Iplus - koniec umowy

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Iplus - koniec umowy

Post autor: YaHooo »

zimplusowany pisze:Liczę na krótką rozprawę i bezbolesne rozstanie.
Nie powinni robić problemów.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
rawsky
Użytkownik forum

Post autor: rawsky »

Oferta po złożeniu rezygnacji ;)
1. Na 12 miesięcy
2. 12GB za 59zł
3. Od 00.00 - 09.00 bez limitu.
4. Kaspersky Internet security na 2 lata licencja.
5. Huawei E353u-2 HSPA + za 1zł
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

rawsky pisze:Oferta po złożeniu rezygnacji ;)
Nic szcególnego http://internet.plus.pl/firmy/promocje/ ... any-cenowe
rawsky pisze: 1. Na 12 miesięcy
Standard przy przedłużeniach.
rawsky pisze: 2. 12GB za 59zł
Normalna oferta dla nowych użytkowników.
rawsky pisze: 3. Od 00.00 - 09.00 bez limitu.
Jak wyżej.
rawsky pisze: 4. Kaspersky Internet security na 2 lata licencja.
Standard przy przedłużeniach.
rawsky pisze: 5. Huawei E353u-2 HSPA + za 1zł
Tu nie wiem, ale podejrzewam, że jedno w powyższych :P
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
rawsky
Użytkownik forum

Cenę podałem brutto 59zł. Standardowo proponowali 50zł brutto 6GB 12mcy i Kaspersky, przed złożeniem rezygnacji.
uniu
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: uniu »

próbowałeś może zawalczyć o rabat 50 % na abo?
rawsky
Użytkownik forum

Pytałem o ten rabat 50% i konsultant stwierdził, że już tej ofert nie maja, nawet klientom, którym żadne inne propozycje nie pasują, a upierają się przy tym rabacie do końca. Trzeba też wziąć pod uwagę indywidualne oferty i historię umów / anexów / płatności klienta.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

rawsky pisze:Cenę podałem brutto 59zł.
A ok ;) Ale nie mniej jednak jak dla mnie nie jest to bardzo atrakcyjna oferta...
rawsky pisze:rzeba też wziąć pod uwagę indywidualne oferty i historię umów / anexów / płatności klienta.
Guzik prawda. Ja miałem już 2 przedłużenia (łącznie 4 lata płacenia rachunków w terminie) każde z 50% rabatem. 3 razem nie chcięli mi dać 50%. To co mam mieć więcej by dostać od nich takie warunki? Chyba należy się docenić, że chcę się wiązać na kolejny rok i płacić rachunki w terminie.
Internet
Stały użytkownik forum

Post autor: Internet »

witam , mam takie male pytanko :) mam internet plusa dokladnie CDMA i mam <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> pakiet ipluspobieracz ale nie wiem w jakich godzinach dokladnie moge pobierac bez poboru gb , wiem że ta opcja jest od godziny 12 w nocy i chyba do 6 rano albo 9 rano.Niestety na umowie mi nie pisze w jakich godzinach a w google nie moge znalezc aktualnych informacji .
Pozdrawiam.
rawsky
Użytkownik forum

Super oferta faktycznie to może nie jest, jeśli wcześniej można było dostać 50% rabatu, ale to co dobre kiedyś musi się skończy. Konsultanta nie cisnąłem, żeby dał ,,więcej" tylko postawiłem warunek co do modemu, bo proponował Huawei E173s-2. To jest drugi anex z iPlusa cedowanego rok temu.
edriu
Początkujący użytkownik forum

Post autor: edriu »

YaHooo pisze:rawsky napisał/a:
5. Huawei E353u-2 HSPA + za 1zł
Tu nie wiem, ale podejrzewam, że jedno w powyższych :P
Kto daje modemy HSPA+ przy umowie rocznej, no kto ?! :) :P
Dobra oferta :)
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

edriu pisze: Dobra oferta :)
Co kto woli :)
rawsky
Użytkownik forum

Internet pisze:witam , mam takie male pytanko :) mam internet plusa dokladnie CDMA i mam »»na pewno«« pakiet ipluspobieracz ale nie wiem w jakich godzinach dokladnie moge pobierac bez poboru gb , wiem że ta opcja jest od godziny 12 w nocy i chyba do 6 rano albo 9 rano.Niestety na umowie mi nie pisze w jakich godzinach a w google nie moge znalezc aktualnych informacji .
Pozdrawiam.
Odpowiedź tu. Informacje są zawarte w Regulaminie usługi,
adacomp

