Tak, na numer z którego się rezygnuje.krystianb pisze:Oczywiście na nr modemu (a przynajmniej tak mi się wydaje)
Iplus - koniec umowy
Moderator: Moderatorzy
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Re: Iplus - koniec umowy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Witam. Skleroza to straszna choroba.Skonczyla mi sie umowa na Iplusa 37GB 29.lipca.Teraz jada dalej na bezterminowej- czyli chyba płace 160zł- przynajmniej umowa "razem" internet działa w telefonie do rozmów.
Zadzwoniłem do biura obsługi klienta i mina. Goście przegninają - dostałem na wstępie 15% rabatu( 2601 - zawsze dawali 25%)- tak jeszcze nie było. Znowu zmuszony jestem wybrać się do salonu firmowego.
Moja pytania jak co roku - czy jak zwykle idzie wyrwać 50% rabatu ???
W moje okolicy w zasadzie działają 4 nadajniki w technologii HSDP+ - moze jednak skorzystac z oferty innej sieci - coś zmieniła się - rok temu plus powiedzmy był bezkonkurencyjny. Może teraz jednak coś się zmieniło. Srednio potrzebuje kole 50-60gb na miesiąc ( dzien i noc) no i statyczny IP
Zadzwoniłem do biura obsługi klienta i mina. Goście przegninają - dostałem na wstępie 15% rabatu( 2601 - zawsze dawali 25%)- tak jeszcze nie było. Znowu zmuszony jestem wybrać się do salonu firmowego.
Moja pytania jak co roku - czy jak zwykle idzie wyrwać 50% rabatu ???
W moje okolicy w zasadzie działają 4 nadajniki w technologii HSDP+ - moze jednak skorzystac z oferty innej sieci - coś zmieniła się - rok temu plus powiedzmy był bezkonkurencyjny. Może teraz jednak coś się zmieniło. Srednio potrzebuje kole 50-60gb na miesiąc ( dzien i noc) no i statyczny IP
-
- Mistrz bezprzewodowy
O takim rabacie to możesz zapomnieć-zresztą u konkurencji też są gorsze oferty (inwestycje w infrastrukturę kosztują), osobiście też miałem taki rabat do 1.07, w maju wypowiedziałem umowę, w czerwcu miałem kilka ofert, tak mieszali że sami się w nich gubili, max. rabat 30%, podpisałem na opcję bez rabatu ale z routerem Huawei B260 za 1zł i roczną umową +dodatkowy transfer 6GB+1 za zakup przez net.Moja pytania jak co roku - czy jak zwykle idzie wyrwać 50% rabatu ???
To ma tylko Plus, dlatego nie miałem wyboru-w Play miałbym duży rabat dla Abonentów ale z IP nici!no i statyczny IP

jareq
-
No nic - ide we wtorek do salonu firmowego - pewnie nici beda ale tak sobie mysle ze ich moze przycisnę - w sumie mam na firme 3 telefony - i jak nie dostane nic ciekawego to wypowiem wszystkie umowy i przeniose sie do playa. W sumie miesiecznie zostawiam im 500zł .
Takie pytanie jeszcze - na abo - jakie sa max transfery w playu i max limity???
Takie pytanie jeszcze - na abo - jakie sa max transfery w playu i max limity???
-
- Mistrz bezprzewodowy
Np.: http://www.play.pl/pl/oferta/internet/a ... index.htmlna abo - jakie sa max transfery w playu i max limity???
jareq
-
No i przedłużyłem umowe o kolejny rok. Nie dale żadnych cudów niestety. Obecnie mam Iplusa 20G w cenie 110zł/miesiąc ( domyślny pakiet z limitem - 10Mb/sek)
Za 5zł od północy do południa bez limitu - ???? - dawniej był 100Gb - teraz widze ze jest prawdziwe bez limitu????
W ramach przedłużenia oferty otrzymałem 50Gb od 12 do 24 godziny
Mam jeszcze pytanie - Kasperskiego juz nie daja????
Za 5zł od północy do południa bez limitu - ???? - dawniej był 100Gb - teraz widze ze jest prawdziwe bez limitu????

