Iplus - koniec umowy

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
chemik89
Stały użytkownik forum

Re: Iplus - koniec umowy

Post autor: chemik89 »

pobieraniu ofc.
chwile trwa zanim się rozbuja :)
Dell axim x50v
Trium Mars->Nokia 3210->Siemens c60->Siemens mc60[RIP]->Siemens s65->Siemens sx1[RIP]->Nokia 6310i->SonyErricson k750i->SonyErricson k800i->LG GT540
HSPA+ 40ms (internet mobilny 15GB -50% 29.90zł)
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

chemik89 pisze: obawiam się że jak przedłuże iPlusa to nadal będe miał limitowaną prędkość ...
Z tego co wiem to powinieneś mieć nową umowę już bez ograniczeń prędkości. Jeśli nie to trzeba pisać reklamacje.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
jaras99
Stały użytkownik forum

Post autor: jaras99 »

Mi wypowiedzenie za dużo nie dało. Faktycznie plus ma gdzieś swoich stałych klientów.
Jestem w plusie już 4 lata, 2 poprzednie umowy miałem z rabatem 50% na abo 110 zł a teraz po wielu telefonach(dziwna sprawa ale co telefon to gorsza oferta) i duuuugich negocjacjach 2 dni przed wyłączeniem mi numeru dostałem ledwie 30% na ten sam abo z tym samym limitem co wcześniej(20 GB). A do tego to coś nie mieli chęci nawet dzwonić bo większość telefonów także ten ostatni musiałem sam zainicjować poprzez wysłanie do nich wiadomości.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

jaras99 pisze:Jestem w plusie już 4 lata, 2 poprzednie umowy miałem z rabatem 50% na abo 110 zł a teraz po wielu telefonach(dziwna sprawa ale co telefon to gorsza oferta) i duuuugich negocjacjach 2 dni przed wyłączeniem mi numeru dostałem ledwie 30%
Ja miałem tak samo. Widzę tu naprawdę wielką zmianę (oczywiście na gorsze) w ofertach dla starych klientów. Z tym, że ja rabat 30% dostałem od ręki. Proponowali mi jeszcze 2x większy limit. Jako, że mi chodziło o cięcie kosztów wziąłem rabat z mniejszym abo.
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: jarek999 »

YaHooo,
Z tym, że ja rabat 30% dostałem od ręki. Proponowali mi jeszcze 2x większy limit. Jako, że mi chodziło o cięcie kosztów wziąłem rabat z mniejszym abo.
Ja 6-mcy temu przed podpisaniem aneksu w ciągu 2-tygoni miałem taki zamęt z ofertami że sami nie wiedzieli o co chodzi- inna oferta korespondencyjna, inna gdy dzwoniłem, inna gdy oni dzwonili do mnie. Zdecydowałem się na modem-router B260(za 1zł) z roczną umową i abonamentem wyższym od bazowego o 4zł (75) i sporym pakietem dziennym 16GB. Dziś 30% rabatu to chyba jest max. -raz są pewne granice kosztów i zysku, dwa prywatyzacja kosztuje i Z. Solorz będzie chciał z Polkomtela wyciągnąć jak najwięcej-identyczna sytuacja była z Orange po prywatyzacji. ;)
jareq
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

jarek999 pisze:Ja 6-mcy temu przed podpisaniem aneksu w ciągu 2-tygoni miałem taki zamęt z ofertami że sami nie wiedzieli o co chodzi- inna oferta korespondencyjna, inna gdy dzwoniłem, inna gdy oni dzwonili do mnie.
Właśnie dlatego jak ja chcę podpisać umowę to idę tylko do salonu. Wtedy mam jasną sytuację ;)
jarek999 pisze:raz są pewne granice kosztów i zysku, dwa prywatyzacja kosztuje i Z. Solorz będzie chciał z Polkomtela wyciągnąć jak najwięcej-identyczna sytuacja była z Orange po prywatyzacji. ;)
Niby racja. Ale wtedy się im opłacało, a teraz nie?
uniu
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: uniu »

Ja złożyłem wypowiedzenie jakoś w pierwszym tygodniu stycznia po 2 dniach dostałem pisemko ze rozwiązanie umowy nastąpi 20/02/2012. Na mój numer plusowy przyszedł sms ( w tym samym dniu co złożyłem wypowiedzenie) żeby wysłać do nich nr kontaktowy - wysłałem i nic, zero telefonu i zero kontaktu z ich strony.
W zeszłym roku dzwonili już na drugi dzień po wysłaniu tel kontaktowego
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

