problem z download, play online, huawei E156g

Dyskusje na luzie nie związane z forum w granicach netykiety.

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
djdavemix

Re: problem z download, play online, huawei E156g

Post autor: djdavemix »

W załączniku zrobiony na szybko formularz zgłoszeniowy w postaci tabeli.
Warto wysyłać go każdorazowo przy zatrzymaniu pobierania większego pliku jednocześnie korzystając z różnych źródeł pobierania.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

djdavemix pisze:W załączniku zrobiony na szybko formularz zgłoszeniowy w postaci tabeli.
:ok: Dokładnie tak sądzę. W ten sposób chłopcy z Playa będą mieli dużo danych.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

marcin7911 pisze:Zgłoszenie z podanym ip linkiem do pliku i godziną zostawiłem na 24.playmobile.pl
Wreszcie rozsądny użytkownik :ok:
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

djdavemix pisze:Ten problem jednak ich nie dotyczy. Jeśli nie przekonali się na własnej skórze ich wiedza w tej sprawie jest znikoma.
Pierwszą reklamacje na temat działania ichniejszego internetu pisałem w marcu po tym jak po miesiącu od podpisania umowy zasięg spadł o 20dBm odechciało mi się pisania więcej po tym jak po 2 miesiącach dostałem odpowiedź, że coś tam robili i bodajże pakiet 400MB o którego aktywacje miałbym prosić w boku. Sam sobie taką dziadowską sieć wybrałem i się muszę z tym męczyć, w umowie jest małe paskudne słówko "do" więc jeśli choćby tylko ping przechodzi nic się nie wskóra. Oczywiście w ramach wdzięczności za "wspaniałą" usługę podziękuje im jak się tylko okres zastrzeżony skończy.

Inną sprawą jest to że nie ściągam nałogowo plików. Ale jak jest potrzeba to i 600MB z microsoftu poszło bez problemu, pod warunkiem dobrego zasięgu.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
marcin7911
Stały użytkownik forum

Post autor: marcin7911 »

Przypuszczam że zdecydowana większość nieszczęśników z tego tematu na koniec umowy zrobi :papa: Playowi
Modem Huawei E156g
Moc sygnału:-83dBm, 48%, CSQ 15
Playonline 69
obiwan04
Użytkownik forum

Post autor: obiwan04 »

marcin7911 pisze:Przypuszczam że zdecydowana większość nieszczęśników z tego tematu na koniec umowy zrobi :papa: Playowi
Ja to bym zrobił już teraz gdybym miał umowę na czas nieokreślony, bo akurat internet jest potrzebny do pracy każdemu domownikowi u mnie..
Leszek66
Użytkownik forum

Post autor: Leszek66 »

Te formularze dane to zasłona prawna. Jest coś takiego jak obowiązek RETENCJI DANYCH. Jeśli jestem abonentem podaję imie i nazwisko, numer karty sim, a jeszcze do tego godzine wystąpienia problemu to pozostałe wymogi to żart, bo mają wgląd w każde moje kliknięcie, bez przesady wejście na strone. Te dane musza mieć taki jest wymóg prawny, dla organów ścigania. No wydaje mi się że robią z nas... Niech mnie ktoś poprawi że się mylę
Ostatnio zmieniony 2009-11-29, 16:14 przez Leszek66, łącznie zmieniany 3 razy.
obiwan04
Użytkownik forum

Post autor: obiwan04 »

Czyli jeśli im podam, że ściągam z rapida plik XXX to oni to przekażą policji? :D Haha, to wtedy to by na prawdę straciliby klientów..
Leszek66
Użytkownik forum

obiwan04 pisze:Czyli jeśli im podam, że ściągam z rapida plik XXX to oni to przekażą policji? :D Haha, to wtedy to by na prawdę straciliby klientów..
Ściagać możesz muzyke i filmy, za to nie sadzają. Programy natomiast mogą drogo kosztować. Administratorzy sieci muszą przechowywac logi. Gdyby policja albo inne tam CBA czyCBS,ABW zwróciło się do administratora ew operatora o te dane muszą udostępnić. A od nowego roku ma zostać wydłużony okres przechowywania tych danych.
Jak zgłaszamy nową awarie, znaczy świerzą to mnie rozbawiają żądania opa niemal o numer buta, kiedy to wszystko siedzi w systemie, na ich serwerze
witek21
Początkujący użytkownik forum

