blue connect compressor
Moderator: Moderatorzy
- skalar13
- Stały użytkownik forum
blue connect compressor
Piszcie tutaj opinie na temat tego programu. Mi chodzi bardzo fajnie przyśpieszyło troche ładowanie stron. Ale przy ściąganiu jakiegoś pliku transfer w pewnym momencie jakby zanika i trzeba ten program wyłączyć wtedy znowu transfer wraca. Czy u was też tak jest?
Blue Connect + Nokia 6020 + oryginal CA-42 + antena kierunkowa Dipol = MAX 23kB/s
-
- Stały użytkownik forum
Re: blue connect compressor
Ten program przecierz tylko kompresuje zdjecia pobierane podczas przegladania stron www. Wiec na transfer plikow nie ma zadnego wplywu 

Pozdrawiam
J?drzej Nowak
J?drzej Nowak
-
- Stały użytkownik forum
Wlasnie mam okazje przebywac u rodzinki na wsi (lubelszczyzna), zasieg niestety kiepski i tylko gprs.. w tej chwili bc compressor przyspiesza znacznie przegladanie stronek jak na gprs
Jesli chodzi o sciaganie plikow to nie zauwazylem jakichs negatywnych efektow uzywania bc compressora. Czasem jednak (rzadko) strony wyswietlane "sypia sie" - obrazki sa klonowane i nie na swoich miejscach lub ich brak.. Ma tak tez ktos?
Dodam na poczatku niezle sie przez niego wkurzalem poniewaz gryzl sie z Kasperskym (do czego doszedlem po kilku godzinach, rozwiazaniem bylo dodanie go do programow zaufanych) i wyskakiwalo ze optymalizacja jest nieaktywna..

Jesli chodzi o sciaganie plikow to nie zauwazylem jakichs negatywnych efektow uzywania bc compressora. Czasem jednak (rzadko) strony wyswietlane "sypia sie" - obrazki sa klonowane i nie na swoich miejscach lub ich brak.. Ma tak tez ktos?
Dodam na poczatku niezle sie przez niego wkurzalem poniewaz gryzl sie z Kasperskym (do czego doszedlem po kilku godzinach, rozwiazaniem bylo dodanie go do programow zaufanych) i wyskakiwalo ze optymalizacja jest nieaktywna..
Ostatnio zmieniony 2006-11-03, 00:41 przez luki, łącznie zmieniany 1 raz.
Option GT Max 3.19Hd - Blueconnect
- pimosz
- Specjalista bezprzewodowy-junior
- pluskwa_skarzysko
- Specjalista bezprzewodowy-senior
a skad go mozna pobrac?? i bedzie dzialal pod iPlusem?
Instrukcja została napisana tylko dla systemu Windows, bo użytkownicy Linuksa sami sobie poradzą, a użytkownicy Mac'ów przyzwyczajeni są, że ich wszyscy olewają 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Program jest tu http://www.blueconnect.pl/download/blue_connect/bcc.exe
Nie wiem czy będzie działać z iPlusem.
Pozdro
Nie wiem czy będzie działać z iPlusem.
Pozdro

- seboo
ja bym nie liczyl na to ze bedzie dzialac - w koncu zapewne to wykorzystuje jakies proxy po drodze - a era chyba nie bedzie wpuszczac iplusowiczow aby wykorzystywali jej zasoby - zreszta sam chcialem niedawno skorzystac z www.itaktak.pl z iplusa.
Nie dalo sie - zawsze jest status bledu bad gateway
- przez w3cache poszlo bez problemu 
Nie dalo sie - zawsze jest status bledu bad gateway

