A do czego ten dźwięk jest Ci potrzebny?Qazi pisze:a z tym dźwiękiem przy połączeniu/rozłączeniu nic nie da się zrobć ?![]()
Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo
Moderator: Moderatorzy
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo
Krzysztof
- Qazi
- ### BAN ###
no wszystkie takie programy mają i już się przyzwyczaiłem że jak się łączy to mi
piknie/zadzwoni czy coś ,a jak traci połączenie to znowu jest dźwięk jakiś i wiem
że coś jest nie tak ,a czasami siedzę i siedzę ,a strona www się nie otwiera ,a tu bach
brak połączenia jest ... w playu mi tak rozłącza ,a ten wskaźnik na pasku zadań jest jakiś mało czytelny bo za wąskie te paseczki są i nie zawsze zauważę że coś się zmieniło ,a
dźwięk byłby słyszalny od razu
ale jak się nie da w tym programie to może dałoby się jakiś klucz do rejestru wprowadzić żeby mi się pojawiło na tej liście wyboru we właściwościach audio co na foto - dźwięk połączenia i rozłączenia sieci to już bym sobie ustawił sam ....
http://img835.imageshack....beztytuuhsy.jpg
piknie/zadzwoni czy coś ,a jak traci połączenie to znowu jest dźwięk jakiś i wiem
że coś jest nie tak ,a czasami siedzę i siedzę ,a strona www się nie otwiera ,a tu bach
brak połączenia jest ... w playu mi tak rozłącza ,a ten wskaźnik na pasku zadań jest jakiś mało czytelny bo za wąskie te paseczki są i nie zawsze zauważę że coś się zmieniło ,a
dźwięk byłby słyszalny od razu
ale jak się nie da w tym programie to może dałoby się jakiś klucz do rejestru wprowadzić żeby mi się pojawiło na tej liście wyboru we właściwościach audio co na foto - dźwięk połączenia i rozłączenia sieci to już bym sobie ustawił sam ....

http://img835.imageshack....beztytuuhsy.jpg
Ostatnio zmieniony 2012-01-05, 11:51 przez Qazi, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Możesz podać ich nazwy?Qazi pisze:no wszystkie takie programy mają
Krzysztof
- Qazi
- ### BAN ###
nazw nie pamiętam wszystkich programy nie posiadały
tylko był plik jakiś główny...exe po zainstalowaniu
1.autoconnect
2.program do neostrady co miałem [modem usb]
3.i do netii też [modem usb]
4.i ten od playa też co mam teraz nazwa: UIExec.exe [modem gsm]
tak wygląda jak na foto [wszystkie miały dźwięk połączenia/rozłączenia z siecią

tylko był plik jakiś główny...exe po zainstalowaniu
1.autoconnect
2.program do neostrady co miałem [modem usb]
3.i do netii też [modem usb]
4.i ten od playa też co mam teraz nazwa: UIExec.exe [modem gsm]
tak wygląda jak na foto [wszystkie miały dźwięk połączenia/rozłączenia z siecią

Ostatnio zmieniony 2012-01-05, 11:53 przez Qazi, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Mistrz bezprzewodowy
W sumie... Sierra Wireless Watcher też ma 

-
- Mistrz bezprzewodowy
Czy te programy używają dźwięków własnych, czy systemowych?
Krzysztof
-
- Stały użytkownik forum
SIMLOCK: AT+CLCK="PN",2
+CLCK: 0
OK
czyli mam simlocka?
czy jak rozpoznać simlocka w top info
+CLCK: 0
OK
czyli mam simlocka?
czy jak rozpoznać simlocka w top info
- Qazi
- ### BAN ###
Chris-Kr
Czy te programy używają dźwięków własnych, czy systemowych?
mają własne ,ale można też dowolny wav swój podstawić