Post autor: witek21 »

Witam !!!
Po pierwsze też mam ten sam problem co wszyscy na tym forum.Początkowo pliki zatrzymywały sie ale po 2 czy 3 próbie dały się pobrac a nadodatek z rana od 5 do 7 szło bez problemu.Teraz po 2 dniach niema już znaczenia pora bo plik dochodzi do pewnego momentu i zawsze się na nim zatrzymuje.Problem jest z aktualizacją visty.Problem z szybkością połączenia,przy nawt max. zasięgu transfer to 128 kb :dobani: a miało byc 1 mega czyli jest tylko praktycznie jedna dziesiąta.Problem z odtwarzaniem plików muzycznych na z wrzuty bo sie zatrzymują i dlaej już się nieposłucha i to był jeden z pierwszych problemów jakie miałem.Problem jest z otwieraniem stron np.strona domowa to onet i gdy otwieram przegl.raz sie odpali a raz stoi,klikam na zakładkę ulubione i wybieram allegro i terz czasami nic pykam i pykam i ciach.Zero możliwości oglądania płynnie filmików z youtube itp.Problemu z komputerem niema bo jest regularnie wszystko czyszczone a zresztą komp śmiga jak trzeba.Dziwne jest to że na początku umowy nie odgrywała roli pora dnia transfer szedł równo i szybko,zero problemów , a tu czym bliżej końca umowy to coraz gorzej więc <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> czy się reszta ze mną zgodzi ale odbieram to że play daje mi do zrozumienia że umowe zakończymy i się pożegnamy :) ,pobieranie mam ogólnie w zadzie czy idzie czy nie bo i tak mi to mało potrzebne ale ten speed internetu daje mi mocno w kośc a jestem człowiekiem nielubiącym jak ktoś go robi w balon i ostro reagującym.Jednak w tym przypadku zachowam cierpliwośc (4 miesiące) i zrobię to co trzeba.

[ Dodano: 2009-11-28, 23:19 ]
Jeszcze na koniec dodam że byłem bardzo zadowolony z tego internetu bo wszyscy którzy mieli inną bezprzew. zazdrościli mi że mi tak to śmiga i zasięg max ale sie wzięło i niewiadomo z jakiej przyczyny popsuło.Nie pisze do BOK bo znowu coś wybiorą wkleją i mi to wyślą żebym sie wypchał a i tak nic konkretnego mi to nieda.

[ Dodano: 2009-11-28, 23:20 ]
a taki był ładny,amerykański ;) ,może się jeszcze poprawią dajmy i im szanse.

[ Komentarz dodany przez: krystianb: 2009-11-28, 23:50 ]
Poprawa byczyska i usunięcie wyrazu spod kropek, tak na forum nie piszemy, następnym razem będzie warn.
Ostatnio zmieniony 2009-11-28, 23:49 przez witek21, łącznie zmieniany 1 raz.
W I T E K
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

witek21 pisze:.Problem z szybkością połączenia,przy nawt max. zasięgu transfer to 128 kb a miało byc 1 mega
Czy aby czasem nie mylisz jednostek, w umowie jest do 1Mb/s (megabita) co jest równe 1000kb/s (kilobitów) = 125KB/s (kilobajtów, w tych jednostkach podają prędkość przeglądarki) Do tego zawsze zawsze może być przeciążony nodeB.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

djdavemix pisze:Moderatorzy mają prawo łagodzić sytuację, czy wypowiedzi na forum. To normalne.
Ten problem jednak ich nie dotyczy. Jeśli nie przekonali się na własnej skórze ich wiedza w tej sprawie jest znikoma.
No ja używam Playa czasem. Ostatnio siedziałem kilka dni na nim. Sierra Aircard 881, FF, XP. Nie mam problemów z pobieraniem.
Chodziło jak krew z nosa jakiś czas temu, ale działało. Nigdy nie przerwało.
marcin7911 pisze:Przed chwilą udało mi sie pobrać plik o wielkości 195MB z hotfile.com. Drugi plik także o wielkosci 195MB z hotfile zatrzymał sie na 155MB no i o co tu biega
To może nie problem operatora jednak tylko hotfile?
Leszek66 pisze:jeszcze do tego godzine wystąpienia problemu to pozostałe wymogi to żart, bo mają wgląd w każde moje kliknięcię, bez przesady wejście na strone
No właśnie. Mają dane. Mają taki gąszcz danych (nie tylko Twoich), że raczej podanie chociaż godziny wystąpienia problemu to minimum.
Awatar użytkownika
marcin7911
Stały użytkownik forum

