omufo pisze:Czy na SE K800i można osiągnąć pełną prędkość, jaką daje Play?
Mozna, bo sam korzystam teraz z tego zestawu. Rekordowo miałem 40-43 kB/s ciągłego transferu, czyli blisko pełnej prędkości UMTS.
omufo pisze:A co do prędkości to w poprzednim poście popełniłem błąd. Mam nie 25kb/s downloadu, ale 25kbps, czyli połowę tego, co miały kiedyś zwykłe modemy. Czy możliwe, że nawet przy obciążonej sieci/złej drodze do BTS'u prędkość była tak niska? Przecież zwykłe GPRS czy nawet GSM 'daje' więcej. To samo z pingiem...
No to jest rzeczywiście tragiczny transfer jak na UMTS. Jeśli za każdym razem masz taki transfer i na różnych stacjach to może być coś nie tak z telefonem lub konfiguracją.
Co do pingów to zdarza sie, że odbiegają od normy, ale u mnie w grę wchodzi spora odległość (7km), jednak w większości wynoszą ~~150ms.
omufo pisze:No ale nic... Jutro pojadę na uczelnię i zobaczę jak sytuacja wyglądała będzie w innych warunkach. Jeśli będzie lepiej to cóź, mam pechową lokalizacjęna Ursynowie. Gorzej jeśli transfer dalej będzie tak katastrofalny, bo nie będzie wiadomo co robić.
To będzie najlepszy test. Jeśłi też będzie tak słabo, to najwyraźniej coś pokręciłeś z ustawieniami. Jeśłi będzie dobrze na uczelni, to winna jest nie twoja lokalizacja, tylko wadliwie działająca stacja Play. Skonfiguruj połączenie dialup (w Połączeniach sieciowych już je pewnie masz), zaznacz okno wywołania hyperterminala w opcjach. Połącz się przez to połączenie wpisz komendę AT+CREG (enter) AT+CREG? (enter) i już bedziesz wiedział jaki numer ma ta stacja. Możesz zgłościć na infolinii takie działanie tej stacji i po jakimś czasie na pewno ją sprawdzą. Było sporo takich wypadków na forum.
Inna sprawa, że jeśli masz tam kilka stacji to pewnie możesz się przełączyć. Zrób test. Po wprowadzeniu tych komend i otrzymaniu danych stacji zostaw to okno w spokoju. Weź telefon i spróbuj nim poobracać na wszystkie strony. Najlepiej jakbyś miał prze bluetooth, ale nawet na kablu jest szansa. Jeśłi w oknie pojawią się pod spodem dzne innej stacji to możesz się w ten sposób przełączyć, w zależności od położenia telefonu. Wiecej informacji znajdziesz w

w dziele Aneny,zasięg itd.