W ramach przedłużenia oferty otrzymałem 50Gb od 12 do 24 godziny
Mam jeszcze pytanie - Kasperskiego juz nie daja????
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Czyli standardowa oferta która była kiedyś 2x większy limit.Tomisek pisze: W ramach przedłużenia oferty otrzymałem 50Gb od 12 do 24 godziny
Jak ja przedłużałem kilka miesięcy temu, to dawali.Tomisek pisze: Mam jeszcze pytanie - Kasperskiego juz nie daja????
[ Dodano: 2011-08-30, 18:01 ]
Teraz widzę, że jednak lepiej niż 2x, bo 20GB x 2 to jest 40, a Ty masz 50GB

Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Początkujący użytkownik forum
Podpisałem nową umowę:
1. Na 12 msc. bez modemu.
2. 24Gb za 75zł.
3. Od 00.00 - 09.00 bez limitu.
4. Kaspersky Internet security na 2 lata licencja.
1. Na 12 msc. bez modemu.
2. 24Gb za 75zł.
3. Od 00.00 - 09.00 bez limitu.
4. Kaspersky Internet security na 2 lata licencja.
Ostatnio zmieniony 2011-08-31, 19:49 przez Kot Ciapuch, łącznie zmieniany 1 raz.
- ra-v
- Mistrz bezprzewodowy
Ja miałem 20 GB + nieskończoność w nocy za 110 zł. Po 2 latach przedłużyłem na rok bez modemu i mam 24 GB za 75 zł.
Dodatkowo kupiłem publiczny dynamiczny IP - kosztuje tak samo (5 zł netto).
Z 3-4 miesiące przed przedłużeniem zmniejszyły się pingi do 70-150 (kawał od nadajnika) upload z 1.5-3 Mbit do przedziału 2.5-5 Mbit, upload z 0.4 do 0.5-1.2 Mbit.
Ogólnie jestem zadowolony - 8 km od nadajnika i mieć takie parametry. Internet to jedyna rzecz w mojej dziurze która jest w porządku.
Dodatkowo kupiłem publiczny dynamiczny IP - kosztuje tak samo (5 zł netto).
Z 3-4 miesiące przed przedłużeniem zmniejszyły się pingi do 70-150 (kawał od nadajnika) upload z 1.5-3 Mbit do przedziału 2.5-5 Mbit, upload z 0.4 do 0.5-1.2 Mbit.
Ogólnie jestem zadowolony - 8 km od nadajnika i mieć takie parametry. Internet to jedyna rzecz w mojej dziurze która jest w porządku.
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
-
- Mistrz bezprzewodowy
Dla klientów Plusa jest 25GB, jak nie korzystamy z rabatu na abonament to x2 więcejTeraz widzę, że jednak lepiej niż 2x, bo 20GB x 2 to jest 40, a Ty masz 50GB
Dają-masz 30dni na wysłanie sms-aMam jeszcze pytanie - Kasperskiego juz nie daja????

jareq
-
Kasperskiego mam z poprzedniej oferty jeszcze do pazdziernika przyszłego roku ale z nadmiaru glowa nie boli- zawsze mozna komus w prezencie dac kod 
no i oferta od przyszłego roku moze bedzie LTE w plusie

no i oferta od przyszłego roku moze bedzie LTE w plusie

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Klientem Plusa jest ktoś kto ma już inny abonament, tak to jakoś było.jarek999 pisze:Dla klientów Plusa jest 25GB, jak nie korzystamy z rabatu na abonament to x2 więcej
Pozdrawiam YaHooo 

-
- Mistrz bezprzewodowy
Przy nowej aktywacji, jestem w Plusie i podpisywałem kolejną czasową umowę (12-mcy) i dostałem 16GB przy opcji abonamentu 7GB-75zł + mobem-router Huawei B260, bez modemu mogłem mieć rabat 30%Klientem Plusa jest ktoś kto ma już inny abonament, tak to jakoś było.

jareq
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
jarek999 to całkiem ciekawa oferta moim zdaniem 

