Aktualizacja oprogramowania E220
Nie ma znaczenia z usług jakiego operatora korzystasz, to jest oryginalny update Huaweia. Tylko ściśle stosuj się do instrukcji instalacji, bo inaczej nieodwracalnie uszkodzisz modem
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Moderator: Moderatorzy
Sam router nie polepszy zasiegu, pozwoli tylko umieścić modem w miejscu gdzie jest lepiej ale antena i tak to może znacznie poprawić.kucyk915 pisze:Podpowiedzcie mi dla czego kombinujemy z antenami.Może prościej zastosować router gsm?
Kontynuując...cwany
Początkujący użytkownik forum
Wysłany: 2010-03-17, 14:58
to zdjęcie tego co ja zrobiłem
a na końcu tego jest taka antena --> http://anteny-gsm.pl/pl,p...u870,x950d.html
Wcześniej na antenie wewnętrznej sygnał w TNI oscylował od 38 do max 45 % EDGE (modem na 3-metrowym przedłużaczu USB fruwał po całym pokoju w poszukiwaniu optymalnego miejsca) = niestabilne połączenie, ping śr. 700-800ms
Po przeróbce - antena za oknem na parapecie(kabel 3m) modem już bez przedłużacza USB, sygnał stabliny w TNI 58-61% ping śr. 500ms
wcześniej próbowałem do modemu dokleić konektor indukcyjny ale to nic nie pomagało więc kabelek od niego wykorzystałem do podłączenia anteny do modemu.
E220 nie ma złącza na antenę zewnętrzną, musiałbyś sam sobie je dorobić.mgrudzien35 pisze:Jak w temacie,czy będzie pasować?
Już lepiej podaj lokalizację, w której korzystasz z tego internetumgrudzien35 pisze:Jak najlepjej może HSDPA,bo w domu mam 2 krechy EDGE,a za oknem 3-4,na modemie z blueconect i antenie 99% i 5
Więc u Ciebie tylko EDGE. Antena, którą dałeś w pierwszym linku, będzie dobra. Tylko złącze, które sobie dorobisz do modemu, musi być zgodne, z tym od anteny.mgrudzien35 pisze:Piotrów-zagościniec
W opisie pisze że do e220 sugerują konektor przyklejany a to nie ma nic wspólnego z gniazdem antenowym dorabianym do modemu więc wybór złącza jest ważny.mgrudzien35 pisze:przejście dają do anteny
u mnie działo się to samo - wykrywany był jako pamięć masowa lub jako cd-rom. Nie pamiętam dokładnie ale chyba po odinstalowaniu w menadżerze urządzeń tej "pamięci masowej" lub "cd-romu" uruchamiałem dopiero wtedy "iPlus Managera" - wtedy wykrywało modem jako modemmgrudzien35 pisze:komputer widzi modem jako pamięć masową
Widok: wg połączeń.mgrudzien35 pisze:Mam tak wchodzę ma MU(menadzer urządzeń)
Patrzysz co jest nad nim (bezpośredni) i tam:mgrudzien35 pisze:-HUAWEI Mass storage usb device,klikam prawym:
I wybierasz że chcesz ręcznie, podajesz ścieżkę do sterowników huawei'a.mgrudzien35 pisze:-aktualizuj oprogramowanie steroiwnika(wykrywa że jest aktualne)
Musi być, trzeba się sporo naklikać ale się znajdzie.mgrudzien35 pisze:na widoku wg połączeń nie ma huawei-a
Niestety jak napisał, taka jest prawda.mgrudzien35 pisze:Da radę???