Iplus zaczal ciac

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
piterepidemia
Użytkownik forum

Re: Iplus zaczal ciac

Post autor: piterepidemia »

Witam, właśnie dzisiaj mnie odblokowali :lol: :lol: :lol: ...ale to co zobaczyłem na skali przerosło moje oczekiwania :wink:
Zobaczcie sami:
Obrazek :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Post autor: bob »

Co to za wykres :?: Upuściłeś laptopa na ziemię :?: :wink:
Awatar użytkownika
Tomekłódź
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: Tomekłódź »

Dzisiaj mi przycięli transfer na 7 dni przed końcem okresu rozliczeniowego. I predkość wynosi średnio 3.57 kB/s czyli coś około 30 kb/s. Nie jest to demon prędkości ale da się to przeżyc. Brawo dla Plusa. :lol:
Motorola V980 iPlus ~ 45kB/s :)
bazyl
Użytkownik forum

Post autor: bazyl »

A jak ktoś jedzie na samym GPRS to czy po przekroczeniu limitu zmniejszają mu jeszcze bardziej bo przegraczam limit miej więcej o 0,5Gb i jakoś nic.
M COMANDER iPlus max dl 5.5 KB HELP
Awatar użytkownika
Tomekłódź

Post autor: Tomekłódź »

A czym to zliczasz. Bo jak Netmeterem to mi też naliczył coś 1.4 GB i dopiero wtedy przycieli. Bo jego wskazania się troche różnią z tym co ma Plus.
Motorola V980 iPlus ~ 45kB/s :)
bazyl
Użytkownik forum

Post autor: bazyl »

sam to licze :D przeciętnie w ciągu dnia zjadami ok 50Mb czasami mniej 20 i jeszcze czsami nocami ściągam średnio przez noc 120mb
M COMANDER iPlus max dl 5.5 KB HELP
tomek34
Stały użytkownik forum

Post autor: tomek34 »

wczoraj mi przycieli jade na UMTS`ie ale tera ma 5kB/s da sie przezyc , nie tak zle Panowie. Tez netmeter pokazal ze sciagnalem ok. 1,2GB (moze oni tylko licza DL? ale jest to niemozliwe).
tomek34
Stały użytkownik forum

Post autor: tomek34 »

piterepidemia pisze:Witam, właśnie dzisiaj mnie odblokowali :lol: :lol: :lol: ...ale to co zobaczyłem na skali przerosło moje oczekiwania :wink:
Zobaczcie sami:
Obrazek :lol:

To znaczy ze po przekroczeniu limitu masz 35kB/s ???????
Awatar użytkownika
draconair
Stały użytkownik forum

Post autor: draconair »

piterepidemia pisze:Witam, właśnie dzisiaj mnie odblokowali (...)
tomek34 pisze:(...) po przekroczeniu limitu masz 35kB/s ?(...)
... czytanie ze zrozumieniem się kłania ;-)

a tak nawiasem ... wystarczy jeden znak zapytania na końcu ;-)
Plus LTE
Orange VDSL
PawełB
Stały użytkownik forum

Post autor: PawełB »

To jest tylko prędkość w momencie łączenia się z siecią. Trwa tylko ułamek sekundy i zaraz spada.
iPlus Huawei E630
Samsung Z370
Awatar użytkownika
MaciekAdv
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: MaciekAdv »

A jak przycinaja w ORANGE i ERZE??? Dalej do 1KB??
Niech ktos kto ma sie wypowie. THX
MaciekAdv:iPlus EDGE na Comander
Kom. Nokia 6021
Awatar użytkownika
kemott1

Post autor: kemott1 »

MaciekAdv pisze:A jak przycinaja w ORANGE i ERZE??? Dalej do 1KB??
Niech ktos kto ma sie wypowie. THX
Z tego co wiem to 2kB/s :)
mario006
Użytkownik forum

Post autor: mario006 »

kemott1 pisze:Z tego co wiem to 2kB/s Smile
Aktualnie jest troche więcej(uczą się na reklamacjach :)), spokojnie w orange da się wyciągnąć 3 kB/s. Na twojeip.wp.pl idzie 28 kb/s, a NetMeter pokazuje czasem nawet 4 KB/s.
Awatar użytkownika
MaciekAdv

"mario006"
Napisał:(uczą się na reklamacjach Smile) hehe raczej od plusa, podejrzewam ze jak by plus nie przyspieszyl predkosci po obcieciu do 4KB z 1KB to reszta czyli (orange i era) tez by tego nie zrobila. Konkurencja moi mili konkurencja i walka o klienta.Jak jeden z operatorów sie wyłamuje to tylko kwestia czasu jak reszta pujdzie w jego slady(pamietacie jak weszła HEYAH co sie dzialo z cenami:) odrazu nagle wszyscy zaczeli wprowadzac naliczanie sekundowe w standardzie :D :)
Pozdrawiam
Kom. Nokia 6021
mario006
Użytkownik forum