Pozdrawiam YaHooo 

- l_uke
- Użytkownik forum
Kończy mi się niedługo umowa i zastanawiałem się nad netbookiem z iplusa ale dowiedziałem się dziś od konsultanta, że nie mają ich na stanie i nie wiadomo czy i kiedy będą. Ma ktoś tutaj jakieś dojścia, żeby się dowiedzieć kiedy będą coś mieli (a może rzucą jakieś nowe modele bo te z obecnej oferty starawe są już dość)?
- ra-v
- Mistrz bezprzewodowy
Od nich nic nei wyciśniesz, a wątpię żeby jakiś pracownik tutaj ryzykował karierą na rzecz zdradzenia takich błahych rzeczy.
Prześledź Telepolis, tam zajmują się róznym rodzaju plotkarstwem, może już włożyli gdzieś nosa.
Prześledź Telepolis, tam zajmują się róznym rodzaju plotkarstwem, może już włożyli gdzieś nosa.
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
-
- Początkujący użytkownik forum
Witam Forumowiczów! 
I ja mam do Was jako do doświadczonych w negocjacjach pytanie. Otóż kończy mi się umowa z iPlusem za około 25 dni. Do tej pory nie dostałam telefonu od operatora pomimo to, ze sama sie go dopraszałam poprzez zawiadomienie ich o tym na stronie iPlusa w opcji kontaktu w sprawie przedłużania umowy.
Opiszę sprawę po krótce. W iPlusie jestem już 3 lata. Pierwsza umowa na dwa lata, standardowo modem za 1 zł i taryfa jakieś około 8 GB za chyba 100zł. Po dwóch latach zaoferowali mi 14 GB za 75 zł ze starym modemem. Wtedy nie negocjowałam. Jednak teraz sytuacja zmusza mnei do negocjacji gdyż przydałby mi sie dodatkowy sprzęt z tego tytułu, ze studiuje i komputer stacjonarny to dla mnie czasami za mało. Chciałabym dostać od nich laptopa Asusa, który właśnie mają obecnie w swojej ofercie. Mają go dla klientów przedłużających umowie, ale jedynie w opcji gdy bierze się taryfę 20 gb za 110zł. I to jest i tak chyba tylko oferta dla klientów biznesowych, chociaz nie do końca jestem pewna ponieważ ofertę reklamują w kategorii klientów indywidualnych ale nie ma laptopa w tabeli z kosztami. Tutaj podaję link do oferty http://internet.plus.pl/indywidualni/pr ... any-cenowe
Ale moje pyytanie brzmi następująco: czy jest szansa aby wynegocjować u nich przedłużenie umowy na dwa lata, z parametrami jakie mam obecnie i abonamentem jaki mam obecnie (czyli 14 GB , 75 zł/miesiąc) w zamian za to, ze dostanę od nich Asusa za 1zł ?

I ja mam do Was jako do doświadczonych w negocjacjach pytanie. Otóż kończy mi się umowa z iPlusem za około 25 dni. Do tej pory nie dostałam telefonu od operatora pomimo to, ze sama sie go dopraszałam poprzez zawiadomienie ich o tym na stronie iPlusa w opcji kontaktu w sprawie przedłużania umowy.
Opiszę sprawę po krótce. W iPlusie jestem już 3 lata. Pierwsza umowa na dwa lata, standardowo modem za 1 zł i taryfa jakieś około 8 GB za chyba 100zł. Po dwóch latach zaoferowali mi 14 GB za 75 zł ze starym modemem. Wtedy nie negocjowałam. Jednak teraz sytuacja zmusza mnei do negocjacji gdyż przydałby mi sie dodatkowy sprzęt z tego tytułu, ze studiuje i komputer stacjonarny to dla mnie czasami za mało. Chciałabym dostać od nich laptopa Asusa, który właśnie mają obecnie w swojej ofercie. Mają go dla klientów przedłużających umowie, ale jedynie w opcji gdy bierze się taryfę 20 gb za 110zł. I to jest i tak chyba tylko oferta dla klientów biznesowych, chociaz nie do końca jestem pewna ponieważ ofertę reklamują w kategorii klientów indywidualnych ale nie ma laptopa w tabeli z kosztami. Tutaj podaję link do oferty http://internet.plus.pl/indywidualni/pr ... any-cenowe
Ale moje pyytanie brzmi następująco: czy jest szansa aby wynegocjować u nich przedłużenie umowy na dwa lata, z parametrami jakie mam obecnie i abonamentem jaki mam obecnie (czyli 14 GB , 75 zł/miesiąc) w zamian za to, ze dostanę od nich Asusa za 1zł ?
- wojteks
- *** Administrator ***
Nie dają się już tak dobrze "doić". Zapytaj w salonie ale na laptopa za 1zł bym nie liczył.Kaami pisze:w zamian za to, ze dostanę od nich Asusa za 1zł
Zresztą laptop kosztuje 399 w taryfie 20GB
Nie pomagam na PW!
-
- Mistrz bezprzewodowy
Za taką kwotę to możesz dostać przy najwyższym abonamencie, łatwiej jest wynegocjować rabat na abonament bądź dodatkowe pakiety danychAsusa za 1zł ?