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Wlaśnie się bawiłem tym blue connect compressor i muszę powiedzieć, że jak dla mnie znikome przyspieszenie. A różne konfiguracje ustawień testowałem.
A co do tego czy z iPlus-em będzie działało to zaryzykuje stwierdzenie, że nie.
Ten cały programik to można nazwać Era TrafficCompressor, tylko dla użytkowników ery.
Dla użytkowników iPlusa i Orange zostaje jak <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> ten właśnie TrafficCompressor.
Muszę niestety powiedzieć, że ciężko się dobić do tego darmowego serwera TrafficCompressor-a.
Nie wiem może ja miałem pecha.
Tak na koniec to "pimosz" napisał sposoby na przyspieszanie/optymalizacje łącza.
http://www.bez-kabli.pl/ftopic2572.html
Niestety niektóre sposoby w moim wypadku wręcz spowalniają mi łącze.
Pozdrawiam
A co do tego czy z iPlus-em będzie działało to zaryzykuje stwierdzenie, że nie.
Ten cały programik to można nazwać Era TrafficCompressor, tylko dla użytkowników ery.
Dla użytkowników iPlusa i Orange zostaje jak <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> ten właśnie TrafficCompressor.
Muszę niestety powiedzieć, że ciężko się dobić do tego darmowego serwera TrafficCompressor-a.

Tak na koniec to "pimosz" napisał sposoby na przyspieszanie/optymalizacje łącza.
http://www.bez-kabli.pl/ftopic2572.html
Niestety niektóre sposoby w moim wypadku wręcz spowalniają mi łącze.

Pozdrawiam

- pimosz
Drodzy Panowie z Plus GSM goncie konkurencję ! Może zróbcie taki program dla Iplusowców 

- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Mi się też rozłączał (bo wywaliłem) a antyvirus pokazywał mi ze mam wirusa w bibliotece tego programu. Ogólnie to do niczego ten program jest moim zdaniem.
Pozdro

Pozdro

- pluskwa_skarzysko
sprawdzilem ten program pod iPlusem....nie dziala!!
Instrukcja została napisana tylko dla systemu Windows, bo użytkownicy Linuksa sami sobie poradzą, a użytkownicy Mac'ów przyzwyczajeni są, że ich wszyscy olewają 

-
- Stały użytkownik forum
Program testowalem jednak dosc krotko, bo zaczal wywalac niebieski ekran i blad o tresci DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL - STOP 0x000000D1
Mam zainstalowane wszystkie mozliwe poprawki do systemu wiec wina raczej nie jest po mojej stronie. Napisalem w tej sprawie maila do Ery i <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> dostalem tylko odpowiedz ze sprawa zostala przekazana do dzialu technicznego..
Ogolnie, poki co, program odradzam.
Pozdrawiam

Mam zainstalowane wszystkie mozliwe poprawki do systemu wiec wina raczej nie jest po mojej stronie. Napisalem w tej sprawie maila do Ery i <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> dostalem tylko odpowiedz ze sprawa zostala przekazana do dzialu technicznego..
Ogolnie, poki co, program odradzam.
Pozdrawiam
-
- Stały użytkownik forum
dokladnie taki sam problem występuje co jakis czas u mnie... 
Rowniez im to zglosilem:)
Odinstalowanie pomaga, ale tylko 'czasowo'... jak zgubi polaczenie juz sie nie podlaczy... a odlaczenie modemu powoduje bluescreen:D Z zainstalowanym programem wywala sam bluescreen (nie wiem od czego to zalezy) ale odlaczenie i podlaczenie modemu go nie powoduje:|
Przed instalacja dzialalo wsyztko OK...

Rowniez im to zglosilem:)
Odinstalowanie pomaga, ale tylko 'czasowo'... jak zgubi polaczenie juz sie nie podlaczy... a odlaczenie modemu powoduje bluescreen:D Z zainstalowanym programem wywala sam bluescreen (nie wiem od czego to zalezy) ale odlaczenie i podlaczenie modemu go nie powoduje:|
Przed instalacja dzialalo wsyztko OK...

Pozdrawiam
J?drzej Nowak
J?drzej Nowak
- kemott1
Do odinstalowania używajcie " Total Uninstall " 

gc75e , es75 AKCJA PAJACYK , >> DZIECI NEOSTRADY<<
-
- Stały użytkownik forum
Ja mam Advanced Uninstaller i niesetty modyfikacje tego programu zostaly zaznaczone przez niego jako systemowe i nie przywroci calego do konca:(
;[ Ciekawe co z reklamacja w takich wypadkach:D jedna reklamacje juz mam uznana od ery za BlueConnect:D a uzywam go od no 2-3 tyg...
Jak tak dalej pujdzie to bedzie 'niezle'
;[ Ciekawe co z reklamacja w takich wypadkach:D jedna reklamacje juz mam uznana od ery za BlueConnect:D a uzywam go od no 2-3 tyg...