Post autor: mario006 »

W każdym bądź razie działa to na korzyść klienta - i to jest najważniejsze :) . A po zatym to jest wyścig i te zwiększenie z 1kB(Plusa) było nadgonieniem reszty, którzy już na starcie dawali większą przepustowość po przekroczeniu limitu.
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

To wszystko wspaniale ,ale może niech się ścigają przy większych prędkościach.Cudem jest ,że panowie mogą pokonwersować będąc na dwóch krańcach Polski lecz nie w tym ani poprzednim wieku ...
Konkurencja kto mniej przytnie jest nieco żałosna kiedy w Europie powszechnie wprowadzono 3,5G a w przyszłym roku prędkość ma wzrosnąć do 3,6 Mbps.W tym kraju olbrzymi Orange nie ma nawet prawdziwej konkurencji.To raczej wygląda na zabawę.Nie chwaliłbym tu Ery i Plusa bo na razie nie ma za co ... Czego Orange może uczyć się od nich ściemniania przy cięciach i ograniczeniach?- Tego właśnie chyba się nauczył...
Awatar użytkownika
klisza

Post autor: klisza »

A mi się wydaje, że UKE sam doprowadza do braku konkurencji zamiast ją zwiększać. W prawie telekomunikacyjnym jest zapis odnosnie sieci GSM, mówiący że sieć mająca ponad 40% rynku zyskuje miano operatora o dominującej pozycji i są na niego nakładane regulacje z urzędu (czyt. KARA). Więc po co się ścigac? UKE sam sobie zaprzecza.
- iPlus - Motorola v235 Rz?dzi - Firefox -
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

To kto ma miano operatora o dominującej pozycji na rynku w technologi hsdpa w Polsce ?
Czy regulacja technologi gsm dotyczy transmisji danych ?
http://wireless.computerworld.pl/news/95509.html
W takim razie dlaczego wszyscy startują z hsdpa po wakacjach (przynajmniej tak zapowiadają),nie boją się objąć dominującej pozycji ?
Ufo atakuje
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Ufo atakuje »

A mnie się wydaję, że wprowadzanie tego rodzaju limitów to GŁUPOTA i TERRORYZM !!!. W XXI wieku proponują ludziom transfer 20-30 kbitow/s??? I za co??? Że za bardzo korzystają z Internetu ! WSTYD i ŻENADA.Europa, XXI wiek, a tu jakieś mongolskie obyczaje. Mówią, że niby Internet niby im się zapycha, ale jak wszyscy dokupią pakiety to się zaraz odtyka! W rzeczywistości, chodzi o to co zawsze- wyciągnąć kasę, od biednego luda, przy minimum nakładu. Nawet im się kłamać dobrze nie chce. A prym w tej grze wiedzie ORANGE. Odkąd się spikeli z TP chcą wprowadzić "telekomunizm". Wystarczy zobaczyć ich niepoważną, niezrozumiałą, niesprawiedliwą ofertę Internetu oraz te pustki w salonach.
Myślałem, że Plus idzie inną drogą, nowoczesnego postępu, a tu prosze!! Najpóźniej, ale jednak wprowadzili te szkodliwe, zniechęcające limity- zmorę Internauty. Może to tylko chwilowe? Ale i tak dobrze, że 1 GB, bo 500 MB nawet sobie nie mogę wyobrazić... ze 2tygodnie normalnego korzystania i koniec, do widzenia!!! :cry:
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Szadzik »