Ostatnio zmieniony 2012-01-05, 11:54 przez Qazi, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Wygląda na to że nie, choć powinno się sprawdzać bez włożonej karty SIM do modemu. Modemy Huawei mają inne polecenie (Ustawienia -> Komunikacja AT i PIN -> Komendy AT -> Huawei -> Status SIMLocka).crash pisze:czyli mam simlocka?
Ustawienia -> Komunikacja AT i PIN -> Wył. SIMLock
Pozdrawiam
Janek
Janek
-
- Mistrz bezprzewodowy
Nie podałeś, jaki masz modem.crash pisze:czy jak rozpoznać simlocka w top info
Jeśli masz Huawei, to:
Ustawienia > Komunikacja AT i PIN > Komendy AT > Dedykowane i inne > Huawei > Status SIMLocka
Krzysztof
-
- Stały użytkownik forum
huawei K3806 topi info nie mogłem połączyć się z aero2
a teraz top info wyłączyłem i nagle zwykłym managarem vodafone udało się połączyć z aero2 i piszę już z modemiku
czy to jakoś jednorazowo mi się udało czy jednak nie miałem simlocka
a teraz top info wyłączyłem i nagle zwykłym managarem vodafone udało się połączyć z aero2 i piszę już z modemiku
czy to jakoś jednorazowo mi się udało czy jednak nie miałem simlocka

-
- Mistrz bezprzewodowy
Gdyby były jakieś trafne dźwięki systemowe, to zapewne byłoby łatwiej.Qazi pisze:mają własne ,ale można też dowolny wav swój podstawić![]()
Krzysztof
-
Możesz mieć SIM Locka na kartę, która jest w modemie. Jeżeli nie to nie masz skoro się połączyłeś.crash pisze:czy to jakoś jednorazowo mi się udało czy jednak nie miałem simlocka
Będę mógł zrobić taką funkcjonalność ale przynajmniej tymczasowo dźwiękami będą musieli zająć się użytkownicy.Chris-Kr pisze:Gdyby były jakieś trafne dźwięki systemowe, to zapewne byłoby łatwiej.
Pozdrawiam
Janek
Janek
-
- Mistrz bezprzewodowy
Przepatrzyłem dźwięki systemowe dostarczone wraz z Windows XP i jedynym sensownym jest dźwięk C:\WINDOWS\Media\ding.wav.janek222 pisze:Będę mógł zrobić taką funkcjonalność ale przynajmniej tymczasowo dźwiękami będą musieli zająć się użytkownicy.
Można by go na początek ustawić jako defaultowy zarówno dla nawiązania połączenia jak i dla zakończenia, a gdyby ktoś opracował/znalazł jakiś bardziej pasujący sygnał, to można by go wtedy podmienić.
Krzysztof
- Qazi
- ### BAN ###
Gdyby były jakieś trafne dźwięki systemowe, to zapewne byłoby łatwiej.
ja ustawiałem sobie systemowe
na połączenie chimes.wav
na rozłączenie tada.wav
tu wrzuciłem jakby co![:]](./images/smilies/splash.gif)
CIACH
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2012-01-02, 18:04 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
ja ustawiałem sobie systemowe

na połączenie chimes.wav
na rozłączenie tada.wav
tu wrzuciłem jakby co
![:]](./images/smilies/splash.gif)
CIACH
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2012-01-02, 18:04 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2012-01-05, 11:55 przez Qazi, łącznie zmieniany 4 razy.
-
- Stały użytkownik forum
w sumie w programie tym od vodafonu coś mi o nierozpoznanym simie wyskoczyło czy coś ale dałem ok i ładnie przez godzinę aero2 chodziło ;)tak że sam nie wiem czy w końcu mam simlocka czy nie 
no ale jak działa to 29 zł zaoszczędzę
na smoku 