YaHooo,
ja chcę podpisać umowę to idę tylko do salonu. Wtedy mam jasną sytuację
Jednak oferty przez telesprzedaż z reguły są lepsze-ja za tą opcję dostaje każdego miesiąca 1GB transferu więcej.
Ale wtedy się im opłacało, a teraz nie?
Tego to akurat nie wiemy-to z reguły są dane poufne, ale uogólniając to raczej wszędzie nie są tak już atrakcyjne oferty w abonamencie-w Play (do wszystkich rabatów dla abonentów był modem i umowa 18mcy), Orange (na dzień dobry był upust 25% dla każdego posiadającego swój modem-jest 10%), Plus nie jest wyjątkiem i jeżeli utrzyma 30%rabatu nie będzie źle (pamiętajmy że w tym czasie znacznie wzrosły limity pobieranych danych-kiedyś miałem rabat 50% na iPlus 110 z limitem 10GB miesięcznie). Są granice kosztów, choć z 2-ej strony jest dostęp darmowy z Aero2 i to jest optymistyczne gdyż przy szalejących podwyżkach wokół, w tym segmencie należy spodziewać się stabilizacji. :ok:
jareq
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

jarek999 pisze:Jednak oferty przez telesprzedaż z reguły są lepsze-ja za tą opcję dostaje każdego miesiąca 1GB transferu więcej.
Tylko przez telesprzedaż to tak jakoś nie tak :] Ja wolę jednak rozmawiać z żywym człowiekiem. Nie raz miałem do czynienia z sytuacją, że konsultant proponował dane warunki, a umowa przychodziła na zupełnie inne.
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

Achtung! Plus przeszedł sam siebie :papa:
Oferta "odejdź z Plusa" przedstawia się następująco:

Miałem iPlus 49 3GB -30% + iPlusopobieracz 24-9
Teraz super oferta: iPlus 49 3GB -10%
Mówimy tutaj o ofercie bez modemu.

Oferta z modemem, uwaga:
Samsung N150 -> 896zł (zniżka 3zł w porówaniu z ofertą dla nowych klientów)

Ewentualnie większe profity przy zwiększeniu abonamentu do 60zł
Samsung N150 738zł (zniżka 11zł w porówaniu z ofertą dla nowych klientów)
Huawei E398 za 119zł

Limity standardowe 7GB w 60zł i 3GB z 49zł a z przyzwoitości powinni zaoferować 5GB i 9GB jak dla abonentów Plusa. Jak tak dalej pujdzie to będzie trzeba przezimować, albo na czas nieokreślony albo weznę Samsunga N150 w abo za 35zł/1,5GB

//
Nawet już do nich nie dzwonię, przejdę się do salonu firmowego kiedyś tam...
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Maciek764 »

Zniżki na sprzęt miażdżą kości :rotfl:
Awatar użytkownika
pogodabartek
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: pogodabartek »

Plus sam się zniszczy,nie trzeba jego kredytów i banków.

Plus na kartę stoi w miejscu-konto ważne bardzo długo,oferta internet bez modemu kiedyś była na 12 miesięcy-teraz zrobili się pazerni i jest na 18 miesięcy.

Konsultanci oszukują mówiąc,że jak przedłużysz umowę to będziesz mieć prędkość bez lejka do 4 Mbit/s tak zrobili Marens-owi.

Nic tylko ich nagrywać i zbierać kłamstwa, drukować emaile i trzymać to w razie kłamstwa.

Mnie okłamali o rozbudowie sieci,a jak zapytałem po pół roku ponownie to stwierdzili,że nie będzie rozbudowy,a wtedy wysłałem im korespondencje z poprzednikiem z BOK i się zatkali,bo im napisałem wprost,że kłamią i oszukują.

Zdziwko ich wzięło,ze ludzie trzymają to na komputerze.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

pogodabartek pisze:Plus sam się zniszczy,nie trzeba jego kredytów i banków.
Tak to wygląda. Ale moim zdaniem (już nie raz to pisałem, ale co mi tam, forum czytają ludzie operatorów, więc może za którymś tam razem dotrze do nich) to jest działanie celowe. Tylko nie wiem dlaczego. Wiem tylko jedno jak tak dalej będą mieli w poważaniu starych abonentów to będą leżeć szybciej niż im się to wydaje.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

YaHooo pisze:to będą leżeć szybciej niż im się to wydaje.
Może mają taką wizję biznesową, przecież nie muszą być najtańsi, najwięksi, mieć najwięcej klientów i itp.
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

wojteks pisze: Może mają taką wizję biznesową, przecież nie muszą być najtańsi, najwięksi, mieć najwięcej klientów i itp.
Być może. Ja w to nie wnikam. Ale w takim razie co chcą osiągnąć ;)
-bolox-
Stały użytkownik forum