Ufo atakuje pisze:Mówią, że niby Internet niby im się zapycha, ale jak wszyscy dokupią pakiety to się zaraz odtyka! W rzeczywistości, chodzi o to co zawsze- wyciągnąć kasę, od biednego luda, przy minimum nakładu. Nawet im się kłamać dobrze nie chce. A prym w tej grze wiedzie ORANGE.
Człwieku opanuj się. Przecież bzdury jakieś piszesz. Przytocz punkt regualminu, w którym Orange pozwala na dokupienie pakietów. Przecież czegoś takiego nie ma. Póki co wychodzi na to, że według Ciebie to Plus prowadzi najbardziej złodziejską politykę, bo to oni tną, ale jak się dokupi pakiet to już nie muszą ciąć. Orange od początku kiedy wprowadziło nowe regulaminy, w których umieściło cięcia tnie. Nie było żadnych złudzeń, że nie będzie cięć. Natomiast Plus to co innego. Na początek nie ciął, był taki wychwalany, wszyscy zmieniali na Plusa, aż tu nagle... cięcia. Jednak to jeszcze mało. Wprowadzili pakiety. Heh.
Co do komunizmu i takich tam, to spojrzyj tylko na akcjonariuszy Plusa, i sprawdź kto jest akcjonariuszem tych akcjonariuszy. Czy przypadkiem nie jest to Skarb Państwa? No właśnie. Kto największym w tym kraju jest złodziejem to wszyscy wiedzą. Kto chciałby podatki zabierać tym co za granicą pracują... tid., itd.
Jeszcze patrząc na opów, przyjrzyj się temu co Plus robi z abonentami, którzy w momencie zmiany regualminu świadczenia usług rezygnowali z usług Plusa (mieli do tego prawo, tak jest napisane w regulaminie). Natomiast Plus zamiast sobie odpuścić, ścigał latami takich ludzi. Nasyłał firmy windykacyjne. Przenalizuj wszystkie działania tego opa, a zmienisz zdanie co do Orange.
Back to the Future ;)
Awatar użytkownika
MaciekAdv

Ciekawe co operatorzy beda robic jak zaczna sie umowy konczyc, co beda proponowac aby dalej <font color="#FF00FF"><b>»»korzystać««</b></font> z tego smiesznego neta. Ja w tej chwili mam juz mozliwosc radiowki 512 za 40zł hehe jak to przebija to zostaje w iPlusie hehe zal.
Pozdrawiam
Kom. Nokia 6021
pogar

Post autor: pogar »

dla mnie komorkowy internet to przede wszystkim mobilnosc.

co z tego ze jest tansza neostrada czy cos innego.
neostrada wymaga ode mnie telefonu (nawet jesli tpsa zrobi mozliwosc instalacji bez, to na pewno Ci co maja teleofn w TPSA dostana duzy rabat na neostrade) i przywiazuje mnie do miejsca.

ja zas chce miec internet tam gdzie jestem. w domyu, poza. to wszystko za stala oplata.

wieksze pliki ciagne w pracy

do reszty iplus wystarcza.
--
Pogar
Aster -> Linksys WRT54G3G -> Dom
jul
Początkujący użytkownik forum

I PLUS NACIĄGA NA KASĘ

Post autor: jul »

PO 6 MIIESIĄCACH UŻYTKOWANIA I PLUSA DZIŚ KOLEGA OTRZYMAŁ RACHUNEK NA KWOTĘ 600 ZŁ. Z BILINGU WYNIKA ŻE KWOTĘ TĄ NABIŁ W CIĄGU 4 DNI. W NASTĘPNYM BĘDZIE OKOŁO 2 TYS.W BIURZE OBSŁUGI STWIERDZILI ŻE PRZEŁĄCZYL NA CSD CZYLI WOLNIEJSZE POŁĄCZENIE I DLATEGO KAZDY IMPULS LICZY. UWAGA MOŻE BYĆ DIALER CHOCIAZ ONI TWIERDZĄ ZE TO NIMOŻLIWE. JA TAKŻE MAM I PLUSA NA RACHUNKU MAM 3 ZŁ ZA WAP CHOCIAZ TWIERDZĄ ZE TO NIEMOŻLIWE
pogar

CSD to polaczenie modemowe, czyli zamiast *99# wpisal 123 albo 234 (numery dostepowe w Plusie).

to tak jak ktos ktoi ma neostrade i modem analogowy uzywal modemu przez 0-20-21-22....

3zl za WAP - pewnie byl zle ustawiony punkt dostepu APN.

P.S. Wylacz capslock
--
Pogar
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Szadzik »

Nie krzycz, ogłucznąć można od tego wrzasku.
Back to the Future ;)
jul

CSD

csd jest w aplikacji iplus nie trzeba wpisywać numeru dostępowego
pogar

acha
nie uzywam to nie wiem (zestawiam polaczenie recznie).

no coz. skoro wybral CSD to niestety musi zaplacic...
popelnil blad.

o naciaganiu to nie ma mowy: http://www.iplus.pl/pomoc_oplaty.html
--
Pogar
jul

csd

można się jakoś bronić przed zapłaceniem rachunku?
pogar

IMHO : nie.

Mozna probowac zalozyc sobie blokada na rachunke powyzej jakiejs tam kwoty lub sproibowac zablokowac polaczenie wychodzace - trzeba by sie BOK dopytac.

Na pewno mozna na biezaco sprawdzac stan konta : sms o tresci N na numer 2580.
--
Pogar
jul

csd

w aplikacji jest więc haczyk dla hacerów -da się napisać dialera który przekiruje połączenie apn na csd ?????? i kasa leci
ODPOWIEDZ