Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.
tak to jest jak program w powijakach, w koncu dostepny jest od niedawna wiec kolejne wersje rozwiaza te problemy;
jutro instaluje bcc na merlinie u740 z hsdpa firmware, jak cos bedzie krzaczyc dam znac
Witam,
otrzymalem dzis nastepujaca odpowiedz od Ery:
Witam.
Uprzejmie informuje, iz zgodnie z odpowiedzia z Dzialu technicznego nie udalo sie dostawcy sprzetu zareplikowac problemu, nie udalo sie rowniez zidentyfikowac systemowej przyczyny problemu w oparciu o dostarczone dotychczas pliki, dlatego tez :
- na czas rozwiazania problemow proponuje odinstalowanie aplikacji Blueconnect Compressor
- dostarczyc do serwisu modem z opisem problemu
Odpisalem od razu ze program dawno odinstalowany a serwis jest bez sensu bo przeciez wszystko (poza Compressorem) chodzi ok i jest mi niezbedne do pracy, na co po krotkim czasie otrzymalem odpowiedz:
Witam
W nawiązaniu do nadesłanej korespondencji uprzejmie wyjaśniam, że udzielone Panu w poprzedniej odpowiedzi sugestie, oparte były o odpowiedź uzyskaną z działu technicznego. Pragnę dodać, że aktualnie nie jest znana informacja o ewentualnym terminie udostępnienia nowszej wersji programu BlueConnect Compressor. W przypadku jego wprowadzenia, informacja będzie dostępna na stronie www.blueconnect.pl.
Mysle ze predzej uda nam sie uzyskac odpowiedź tutaj. Wkoncu ustawić odpowienie parametry to nie problem bo mozna je zobaczyc poprzez uruchomienie BOC Admin z glownego katalogu BCC...
Jest jeden problem( z maila ktorego otrzymalem od nich):
Unfortunately due to contractual constraints we cannot provide support directly to end-users, you will have to contact your mobile operator directly. This would include obtaining or downloading any client software.
A ja u siebie zaobserwowałem coś jeszcze dziwnego jak mam włączony ten program to kompresuje mi też grafikę na twardzielu, ale tylko tą ściągniętą z neta.
Nie wiem czy zaczynać nowy temat więc odkopię stary
Mam BC i zainstalowałem ten compressor. Na jakiej zasadzie on działa ? podpina się automatycznie pod każdą przeglądarkę ?
Nic nie muszę robić ?
Zablokowałem w nim video i dźwięk. Na próbę również obrazki ale wciąż mi się pokazują Specjalnie wszedłem na stronę której nie odwiedzam od dawna i logo Gazety wyborczej orazwszystkie miniaturki się wyświetliły a w pamięci ich nie mogło być.
Do tego zauważyłem że program sam się wyłączą - ta ikonka robi się szara.
Na stronie Ery nie ma żadnego FAQ
Ps. Ta kompresja dotyczy tylko stron internetowych ? Czy ma jakiś pozytywny (ogranicza pobierane kb) wpływ na inne programy korzystające z internetu również ? np. gry online.
plosaczek pisze:Na jakiej zasadzie on działa ? podpina się automatycznie pod każdą przeglądarkę ?
Tak.
W sieci Ery działa coś w rodzaju serwera proxy, tzw. OSN (Optimization Service Node), przez których przechodzi cały ruch generowany przez użytkowników BC Compressora i serwer ten "kompresuje" treści typu grafika, tekst, itp.
[ Dodano: 2010-05-31, 12:21 ]
plosaczek pisze:Ta kompresja dotyczy tylko stron internetowych ?
Działa więc na tej samej zasadzie co opera mini/mobile ?
A jeżeli rzeczywiście nie działa na win7 to jakie mam alternatywy ? Kupiłem tylko zestaw startowy na kartę za 25 zł, żeby sprawdzić jak to funkcjonuję. Na razie mi się podoba
Czasami się zacina ale zazwyczaj stronki ładują się szybko, dostęp jest wszędzie. Tylko ten stan konta... szybko się zmniejsza.
Witam serdecznie.Ogromna prośba do wszystkich. Użytkownikiem mobilnego internetu jestem od około miesiąca, korzystam z usług operatora Play.
Jest tutaj mowa o blueconnect compressor a ja poszukuje jakiegoś alternatywnego programu, najlepiej free ale nie koniecznie. Czy ktoś z szanownych kolegów wie coś na ten temat? Byłbym naprawdę wdzięczny.
Znalazłem TrafficCompressor lecz nie jestem a raczej byłem z niego do końca zadowolony...
Szukam, szukam ale jakoś nie mogę znaleźć czegoś "skutecznie" działającego
Ostatnio zmieniony 2010-08-03, 09:16 przez Kropek3, łącznie zmieniany 1 raz.
Opere Turbo potwierdzam, działa bardzo dobrze - kompresja od 1.5-krotnej do 4-krotnej .
Natomiast Tobie chodzi przede wszystkim o ograniczenie zużycie transferu, oto moje alternatywy.
- we Firefoxie (w i podobnych) polecam np. Flashblocka oraz ImgLikeOpera (wyłącza obrazki, czyta tylko z cache wcześniej wczytane, włącza się kiedy potrzebujemy).
- dla Opery proponuję również wrzucić przełącznik obrazków na panel oraz "Włącz obsługę wtyczek" (taki wbudowany flashblock).
- dla Chrome też jest jakiś Flashblock
Kompresorów innych oprócz Opery Turbo i Optimizera od Plusa niestety nie znam
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
sp6huk pisze:Typowych programów do kompresji to nie znam, ale jest przeglądarka Opera, ma ona funkcję Turbo która kompresuje dane.
Dzięki za odpowiedź. Wiem, że Opera ma coś takiego i wiem, że ta funkcja działa. Niestety ale jakoś "nie trawię" tej przeglądarki, może nie słusznie, ale jeżeli nie znajdę nic alternatywnego trzeba będzie ją "polubić".