ja.michal pisze: To może nie problem operatora jednak tylko hotfile?
Troszkę dziwne że zawiesiło się gdy na budziku miałem prędkość 115KB/s nie sądzisz?
Modem Huawei E156g
Playonline 69
Leszek66
Użytkownik forum

Leszek66 pisze:jeszcze do tego godzine wystąpienia problemu to pozostałe wymogi to żart, bo mają wgląd w każde moje kliknięcię, bez przesady wejście na strone
No właśnie. Mają dane. Mają taki gąszcz danych (nie tylko Twoich), że raczej podanie chociaż godziny wystąpienia problemu to minimum.[/quote]----------------------------------------------
Gąszcz danych to ma przed oczami dzieciak który pierwsz raz siada przed komputerm. Mają moje imie i nazwisko. Jestem abonentem, mają numer karty, mają imeil. Uruchamiają szukanie selektywne. podałem godzine. Przepraszam ale mogą znaleźć o której pierdnołem. Zasłaniają się prawem, które wymyślił jakiś baran co nie wiedział o retencji danych. Gdyby Play chciał być przyjaznym operatorem to tych wymogów do uzupełnienia by nie wysyłał do ludzi, wszystko co potrzeba można ustalić w rozmowie telefonicznej
Ostatnio zmieniony 2009-11-29, 16:16 przez Leszek66, łącznie zmieniany 2 razy.
Morti
Użytkownik forum

Post autor: Morti »

Nie rozumiem dlaczego ktoś dziwi się że jesteśmy sfrustrowani po rozmowach typu:

Klient: dzien dobry, moje dane bla bla bla, awaria taka i taka co macie do powiedzenia?
Konsultant X: Tak wiemy, awaria jest ogólnopolska i w trakcie naprawy, wszystko będzie dobrze za 24 godziny, bardzo przepraszamy (i tu następuje słodkie pierdzenie jak to dbają o klienta itd)

Rozmowa po 24 godzinach...

Klient: dzien dobry, moje dane bla bla bla, dzwonie znowu bo dalej jest awaria taka i taka co macie do powiedzenia?
Konsultant Y: Nic o tym nie wiemy, nikt do tej pory nie zgłaszał, nie ma żadnej awarii...

i ręce opadają....
pio
Użytkownik forum

Post autor: pio »

Do tego formularza dodajcie jeszcze numer telefonu (fachowo MSISDN). Bez tego nie przyjmą reklamacji.

Tak patrzę sobie na lokalizację występowania problemów i jakoś nie widzę nikogo z Warszawy kto się skarży na zamrażanie połączeń ? Sam siedzę właśnie w tym mieście i nie mam problemów, ciekawy jest czy one tu w ogóle nie występują czy po prostu nikt się jeszcze tu na forum nie odezwał z tego rejonu.
djdavemix

No i nic się jeszcze nie poprawiło.
Ale z wrzuty filmik już działa :)
W klubie brzmi świetnie :)
djdavemix

Zauważyłem że na 24.playmobile nie można już dodawać załączników...
Cyfrowy Baron
### BAN ###

Post autor: Cyfrowy Baron »

Patrząc po numerach zgłoszeń od 27 listopada do 29 doliczyłem się 18 385 zgłoszeń.

Co do uwagi jednego z moderatorów, że to może być wina serwisów hotfile, rapidshare, itp. To sprawdzałem też inne i zwykłe pobieranie, np. od kilku dni próbuje pobrać aktualne sterowniki do karty graficznej ze strony firmy GIGABYTE i nie mogę, bo zawsze zatrzymuje mi się pobieranie w tym samym miejscu.
Leszek66
Użytkownik forum

Cyfrowy Baron pisze:Patrząc po numerach zgłoszeń od 27 listopada do 29 doliczyłem się 18 385 zgłoszeń.

