tak, tak ja to wszystko rozumiem i jest to dla mnie oczywiste. Zobaczę teraz dokładnie o co chodzi po zmianach w wersji "Z". W każdym razie chciałbym tylko by to przeliczenie dokonywało się na bieżąco automatycznie, a działo by się tak gdyby była opcja która pozwalała by zaokrąglać w górę do MB każdą sesję. Wtedy wiedział bym ile realnie pozostało mi MB do wykorzystania w miesiącu . Jak dla mnie na MB o wiele prościej by się to liczyło (operator podaje mi limit MB w abonamencie, a nie impulsów). Dotychczas dodawałem ilość wykorzystanych impulsów i tą sumę odejmowałem od limitu - który też musiałem skonwertować z MB na impulsy. Dodatkowe utrudnienie i zamieszanie powstaje po przekroczeniu limitu z abonamentu. Dla tego niezmiernie wdzięczny byłbym za taką opcję.Chris-Kr pisze: ... Miarą tego, na ile operator "naciął Cię" na taryfikacji, jest różnica pomiędzy transferem wyliczonym z impulsów, a rzeczywistym transferem wyliczonym przez TNI...
Super już było by gdyby statystyki nie były oparte wyłącznie na sesjach tylko lub/również podzielone były na 12 m-cy i dokonywały automatycznego podliczenia na koniec miesiąca rozliczeniowego oraz napoczętego bieżącego, z uwzględnieniem tak jak teraz dokładnych danych sesji, oraz po zaokrągleniu (operatora), wtedy odejmując od zaokrąglonych które nalicza operator tych faktycznych wychodziła by automatycznie różnica w skali miesiąca.
Tak w ogóle to wiem że, czepiłem się tego jak rzep psiego ogona, ale po prostu liczę po cichu że kiedyś powstanie takowa opcja bo inni dostrzegą również jej zaletę.
[ Dodano: 2012-01-04, 07:19 ]
tak, ale masz może link do samych sterowników od ZTE MF192, bo przeglądałem kilka w necie, ale prawie każdy jest zintegrowany z jakimś syfem który instaluje podobnie jak orange program i sterowniki przy okazji. Dzięki serdeczne za wersje "Z".janek222 pisze:....W ostateczności, przypuszczam, że dodatki da radę usunąć z systemu kasując pliki exe. Do emu.cdrom pewnie jest jakaś komenda AT....
[ Dodano: 2012-01-04, 07:30 ]
Korzystając z tego że miałem dziś nockę w robocie to przygotowałem pakiecik z nie tyle dźwiękami co komunikatami głosowymi do TNI w języku polskim i angielskim, zarówno z głosami męskimi jak i żeńskimi. Wykonane zostało to via IVONA, przepuszczone przez wave edytor, przez co sympatyczniej i bardziej naturalnie brzmią te głosy. Implementujemy normalnie w menu USTAWIENIA --> DŹWIĘKI. Jak są jakieś uwagi to chętnie pozmieniam.
Chciałem dołączyć do posta, ale pakiet ma więcej jak 1M, podaje link:
https://rapidshare.com/files/1280520024/TNI_VOICES.rar
Pozdrawiam i miłego dnia życzę!