chwile trwa zanim się rozbuja

Moderator: Moderatorzy
Z tego co wiem to powinieneś mieć nową umowę już bez ograniczeń prędkości. Jeśli nie to trzeba pisać reklamacje.chemik89 pisze: obawiam się że jak przedłuże iPlusa to nadal będe miał limitowaną prędkość ...
Ja miałem tak samo. Widzę tu naprawdę wielką zmianę (oczywiście na gorsze) w ofertach dla starych klientów. Z tym, że ja rabat 30% dostałem od ręki. Proponowali mi jeszcze 2x większy limit. Jako, że mi chodziło o cięcie kosztów wziąłem rabat z mniejszym abo.jaras99 pisze:Jestem w plusie już 4 lata, 2 poprzednie umowy miałem z rabatem 50% na abo 110 zł a teraz po wielu telefonach(dziwna sprawa ale co telefon to gorsza oferta) i duuuugich negocjacjach 2 dni przed wyłączeniem mi numeru dostałem ledwie 30%
Ja 6-mcy temu przed podpisaniem aneksu w ciągu 2-tygoni miałem taki zamęt z ofertami że sami nie wiedzieli o co chodzi- inna oferta korespondencyjna, inna gdy dzwoniłem, inna gdy oni dzwonili do mnie. Zdecydowałem się na modem-router B260(za 1zł) z roczną umową i abonamentem wyższym od bazowego o 4zł (75) i sporym pakietem dziennym 16GB. Dziś 30% rabatu to chyba jest max. -raz są pewne granice kosztów i zysku, dwa prywatyzacja kosztuje i Z. Solorz będzie chciał z Polkomtela wyciągnąć jak najwięcej-identyczna sytuacja była z Orange po prywatyzacji.Z tym, że ja rabat 30% dostałem od ręki. Proponowali mi jeszcze 2x większy limit. Jako, że mi chodziło o cięcie kosztów wziąłem rabat z mniejszym abo.
Właśnie dlatego jak ja chcę podpisać umowę to idę tylko do salonu. Wtedy mam jasną sytuacjęjarek999 pisze:Ja 6-mcy temu przed podpisaniem aneksu w ciągu 2-tygoni miałem taki zamęt z ofertami że sami nie wiedzieli o co chodzi- inna oferta korespondencyjna, inna gdy dzwoniłem, inna gdy oni dzwonili do mnie.
Niby racja. Ale wtedy się im opłacało, a teraz nie?jarek999 pisze:raz są pewne granice kosztów i zysku, dwa prywatyzacja kosztuje i Z. Solorz będzie chciał z Polkomtela wyciągnąć jak najwięcej-identyczna sytuacja była z Orange po prywatyzacji.
Jednak oferty przez telesprzedaż z reguły są lepsze-ja za tą opcję dostaje każdego miesiąca 1GB transferu więcej.ja chcę podpisać umowę to idę tylko do salonu. Wtedy mam jasną sytuację
Tego to akurat nie wiemy-to z reguły są dane poufne, ale uogólniając to raczej wszędzie nie są tak już atrakcyjne oferty w abonamencie-w Play (do wszystkich rabatów dla abonentów był modem i umowa 18mcy), Orange (na dzień dobry był upust 25% dla każdego posiadającego swój modem-jest 10%), Plus nie jest wyjątkiem i jeżeli utrzyma 30%rabatu nie będzie źle (pamiętajmy że w tym czasie znacznie wzrosły limity pobieranych danych-kiedyś miałem rabat 50% na iPlus 110 z limitem 10GB miesięcznie). Są granice kosztów, choć z 2-ej strony jest dostęp darmowy z Aero2 i to jest optymistyczne gdyż przy szalejących podwyżkach wokół, w tym segmencie należy spodziewać się stabilizacji.Ale wtedy się im opłacało, a teraz nie?
Tylko przez telesprzedaż to tak jakoś nie takjarek999 pisze:Jednak oferty przez telesprzedaż z reguły są lepsze-ja za tą opcję dostaje każdego miesiąca 1GB transferu więcej.
Tak to wygląda. Ale moim zdaniem (już nie raz to pisałem, ale co mi tam, forum czytają ludzie operatorów, więc może za którymś tam razem dotrze do nich) to jest działanie celowe. Tylko nie wiem dlaczego. Wiem tylko jedno jak tak dalej będą mieli w poważaniu starych abonentów to będą leżeć szybciej niż im się to wydaje.pogodabartek pisze:Plus sam się zniszczy,nie trzeba jego kredytów i banków.