no ale jak działa to 29 zł zaoszczędzę

-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Raczej nie wolno tych plików redystrybuować, ale pewności nie mam.Qazi pisze:tu wrzuciłem jakby co
CIACH
Ostatnio zmieniony 2012-01-02, 18:06 przez moher, łącznie zmieniany 1 raz.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
To są te z folderu Windows to nie wolno tego rozpowszechniać. Dlatego usuwam linka.moher pisze:Raczej nie wolno tych plików redystrybuować, ale pewności nie mam.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- piori
- Specjalista bezprzewodowy-junior
ZTE Join Air z tego co pamiętam też korzysta z dźwięków systemowych przy połączeniu i rozłączeniu, z możliwością ustawienia własnych.
-
TNI 3.60z2 (wersja do testów): http://www.sklepy.ehost.pl/tni_test.zip?360z2
Plik programu top_netinfo.exe należy zastąpić plikiem z pobranego archiwum ZIP, w tym czasie program musi być wyłączony.
Zmiany:
1. Dodano: Ustawienia -> Dźwięki
2. Zmieniono w oknie głównym programu "Do wykorzystania pozostało". Uwzględniana jest wielkość jednostki taryfikacyjnej "Bajtów w impulsie".
3. Poprawiono "Transfer w wybranym okresie".
Plik programu top_netinfo.exe należy zastąpić plikiem z pobranego archiwum ZIP, w tym czasie program musi być wyłączony.
Zmiany:
1. Dodano: Ustawienia -> Dźwięki
2. Zmieniono w oknie głównym programu "Do wykorzystania pozostało". Uwzględniana jest wielkość jednostki taryfikacyjnej "Bajtów w impulsie".
Pozdrawiam
Janek
Janek
- Qazi
- ### BAN ###
no działa ,nareszcie po ludzku
DZIĘKI
tom ja waćpanowie o dźwiękach myśl genialną zapodał
choć wczoraj mi ten program walił jakieś błędy/komunikaty ale zapomniałem zrzutu zrobić
rozłączyło się i nie chciał połączyć ,dopiero jak oryginalny program odpaliłem to poszło
ale wszystko wróciło do normy... na razie

tom ja waćpanowie o dźwiękach myśl genialną zapodał

choć wczoraj mi ten program walił jakieś błędy/komunikaty ale zapomniałem zrzutu zrobić
rozłączyło się i nie chciał połączyć ,dopiero jak oryginalny program odpaliłem to poszło
ale wszystko wróciło do normy... na razie
Ostatnio zmieniony 2012-01-05, 11:49 przez Qazi, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
A teraz Waćpan zapoznaj się w Top_netinfo Informacje -dotacjeQazi pisze:
tom ja waćpanowie o dźwiękach myśl genialną zapodał![]()
Nie ma takiej fantazji której wola i rozum ludzi nie zdołałby przekształcić w rzeczywistość
- Qazi
- ### BAN ###
ja dobrowolnie oddaję pomysł na rzecz tego programu 
za dodanie dźwięku już podziękowałem wcześniej

za dodanie dźwięku już podziękowałem wcześniej

Ostatnio zmieniony 2012-01-05, 11:49 przez Qazi, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Qazi, pojechałeś po bandzie.
Korzystać każdy chce, ale wspomagać w rozwoju to widać mało kto.
Za jakiś czas autor porzuci projekt i potem będzie płacz i zgrzytanie zębów.

Korzystać każdy chce, ale wspomagać w rozwoju to widać mało kto.
Za jakiś czas autor porzuci projekt i potem będzie płacz i zgrzytanie zębów.

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Poza Tobą, jakoś nikt nie odczuwał konieczności nieodzownego posiadania tej funkcji.Qazi pisze:tom ja waćpanowie o dźwiękach myśl genialną zapodał![]()
Ostatnio zmieniony 2012-01-04, 00:08 przez Chris-Kr, łącznie zmieniany 1 raz.
Krzysztof
- Qazi
- ### BAN ###
jakieś dziwne to forum ,człowiek z radością podchodzi do
czegoś nowego ,proponuje nową funkcjonalność itp.
a tu tylko człowieka zrugać i zmieszać z błotem
od 3 czy 4 dni dopiero program testuje ,a wy już mi wyjeżdżacie
z daniną ,jakbym pracował i zarabiał to może bym i odpalił działkę
nie wszyscy są alfą i omegą od razu w każdej dziedzinie
a na razie to mnie rozłącza i wywala komunikat i nie chce się ponownie połączyć
dopiero jak oryginalny program odpalę to łączy od razu ,ale nie musicie pomagać

od 3 czy 4 dni dopiero program testuje ,a wy już mi wyjeżdżacie
z daniną ,jakbym pracował i zarabiał to może bym i odpalił działkę
nie wszyscy są alfą i omegą od razu w każdej dziedzinie
a na razie to mnie rozłącza i wywala komunikat i nie chce się ponownie połączyć
dopiero jak oryginalny program odpalę to łączy od razu ,ale nie musicie pomagać