Pozdrawiam
J?drzej Nowak
J?drzej Nowak
- Jaco
Dziś wysłałem też maila w sprawie tego compresora
.
Jak dostanę odpowiedż zacytuję ją.

Jak dostanę odpowiedż zacytuję ją.
-
- Początkujący użytkownik forum
A mi <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> sie niezainstaluje ten program. Wyświetla tylko komunikat że nie zmodyfikowano systemu i niedokończy instaladji. Pisałem do BOA i odpisali mi że trzeba skonfigurowac biblioteki systemowe ale jak to już sie niewysilili. Jeśli ktoś wie jak zrobić żeby się to zainstalowalo to będę wdzieczny za pomoc ponieważ używam gprs i jakiś przyspieszacz by się przydał.
- Jaco
Czy ktoś dostał odpowiedż z BC na temat tego compresora.?
-
- Stały użytkownik forum
Ja mialem kilkumailowa korespondencje z dzialem technicznym Ery. Proszono mnie o pare informacji technicznych na temat sprzetu i logi z programu bmlogger z katalogu compressora. Logi podeslalem, od kilku dni cisza..
-
- Stały użytkownik forum
u mnie calkowita cisza...
Tzn Ostatniego maila jakiego dostalem to:
Oraz po tym jak troche napisalem o rodzajach bledow, poslalem logi to dostalem:
Czyli tak jak u kolegi...
Tzn Ostatniego maila jakiego dostalem to:
Kod: Zaznacz cały
Witam,
w odpowiedzi na Pana list uprzejmie informuję, iż zgodnie z informacją od Specjalisty, po dokładnej weryfikacji działania modemu OPTION ICON wraz z aplikacją Blue Connect Compresor nie zostały odnotowane konflikty w działaniu sprzętu.
Sugerowane jest sprawdzenie działania urządzenia modemowego na innym sprzęcie komputerowym.
Z pozdrowieniami
Katarzyna Milczarek
konsultant ds. korespondencji
Internetowe Biuro Obsługi Abonenta sieci Era
[email protected]
http://www.era.pl
"Polecenie zapłaty" to wygodna forma płacenia rachunków telefonicznych. W specjalnej ofercie sieci Era, jeśli wybierzesz "Polecenie zapłaty" możesz otrzymać aż do 60 promocyjnych minut w prezencie. Więcej informacji na stronie www.era.pl/index.php?id=u_reg111_1§ion=indy
niniejsza wiadomość dotyczy:
nr sprawy 029-K-985/11/2006
Nr Abonenta XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXxx
Mail z dnia 2006-11-08
Kod: Zaznacz cały
Witam,
w odpowiedzi na Pana list uprzejmie informuję, iż opisaną sytuację przekazałam do Specjalisty.
W momencie otrzymania odpowiedzi niezwłocznie ją Panu przekażę.
Z pozdrowieniami
Katarzyna Milczarek
konsultant ds. korespondencji
Internetowe Biuro Obsługi Abonenta sieci Era
[email protected]
http://www.era.pl
"Polecenie zapłaty" to wygodna forma płacenia rachunków telefonicznych. W specjalnej ofercie sieci Era, jeśli wybierzesz "Polecenie zapłaty" możesz otrzymać aż do 60 promocyjnych minut w prezencie. Więcej informacji na stronie www.era.pl/index.php?id=u_reg111_1§ion=indy
niniejsza wiadomość dotyczy:
nr sprawy 032-K-107/11/2006
Nr Abonenta XXXXXX
Mail z dnia 2006-11-08
Pozdrawiam
J?drzej Nowak
J?drzej Nowak
-
Nie wiem z czym macie Panowie i Panie problem. Od 3 miesięcy używam BC i nie mam kompletnie żadnego problemu. Pomijając konflikt sprzętowy który rozwiązałem zmieniając port COM urządzenia "diagnostic interface" który powodował błędną inicjację karty, co często kończyło się koniecznością ponownego wyjęcia i włożenia karty przed połaczeniem. Natomiast co do BC Compressora to nie mam żadnych problemów. Instalacja przebiegła bez problemu i działanie programu nie przyspaża żadnych kłopotów. Może problem tkwi w konfiguracjach waszych komputerów lub w jakichś konfliktach. W każdym bądź razie zawsze najłatwiej mieć pretensje do operatora. Bo zwsze można ugrać i wymarudzić jakiś upust. Albo pośmiać się z Pani na Hotline albo ludzi w sklepach lub salonach firmowych. Bo oni przecież muszą zawsze się na wszystkim znać i każdy problem klienta rozwiązywać poprzez pstryknięcie w palce. Echhhh. Szkoda gadać. 