Post autor: adacomp »

W maju 2011 też złożyłem rezygnację i nie mieli nic ciekawego , a zależało Mi na bardzo niskim abo , więc dostałem 1GB za 19,67 zł i mi czasem to wystarcza ale 1,5-2 GB by było lepiej :)
Słyszałem że teraz klienci IPlusa mogą korzystać z nadajników CP w tym z UMTS na 900MHz.
Posiadam nowy modem Huawei E353u-2 z dystrybucji Play bez simlocka.
Zastanawia Mnie czemu Dashboard Play widzi zasięg Plusa jako PWCDMA PLAY a po połączeniu HSPA+ PLAY.
W Diagnostyce pokazuje Mi sieć PLAY ;)
RSSI: -67dBM
Wersja Firmware 11.810.09.20.264
Wersja Programu 21.005.11.04.264

Przy wyborze ręcznym sieci też jest ciekawie bo widać tylko:
Play (3G) Zarejestrowano
PL17 (3G) Zakazany
Orange (3G) Zakazany
Era (3G) Zakazany

Czy są jakieś nowsze wersje FW i Dasboardu co poprawnie rozpoznają sieć i operatora ?
Przecież nie ma rozróżnienia na Play i Plusa , PL17 to CP a Era to już od pół roku T-Mobile

Nie mogę także się zalogować do PL17 chociaż powinienem
Mieszkam w Szczecinie na 11 pietrze w bloku i mam naprawdę wspaniały zasięg wszystkich sieci
W tej chwili pokazuje 5 kresek na 5 możliwych
Jedynie co zrobiłem to ustawiłem Sieć na tylko WCDMA
Mam Win 7 32bit więc używam ustawień NDIS , ale jak przestawię na RAS(modem) to dzieje się tak samo.
Jak się zalogować do sieci CP (PL17) ?
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

Jak się zalogować do sieci CP (PL17) ?
Przestawić modem w tryb UMTS900 only (więcej informacji w FAQ lub <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> ) lub znaleźć się w miejscu, w którym nie ma użytecznego sygnału UMTS2100.
R Mad
Stały użytkownik forum

Post autor: R Mad »

Witam. Za nieco ponad miesiąc kończy mi się umowa na Internet iPlus. Pierwotnie była ona podpisana na 2 lata (iPlus Prywatnie 60zł/1GB limitu) i potem dwa razy przedłużana o rok z podwojeniem limitu i lekkim rabatem na abonament ale nigdy bez brania nowego modemu. Tak więc to już niemal 4 lata płacenia rachunków w terminie. Zawsze przystawałem na standardową ofertę ale teraz jednak chciałbym coś ugrać. Jakie są szanse, na co mogę liczyć? Czy dobrze jest wysłać już wypowiedzenie? Jeśli to możliwe to proszę o rady.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

R Mad pisze:Jakie są szanse, na co mogę liczyć?
Z mojego doświadczenia wynika, że Plus ostatnio klientów na gdzieś. Ale może miałem jakiegoś pecha. Moim zdaniem bez wymówienia nie ma co liczyć na dobrą ofertę.
zimplusowany
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: zimplusowany »

Ja na początku grudnia zgłosiłem w salonie rezygnację. Od tamtej pory miałem chyba 2 telefony od Plusa, przysłali też list z ofertą. Proponowali najpierw LTE, potem dwa razy większy limit bez sprzętu. Generalnie nie przekonały mnie ich argumenty. Odebrałem też telefony z Play i Orange w sprawie "jedynych takich" ofert na mobilny internet. Szczególnie z Orange miałem niezły ubaw, bo Pani telefonistka najpierw przekonywała mnie do wspaniałej oferty 36-miesięcznej, potem chyba nawet zeszła do 20 miesięcy, ale zapomniała o opcji 16 miesięcy bez modemu, po chwili wybrała jeszcze raz mój numer i na otwartej linii omawiała rozmowę ze mną ze swoją koleżanką nie mając pojęcia, że ja wszystko słyszę. Żałuję, że tego nie nagrałem, bo byłby na pewno ciekawy materiał.
R Mad
Stały użytkownik forum