Ostatnio zmieniony 2012-01-05, 11:51 przez Qazi, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Mistrz bezprzewodowy
"Pomysłów ci u nas dostatek" - pozwolę sobie strawestować znany cytat.Qazi pisze:jakieś dziwne to forum ,człowiek z radością podchodzi do
Żeby rzucić nowy pomysł, wielkiego wysiłku nie trzeba. Natomiast żeby taki pomysł wprowadzić w życie, to już nieraz trzeba zarwać kilka nocy.
Nikt Cię tu z błotem nie miesza, po prostu zostałeś sprowadzony na ziemię i tyle.
Krzysztof
- unpublished
- Stały użytkownik forum
Witam,
2. Akurat dziś zresetował mi się miesiąc, ale przetestuje i podzielę się swoimi uwagami bo nie ukrywam że bardzo mi na tym zależało, by było to dokładne odzwierciedlenie stanu faktycznego. Nie bardzo tylko rozumiem na jakiej zasadzie to będzie działało, czy w moim przypadku gdy mam każdy impuls 1M (1048576 bytes) to po wykorzystaniu 1.25M zaokrągli mi teraz do 2MB, czyli tak jak robi to operator?
3. Na czym konkretnie polegała ta poprawka "transferu w wybranym okresie" bo jakoś nie zauważyłem zmian?
Mam jeszcze jedną wielką prośbę!!!
Czy nie można by tak zrobić by program w konfiguracji zapamiętał ustawienia godzin wpisanych w okienkach: połącz z internetem o godzinie, rozłącz z internetem, wyłącz komputer?
Za każdym razem muszę wpisywac te wartości od nowa i już po woli krew mnie zalewa
Pola zaznaczania niech się resetują, ale godzinki niech, już na miłość boską, zostaną takie jak się wpisze.
Pozdrawiam i jeszcze raz wielkie i serdeczne podziękowania dla autora programu !!!
PS. Czy może ktoś wie gdzie znajdę same (gołe bez dodatków) sterowniki do ZTE MF 192 dla win7 x64 - w tych które są na forum nie ma tego modelu, od innych nie działają! Jak by dało radę to z możliwością wyboru tak by tylko zainstalować modem i port, bez emu.cdrom.
1) W zasadzie muszę przyznać że opcja z dźwiękami skoro już jest, okazuje się przyjemnym i sympatycznym dodatkiem. Ja zafundowałem sobie syntetyczne komunikaty czytane przez IVONE (po "tiuningu" nero multimedia suite czyli własny "ding", a głos poprawiony pogłosem, korektorem i proc. stereo z muza w tle). Podobnie mam rozwiązane komunikaty systemowe, logon, logoff, newmail, trasch, etc.janek222 pisze:1. Dodano: Ustawienia -> Dźwięki
2. Akurat dziś zresetował mi się miesiąc, ale przetestuje i podzielę się swoimi uwagami bo nie ukrywam że bardzo mi na tym zależało, by było to dokładne odzwierciedlenie stanu faktycznego. Nie bardzo tylko rozumiem na jakiej zasadzie to będzie działało, czy w moim przypadku gdy mam każdy impuls 1M (1048576 bytes) to po wykorzystaniu 1.25M zaokrągli mi teraz do 2MB, czyli tak jak robi to operator?
3. Na czym konkretnie polegała ta poprawka "transferu w wybranym okresie" bo jakoś nie zauważyłem zmian?
Mam jeszcze jedną wielką prośbę!!!
Czy nie można by tak zrobić by program w konfiguracji zapamiętał ustawienia godzin wpisanych w okienkach: połącz z internetem o godzinie, rozłącz z internetem, wyłącz komputer?
Za każdym razem muszę wpisywac te wartości od nowa i już po woli krew mnie zalewa