Co do uwagi jednego z moderatorów, że to może być wina serwisów hotfile, rapidshare, itp. To sprawdzałem też inne i zwykłe pobieranie, np. od kilku dni próbuje pobrać aktualne sterowniki do karty graficznej ze strony firmy GIGABYTE i nie mogę, bo zawsze zatrzymuje mi się pobieranie w tym samym miejscu.
----------------------------------------------
Niestety moderatorzy piszą posty tak że między wierszami czuć liste płac P4 albo nie czują problemu i sytuacji w jakiej są urzytkownicy Play online. Następna próba została wykonana na noki 6120 z modemem 3,6Mb. Aktualizacja gry Air Rivals trzy próby siadło na 25 MB. Karta Playfresh z wykupionym pakietem internetowym. Niestey menager aktualizacji nie pozwala na wznowienie, tak jak instalator gry.
Myślę że jeśli ktoś prześledzi moje posty, to zobaczy że zostały sprawdzone różne konfiguracje ,różne modemy, różne systemy, a każde problematyczne pobranie można było zrealizować na łączu TPSA. Więc tylko wada usługi jaką świadczy operator. A reklamacjami możemy sobie buty wyłożyc, bo P4 ma to w poważaniu. Jeśli nie wyjdziemy z tematem w świat do redakcji które temat nagłośnią, to tylko cud przypadek albo modlitwa

[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2009-11-29, 12:05 ]
Poprawa rażącego błędu ortograficznego!
Ostatnio zmieniony 2009-11-29, 16:18 przez Leszek66, łącznie zmieniany 5 razy.
djdavemix

Właśnie wróciłem z salonu play. I babka powiedziała żeby wszystko załatwiać przez Biuro Obsługi Klienta czy to dzwoniąc czy też za pomocą 24playmobile.
Jestem pierwszym przypadkiem który to zgłosił osobiście :)
ewentualnie skontaktować się z rzecznikiem praw konsumenta Play.
Cyfrowy Baron
### BAN ###

Post autor: Cyfrowy Baron »

W tej sytuacji pozostaje tylko im kadzić. Ja z racji wykonywanej pracy mam kontakt z licznymi klientami, którym naprawiam komputery, doradzam i rozwiązuje problemy z oprogramowaniem. Do niedawana zawsze polecałem PLAY, mimo iż wiedziałem, że nie jest doskonały, ale inne sieci też na pewno działają dobrze tylko na początku, poza tym byłem (piszę już w czasie przeszłym) ich klientem. Od teraz będę odradzał korzystanie z usług tej sieci. W biznesie zaufanie klientów ma wymierną wartość, utrata tego zaufania to również utrata bardzo konkretnych korzyści.
Oferty innych sieci mimo iż droższe są jednak atrakcyjniejsze od PLAY, a trzeba mieć na uwadze, ze PLAY z racji tego, że weszła później na rynek ma ulgi, ale chyba tylko do 2012 roku. Potem zapewne okaże się, że tak jak wcześniej miała najlepszą ofertę na rynku, będzie miała najgorszą.

Piszę też na innych forach i na wszystkich kadzę PLAY.

Przeprowadziłem właśnie próbę z programem Rapid Share downloader, efekt identyczny jak z wykorzystaniem przeglądarki.
djdavemix

Poszlo siodme zgloszenie. Bo znow dostalem ta sama znana odpowiedz z Play o wypelnienie formularza. Zenujace jest zachowanie z ich strony.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Leszek66 pisze:Niestety moderatorzy piszą posty tak że między wierszami czuć liste płac P4 albo nie czują problemu i sytuacji w jakiej są użytkownicy Play online.
Akurat jesteś w błędzie, na liście płac nie jesteśmy a problem czujemy.
Tej poważnej awarii nie da się załatwić jednym "kliknięciem" a samo zdiagnozowanie problemu bez współpracy osób którym tak się dzieje jest trudne. Byłoby znacznie łatwiejsze gdyby problem dotyczył wszystkich użytkowników a tak nie jest.

