje" treści typu grafika, tekst, itp.

[ Dodano: 2010-05-31, 12:21 ]
plosaczek pisze:Ta kompresja dotyczy tylko stron internetowych ?
Tak.
plosaczek

Post autor: plosaczek »

Działa więc na tej samej zasadzie co opera mini/mobile ?

A jeżeli rzeczywiście nie działa na win7 to jakie mam alternatywy ? Kupiłem tylko zestaw startowy na kartę za 25 zł, żeby sprawdzić jak to funkcjonuję. Na razie mi się podoba :D

Czasami się zacina ale zazwyczaj stronki ładują się szybko, dostęp jest wszędzie. Tylko ten stan konta... szybko się zmniejsza.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

plosaczek pisze:Działa więc na tej samej zasadzie co opera mini/mobile ?
Tak, mniej więcej na tej samej zasadzie.

[ Dodano: 2010-06-01, 11:32 ]
plosaczek pisze:A jeżeli rzeczywiście nie działa na win7 to jakie mam alternatywy ?
Używać bez kompresji...
STALKER52
Stały użytkownik forum

Post autor: STALKER52 »

plosaczek pisze:A jeżeli rzeczywiście nie działa na win7 to jakie mam alternatywy ?
Patryk pisze:Używać bez kompresji...
Oj, nie zgodze się z Patrykiem, plosaczek zajrzyj do moich porad. http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=24364
Awatar użytkownika
Kropek3

Compressor

Post autor: Kropek3 »

Witam serdecznie.Ogromna prośba do wszystkich. Użytkownikiem mobilnego internetu jestem od około miesiąca, korzystam z usług operatora Play.
Jest tutaj mowa o blueconnect compressor a ja poszukuje jakiegoś alternatywnego programu, najlepiej free ale nie koniecznie. Czy ktoś z szanownych kolegów wie coś na ten temat? Byłbym naprawdę wdzięczny.

Znalazłem TrafficCompressor lecz nie jestem a raczej byłem z niego do końca zadowolony...
Szukam, szukam ale jakoś nie mogę znaleźć czegoś "skutecznie" działającego :(
Ostatnio zmieniony 2010-08-03, 09:16 przez Kropek3, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Post autor: sp6huk »

Typowych programów do kompresji to nie znam, ale jest przeglądarka Opera, ma ona funkcję Turbo która kompresuje dane.
Awatar użytkownika
ra-v
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: ra-v »

Opere Turbo potwierdzam, działa bardzo dobrze - kompresja od 1.5-krotnej do 4-krotnej .

Natomiast Tobie chodzi przede wszystkim o ograniczenie zużycie transferu, oto moje alternatywy.
- we Firefoxie (w i podobnych) polecam np. Flashblocka oraz ImgLikeOpera (wyłącza obrazki, czyta tylko z cache wcześniej wczytane, włącza się kiedy potrzebujemy).
- dla Opery proponuję również wrzucić przełącznik obrazków na panel oraz "Włącz obsługę wtyczek" (taki wbudowany flashblock).
- dla Chrome też jest jakiś Flashblock

Kompresorów innych oprócz Opery Turbo i Optimizera od Plusa niestety nie znam
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
Awatar użytkownika
Kropek3

Post autor: Kropek3 »

sp6huk pisze:Typowych programów do kompresji to nie znam, ale jest przeglądarka Opera, ma ona funkcję Turbo która kompresuje dane.
Dzięki za odpowiedź. Wiem, że Opera ma coś takiego i wiem, że ta funkcja działa. Niestety ale jakoś "nie trawię" tej przeglądarki, może nie słusznie, ale jeżeli nie znajdę nic alternatywnego trzeba będzie ją "polubić".
ODPOWIEDZ