jareq
-
- Mistrz bezprzewodowy
Na zdrowy rozum przecież to można wziąć - laptop w zależności od konfiguracji kosztuje 1500-2000, a twoje zobowiązanie to 75*24=1800zł. A Plus raczej nie jest znany z tego że dopłaca do interesu 

-
- Stały użytkownik forum
Niestety ze względu na niedostępność Samunga N150 musiałem podpisać nową umowę przez internet, co ciekawe z automatu dostałem opcję "dla stałych klientów", czyli większy limit (u mnie 30GB zamiast 25), który zostaje nawet po rozwiązaniu starej umowy (info z salonu). Tak, więc wydaje się to całkiem dobrym rozwiązaniem dla osób chcących mieć standardowa dwuletnią ofertę z gadżetami. Minus jest taki, że przez dwa miesiące płaci się za dwie umowy.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Nie jestem pewny, czy takiej umowy nie można wywalczyć na przedłużenie.atanor pisze:Tak, więc wydaje się to całkiem dobrym rozwiązaniem dla osób chcących mieć standardowa dwuletnią ofertę z gadżetami.
Pozdrawiam YaHooo 

- Easy-Wifi
- Stały użytkownik forum
Ale w sumie to nie jest jakaś wielka korzyść,tym bardziej że podpisujesz dwuletnią umowę i przez dwa miesiące płacisz więcej,a zwieszony masz tylko limit i to o 5 giga. Dla mnie to naprawdę minimalna korzyść dla stałego klienta.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
A Samsunga już nie liczysz?Easy-Wifi pisze:Ale w sumie to nie jest jakaś wielka korzyść,tym bardziej że podpisujesz dwuletnią umowę i przez dwa miesiące płacisz więcej,a zwieszony masz tylko limit i to o 5 giga.
Pozdrawiam YaHooo 

-
Panowie, czy trzeba jakąś twórczość własną zabrać do salonu, aby rozwiązać umowę, czy wystarczy pójść i zakomunikować w salonie "dziękuję, rezygnuję"? Mam nadzieję, że nie wymagają rozprawek na temat tego, dlaczego już nie chcę być szczęśliwym posiadaczem iPlusa.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Idziesz i mówisz, że chcesz napisać wypowiedzenie umowy. Dadzą Ci papierek i jużPanowie, czy trzeba jakąś twórczość własną zabrać do salonu, aby rozwiązać umowę, czy wystarczy pójść i zakomunikować w salonie "dziękuję, rezygnuję"?

Pozdrawiam YaHooo 

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Twórczości to nie, dowód osobisty już tak. Co do powodu to zapytają, ale odburknąć można cokolwiek, że konkurencja, albo że nie potrzebuje.zimplusowany pisze:czy trzeba jakąś twórczość własną zabrać do salonu,
Doprecyzuję, w salonie sami drukowali wystarczyło się podpisać. Chyba, że teraz postępują tak jak w play, sam pan napisz i wyślij.YaHooo pisze:Idziesz i mówisz, że chcesz napisać wypowiedzenie umowy.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- wojteks
- *** Administrator ***
2 miesiące temu też drukowali i podpis załatwiał sprawę.krystianb pisze: w salonie sami drukowali wystarczyło się podpisać.
Nie pomagam na PW!
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
To fakt nie napisałem precyzyjnie. Pismo sami wydrukują, trzeba tylko podpisać.krystianb pisze:Chyba, że teraz postępują tak jak w play, sam pan napisz i wyślij.
Pozdrawiam YaHooo 

-
Ok, dzięki Panowie za wszystkie podpowiedzi. Jutro udaję się do salonu i składam pozew o rozwód po 2 latach związku z Plusem. Liczę na krótką rozprawę i bezbolesne rozstanie.