Jak juz wcześniej napisał djdavemix moderatorzy są między innymi od łagodzenia/uspokajania dyskusji.
Nie pomagam na PW!
razor512
Początkujący użytkownik forum

Post autor: razor512 »

Witam!
Postanowiłem dołączyć swoją wypowiedź to tego wątku gdyż z tego co widzę mnie też dotyczy ten problem. Mianowicie jak większość użytkowników wypowiadających się na ten temat ja również mam problem z pobieraniem większych plików z rapidshare lub hotfile. Jednak posiadam usługę Play Online 5G od końca lutego tego roku i nic takiego wcześniej nie miało miejsca jak w tym miesiącu, dodatkowo dodam iż mój modem to Huawei E169. Mój problem objawia się tym że gdy pobieram jakiś większy plik to przy około 40-50% pobranego pliku nagle mój internet przestaje pobierać ten plik lecz modem jest podłączony do sieci i można przeglądać strony, ale nie ma żadnego sposobu na wznowienie pobierania tego pliku. Sprawdzałem czy ta awaria może zostać usunięta poprzez pobieranie za pomocą specjalnie przeznaczonych do tego acceleratorów (np. JDownloader) lecz jak większości użytkownikom nic to nie pomogło.
Awatar użytkownika
marcin7911
Stały użytkownik forum

Dlaczego otrzymujecie odpowiedzi na reklamacje, a nad moją reklamacją myślą od środy i nic :cry: następne trzy zgłoszenia nie są nawet rozpatrywane tylko mają status zarejestrowane :niepewny:
Modem Huawei E156g
Playonline 69
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Cyfrowy Baron pisze:Patrząc po numerach zgłoszeń od 27 listopada do 29 doliczyłem się 18 385 zgłoszeń.
Skoro jest tyle zgłoszeń to nie są w stanie ich przetwarzać/rozpatrywać.
Nie pomagam na PW!
djdavemix

Patrząc po numerach zgłoszeń od 27 listopada do 29 doliczyłem się 18 385 zgłoszeń.
Skoro jest tyle zgłoszeń to nie są w stanie ich przetwarzać/rozpatrywać.
To niech ich nie rozpatrują tylko wezmą się do roboty.
Nawet nie próbują wyjaśnić zaistniałej sytuacji w przeciwieństwie do ignorowania.
Na 7 zgłoszeń zostały rozpatrzone losowo trzy a niektóre pominięte.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Leszek66 pisze:Niestety moderatorzy piszą posty tak że między wierszami czuć liste płac P4 albo nie czują problemu i sytuacji w jakiej są użytkownicy Play online.
Masz tupet kolego.
Też korzystam z Play Online.
Nie jestem pracownikiem żadnego operatora tylko studentem kierunku humanistycznego.

Administracja zabiegała, żeby Panowie z Play zagościli na naszym forum, żeby pomagać, ale widzę użytkownicy wieszają psy i narzekają zamiast współpracować.
Same roszczenia.

[ Dodano: 2009-11-29, 15:58 ]
Przyszedł mi pomysł do głowy.
A może jak się włączy radio w streamingu (AAC+ 24kbps np. sky.fm, di.fm) i spróbuje się pobrać plik to będzie szło?
Może tak spróbujcie. Z radia będzie zabrane tylko 3KB/s ruchu.
sszewczyk
Użytkownik forum

Post autor: sszewczyk »

to forum i moderatorzy to akurat najmniej stronnicze miejsce w necie, jedyne gdzie można rzetelnie dowiedzieć się czegoś o usługach W4, chcesz pracowników P4? - wejdz na forum Play, zobaczysz jakie bluzgi polecą pod twoim adresem bo "jak to nasza sieć nie działa, nasza sieć jest najwspanialsza na świecie i pozbawiona wszelkich wad"
djdavemix

To filmik który zrobiłem przed chwilą.
W celu zrozumienia w czym leży problem.
Przykładowo wykorzystałem stronę sieci PLAY.
Nic dodać nic ująć.

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2009-12-10, 15:09 ]
Wycinam zbędny już załącznik. Waży 2M i niepotrzebnie już zajmował miejsce na serwerze.
Ostatnio zmieniony 2009-12-10, 15:08 przez djdavemix, łącznie zmieniany 1 raz.
Zablokowany