- Jaco
To że Tobie działa bez żadnych konfliktów to nie znaczy że u innych też ma działać.U mnie zawsze instalacja tego programu jest pomyślna ale przy odpaleniu przegladarki czy to IE lub FF zawsze jest to samo.Po jakichś 15 sekundach pojawia się niebieska plansza z błędami i komp się wyłącza i ponownie uruchamia.Po ponownym uruchomieniu problem się normalnie powtarza.
Poczytaj forum o Tych którzy mają problemy z modemami.Też powinny działać z każdym komputerem a jest o wiele inaczej.
W każdym bądż razie ja jeszcze nie dostałem odpowiedzi pomimo że wysłałem już dwa maile.
Na problem jaki miałem z transferem plików i zrobieniu paru pingów na strony otrzymane od konsultanta z BOA dostałem odpowiedż smsem.
Treść:
Poczytaj forum o Tych którzy mają problemy z modemami.Też powinny działać z każdym komputerem a jest o wiele inaczej.
W każdym bądż razie ja jeszcze nie dostałem odpowiedzi pomimo że wysłałem już dwa maile.
Na problem jaki miałem z transferem plików i zrobieniu paru pingów na strony otrzymane od konsultanta z BOA dostałem odpowiedż smsem.
Treść:
Jak to zwykle bywa oni są OK.Era:Informujemy że nie stwierdzono błędów po stronie sieci oraz usługi GPRS.Nawiązywane sesje internetowe nie wykazują błędów.Najbliższe stacje pracują prawidłowo.

-
- Stały użytkownik forum
A tak poza tym co trafnie napisal Jaco, ciekaw jestem jakim cudem kolega vikingpl korzysta z BCCompressora od 3 miesiecy, skoro program ten wyszedl niecale 2 miesiace temu?
U mnie tez w dalszym ciagu cisza jesli chodzi o BOK..
U mnie tez w dalszym ciagu cisza jesli chodzi o BOK..
-
- Stały użytkownik forum
Jaco mamy indetyczny problem:D
Jesli sie podalcze do neta i odetne dostep na zewnatrz calkowicie to nie ma bluescreena...
Jesli natomiast tylko dam jakiemus programowi dostep to zachwile jest bluescreen....
vikingpl: uwierz mi ze problemem nie jest sprzet (Laptop Dell e1505)... wina nie lezy tez po stronie systemu operacyjnego (na czystym XP sp2 to samo sie dzieje) Problem jest na linii wspolpracy modemu z systemem operacyjnym w polaczeniu z BCC
Jesli sie podalcze do neta i odetne dostep na zewnatrz calkowicie to nie ma bluescreena...
Jesli natomiast tylko dam jakiemus programowi dostep to zachwile jest bluescreen....
vikingpl: uwierz mi ze problemem nie jest sprzet (Laptop Dell e1505)... wina nie lezy tez po stronie systemu operacyjnego (na czystym XP sp2 to samo sie dzieje) Problem jest na linii wspolpracy modemu z systemem operacyjnym w polaczeniu z BCC
Pozdrawiam
J?drzej Nowak
J?drzej Nowak
- Jaco
Dzisiaj dostałem takiego maila z BOA:

Teraz muszę poczekać.Jak długo to nie wiem bo poczta strajkuje.Szanowny Panie
Uprzejmie dziękuję za zgłoszenie reklamacyjne z dnia 07.11.2006. Informuję, że odpowiedź została skierowana do Pana listem poleconym, na wskazany przez Pana adres korespondencyjny. Niniejsze wynika z § 7 Rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 1 października 2004 w sprawie trybu postępowania reklamacyjnego oraz warunków, jakim powinna odpowiadać reklamacja usługi telekomunikacyjnej.