Pozdrawiam i jeszcze raz wielkie i serdeczne podziękowania dla autora programu !!!
PS. Czy może ktoś wie gdzie znajdę same (gołe bez dodatków) sterowniki do ZTE MF 192 dla win7 x64 - w tych które są na forum nie ma tego modelu, od innych nie działają! Jak by dało radę to z możliwością wyboru tak by tylko zainstalować modem i port, bez emu.cdrom.
-
Tak, ale tylko w "Do wykorzystania pozostało". Aby sprawdzić ile się straciło na zaokrągleniach można obliczyć: Strata = limit - ("Do wykorzystania pozostało" + "Transfer w wybranym okresie").unpublished pisze:czy w moim przypadku gdy mam każdy impuls 1M (1048576 bytes) to po wykorzystaniu 1.25M zaokrągli mi teraz do 2MB, czyli tak jak robi to operator?
W "Transfer w wybranym okresie" brakowało ostatniej sesji (aktualnej).unpublished pisze:Na czym konkretnie polegała ta poprawka "transferu w wybranym okresie" bo jakoś nie zauważyłem zmian?
Aktualna wersja testowa (3.60z3) już zapamiętuje.unpublished pisze:Czy nie można by tak zrobić by program w konfiguracji zapamiętał ustawienia godzin wpisanych w okienkach: połącz z internetem o godzinie, rozłącz z internetem, wyłącz komputer?
W ostateczności, przypuszczam, że dodatki da radę usunąć z systemu kasując pliki exe. Do emu.cdrom pewnie jest jakaś komenda AT, nie pamiętam co dokładnie robi ale w TNI jest komenda: Ustawienia -> Komunikacja AT i PIN -> Komendy AT -> ZTE -> Wyłączenie auto instalacji. Po za tym Cd-Rom pewnie można wyłączyć w Menedżerze Urządzeń. Pewnie będzie problem z USB ale możesz zawsze spróbować skopiować zainstalowane pliki sterownika, odinstalować oprogramowanie a następnie zainstalować sprzęt dzięki plikowi z rozszerzeniem inf.unpublished pisze:Czy może ktoś wie gdzie znajdę same (gołe bez dodatków) sterowniki do ZTE MF 192 dla win7 x64 - w tych które są na forum nie ma tego modelu, od innych nie działają! Jak by dało radę to z możliwością wyboru tak by tylko zainstalować modem i port, bez emu.cdrom.
Pozdrawiam
Janek
Janek
-
- Mistrz bezprzewodowy
Operator nie "zaokrągla" transferu, tylko taryfikuje go stosując jednostki taryfikacji ("impulsy") i program robi dokładnie to samo, czyli pozostały do wykorzystania transfer pomniejsza o tyle jednostek taryfikacji, ile ich zostało naliczone podczas połączenia.unpublished pisze:2. Akurat dziś zresetował mi się miesiąc, ale przetestuje i podzielę się swoimi uwagami bo nie ukrywam że bardzo mi na tym zależało, by było to dokładne odzwierciedlenie stanu faktycznego. Nie bardzo tylko rozumiem na jakiej zasadzie to będzie działało, czy w moim przypadku gdy mam każdy impuls 1M (1048576 bytes) to po wykorzystaniu 1.25M zaokrągli mi teraz do 2MB, czyli tak jak robi to operator?
Liczba przedstawiająca "transfer w wybranym okresie" tak jak dotychczas przedstawia faktycznie wykonany transfer, natomiast zmiana polega na tym, że obecnie jego pasek postępu odpowiada transferowi naliczonemu przez operatora w jednostkach taryfikacji, tutaj nazywanych "impulsami".
Jeśli chcesz wiedzieć, jaką ilość transferu naliczył operator jako wykorzystaną, to jest ona równa ilości impulsów pomnożonej przez wielkość tego impulsu (w Twoim przypadku ilość impulsów jest dokładnie równa ilości MB).
Miarą tego, na ile operator "naciął Cię" na taryfikacji, jest różnica pomiędzy transferem wyliczonym z impulsów, a rzeczywistym transferem wyliczonym przez TNI.
W opisanym przez Ciebie przykładzie, jeśli podczas połączenia wykorzystałeś 1,25 MB, to "Transfer w wybranym okresie" zostanie powiększony o 1,25 MB, ale ilość "Impulsów w wybranym okresie" zostanie powiększona o 2 (MB) oraz pozostały do wykorzystania transfer zostanie pomniejszony też o 2 MB.
Sprawdziłem, to faktycznie wymaga poprawy, po zamknięciu programu te ustawienia się resetują.Mam jeszcze jedną wielką prośbę!!!
Za każdym razem muszę wpisywac te wartości od nowa i już po woli krew mnie zalewa![]()
[ Dodano: 2012-01-04, 02:56 ]
Widzę, że znowu się spóźniłem

Krzysztof