Post autor: -bolox- »

Miałem taką samą sytuacje jak @uniu tylko że mi się umowa skończyła 31 stycznia - do wczoraj abonent iplusa, dziś wolny człowiek... Nawet nie raczyli zadzwonić żeby zaproponować te swoje oferty jak to @marens napisał "odejdź z plusa". Na szczęście zabieram przy okazji 2 numery - mix, simplus. Skorzysta chyba na tym orange.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

YaHooo pisze:Ale w takim razie co chcą osiągnąć
Jak się dobrze sprzedali (byli akcjonariusze wzięli ile chcieli) to nowy zarząd istotnie zmienił politykę promocyjną (zresztą zdaje się zwolnili dyrektorów wielu pionów). A teraz trzeba zwiększyć dochód na duszyczkę żeby statystyki ładnie wyglądały a nie utrzymywać starych klientów za wszelką cenę, wiele osób zostanie z przyzwyczajenia a ci co się wahali odejdą bo i tak pewnie by odeszli a to tylko impuls przyspieszający decyzję.

Czasy kiedy walczyło się o każdego klienta już chyba w tym biznesie minęły i to nie tylko u Plusa, lepiej mieć zadowolonych klientów z wyboru niż narzekaczy że drogo/mało a szkoda że w ogóle nie za 1zł wszystko. Bo tak po prawdzie co mi z klienta którego na siłę zatrzymuję dając -50% czy x2 jak będą inni którzy zapłacą wg cennika. Dam 10% stałemu klientowi a jak mu się nie podoba to niech idzie do konkurencji, utracę trochę "dusz" ale na to miejsce przyjdą inni. Rynek jest już duży a my jesteśmy przyzwyczajeni do wygody czyli wykształciła nam się potrzeba posiadania komórki/internetu mobilnego czy co tam jeszcze oferują.
Nie pomagam na PW!
gacu007
Użytkownik forum

Post autor: gacu007 »

A co z ludźmi którzy nie mogą korzystać z innych operatorów i są zdani tylko na plusa?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

gacu007 pisze:A co z ludźmi którzy nie mogą korzystać z innych operatorów i są zdani tylko na plusa?
A co to Plusa interesuje? Nie działa charytatywnie i musi zarabiać skoro komuś warunki (cena) usługi się nie podobają to może umowy nie zawierać albo posiadaną zakończyć.

To rynek decyduje o wyborze operatora a że Plus nie jest zainteresowany pewną częścią rynku to problem zarządu (właściciela).
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

wojteks pisze:Dam 10% stałemu klientowi a jak mu się nie podoba to niech idzie do konkurencji, utracę trochę "dusz" ale na to miejsce przyjdą inni.
No niestety chyba taka prawda. Rynek jest nieco przesycony w tym temacie i można nieco zmniejszyć walkę o klienta.
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

wojteks,
To rynek decyduje o wyborze operatora a że Plus nie jest zainteresowany pewną częścią rynku to problem zarządu (właściciela).
Dokładnie tak będzie, aczkolwiek może przelicytować. Dziś team CP+Polkomtel jest graczem dominującym, wiele będzie też zależeć od tego jak zareaguje konkurencja. Teraz jest wszystko nastawione na max. zysków- prywatyzacja kosztuje i często też nie jest to najefektywniejsze rozwiązanie rynkowe (zwłaszcza w PL). ;)
jareq
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

jarek999 pisze:wiele będzie też zależeć od tego jak zareaguje konkurencja.
Stawiam że konkurencja też będzie chciała trochę zwiększyć przychód z klienta więc duże upusty i rabaty się skończą. Podobne działania w T-Mobile przecież się pojawiają z tego co czytałem - czyli nic za darmo itp.

