wojteks pisze:Powiedzmy B818, B628-350 (3 pasma), LBR20, może MF286D to z tych co mają złącza antenowe. Nie śledzę tego co mają operatorzy w ofercie.
Pewnie też jakieś CPE są dostępne w Play.
W Play widziałem tylko MF286D - ale dużo forumowiczów pisze że mają z nim problemy...
I to wszystko z oferty Play...
A i intermet z ruterem lepiej chyba wychodzi w ofercie Play?.
Dzięki za info.
Odnośnie TM to m tylko 1 maszt w zasięgu i jest zapchany. dlatego kolega z forum ukierunkował mnie na Play bo mam 4 BTS w okolicy więc z anteną kierunkową można coś podziałać...
Teraz tylko który ruter z Play który ma agregację min 3 pasm, min 1 wejście rj45, oraz złącza do anten zewnętrznych...?
Proszę o poradę bo od 1 nie będę miał netu w chałupie a dzieciaki na zdalnej są...
wojteks pisze:1. Sprawdzić tam gdzie ma to być zamontowane (na dachu czy balkonie) w tym samym czasie czyli 19-21. Jeżeli ma też to być używane do pracy/nauki zdalnej to testy w dzień 10-14 też mogą mieć znaczenie.
2. Antena zewnętrzna 1800-2600 może być konieczna.
Hejka, dziś dopiero udało mi się wieczorkiem zrobić pomiary...
Proszę powiedz czy zestaw ZTE NETBOX 5G MC7010 + MF18A będzie ok dla tych parametrów...?
Witam wszystkich, z okazji Nowego Roku życzę Wam maksymalnych prędkości, silnych sygnałów i stabilnego łączą...
Wracając do tematu chciałbym prosić o opinię na temat routera HUAWEI B818-263 Prime 3 do internetu Play. Chcę do niego podłączyć anteny zewnętrzne aby polepszyć jakość internetu. Pomiary w powyższym wątku...
Ps. Rozumiem że ten router będzie agregował 4 pasma...
Hej, co oznacza że ma słabe złącza antenowe?
A dodatkowo możecie zerknąć na statystyki zrobione z pod dwóch nadajników z odległości ok. 100m... BTS Fabryczna 2 elewator
BTS Wincentego Witosa
No i co sądzicie...? Czy ruter B818-263 z zewnętrznymi antenami będzie ok?
Da się na nim osiągnąć w granicach 100mb?