Może mają taką wizję biznesową, przecież nie muszą być najtańsi, najwięksi, mieć najwięcej klientów i itp.YaHooo pisze:to będą leżeć szybciej niż im się to wydaje.
Być może. Ja w to nie wnikam. Ale w takim razie co chcą osiągnąćwojteks pisze: Może mają taką wizję biznesową, przecież nie muszą być najtańsi, najwięksi, mieć najwięcej klientów i itp.
Jak się dobrze sprzedali (byli akcjonariusze wzięli ile chcieli) to nowy zarząd istotnie zmienił politykę promocyjną (zresztą zdaje się zwolnili dyrektorów wielu pionów). A teraz trzeba zwiększyć dochód na duszyczkę żeby statystyki ładnie wyglądały a nie utrzymywać starych klientów za wszelką cenę, wiele osób zostanie z przyzwyczajenia a ci co się wahali odejdą bo i tak pewnie by odeszli a to tylko impuls przyspieszający decyzję.YaHooo pisze:Ale w takim razie co chcą osiągnąć
A co to Plusa interesuje? Nie działa charytatywnie i musi zarabiać skoro komuś warunki (cena) usługi się nie podobają to może umowy nie zawierać albo posiadaną zakończyć.gacu007 pisze:A co z ludźmi którzy nie mogą korzystać z innych operatorów i są zdani tylko na plusa?
No niestety chyba taka prawda. Rynek jest nieco przesycony w tym temacie i można nieco zmniejszyć walkę o klienta.wojteks pisze:Dam 10% stałemu klientowi a jak mu się nie podoba to niech idzie do konkurencji, utracę trochę "dusz" ale na to miejsce przyjdą inni.
Dokładnie tak będzie, aczkolwiek może przelicytować. Dziś team CP+Polkomtel jest graczem dominującym, wiele będzie też zależeć od tego jak zareaguje konkurencja. Teraz jest wszystko nastawione na max. zysków- prywatyzacja kosztuje i często też nie jest to najefektywniejsze rozwiązanie rynkowe (zwłaszcza w PL).To rynek decyduje o wyborze operatora a że Plus nie jest zainteresowany pewną częścią rynku to problem zarządu (właściciela).
Stawiam że konkurencja też będzie chciała trochę zwiększyć przychód z klienta więc duże upusty i rabaty się skończą. Podobne działania w T-Mobile przecież się pojawiają z tego co czytałem - czyli nic za darmo itp.jarek999 pisze:wiele będzie też zależeć od tego jak zareaguje konkurencja.
Trzymać przez 5 lat, jakby jakaś firma windykacyjna nagle coś chciała.zimplusowany pisze: Co z tym zrobić??
Ostatnio w Plusie zatarła się granica między normalnością a absurdem więc... w sumie nic strasznego. Ewentualnie skarbówka się przyczepi że nie odprowadzono podatku od tej FVzimplusowany pisze:Czy to "normalna" sytuacja, że Plus, po rozwiązaniu umowy, uregulowaniu wszystkich płatności, przysyła fakturę na kwotę 0,00 zł (słownie: zero złotych)? Co z tym zrobić?? Może wysłać do Teleexpressu?
No to nieco lipne te warunki moim zdaniem. Ale jak już w tym wątku zostało napisane raczej nic się za bardzo nie poprawi. Swoją drogą dobrze, że zmniejszyli karę umowną. Bo ja podpisując prawie rok temu obecną umowę też dostałem 1000zł karyslawekszajdek pisze: przyjąłem więc taką propozycję:
W sumie dobra sprawa. Widać jak na dłoni, że wszystko zostało uregulowaneCzy to "normalna" sytuacja, że Plus, po rozwiązaniu umowy, uregulowaniu wszystkich płatności, przysyła fakturę na kwotę 0,00 zł (słownie: zero złotych)?
Czyli nie dostałeś prawie nic-ja przy tym abonamencie mam 16GB bez rabatu na abonament, przy rocznej umowie i zakupionym modemie-routerze Huawei B260 za 1zł (dodatkowo do standardowej taryfy dopłacam 4zł brutto). Jeżeli będą takie propozycje to kolejnej umowy nie przedłużę (rozumiem koszty, że wszyscy operatorzy chcą więcej ale 75zł mogę zapłacić za 2xwyższy limit dzienny od obecnego), inaczej to bay, bay i jakiś kompakt z powiązaniem z Aero2-przez 3lata mam nowe możliwości.- IPLUS 75 (75 zł/mc), ale z limitem 18 GB/mc (czyli jakby około 25% rabatu);