Zobaczymy co zrobi Orange jak już zakończy się rebranding TP/neostrady bo to będzie potężny gracz na rynku czyli telefon analogowy/ISDN/ADSL i podobne usługi/łącza transmisji danych(szkieletowe)/telefonia komórkowa i do tego platforma satelitarna.
Nie pomagam na PW!
chemik89
Stały użytkownik forum

Post autor: chemik89 »

W końcu nie przedłużyłem umowy, zdołałem wycisnąć od nich informacje że jednak limity prędkości które mi nałożyli w poprzedniej umowie nie zostaną zdjęte - co więcej - od tego miesiąca już znikła im ta oferta przedłuzenia (12gb/12mc/49netto) - teraz oferują mi 10GB na 18mc xD

Ale teraz już nigdzie nie szanują stłych klientów - kończą mi sie teraz umowy w TV N,cyfra+ i dialogu - jest to samo.
Dell axim x50v
Trium Mars->Nokia 3210->Siemens c60->Siemens mc60[RIP]->Siemens s65->Siemens sx1[RIP]->Nokia 6310i->SonyErricson k750i->SonyErricson k800i->LG GT540
HSPA+ 40ms (internet mobilny 15GB -50% 29.90zł)
Awatar użytkownika
pogodabartek
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: pogodabartek »

Jedyny sposób brać na firmę jak są lepsze warunki.

A najlepiej to legalnie jakiś net z sąsiadem na spółkę i po problemie.
slawekszajdek
Początkujący użytkownik forum

Post autor: slawekszajdek »

Dziś przedłużyłem swoją umowę z iPlusem na kolejny rok;
jest to 4-te przedłużenie umowy, prawie od początku mam iPLUS 110;
wyjątkowo w tym roku nie składałem wypowiedzenia, bo pamiętałem, że w zeszłym roku
kilkanaście dni mnie zwodzili, obiecując rabat 50%, ostatecznie dali 30% (zaś "od ręki", bez mojego wypowiedzenia, dawali 25%), a ja, czekając na decycję, musiałem już płacić pełne 110 zł/mc...
przyjąłem więc taką propozycję:
- IPLUS 75 (75 zł/mc), ale z limitem 18 GB/mc (czyli jakby około 25% rabatu);
-IplusoPobieracz 9H free;
-umowa na 12 m-cy;
-kara umowna za zerwanie 300 zł (w zeszłym roku: 1000 zł);
-Kaspersky na 2 lata, ale konsultant uprzedził mnie, że za Sms aktywacyjny zapłacę 23 zł!!!
-umowa "podpisana" Sms-em (taj jak w zeszłym roku, kurier przywozi tylko kopię)
zimplusowany
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: zimplusowany »

Czy to "normalna" sytuacja, że Plus, po rozwiązaniu umowy, uregulowaniu wszystkich płatności, przysyła fakturę na kwotę 0,00 zł (słownie: zero złotych)? Co z tym zrobić?? Może wysłać do Teleexpressu?
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

zimplusowany pisze: Co z tym zrobić??
Trzymać przez 5 lat, jakby jakaś firma windykacyjna nagle coś chciała.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Maciek764 »

zimplusowany pisze:Czy to "normalna" sytuacja, że Plus, po rozwiązaniu umowy, uregulowaniu wszystkich płatności, przysyła fakturę na kwotę 0,00 zł (słownie: zero złotych)? Co z tym zrobić?? Może wysłać do Teleexpressu?
Ostatnio w Plusie zatarła się granica między normalnością a absurdem więc... w sumie nic strasznego. Ewentualnie skarbówka się przyczepi że nie odprowadzono podatku od tej FV :P
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

slawekszajdek pisze: przyjąłem więc taką propozycję:
No to nieco lipne te warunki moim zdaniem. Ale jak już w tym wątku zostało napisane raczej nic się za bardzo nie poprawi. Swoją drogą dobrze, że zmniejszyli karę umowną. Bo ja podpisując prawie rok temu obecną umowę też dostałem 1000zł kary :] A jestem z nimi od października 2007.
Czy to "normalna" sytuacja, że Plus, po rozwiązaniu umowy, uregulowaniu wszystkich płatności, przysyła fakturę na kwotę 0,00 zł (słownie: zero złotych)?
W sumie dobra sprawa. Widać jak na dłoni, że wszystko zostało uregulowane :ok:
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

slawekszajdek,
- IPLUS 75 (75 zł/mc), ale z limitem 18 GB/mc (czyli jakby około 25% rabatu);
Czyli nie dostałeś prawie nic-ja przy tym abonamencie mam 16GB bez rabatu na abonament, przy rocznej umowie i zakupionym modemie-routerze Huawei B260 za 1zł (dodatkowo do standardowej taryfy dopłacam 4zł brutto). Jeżeli będą takie propozycje to kolejnej umowy nie przedłużę (rozumiem koszty, że wszyscy operatorzy chcą więcej ale 75zł mogę zapłacić za 2xwyższy limit dzienny od obecnego), inaczej to bay, bay i jakiś kompakt z powiązaniem z Aero2-przez 3lata mam nowe możliwości. ;)
jareq
ODPOWIEDZ