-
Wcale nie napisałem, że korzystam z BC Compressora od 3 miesięcy. Napisałem, że korzystam z Blueconnecta od 3 miesięcy. Z kompresora jakiś miesiąc. Zgadzam się jednak, że BCC i sprzęt powinien pracować poprawnie na każdym sprzęcie. Jednak jest taka masa konfiguracji, że naprawdę nie dziwi mnie, iż nie działa to bezproblemowo z różnymi konfiguracjami. Nie staram się też zwalać winy na sprzęt. Sam używam Asusa A6000. Jak napisałem w innym wątku, mnie też sama karta sprawiała na początku problemy. Jednak były to konflikty sprzętowe w komputerze, które musiałem samodzielnie usunąć metodą prób i błędów, ponieważ nawet próby zgłaszania problemów na stronie Optiona nie przyniosły rozwiązania moich problemów. Mimo wszystko zdecydowałem się odesłać kartę do serwisu celem sprawdzenia.luki pisze:A tak poza tym co trafnie napisal Jaco, ciekaw jestem jakim cudem kolega vikingpl korzysta z BCCompressora od 3 miesiecy, skoro program ten wyszedl niecale 2 miesiace temu?
Treść mojej wcześniejszej wypowiedzi miała jedynie wskazać, że różnie sprzęt jak i oprogramownie może działać na różnych konfiguracjach. I wcale nie oznacza to, że sprzęt jest do niczego, albo oprogramowanie zostało "popełnione" przez jakiegoś domorosłego programistę.
Moja wypowiedź była troszkę oschła, z powodu obserwacji jakie poczyniłem czytając większość wątków. Bardzo skarżymy się na to czy tamto, jednak zawsze za wszystko obarczany jest operator. A to uważam jest mocno nie wporządku. Mam jednak nadzieję, że BCC będzie poprawiane i będzie się rozwijać w takim kierunku, aby nie sprawiało kłopotów na jak największej liczbie możliwych konfiguracji i sprzętów.
-
- Stały użytkownik forum
Dla tych co nie otrzymali odpowiedzi z BOK:
Napiszcie do nich maila ze jetsecie niezadowoleni ze was sie olewa itd. I ze jutro idziecie skladac pisemna reklamecje uslugi, bo nie mozecie pracowac na takim internecie.
Tylko dolaczcie numer sprawy w mailu itd... Nadajcie jej format rozzalonego klienta...
Skutek?
W godzine dostałem odpowiedz co i jak muszę dołączyć aby sprawe zbadał specjalista. Oraz kolejna znizke
Jak i rowniez dostalem przeprosiny i 'poparcie' mojej sprawy i problemu przez Pania z BOK.
Tyle ze ja naprawde chcialem isc skladac ta reklamacje...
Napiszcie do nich maila ze jetsecie niezadowoleni ze was sie olewa itd. I ze jutro idziecie skladac pisemna reklamecje uslugi, bo nie mozecie pracowac na takim internecie.
Tylko dolaczcie numer sprawy w mailu itd... Nadajcie jej format rozzalonego klienta...
Skutek?
W godzine dostałem odpowiedz co i jak muszę dołączyć aby sprawe zbadał specjalista. Oraz kolejna znizke