Post autor: R Mad »

Z tego co mówicie to trudno będzie coś wynegocjować ale i tak wyślę wypowiedzenie i zobaczymy co to przyniesie.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

R Mad pisze:wyślę wypowiedzenie i zobaczymy co to przyniesie.
W każdym razie napisz nam co to dało.
chemik89
Stały użytkownik forum

Post autor: chemik89 »

Iplus firmowo 49(netto)
2mc do konca umowy (4te przedłużenie, mam u nich 4inne numery firmowe za łącznie ~500pln/mc)
oferta:
12GB
12mc
... i to tyle ;// nawet iplusopobieracza nie mogłem sie doprosić ;/
Po prostu żal ... 2gb więcej niż dla nowych ... to już w ubiegłym roku mimo że przeoczyłem koniec umowy i byłem w gorszej pozycji do negocjacji dostałem +50% transferu i ipobieracza 24-9 za 0zł ... teraz nawet tego nie mam ;(
Jako że sporo pobieram nocami (nawet po 200GB/mc więc nie jest już ograniczane do 100GB) to ich oferta jest dla mnie gorsza niż obecne 8GB (których i tak nie wykorzystuje)

Po raz pierwszy zmuszą mnie do napisania wypowiedzenia ...
Ostatnio zmieniony 2012-01-13, 23:43 przez chemik89, łącznie zmieniany 1 raz.
Dell axim x50v
Trium Mars->Nokia 3210->Siemens c60->Siemens mc60[RIP]->Siemens s65->Siemens sx1[RIP]->Nokia 6310i->SonyErricson k750i->SonyErricson k800i->LG GT540
HSPA+ 40ms (internet mobilny 15GB -50% 29.90zł)
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

chemik89 pisze: Po raz pierwszy zmuszą mnie do napisania wypowiedzenia ...
Mam wrażenie, że chcą się pozbyć części klientów podając im takie oferty :dobani:
User108

Post autor: User108 »

Niestety ale dla stałych klientów, Plus nie ma nic więcej do zaoferowania.
kamiloo78

Post autor: kamiloo78 »

Witam.Jestem użytkownikiem iPlusa ok. 4-ech lat(Polkomtel-a już to nie interesuje).Posiadam pakiet 6GB za 49,90.Moja umowa kończy się w marcu,lecz już teraz zacząłem przeglądać oferty mobilnego internetu.Po przetestowaniu internetu konkurencyjnych operatorów,mam już swojego faworyta,lecz dalej próbuje negocjacji z rodzinką.Do tej pory dostałem następujące warunki(oferta bez modemu):
Telefonicznie:9GB za 60 zł,darmowy iplusopobieracz 00.00-9.00,umowa 12 m-cy
W salonie:10GB za 64 zł,płatny iplusopobieracz 00.00-9.00,umowa 12 m-cy
Za miesiąc będe próbował ponownie.
Moim zdaniem jest to gra Ojca Prezesa,polegająca na "wyzerowaniu" klientów następnie sprowadzeniu ich do rodziny CP."Wyzerowaniu"-tzn.:Znieść granice nowy,stary(użytkownik)przecież zaczynamy nowe życie,nowy start z iCP(czyt.iPlus) zawierającą technologię LTE!(szczycą się tym)To nic,że 1/4 użytkowników odpadnie,to nic, że prezes będzie musiał wyłożyć kasę z własnej kieszeni na dalszy rozwój LTE,przecież stać go,jest to wliczone w grę.
Aleee....,o.Prezes ma w rękawie plan 2-u letni :rotfl: W tej chwili Plus jest daleeeeko...za konkurencją,lecz już za rok?Otrzeźwienie!Wielkie promocje 10-15% więcej niż konkurencja,co za tym idzie:powracający starzy(nowi)klienci zawierający nowe umowy(24 m-ce),nowe "rodzinne"warunki,itd... :ok:

Oby prezes nie przedobrzył jak z rodziną CP :brawa:
Ps.
Pozdrowienia dla pracowników Polkomtel-a
Piotrek111938
Użytkownik forum

Post autor: Piotrek111938 »

Ja już 3 lata byłem z nimi i gdy bym teraz przedłużył umowę to szedł by już 4 rok. Dawali jedynie to co jest w podstawowej ofercie "dla stałych klientów". Ja także nie wymieniałem modemu, miałem cały czas ten sam. Płaciłem abonament systematycznie. Dzwonili z tego iplusa o jakieś oferty, które były w moim przypadku nic nie warte. Tym bardziej gdy miałem zasięg EDGE i prędkośc 236/8 kb/s :D .
chemik89
Stały użytkownik forum

iPlus w ogole to limituje jakoś max szybkość neta względem pakietu ?

w sumie tam gdzie mieszkam to tylko u nich wyciągam 370KB/s downloadu praktycznie o każdej porze, przed ostatnim przedłużeniem umowy miałem 470+ ... boje sie czy teraz nie przytną jeszcze bardziej xD

edit: tną mi równo przy 3Mbitach .... damn
Dell axim x50v
Trium Mars->Nokia 3210->Siemens c60->Siemens mc60[RIP]->Siemens s65->Siemens sx1[RIP]->Nokia 6310i->SonyErricson k750i->SonyErricson k800i->LG GT540
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

chemik89 pisze:iPlus w ogole to limituje jakoś max szybkość neta względem pakietu ?
Swego czasu coś takiego miało miejsce. Jednak już zaprzestali tego procederu.
chemik89 pisze: edit: tną mi równo przy 3Mbitach .... damn
Po prostu ci którzy podpisali umowy w których mają limitowane prędkości dalej mają limitowane prędkości. Dopiero po podpisaniu nowej umowy na nową taryfę (już bez limitów prędkości) powinno być ok.
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

YaHooo pisze:Dopiero po podpisaniu nowej umowy na nową taryfę (już bez limitów prędkości) powinno być ok.
Uważałbym z tymi limitami prędkości. Specjalnie zmieniłem taryfę z iPlus prywatnie 3GB na iPlus prywatnie 3GB+1GB. Konsultant zarzekał się, że nie będzie limitu prędkości. Oczywiście limit jest, z tym, że podniesiony z 2Mbit/s na 4Mbit/s. Nawet nie chce mi się tego reklamować, bo ostatnio reklamowałem aneks do umowy to otrzymałem dwa razy odpowiedź negatywną. Nic umowa kończy się z końcem kwietnia i mocno zastanawiam się nad podziękowaniem za współpracę.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

marens pisze:Uważałbym z tymi limitami prędkości.
No ja mówię na podstawie tego co pisze na stronie Plusa. Był nawet na naszym forum News swego czasu na ten temat http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=30853 A sam posiadam taki abonament, że nie osiągam prędkości limitowej, więc nie mam za bardzo jak sprawdzić.
chemik89
Stały użytkownik forum

tragedia ... nie mam jak na razie alternatywy dla iPlusa ;/
Niezbędny jest dla mnie
publiczny adres IP
darmowy transfer w nocy
i oczywiście infra. umożliwiająca rozkręcenie sie ponad 3Mbit ;>

testowałem wczoraj play i orange
play ledwo zipie - hsdpa ~15% zasięgu - transfery max 600kbitów/s ....
orange bardzo ładne pingi (~60) ale też ledwo ponad 1Mbit

no i żadne z nich nie daje publicznego IP
mam jeszcze 2 nadajniki Tmobile i Nordisk ...

z plusem mam o tyle dobrze że nikt praktycznie na moim odludziu z niego nie korzysta ...

obawiam się że jak przedłuże iPlusa to nadal będe miał limitowaną prędkość ...
Dell axim x50v
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Maciek764 »

orange bardzo ładne pingi (~60) ale też ledwo ponad 1Mbit
Testowałeś na pobieraniu plików czy na speedteście?
ODPOWIEDZ