Tyle ze ja naprawde chcialem isc skladac ta reklamacje...
Pozdrawiam
J?drzej Nowak
J?drzej Nowak
- Jaco
Dziś otrzymałem odpowiedż.Jak ją ze skanuje to ją tu wstawię.
W odpowiedzi pisze między innymi tak:
W mailu do nich nie pisałem o żadnym jakimś oprogramowaniu systemowym i o sprzęcie może mój błąd.Ale skoro piszą że do winka to do windka.
Odpisałem na ich odpowiedż uzasadniając jeszcze bardziej swoje nie zadowolenie z rozwiązaniem umowy wlącznie.Jeśli odpisza to go zacytuje.
Twierdza nadal że wina leży po mojej stronie i operator z tego tytułu nie ponosi żadnej odpowiedzialności.
Zaraz napiszecie że czego się spodziewałem ale dla mnie sprawa nie jest jeszcze zamknieta.Mozliwe że wybiorę sie do salonu ze sprzetem który ich zdaniem nie nadaje się do internetu i zademonstruję co ten ich program robi z moim kompem.
Czy ktoś jeszcze otrzymał jakąś odpowiedż?Piszcie.
W odpowiedzi pisze między innymi tak:
Dalej pisze że zanim dopuszczą to badają w laboratoriach.I na koniec jest jeszcze że używam zapewne innego oprogramowania systemowego i sprzętu.... blue connect compresor to program specjalnie przygotowany dla użytkowników usługi BC Jego zadaniem jest skrócenie czasu oczekiwania na połączenie z internetem,czasu ładowania stron www oraz ilości danych potrzebnych do ściągnięcia plików z Internetu.Program wspópracuje z Windows 2000 oraz XP.
W mailu do nich nie pisałem o żadnym jakimś oprogramowaniu systemowym i o sprzęcie może mój błąd.Ale skoro piszą że do winka to do windka.
Odpisałem na ich odpowiedż uzasadniając jeszcze bardziej swoje nie zadowolenie z rozwiązaniem umowy wlącznie.Jeśli odpisza to go zacytuje.
Twierdza nadal że wina leży po mojej stronie i operator z tego tytułu nie ponosi żadnej odpowiedzialności.
Zaraz napiszecie że czego się spodziewałem ale dla mnie sprawa nie jest jeszcze zamknieta.Mozliwe że wybiorę sie do salonu ze sprzetem który ich zdaniem nie nadaje się do internetu i zademonstruję co ten ich program robi z moim kompem.
Czy ktoś jeszcze otrzymał jakąś odpowiedż?Piszcie.
-
- Stały użytkownik forum
Ja po kilkudziesieciu mailach z BOK doszedelm do tego ze blad nie lezy u mnie...
Juz mi sie po cichu przyznal technik (2 maile 'wymienilem' z nim) ze NIE sprawdzali BCC na Option ICON z firmware z HSDPA... To raz.
Drugie to to, ze przetrzepany mam chyba caly system. Wsyztkie mozliwe logi (lacznie z zainstalowanym oprogramowaniem itd) Dokladne wersje itd wszytko maja podane ode mnie... Nie wiem po Co im to, ale przynajmniej nie mowia ze to blad po mojej stronie:D Zreszta poslalem im wlasnie dokladne logi w ktorych widac cos 'ciekawego' z bmlogger'a (blad komunikacji z modemem ale dopisek "not request return")
Wsumie to dzownia do mnie tak z 2 razy dziennie ;[ I pytaja o szczegoly itd:|
Jak sie tylko dowiem cos to dam znac.
Juz mi sie po cichu przyznal technik (2 maile 'wymienilem' z nim) ze NIE sprawdzali BCC na Option ICON z firmware z HSDPA... To raz.
Drugie to to, ze przetrzepany mam chyba caly system. Wsyztkie mozliwe logi (lacznie z zainstalowanym oprogramowaniem itd) Dokladne wersje itd wszytko maja podane ode mnie... Nie wiem po Co im to, ale przynajmniej nie mowia ze to blad po mojej stronie:D Zreszta poslalem im wlasnie dokladne logi w ktorych widac cos 'ciekawego' z bmlogger'a (blad komunikacji z modemem ale dopisek "not request return")
Wsumie to dzownia do mnie tak z 2 razy dziennie ;[ I pytaja o szczegoly itd:|
Jak sie tylko dowiem cos to dam znac.
Pozdrawiam
J?drzej Nowak
J?drzej Nowak